Jeg er ganske god på matlaging, men innvoller og deler på dyr/fugl som ikke er stek vet jeg lite om.
Jeg lot nakken og de gufne delene som kommer i en plastpose i kalkunen koke sammen med krydder. Tenkte dette ville bli god basis for kraft, men det smaker bittert. Jeg har lest om noe som heter galle/galleblære? Sender Prior dette i den plastposen? Bør jeg kaste kraften og gå for buljongterning?
Jeg syns også det smaker stramt, og kaster posen. Bruker kraften fra langpannen til kalkunen, og evt. litt ekstra kyllingkraft hvis jeg har det i fryseboksen.
Dette gjør vi også, og jeg har aldri tenkt over at det har smakt bittert. Vi steker opp det som ligger i posen sammen med gulrot, sellerirot og løk før alt kokes i mange timer. Jeg synes kraften blir utrolig god basis for saus.
Jeg kasta det. Jeg vet ikke om det er forskjellige deler av innvollene som kommer med, men det var en grusom bitter ettersmak, helt vemmelig. Det ble Toro saus, men spica opp med fløte, mer krudder og litt akasiehonning. Tro meg... dere ville ikke likt det første forsøket.
Jeg og. Samt hvitløk og worchestersaus. Og masse smør og fløte, og toppes med kraften fra kalkunen.
Det hender at jeg plukker ut leveren da, ser den litt an.
Den bitre smaken kommer sikkert fra leveren. Jeg kaster den og koker kraft på hjertet og halsen, samt gulrot, løk og persillerot. Bruker det, sammen med kraften fra stekingen av kalkunen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.