zeppelin sa for siden:
Jeg har kjøpt to juleskinker - hva gjør jeg nå?
(Gilde juleskinke - ferdig kokt - ligger i et slags nett)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
zeppelin sa for siden:
Jeg har kjøpt to juleskinker - hva gjør jeg nå?
(Gilde juleskinke - ferdig kokt - ligger i et slags nett)
millact sa for siden:
Trekker dem?
Pingis sa for siden:
Spiser dem!
Cuyahoga sa for siden:
Har du tenkt deg til å bruke de som pålegg eller middag?
Meissa sa for siden:
Du kan bruke de som pålegg med rødbeter, sennepssaus eller waldorfsalat. Eller varme skiver i aluminiumsfolie i ovnen. Vi kokte en juleskinke til middag i dag og serverte med stekte, marinerte poteter, dampede grønnsaker og bearnaise saus. :D
zeppelin sa for siden:
Når det står at de er ferdig kokt, betyr det at de kun trenger oppvarming av et slag?
Jeg tenker å servere på 1.juledag. Vi har dårlig tid til matlaging, men jeg vil gjerne at det skal være jul og høytid over måltidet likevel. Har aldri laget juleskinke før, hverken på ene eller andre måten og er redd for å ødelegge maten.
Propella sa for siden:
Jeg har aldri prøvd de ferdig kokte sakene som finnes. Men her i huset serveres tradisjonell svensk julskinka på julaften. Da koker vi den først (det skal jeg gjøre i dag men det slipper jo du). Etterpå fjernes nettet og jeg pensler på en blanding av egg og sennep på skinka. Så strør jeg grillmel over og putter den i ovnen for gratinering. Når den er ferdig får den avkjøle seg før den skjæres opp i tynne skiver. Settes frem på bordet sammen med poteter, prinskorvar, kjøttboller, medisiterkaker, saus, rødkål og surkål osv. Til julskinkan er det veldig godt å ha en god sennep til å smøre utover hver enkelt skive. :nam:
Dragen sa for siden:
Vi pleier å koke juleskinke i cola, før vi gratinerer den med honning og sennep.
Serverer med brun saus, rosenkål og bacon, samt kokte poteter eller potetmos.
Acino sa for siden:
Du kan fint skjære skinka i skiver og pakke tett i folie. Varmes i ovnen.
Til er det vanvittig godt med tomatsaus; Surr løk, bacon og gulerøtter i smør. Ha i tomatpure og deretter væske. Avrund med en fløte eller melkeskvett og noen ss sukker. Kan godt la bacon og grønnsaker forbli i, da er det bare å bruke f.eks en stavmikser. Fyldig, søtlig saus til salt kjøtt er nydelig! Tilbehør: Alt dere ønsker av grønnsaker. Vi liker godt å bruke blandinter og lager rikelig. Rosenkål, blomkål, brokkoli, erter, brekkbønner, kålrot, gulerot osv.
Pelle sa for siden:
Vi kjøper alltid ferdig kokt. Skjærer i skiver, legger i alu.folie i en ildfast form og setter i ovnen. Må stå lenger enn det står på pakken, og man bør beregne mer enn mengden som står på pakken også. Det er ihvertfall min erfaring.
Serverer med fløtegratinerte poteter og aspargesbønner ristet i smør, salt, pepper og pinjekjerner. Nam!
zeppelin sa for siden:
Kan jeg glasere skinka med den sennepsblandingen selv om den er ferdig kokt?
zeppelin sa for siden:
Takk til alle som deler råd og tips! Hva skulle jeg gjort uten FP?
Propella sa for siden:
Det kan du. Det skal gjøres etter at skinka er ferdig kokt.
zeppelin sa for siden:
Ok, da tenker jeg følgende progresjon ?
1 - pakk ut skinkene og klipp av nettet
2 - smør på sennepsblandingen
3 - stek i ovnen i ( her må noen gi meg et antall minutt og grader...)
4 - skjær i skiver og legg i folie
5 - varm i ( ja det var tid og varme igjen.....)
6 - server med valg tilbehør
Kan jeg servere med sennepssaus? (hvit saus med sennep på en måte...)
Propella sa for siden:
Jeg severer den kald. Grader på ovnen husker jeg ikke. Må sjekke med mamma. Tiden er i hvert fall til fargen er gylden, tar ikke mange minutter.
Nessie sa for siden:
Står det ikke på den tro? Hvordan du kan tilbrede?
Pelle sa for siden:
Sennepssaus er veldig godt til.
Når vi kutter den opp kald og varmer i folie tror jeg vi har den på ca 200-220 grader ihvertfall 30 min. Folien stopper jo mye av varmen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.