Obelix sa for siden:
Vi blir 7 stykker, og 6 av de spiser som voksne.
Jeg pleier å lage kalkunbryst, men i år tenkte jeg å kjøre hel kalkun.
Og hvor stor kalkun går inn i en innbyggningskomfyr? Den er jo litt mindre enn en vanlig komfyr.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Obelix sa for siden:
Vi blir 7 stykker, og 6 av de spiser som voksne.
Jeg pleier å lage kalkunbryst, men i år tenkte jeg å kjøre hel kalkun.
Og hvor stor kalkun går inn i en innbyggningskomfyr? Den er jo litt mindre enn en vanlig komfyr.
veobra sa for siden:
Offisielle anbefalinger er 500 g pr person. 600 g hvis de er storspiste.
Filifjonka sa for siden:
Vi har innebygd komfyr, og jeg har aldri tenkt over at den er noe mindre enn frittstående. Har stekt kalkuner på ihvertfall 7,5 kg i den. Jeg kjøper som regel de største jeg finner, siden det er forholdsvis mer kjøtt på de store.
Hyacinth sa for siden:
Jeg merker at ovnen vår er mindre enn den "transportable" vi hadde før.
Obelix sa for siden:
Innbyggningsovner er mindre enn frittstående. I hvertfall den vi har.
En kalkun på ca. 5 kg vil da være nok?
Tjorven sa for siden:
Jeg ville ha kjøpt en mellom 6-7 kilo. Dette går helt fint i vår innbyggingskomfyr i hvert fall. Du må kjøpe nå for at den skal tine godt nok. Vår 6 kilos kalkun ligger til tining på terrassen nå. Den skal mette 4 voksne og 4 barn mellom 3-6 år. Vi håper at det også holder til club sandwich den 1. januar.
Filifjonka sa for siden:
5 kg er nok det også. :) Vi skal ha en på 7 kg i morgen til 8 voksne og 2 barn.
Obelix sa for siden:
Da tror jeg at jeg kanskje skal gå for en på 6 kg, så får vi rester til dagen etter.
Det holder å kjøpe den i morgen ettermiddag eller?
Kaprifol sa for siden:
Jeg lagde en på 6 kilo til 8 voksne og 5 barn, det holdt i massevis. Jeg vil si at vi spiste som 10 voksne, og vi har mye rester som blir nok til kalkunsuppe for mange.
5 kilo er sikkert nok, og jeg anbefaler å plukke av restene og lage kalkunsuppe seinere. Bruk rester av sausen og stuffingen, kalkunkjøtt i biter, litt buljong/kraft, smakes til med fløte. Du kan godt putte oppi rester av poteter og grønnsaker fra middagen også. Serveres med nystekte rundstykker. :nam:
Tjorven sa for siden:
God idé.
Det skal holde å kjøpe den i morgen ettermiddag, men da er det mulig at du må tine den litt i romtemperatur. Ideelt sett skal den tines i kjøleskap. Det har ikke vi plass til, men siden det for tiden er 8 grader ute så tiner vi den utendørs.
Obelix sa for siden:
Da satser vi på at det går fint.
Takk for hjelpen.
veobra sa for siden:
Den tiner også raskere hvis du tar ut kråsen etterhvert. Når den er så tinnt at du får det ut.
Magica sa for siden:
7 voksne her i går, kalkunen på 6,2 kg - det ble rester! Hadde stuffing også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.