Kjøpte tynnribbe til 50% avslag for 3 uker siden fordi den gikk ut på dato dagen etter. Puttet den i fryseboksen (-18 grader) med det samme og tok den opp til tining i kjøleskapet for snart 2 døgn siden. Rutet den og satte den inn med salt og pepper i går kveld, og da var den sikkert akkurat tint opp for det var fortsatt litt "issaus" på svorsiden. Kjente ingen lukt av den i går. Krydret den og la den i langpanne med aluminiumsfolie i kjøleskapet til i dag, og har nå hatt den i ovnen i 1 t og 40 min. Problemet er at det lukter litt promp, og ikke vanlig god ribbelukt. Litt sånn fotsvettelukt. Føler den har avtatt litt og mer erstattet av vanlig "steker ribbe-lukt", men har aldri opplevd slik lukt fra ribba før. Er den dårlig da eller er det fortsatt lov å håpe at den er god så snart den er ferdig i ovnen? (Tenkte om det kanskje var slik tine-lukt..?)
Må bare vite om jeg må lage en annen middag i stedet.
Den ble kastet, ja. Takk for svar! Var ikke First Price sin. Hadde nok å gjøre med at holdbarheten var nært forestående da jeg la den i fryseren, ifølge kokken jeg konfererte med.
Mannen var nede med 2,4kg ribbe i går og kom tilbake med 2,9 kg ribbe. Han betalte ikke noe mellomlegg. Det som var litt merkelig var at det fortsatt lå ribbe der fra det partiet i linken.
Jeg ser nå at jeg kanskje ikke skulle ha outet at jeg har kjøpt First Price-ribbe. I kommentarfeltet i Dagbladet sier i alle fall alle at det er drittmat og det dårligste kjøttet, osv, og at "folk gidder ikke bruke penger på mat til julemiddagen en gang". Jeg kjøpte First Price fordi mamma anbefaler tynnribbe, og det var bare First Price sin de hadde i butikken. Jeg ringte til og med mamma for å spørre og hun mente at det var typen ribbe som betydde noe, ikke merket. Og hun har vært kjøttansvarlig i dagligvarebutikk, så jeg stoler på henne.
Men nå føler jeg at folk kanskje tenker at jeg er gjerrig, fattig eller dum som har kjøpt denne ribba. Akk, ja ...
Smaken på ribba avhenger vel mer av oppdretter enn av hvilket firma som skjærer den opp? Dessuten er det jo i hovedsak kjente, gode merker som står bak FirstPrice-produktene, men at det er de manglende markedsføringsutgiftene som gjør at de kan selges såpass rimelig.
Jeg hadde uansett ikke brydd med med hva andre måtte mene om hvilken mat jeg kjøper så lenge vi liker den selv. Men jeg kommer nok ikke til å kjøpe nedsatt mat og fryse med så kort holdbarhet igjen for det sparer man visst ikke på :sparke:
Jeg har kjøpt ribbe fra Farmen (tysk tror jeg) fordi Gilde sin var utsolgt. Gilde kostet 39,90 pr. kilo, mens den fra Farmen kostet 69,90. Er jeg gjerrig, fattig eller dum nå?