Jeg leker med tanken om et middagselskap på fredag, siden jeg har fått fri fra jobben. Vi blir 8-10 personer.
Har dere noen ideer til litt enkel, men ikke helt simpel mat? Trenger ikke forrett og hele styret, men en god, litt forseggjort middag. Må ikke være noe som er for komplisert heller. Jeg fikser vel en middels vanskelig rett. Skulle gjerne hatt noe som er litt forskjellig fra julemat. Helt tom for ideer! Ikke noe med reker eller skalldyr.
Vi skal ha fest med 12-14 personer i julen og lurer litt på det samme. Vi kommer ikke til å ha "fin" middag.
Mannen snakker om spekemat og laks som folk kan forsyne seg av selv på kjøkkenbenken, men jeg har lyst å lage noe annet i tillegg. Vurderer denne suppen med brød til:
Jeg tenkte lasagne, som Niobe. Det er godt og lite stress, og ok etter all den tradisjonelle julematen.
Ellers er det jo mange supper og gryter som er gode og helt overkommelige og lage. Hva men en litt thai-inspirert suppe med kylling, kokos og karri? Eller gulasj eller borsj?
Ja... Lammesteik er ikke så dumt. Kalkun skal vi ha nyttårsaften. Lasagne er god, men ikke helt hva jeg hadde tenkt. Tror ikke jeg har stor nok form heller, må isåfall kjøpe større form. Jeg har denne, og den kan ikke være stor nok til så mange. www.ikea.com/no/no/catalog/products/90099054/
Her lager vi stort sett Finnbiff når vi skal ha gjester. Jeg synes det er veldig enkelt. Og så skreller vi potetene før vi koker dem(selv om de mister vitaminer).
Lasagne kan du lage i den formen du lager sjokoladekaken. Jeg bruker den formen på 30*40cm.
Vi har ofte lasagne når vi skal ha slekta på selskap så denne gangen er det 10års dag til storebror i romjula så det blir 3 hjemmelagede pizzaer.
Hva med kremet pastasalat og hjemmelaget foccacia. Da får du brukt opp restene av spekeskinen/skinkepålegg fra frokosten..
Eller kyllingsuppe med godt brød.
Når jeg lager mat til mange synes jeg det er greit med noe som nesten passer seg selv, en gryte med oksehøyrygg eller lammeskanker, oksehalesuppe, borsjtsj osv.
Madam Mims vidundergryte har jeg laget til over tjue, den er grei.
Vi var åtte til bords i går, og serverte ovnsbakt kveite med poteter, gulrøtter, agurksalat, rømme og smeltet smør. Alle syntes det var flott å få et fiskemåltid i jula. Kveite er relativt dyr fisk da, men det ble det fordi det er en 2. juledagstradisjon i min familie.