Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ribbe - legge sølvfolie eller tallerken under?

#1

vixen sa for siden:

Jeg skal steke ribbe for første gang nå snart. Legger dere en tallerken eller litt alu.folie for at fettet skal renne av? Ribben er litt tykkere på den ene siden. Hvordan vet man egentlig når den er helt ferdig?


#2

Hot Lips sa for siden:

Sølvfolie eller tallerken går for det samme, det viktigste er at du får fall på ribba sånn at fettet renner av. Min ribbe er ferdig når Hellstrøm sier det. : nemlig:


#3

vixen sa for siden:

Ja jeg har også sett på Hellstrøms tips når det kommer til steking. Blir nok bra!


#4

Marit K sa for siden:

2 1/2 timer steking skal være bra for en hvilken som helst ribbe visstnok, så det tar jeg utgangspunkt i. Vi har en diger ribbe i år, så for å få bygget opp ordentlig så har jeg både tallerken og folie under. Søkk på ribba vil gi områder uten sprø svor og det vil vi jo ikke ha.


#5

vixen sa for siden:

Ser at spm var litt teit stilt. Skjønner at det er det samme hva man bruker til å ha under, men lurte bare på om man må ha noe under. Ser at det må man altså.


#6

United sa for siden:

Tar en klump folie og legger den under. Så trykker jeg ned så det blir riktig fall. Livredd for rå ribbe, fått det servert en gang. :grøsser: Beregner god tid og har den gjerne inne litt ekstra, men med lavere temperatur.


#7

vixen sa for siden:

Hellstrøm skriver to timer. Tre timer altså? To kgs ribbe dette.


#8

Marit K sa for siden:

Hellstrøm sier vel 2 1/2 time tror jeg. Korrigerer meg selv over her.


#9

Hot Lips sa for siden:

Hellstrøm skriver 2,5 (1+1+0,5) i min oppskrift. Han bruker tynnribbe. Har du familieribbe med kotelettkam bør du kanskje plusse på en halvtime. Det er ikke vekta men tykkelsen som er avgjørende. Visstnok.


#10

vixen sa for siden:

Ok. da skal jeg begynner jeg å steke klokka to siden middagen skal være klokka fem. Da kan den ev bare hvile litt. Steker dere bare medisterkakene/pølsene i langformen mens ribba hviler litt? Tenker det må være greit å bare helle av det meste av sjyen og så bare steke resten i det inni ovnen?


#11

United sa for siden:

Ville tatt medisterkakene og pølsene i panne med lokk, evt. ny form i ovnen. Om du heller av sjy og varmer, tror jeg det fort kan bli svidd.


#12

Kaktus sa for siden:

Jeg pleier å dele opp ribba til slutt, så fordeler jeg julepølse, medisterkaker og ribbe rundt i langpanna, uten å helle av noe, og har i ovnen til alt er varmt.


#13

M&amp;M sa for siden:

Jeg pakker et fat inn i aluminiumsfolie og legger under. Da slipper fatet og bli stygt og vanskelig å gjøre rent... ;)

Jeg bruker tynnribbe som dampes i 45 min (230 grader) i langpanne dekket med alu.-folie, stekes i ca. 90 min. (200 grader) og hviler i 20 min. Har svoren opp hele tiden, og får alltid sprø svor. :jupp:

Lykke til!


#14

Hyacinth sa for siden:

Hvorfor ikke høre på Hellstrøm når det gjelder tallerken også? Han bruker ikke det. Han steker den på begge sider uten noe oppbygging.


#15

Meissa sa for siden:

Han brukte da en klump med aluminiumsfolie i går på nrk: Kvelden før kvelden. :)


#16

Husfruen sa for siden:

Jeg bruker tallerken.
Alltid familieribbe her i gården. Først står den i ovnen i 45 min med alu.folie over og vann i langpanna, på 230 grader. Så fjerner jeg folien og setter tempen ned til 200 grader. Så står den i 2-2,5 timer. Idag tok jeg den ut etter 2t og 15 min. Da var den ferdig.
Uansett hvor mange kg den er på, så er det tykkelsen det kommer an på. Og en familieribbe skal stå i 2-2,5 t. Tynnribba noe kortere. 1-1,5 t kanskje? Usikker, for har aldri hatt den typen i hus.

Jeg fikk sprø svor i år også. Ikke en eneste gang den har sviktet :D


#17

Karamell sa for siden:

Jeg har kjøpt en rist som er til dette formålet. Jeg synes dog at den har for mye bue/ er for høy. Problemet er nemlig når svoren er ferdig på toppen så er den ikke det på sidene.


#18

Hyacinth sa for siden:

Åja, det så jeg ikke. Jeg har bAre sett Jul med Hellstrøm, og der har hdn ikke noe under. Men steker den en time på begge sider, 180 grader.


#19

Meissa sa for siden:

Han kalte det dog et gammelt kjerringråd. :o


#20

Meissa sa for siden:

Vi får også alltid sprø svor, men vi bruker grillen litt. Jeg gjør det på en sånn mellomting mellom Hellstrøm og matprat sin metode. Jeg steker ribba på en ball av aluminiumsfoliet,, vann i bunnen og dekt med folie over i omtrent en time. Tar av folien og ruter opp svoren og steker videre i en til en og en halv time. Ribba blir veldig saftig og god.

Dvs. at jeg ikke steker ribba med svoren ned først. Jeg brant meg skikkelig ett år da jeg skulle snu den og ble veldig glad da det sto på matprat at man kan få et godt resultat uten å gjøre dette.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.