Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middagsgjester i romjula

#1

Mrs. S sa for siden:

Jeg leker med tanken om et middagselskap på fredag, siden jeg har fått fri fra jobben. Vi blir 8-10 personer.

Har dere noen ideer til litt enkel, men ikke helt simpel mat? Trenger ikke forrett og hele styret, men en god, litt forseggjort middag. Må ikke være noe som er for komplisert heller. Jeg fikser vel en middels vanskelig rett. Skulle gjerne hatt noe som er litt forskjellig fra julemat. Helt tom for ideer! Ikke noe med reker eller skalldyr.

Dessert finner jeg vel på selv.


#2

Niobe sa for siden:

Hjemmelaget lasagne?



#4

Syrinx sa for siden:

Langtidssteikt lammesteik med salat, tzatziki og godt brød til.



#6

Cuyahoga sa for siden:

Jeg tenkte lasagne, som Niobe. Det er godt og lite stress, og ok etter all den tradisjonelle julematen.

Ellers er det jo mange supper og gryter som er gode og helt overkommelige og lage. Hva men en litt thai-inspirert suppe med kylling, kokos og karri? Eller gulasj eller borsj?


#7

Mani sa for siden:

Kalkun?


#8

Syrinx sa for siden:

Jeg skal forresten ha 7-8 gjester på pizza 4. dag. :)


#9

Mrs. S sa for siden:

Ja... Lammesteik er ikke så dumt. Kalkun skal vi ha nyttårsaften. Lasagne er god, men ikke helt hva jeg hadde tenkt. Tror ikke jeg har stor nok form heller, må isåfall kjøpe større form. Jeg har denne, og den kan ikke være stor nok til så mange. www.ikea.com/no/no/catalog/products/90099054/


#10

Karamell sa for siden:

Lasagna kan jo lages i langpannen, eller i to former.


#11

Veslemøya sa for siden:

Her lager vi stort sett Finnbiff når vi skal ha gjester. Jeg synes det er veldig enkelt. Og så skreller vi potetene før vi koker dem(selv om de mister vitaminer).


#12

Jinx sa for siden:

Lasagne? Eller svinefilet og gratinerte poteter?


#13

Apple sa for siden:

Tror jeg hadde gått for noe helstekt. Kalv feks, det skal vi ha i morgen.


#14

GinaK sa for siden:

Lasagne kan du lage i den formen du lager sjokoladekaken. Jeg bruker den formen på 30*40cm.

Vi har ofte lasagne når vi skal ha slekta på selskap så denne gangen er det 10års dag til storebror i romjula så det blir 3 hjemmelagede pizzaer.

Hva med kremet pastasalat og hjemmelaget foccacia. Da får du brukt opp restene av spekeskinen/skinkepålegg fra frokosten..
Eller kyllingsuppe med godt brød.


#15

Harriet Vane sa for siden:

Helstekt kalv! Wow! Hva slags stekeovn har du? :intrisert:

Eller tar du det i hagen?


#16

Harriet Vane sa for siden:

Når jeg lager mat til mange synes jeg det er greit med noe som nesten passer seg selv, en gryte med oksehøyrygg eller lammeskanker, oksehalesuppe, borsjtsj osv.

Madam Mims vidundergryte har jeg laget til over tjue, den er grei.



#18

isola sa for siden:

Vi var åtte til bords i går, og serverte ovnsbakt kveite med poteter, gulrøtter, agurksalat, rømme og smeltet smør. Alle syntes det var flott å få et fiskemåltid i jula. Kveite er relativt dyr fisk da, men det ble det fordi det er en 2. juledagstradisjon i min familie.


#19

Apple sa for siden:

:humre: Gikk visst litt fort her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.