Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjeeelp! Rådyrstek!

#1

MaxMillie sa for siden:

Jeg trenger hjelp,FORT! Imorgen har vi invitert til rådyrmiddag,mannen har fått så mye rådyr av et familiemedlem og det er fryst. Nå har jeg nettopp tatt det opp fra fryseren...hvordan går veien videre?Jeg må legge til en veldig viktig detalj..mannen liker ikke kjøtt som blir for rosa inni,hvordan skal jeg steke den uten at det blir som tørr skosåle ?:D


#2

Toffskij sa for siden:

Hvis den ikke får være rosa inni, blir den som tørr skosåle. :nono:


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Mannen seier at du bør svi den av først og så langtidsteike den til 80 grader. Med steiketermometer ved 120 grader.

( han lo først og sa at ønsket var ein umulighet )


#4

MaxMillie sa for siden:

Jeg refererte akkurat det dere har svart her,og han sier:ok,det er greit,det er grei!!! bare gjør hva du vil med den bare gjestene blir fornøyde :D Kan dere sette opp steg for steg for vellykka middag? Jeg tenkte å ha fløtegratinerte poteter med soppstuing og brokkoli til...
Tusen takk for svar...på for hånd:tilber:


#5

Toffskij sa for siden:

Kan mannen din spise endestykkene, kanskje? Det blir ikke godt om du ikke rosasteker, altså. Bruk steketermometer, jeg ser folk anbefaler så lav kjernetemperatur som 55 grader for rådyr – du må i hvert fall ikke finne på å gå over 65!


#6

Observatøren sa for siden:

Brun kjøttet og sett inn i ovnen i en langpanne med litt vann i bunneni dag, med ovnen på 75 grader og steketermometer i kjøttet så snart det er tint nok.

I morgen ser du an temperaturstigningen og setter evt ovnen litt varmere den siste timen. Garanterer mørt kjøtt. Om mannen din ikke liker rosa kjøtt, vent til den er ferdig og skjær i skiver. Ta hans skiver i sølvfolie og varm i ovnen på 150grader til de er grå.


#7

MaxMillie sa for siden:

Ble litt overivrig her ser jeg,hehe. På forhånd takk skal det stå på slutten :nikker:


#8

Toffskij sa for siden:

Lurt, Saint!


#9

trøtt sa for siden:

Vi har mye rådyrstek og mannen er heller ikke så glad i veldig rosa kjøtt og jeg har enda ikke opplevd tørr stek. Jeg legger den i langpanna med mye smør, dekker langpanna med vann og har løk og gulrot i panna. Steker den på 80-100 grader til temperaturen på steka er ca 70 grader.


#10

Toffskij sa for siden:

Det er kjøttmord. :skuffet:


#11

trøtt sa for siden:

Nope, det blir vellykket hver gang. Han merker sjelden forskjell om jeg tar den ut på 65 grader istede for 70 så jeg gjør ofte det og. Hvis steka blir tørr så har man brukt for sterk varme. Steker man det på svak varme så skal det en del til at den blir tørr.


#12

Slettet bruker sa for siden:

:gruble:



#14

Hjertensfryd sa for siden:

Då kan du svi den av saman med litt grønsaker ( gulrøter, løk, selerirot, eksempelvis ) Legg grønsaker i bunnen av ei ildfast form og steika oppå. Hell litt rødvin, urter, salt og pepper oppi og stikk steiketermometret inn i steika. Dekk til. Sett den i ovnen ved 120 grader, til steika er 70 grader. La den så kvile i ein god halvtime.
Då kan du steike poteter i ovnen mens steika kviler og har tid til å lage saus der du kan bruke steikesjyen som basis. Grønsakene kan du enten ha oppi sausen og mosa dei der eller du kan ha dei som grønsaker attåt steika.


#15

MaxMillie sa for siden:

Ok,jeg har ikke mulighet til å skaffe steketermometer imorgen,kan dere anslå tid framfor temperatur på steken?


#16

Observatøren sa for siden:

Jeg kan ikke fordra "dødt" kjøtt, men har noen i nær familie som ikke tør å smake det de tror er blod... Da er foliemetoden grei å bruke!

Synes også rørte tyttebær er en høydare fremfor syltetøy.
Kjøp en pose med frosne tyttebær, hell over i en kjele, dryss over 1-2 spiseskjeer sukker og kok opp. Smak til med evt litt mer sukker. Hell over i en skål Og avkjøl.

Hva slags saus skal du ha?


#17

Hjertensfryd sa for siden:

Nope. Det går ikkje. Kvar steik er ulik. Størrelse, tjukkelse og kjøtet er ulikt frå stykke til stykke.


#18

Observatøren sa for siden:

De fleste butikker har steketermometer, om enn veldig enkle. Vil absolutt anbefale deg det!


#19

Slettet bruker sa for siden:

Du kjenner bedre for hånd. Sammenligne med kjøttet nedenfor tommelen din. Når steika fjærer like mye som kjøttet på tommelrota når du slapper av i hånda, er det rosa på grensen til blodig. Når det kjennes som tommelrota når du knytter neven er det gjennomstekt. Du vil ha det bittelitt fastere enn helt slapp hånd, definitivt ikke som en knyttneve.


#20

MaxMillie sa for siden:

Meeen...finnes det ikke noen enkle "regler" som f.eks en kg kjøtt 45 min e.l?


#21

Toffskij sa for siden:

Man ha steketermometer om man skal ovnssteke kjøtt og vite at det går bra.

Jeg mener virkelig at man ødelegger rødt kjøtt om man steker det opp mot grått –*selv når det ikke blir direkte tørt. Heia foliemetoden!


#22

Toffskij sa for siden:

Fjæresteinene? :haha:


#23

MaxMillie sa for siden:

Jeg lager bare saus utav kraften fra kjøttet,det gjør jeg "alltid" uansett hva slags kjøtt jeg har :nikker:


#24

Slettet bruker sa for siden:

Bruker du ikke fjæresteinene når du baker kjøtt? Makan. Kjøttmorder! :snurt:


#25

Toffskij sa for siden:

Jo, jo, jeg tar biffen med ned i fjæra og ruller i vei. Selvsagt. :nemlig:


#26

Slettet bruker sa for siden:

:knegg:

A en eller annen grunn så føler jeg at dette plutselig ble en sextråd. Jeg tror jeg trenger psykolog eller noe sånt.


#27

Toffskij sa for siden:

Du sier noe. :sjokk:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.