Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brødskjære-maskiner på butikkene

#1

Mjau sa for siden:

Bruker dere dem?
Vi gjorde det lenge, helt til jeg begynte å kikke litt grundigere på de maskinene. :detektiv:
Da begynte jeg å tenke meg litt om, fordi alle jeg har kikket på har vært skikkelig ekle. :grøsser:
Håndtaket man skyver lokket opp og ned med er helt svart, i alle fall ytterst, så tydeligvis vaskes ikke dette.
Hele maskineriet ser jeg ikke for meg at blir vasket i det hele tatt.
Brettet der brødet lander på blir antakeligvis berørt av ganske mange skitne hender hver eneste dag. Det samme gjelder vel tapedispenserne som gjerne står plassert der.

Har dere sett det?
Jeg har vurdert å si i fra jeg, men så tenker jeg at jeg aldri kommer til å stole på at det er hygienisk uansett. Så jeg har begynt å skjære mitt eget brød igjen, og det er jo en smal sak siden vi alltid har gjort det egentlig.


#2

SpetakkelRandi sa for siden:

:grøsser: JA vi bruker de maskinene... men nå vet jeg ikke om jeg vil det mere...


#3

Husfruen sa for siden:

Jeg har aldri brukt de maskinene, og jeg har aldri tenkt tanken på det heller. Så jeg har ikke sett om de er rene eller ikke. Ikke kjøper jeg ferdig brød heller, så det er ekstremt sjelden jeg er i nærheten av en brødskjæremaskin..


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker dem alltid, hver gang. Hater å samle opp smuler hver gang jeg skjærer brød, så dette er uhyre lettvint, for barna også. Jeg kommer ikke til å slutte å bruke dem. Jeg får angst og psykoser hver gang jeg er på butikken og kjøper brød og de ikke har en slik maskin.


#5

Blåbær sa for siden:

Jepp, jeg bruker. Jeg sa fra til betjeningen på den lokale matbutikken at det var skittent der, så nå er det fint og reint. Håndsprit står også tilgjengelig vedsiden av maskinen.


#6

Chablis sa for siden:

Har aldri brukt de.


#7

Pingis sa for siden:

Du har sikkert rett i hygieneantagelsene dine, men jeg kommer nok til å fortsette å bruke dem uansett. Sånne tanker pleier ikke plage meg.


#8

star sa for siden:

Ja. Hater skjære brød, dessuten går de rett i fryseren når jeg kommer hjem. Tar bare opp så mange vi trenger hver gang.
Kan nå tenke meg at handlevogna er mer skitten.


#9

Fadese sa for siden:

Jeg velger å tenke at det sikkert ikke er verre enn at vi tåler det, all den tid mattilsynet ikke påpeker det. Jeg synes de er helt ypperlige! :lat og sjuskete:


#10

Nelly Nickers sa for siden:

Der fikk du sagt det for meg. :jupp:


#11

safran sa for siden:

Helten gjør - ikke jeg. Jeg syns det er ekkelt og grisete, dessuten liker jeg bedre å skjære opp brødet selv. Det holder seg bedre i papirposen når det ikke er skåret opp.


#12

Katinka sa for siden:

Jeg bruker den og lever fortsatt.


#13

Mjau sa for siden:

Jeg regner med man overlever om man bruker dem altså. Jeg fikk bare litt noia når jeg la merke til det.
Tror jeg skal si i fra på mine lokale butikker om det er sånn at det har blitt rent og pent i Blåbær sin butikk.

Det blit jo det samme med frukt og slike ting og, men det er ikke fullt så mange mennesker som rekker å ta på hver eneste frukt, som på den maskinen i løpet av en dag. Og i handlevognen ligger det jo mat med emballasje på.

Ser nå at det orddelingen min i overskriften muligens ikke var helt god. Hva blir riktig egentlig? Brødskjæremaskin i ett?


#14

Divine sa for siden:

Jeg bruker dem sånn dann og vann, og bryr meg fint lite om ev. manglende hygiene. :supersjuske:


#15

Røverdatter sa for siden:

Jeg bruker aldri de maskinene. :niks:


#16

Rabbit sa for siden:

Jeg bruker alltid maskin når det er tilgjengelig,og i vår lokale butikk er det i det minste stort sett alltid tomt for smuler og skalker. Orker ikke bekymre meg for om vi kan bli smittet av det ene eller andre ved å bruke en sånn maskin,så jeg kommer til å fortsette med det.


#17

Señora sa for siden:

:skremt: Nei, jeg bruker dem ikke.


#18

Katta sa for siden:

Ja, jeg bruker dem. Jeg har ikke lagt merke til at de er ekle heller. :knegg:


#19

Nessie sa for siden:

Ikke jeg heller. :knegg:


#20

Nessie sa for siden:

Men jeg tar aldri på brettet brødet ligger på? :gruble:
Jeg tar i brødet, legger det på brettet og drar på pose. Jeg antar at noen tar på det altså, men man må jo i grunn ikke det?


#21

kokosbolle sa for siden:

Bruker de ikke. Synes det er utrolig mye smuler og bøss rundt de, men det er ikke derfor vi ikke bruker de.


#22

007 sa for siden:

Jeg bruker dem og jeg orker ikke tenke bakterietanker om alle ting. Jeg spiser smågodt også, enda det kan hende at noen har tatt /hostet/nyst på sjokoladen min. :vill&gal:


#23

Honda sa for siden:

Nei ,om jeg kjøper brød så kjøper vi bare brød på brunnpris av typen kjøver? i grønne poser. De er ferdigoppskjært :love: nesten eneste uten noe sukker og som jeg ikke får vondt i magen av. Uten om spelt brød.


#24

Filifjonka sa for siden:

Har aldri brukt dem, jeg liker ikke å ha brødet liggende oppskåret.


#25

Puslingen sa for siden:

Brukte dei før, men synest det held seg dårleg då. Dessuten tenkjer eg at ungane har godt av å læra og skjære brødet sjølv. Lillesøster får endå litt hjelp då.


#26

Fjols sa for siden:

Jeg kan ikke skjære brødskiver, de blir bare skeive og rare.:knegg:
Så jeg bruker disse maskinene, har ikke merket at de er spesielt skitne heller.
Jeg har heller merket at de ansatte ofte rengjør disse.


#27

Synnemor sa for siden:

Jeg baker alt brød selv, så bruker dem ikke. Synes det er mye smuler og gris rundt dem, men har aldri lagt merke til av håndtaket er skittent.


#28

Lucifer sa for siden:

Jeg bruker dem og lever i beste velgående. Familien er ikke spesielt mye syke heller. Mulig de er skitne men så er jeg en sjuske også da. :riktig:


#29

Slettet bruker sa for siden:

Du store, Dixie. :nissefnis:

Jeg bruker dem aldri. Fordi de er nymotens tull og tøys og vi hadde aldri slikt dekadent vrøvl da jeg var barn. :nemlig:


#30

Lucifer sa for siden:

Det jeg elsker med disse maskinene er at ungene kan ta seg skiver uten at jeg trenger å sitte med hjertet i halsen fordi de skal behandle skarpe brødkniver.


#31

Fibi sa for siden:

Amen!


#32

GydaG sa for siden:

Selv jeg som er i overkant hysterisk bruker brødskjærermaskinene. Men jeg får noen rare blikk da jeg først koster rent og rydder unna, vasker hendene og håndtak med spritserviett, og så skjærer opp brødet. :knegg:
Men jeg kjøper mange brød i slengen og fryser ned, for det er jo genialt med ferdig oppskåret matpakkebrød i frysern når man er en svime som meg og alltid glemmer å ta ut brød. :o
Dessuten hørte jeg at butikkbrød uansett er så ekkelt at jeg burde ha dødd for lenge siden, så da tror jeg at jeg skal overleve å fortsette som jeg gjør.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker alt som er nytt og nymotens. :knegg:

Dvs. alt som er lettvint. lat


#34

Odelia sa for siden:

:knegg:

For meg som smører 16 skiver hver morgen utgjør det hele forskjellen om vi rekker åpen barnehage eller ei at brødet allerede er oppskjært. Jeg bytter gladelig inn den ekstra tiden jeg får i noen basselusker.


#35

Elisabet sa for siden:

Vi bruker de maskinene bestandig. Vi er sjelden syke så det bekymrer meg ikke nevneverdig at andre kan ha tatt på den. Har ikke lagt merke til at den vi har på butikken vår er noe spesielt møkkete heller.


#36

venla sa for siden:

Jeg bruker de ikke. Det er sjeldent vi kjøper brød i butikken.

Tipper det er vel så mange bakterier på handlekurvene, som i de skjæremaskinene.


#37

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har brukt en sånn maskin en gang, men jeg fikk det ikke til, jeg.......fikk ikke brødet inn i posen igjen etterpå.


#38

Inagh sa for siden:

Jeg bruker dem i ny og ne, og det er fint sjeldent jeg eller de to gutta mine som eter brød, er sjuke. Orker ikke gå bekymre meg for så veldig mye, kjenner jeg.



#40

safran sa for siden:

Det er det sikkert, men du gnir vel ikke uemballerte varer opp i håndtaket?

#41

venla sa for siden:

Nei, men jeg vasker meg sjelden etter å ha handlet.
Men jeg bekymrer meg ikke.


#42

safran sa for siden:

:grøsser: Da foreslår jeg at du begynner med det.


#43

007 sa for siden:

Det tror jeg jaggu meg jeg har gjort en gang også. :ekstremt vill&gal:

#44

venla sa for siden:

Jeg vasker jo meg når jeg kommer hjem. Da har jeg gjerne tatt på håndtak, busshåndtak, nøkler eller bilratt etter handlekurven. Er det så ekkelt altså?


#45

Pesten sa for siden:

Ser at jeg er sjukskete ja. Nei og nei.


#46

veobra sa for siden:

Jeg bruker dem ikke. :grøss:

Desuten skjærer de så tynne skiver, jeg vil ha bittelitt tykkere skiver.


#47

GinaK sa for siden:

Uffda. Jeg bruker den og har ikke studert den så nøye.. :o


#48

Morella sa for siden:

Jeg baker mine egne brød. Meeen, når jeg blir gammel skal jeg ta med meg mine hjemmelagde brød og skjære dem opp i butikken. Jeg må ha noen år til på baken før jeg gjør det. Tror egentlig det vil falle meg naturlig etterhvert. :D


#49

Skilpadda sa for siden:

Vi bruker alltid de maskinene (legger brødet rett i fryseren når vi kommer hjem, og tar opp fire skiver hver morgen til Podens matpakke), og jeg gidder ikke tenke på bakteriene akkurat i den sammenhengen.


#50

mumrik sa for siden:

Bruker dem når jeg gidder, og som regel lar jeg ungene forsyne seg av skalker de finner i maskinen også. :sjuske:


#51

emin sa for siden:

Enklere å ha brødskjæremaskin hjemme som man kan skjære opp på. Vår har stort sett blitt brukt til jul for å skjære kjøttrull på, men vi har bestemt oss for å skjære opp hjemmebakte brød før vi fryser dem heretter. :nemlig: Mye enklere.


#52

Dixie Diner sa for siden:

Når jeg blir rik skal jeg kjøpe en sånn maskin og ha i kjelleren. :nemlig:


#53

Drømmedama sa for siden:

Jeg bruker de maskinene jeg også, superlure, og jeg klarer ikke å kjenne en eneste ørliten bakteriebekymring engang. Jeg er ellers ganske bekymret for mye, men bakterier på brødskjæremaskinen gidder selv ikke jeg å bry meg med.


#54

safran sa for siden:

Nei, da så. Jeg trodde du ikke vasket deg etter å ha kommet hjem. Det syns jeg faktisk er ganske så ekkelt.


#55

mumrik sa for siden:

Jeg synes det er litt hysterisk å være redd for bakterier fordi andre folk har tatt på ting.


#56

emin sa for siden:

:nemlig: Men nå har jeg ikke bakterieskrekk heller og det første jeg gjør når jeg kommer hjem er definitivt ikke å løpe og vaske hendene. :sjuske: Vil ikke påstå vi er noe sykere enn andre av den grunn.


#57

Obelix sa for siden:

Nei. Ikke først og fremst pga bakteriefloraen, men fordi de skjærer så tynne pusletet skiver.
Men jeg skjønner bakterieargumentet også.


#58

Miss Norway sa for siden:

:hjerter:


#59

Kirsebær sa for siden:

Jeg er på linje med Divine.


#60

Pebbles sa for siden:

:dulte:

Bruker brødskjæremaskin og bekymrer meg verken for andres bakterier eller smuler. Ikke løper jeg til vasken hver gang jeg har tatt i noe andre muligens har tatt i heller. Vasker hendene flere ganger hver dag og er fornøyd med p ha et avslappet forhold til å færdes i det offentlige rom.


#61

rine sa for siden:

Bruker den flere ganger i uken (brødelskende familie) Ingen av oss har vært syke på ti mnd. Det beviser vel alt. :knegg:


#62

Floksa sa for siden:

Ungene mine fryder seg med å spise skalker de finner der :knegg:
Jeg baker alt brødet selv og skjærer opp med min eminente skjæremaskin så problemstillingen er ikke relevant.

Vi bruker aldri å sprite noe som helst og det har nok forekommet at jeg har laget meg brødskive etter handleturen OG spist den uten å vaske hendene :sjokk:
Det er nå 14 mnd siden sist vi var syke....


#63

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg er like sjuskete som floksa. Ungene spiser skalker fra brødskjæremaskinen, jeg spiser smaksprøver i butikken etter å ha tatt på både brødskjæremaskin, handlevogn og alskens. Jeg er ikke redd for bakterier i det hele tatt, vasker meg som normalt og er skjelden syk. Det er helt unaturlig for oss å leve i en spritet, bakteriefri verden.


#64

Tallulah sa for siden:

Vi bruker den av og til, og sønnen min har fått skalker derfra gjennom hele oppveksten. De jeg har sett er alltid rene på morgenen, og jeg kan ikke helt se for meg at tørt brød på glatte metallflater utgjør den helt enormt store vekstplassen for ymse bakterier.

Jeg har det i meg å bli litt bakteriehysterisk, men denne har det ikke falt meg inn å reagere på.


#65

Syrin sa for siden:

Eg er av dei som var veldig skeptisk, for eg trudde at brødet vart tørt. Men så ga eg det ein sjangs, og vi merkar ingen forskjell. Å smøre brødskiver er langt raskare nå.

Aldri tenkt på at maskina er skitten. Det er i alle fall tørt der, og dermed dårlig grobotn for alskens dritt. Men sterilt blir det jo aldri.


#66

Mjau sa for siden:

Dere får det jo til å høres ut som om jeg er megahysterisk, og det er et totalt feil bilde altså. Bare spør Nessie. :nemlig:
Og jeg har brukt maskinen siden den dukket opp på butikken jeg. Men da jeg så at håndtaket var svart av dritt, ja da mistet jeg faktisk lysten på å bruke den. Og da jeg begynte å se på håndtakene på maskinene rundt om i flere butikker jeg var inneom, konkluderte jeg med at disse ikke blir vasket jevnlig, og at jeg da ikke orker å skulle håndtere brød med hender som hadde vært på handlevogner, og i tillegg ta på direkte skittent håndtak på maskinen i tillegg.

Hadde de vasket slik at håndtaket ikke var svart av møkk, ja da hadde jeg brukt den. Det handler litt om at det ser udelikat ut for min del. For vi har ikke spritflasker her i huset, og det er ikke sånn at vi vasker oss ihjel i det hele tatt.
Ikke blir vi ofte syke heller.


#67

Tallulah sa for siden:

Jeg hadde heller ikke brukt en maskin hvor håndtaket var nedgriset. Men jeg har altså aldri sett noe sånt. Og jeg har både sprit ved vasken på badet og i håndvesken.


#68

Inagh sa for siden:

For første gang i mitt liv, godt inspirert av denne tråden, kikket jeg på brødskjæremaskina i butikken i dag. Den så helt fin ut, så jeg skar opp brødet denne gangen med. :humre:


#69

vixen sa for siden:

Jeg er en megasjuske tror jeg. Ikke har jeg en gang vurdert denne problemstillingen og det er ikke alltid jeg vasker hendene mine med det samme jeg kommer inn etter å ha vært på butikken o.l. Vasker hendene etter jeg har vært på do, før jeg lager mat og det er vel egentlig det. Bortsett fra ved synlig skitt og daglig dusjing så klart.


#70

Dixie Diner sa for siden:

Samme her. :ekkel: Vi er også sjeldent syke. Sikkert herdet av all dritten. :knegg:


#71

Olivia81 sa for siden:

Jeg pleier å bruke maskinen, har faktisk ikke tenkt over om den er skitten eller ikke.. Da er det sikkert ikke SÅ ille :knegg:


#72

Veritas sa for siden:

Aldri brukt de. Har alltid skjært brødet selv.


#73

Morella sa for siden:

Mulig det er enklere, men det er på langt nært så sært som å gjøre det på butikken. Jeg vil bli en sær gammel dame. :nemlig:


#74

Dixie Diner sa for siden:

Og så kan vel de hjemmemaskinene bare skjære én og én skive, de er jo kjiipe. Men selvsagt bedre enn å måtte bruke fiskebollemusklene på å skjære for hånd.


#75

Olifant sa for siden:

Jeg bruker de alltid. Mannen av og til. Her går brødet så fort at det uansett ikke rekker å bli tørt. Og jeg er for alt som gjør livet enklere... så får bakterier være bakterier.


#76

Interference sa for siden:

Så klart jeg bruker maskinen, herregud den skjærer perfekte skiver (for meg, mannen derimot skulle nok ønsket at de var dobbelt så tykke). Når jeg jobbet i dagligvare så ble maskinen vasket/rengjort 2 ganger pr dag.



#78

krystallklart sa for siden:

De skjærer for det første for tynne skiver. Og for det andre har jeg sånn tuppervare dingsboms som brødet ligger i, og da holder det seg ikke så bra om det er skåret.


#79

Tallulah sa for siden:

Tynne? Jeg syns skivene blir litt for tykke, jeg.


#80

Skilpadda sa for siden:

Ja, det var min tanke også. Men det er så praktisk å ha ferdig oppskårne skiver i fryseren, så vi bruker den uansett. Både mye raskere å ta seg en skive, og mye mindre svinn, siden brødet ikke tørker ut før man får spist det.


#81

Nextlife sa for siden:

Jeg baker brød selv på grunn av allergi. Å bruke brødskjæremaskin de få gangene jeg kjøper brødvarer er heller ikke noe alternativ pga fare for kryssforurensing med allergener.

Jeg pleide å handle for et familiemedlem, og til henne brukte jeg brødskjæremaskin. Bakteriehysterisk som jeg er måtte jeg selvfølgelg spørre personalet i butikken om hygienerutiner, og de fortalte at maskinen ble rengjort 2 ganger hver dag. :jupp:
Hadde jeg sett at maskinen var synlig skitten hadde jeg ikke brukt den.


#82

Dixie Diner sa for siden:

De skivene er jo ikke akkurat tykke, synes jeg (de er perfekte), men jeg ville aldri hatt dem enda tykkere, da blir det jo Hillevågskjever.


#83

ingling sa for siden:

Jeg har aldri prøvd de maskinene, men de som er her på butikken ser ikke direkte fristende ut, egentlig. Jeg baker mitt eget brød sjøl pga diverse intoleranser, og det vi kjøper skjærer vi i skiver med brødkniv (:humre:) og har i fryseren så vi kan ta opp det vi trenger. Synes ikke det tar så lang tid å skjære opp et brød eller to, men hvis en er mange i familien ser jeg absolutt fordelen, altså. Det er så mye bakterier overalt at jeg tror neppe det er verre akkurat på de maskinene enn ellers, men jeg hadde også rygget litt hvis håndtaket var svart av skitt, ja.


#84

Skremmern sa for siden:

Det er det første vi gjør når vi kommer hjem. Det danner seg en liten kø foran vasken og alle vasker hendene sine ordentlig. Spiller ingen rolle hvor vi har vært. På butikken, på besøk, skole/bhg/jobb ... Vaske hendene gjør vi okke som. Og guess what, vi er ikke mye syke, vi heller. bank-i-bordet

Jeg er opptatt av håndhygiene, men jeg er ikke hysterisk. Jeg bruker brødskjæremaskin og spiser smågodt.


#85

Sonar sa for siden:

Vi bruker den alltid når vi kjøper brød. Kjøper gjerne 10 brød i slengen. Er ungene med, er det deres oppgave å få brødene oppskjært. Hos oss går det stort sett ett brød for dagen, så det rekker ikke bli tørt.


#86

Marlen sa for siden:

Har aldri brukt brødskjæremaskin. Jeg har en sabla god brødkniv fra 70-tallet og jeg liker tjukke skiver.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.