kokosbolle sa for siden:
Ja, skal de skrelles eller ikke? På pakken står det kokes med skall, nemlig. :sparke:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
kokosbolle sa for siden:
Ja, skal de skrelles eller ikke? På pakken står det kokes med skall, nemlig. :sparke:
Isolde sa for siden:
Jeg skreller og damper forsiktig. Koker for mye sånn at det ikke gjør så mye at de nederste blir litt overkokt.
GinaK sa for siden:
Skrell først og kok meget forsiktig ja.
kokosbolle sa for siden:
Tenkte det måtte bli noe slikt ja. Hvor mye potet trenger man til 7 voksne og 5 barn forresten?
GydaG sa for siden:
Jeg skreller aldri mandelpoteter, syns de blir litt kjipe da.
Og så er det enklere å unngå at de sprekker når de kokes/trekkes med skall.
Mex sa for siden:
Jeg skreller alltid potetene til pinnekjøttet. Bruker jeg mandelpoteter så koker jeg dem på litt svakere varme enn vanlig.
Nessie sa for siden:
3 poteter pr voksen og 1-2 pr barn? :vetikke:
kokosbolle sa for siden:
Ja, kanskje en passende mengde det Nessie. Æsj, da har vi for lite. Blæ, ut å handle igjen. :knegg:
Isolde sa for siden:
Jeg kokte 2kg til 8 voksne. Det var for lite.
Hjertensfryd sa for siden:
Mandelpoteter er ofte små og ein må derfor rekne meir enn vanleg. I tillegg så et folk fort litt meir enn kva dei pleier på julekvelden. Og ja, dei må vera skrelte før ein forsiktig koker dei.
kokosbolle sa for siden:
OK, 2 pakker til altså. :knegg:
Nessie sa for siden:
Mine barn spider ikke potet, så der er det 0 ;)
Ellers bruker jeg koke potetene i ca 6-7 min, så drar jeg de av plata og lar de trekke i ca 5 min.
nokon sa for siden:
Mandelpoteter blir vasne når dei skrellest før koking. Eg pleier gå for litt meir kokefaste poteter til pinnekjøtt, så eg har kjøpt inn Beate.
Når det gjeld potet til pinnekjøtt er forresten mi erfaring at det relativt sett går mykje mindre potet enn ein har berekna og mykje meir kålerabistappe enn ein har berekna. Så eg kjem til å koke 2-3 poteter pr. person i år og berekne 500 gram kålrabistappe til kvar.
kokosbolle sa for siden:
Min eldste spiser heller ikke potet, og jeg er enig i at folk gjerne spiser mer mos og mindre potet. Skal lage ganske mye mos, ble over 3 kg grønnsaker oppi nå.
GinaK sa for siden:
Jeg har skrevet ned mengder av hva som går når vi har selskaper, i kokeboken min hjemme. Vi har ribbe og tilbehør og da går det muligens ikke så mange poteter som til pinnekjøtt, men er helt sikker på at det er 50 poteter til oss 13... dåne
allium sa for siden:
Jeg nekter å stå og skrelle poteter når gjestene er kommet. Og ferdigskrelte mandelpoteter koker i stykker. Derfor serverer jeg sjelden mandelpotet.
Beregn ihvertfall rikelig, du risikerer svinn pga istykkerkoking, og blir det noe til overs er det bare å lage potetmos.
kokosbolle sa for siden:
Det stod at ringerikspoteter også passer til, er de fastere kanskje?
Daisy sa for siden:
Vi skreller mandelpotetene og lar de dampe på pinnekjøttet. NAM!
Daisy sa for siden:
De går ikke i stykker når de dampes.
kokosbolle sa for siden:
Ser at ringerikspotetene er de med så sykt mange hull i, de er grusomme å skrelle, så de utgår.
Nessie sa for siden:
Du har ikke sånn rist for å legge opp i kjelen da? Og dampe de?
kokosbolle sa for siden:
Får se hva jeg finner ut. Har kanskje noe ristgreier.
Acino sa for siden:
Kok forsiktig uten skall ,det går helt fint. Og seriøst, trenger potetene SE så hele og fine ut så lenge de smaker godt? Det er bare poteter, ikke en borddekorasjon, for meg iallfall. På julaften går smaken på maten før utseende på den. Jeg, mener, pinnekjøtt er ikke akkurat lekker mat uansett. :knegg: Har til vanning her nå, gleder meg til i morgen! Skal skrelle poteter og kålrabi idag, ha det også klart.:)
kokosbolle sa for siden:
Vi skal bort i morgen, og siden det blir ribbe da, skal vi ha en liten lillejulaftensfeiring med pinnekjøtt i kveld her hjemme. Gleder meg, pinnekjøtt er så godt.
Toffskij sa for siden:
Jeg synes poteter er helt unødvendig, jeg. :elsker stappe:
Filifjonka sa for siden:
Vi har også bare noen få poteter nærmest til pynt. Jeg klarer meg fint med stappe.
Harriet Vane sa for siden:
Vi koker mandelpotetene med skall. Koker forsiktig og lar stå i kokevannet noen minutter.
Michelle sa for siden:
Vi skreller ikke mandelpotetene før koking.
Puslingen sa for siden:
Dere som ikkje skreller mandelpotetene før koking, når skrelles dei då? Skreller gjestene sjølv? Divaen i meg vil ikkje ha uskrelte poteter på bordet, så eg får prøve meg på forsiktig damping. :humre:
allium sa for siden:
Jeg skreller på kjøkkenet når de er nykokte, akkurat som andre poteter når jeg koker til hverdags. Til fest vil jeg helst slippe å skrelle poteter når gjestene er kommet, derfor skreller jeg på forhånd. Og derfor serverer jeg sjelden mandelpoteter til fest,
Floksa sa for siden:
Vi bruker bare mandelpotet og skreller selvfølgelig til jul.
Skikkelig mandelpotet som er dyrket på fjellet tåler å bli kokt ;)
Harriet Vane sa for siden:
Vi skreller ved bordet. Vi har fine fest-ruskefat.
Tallulah sa for siden:
Mandelpoteter kan gjestene mine skrelle selv. Evt. beholde skallet på, de som liker det. Jeg koker dem i 10 minutter, og lar dem trekke i kokevannet i ti munutter, da blir de perfekte. Mandelpoteter kokt uten skall smaker vassent.
nokon sa for siden:
Det er derfor eg ikkje bruker mandelpotet...
Hyacinth sa for siden:
Mandelpoteter er fine til sitt bruk, men for meg er de ikke Livet, Lykken og Meningen, som mange mener. Jeg synes ikke de har noe til pinnekjøtt å gjøre, spesielt ikke dersom de skrelles først.
Fakse sa for siden:
Jeg gjør det på samme måten. Om jeg har tid får de også 10 minutter i gryta etter at jeg har helt av vannet. Perfekt!
Mandelpotet eller ei, til finere middager synes jeg det er skrekkelig trist med potet som har skallet på. Unntaket må være godt vaskede nypoteter som er ment å spises med skallet på, eller saltbakte mandelpoteter.
Filifjonka sa for siden:
Enig.
kokosbolle sa for siden:
Vi skrellet og kokte lett i 15 min, det ble knallbra. Ikke én ødelagt potet!
Hyacinth sa for siden:
Har dere hatt julemiddag allerede, kokos?
kokosbolle sa for siden:
Det var lillejulaftenmiddagen hjemme. I dag blir det ribbe hos mamma.
gullet sa for siden:
:jupp:
Pesten sa for siden:
Vi hadde mandelpotet på julaften og selvfølgelig skal de skrelles før koking. Et festmåltid. Et par poteter i stappen og resten serveres men spises ei. :hjerter: kålrabistappa.
Samme med dessert på julaften. Vi lager vært år men ingen orker å spise. Mett.no.
Floksa sa for siden:
Og hovmod står for fall.
Vi spiste ribbe med potetmos :dåne:
polarjenta sa for siden:
:knegg:
Her ble potetene kokt med skall og rensket etterpå.
Palmen sa for siden:
Vi skreller mandelpotetene etter at de er kokt, også på julaften: mandelpotet blir veldig fort til potetmos og julaften er det alltid så mye kaos rundt oss med unger og gjester og gaver og hva-har-du at beinhard disiplin og kontroll på potetkjelen er ikketilstedeværende. :hehehe:
Meissa sa for siden:
Vi moser mandelpotetene uansett på julaften vi, og har oppi smør og litt fløte - Akkurat som Hellstrøm og unngår dermed hele problemet: Skrelt vs.uskrelt.
:glis:
Meissa sa for siden:
Det funker kanskje ikke så godt til pinnekjøtt, da... vi spiser ribbe vi. :leste overskriften nøye først nå:
Potetene må være skrelt og hvis man passer på går det helt fint. :nikker:
Odelia sa for siden:
Vi skreller ikke mandelpotetene, og serverer de med skallet på om vi har denne typen. Vi spiser for sikkerthetsskyld potetene med skallet på også, er jo der vitaminene er :sparke:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.