Jeg endte opp med to stk digre (1300 grams) kalkunbryst fra Stange gård til nyttårsmiddagen. Ferske, ikke fryst eller marinert. Med skinn. Hvordan skal de tilberedes? Marinade? Pensling? Langtidssteking? Hvordan blir kjøttet saftig og skinnet crispy? :hjelp:
Tilbehøret blir potetmos med hvitløk, smørstekt rosenkål med bacon, waldorfsalat og rødvinssaus. Tror jeg.
Min foreløpige plan er å stappe noen urter under skinnet, pensle med smør, salt og pepper, og steke med termometer i på lav temp. 160 grader, kanskje? :vetikke:
SÅnne frosne har jeg gnidd inn med hvitløk.
Stekt de på rist over langpanna med smør, salt og pepper og litt vann.
Deretter har jeg vannet med jevne mellomrom. Da får man masse deilig kraft som man lager saus av.
Du kan også skjære noen hull i skinnet og dytte inn litt smør der. Da blir kalkunen veldig god og saftig.
Jeg gnir de inn med smør som er blandet med paprikapulver,salt og pepper,steker de i stekepose sammen med aprikos og svisker,det blir saftig og godt :nikker:
Ikke rødvinssaus. Fløteappelsinportvinssaus - 1/3 fløte, 1/3 ferskpresset appelsinjuice (f eks Meierienes) og 1/3 kraft, fløtesaus fra pose og en god dash portvin, sherry eller konjakk. Krydres etter smak, med salt, pepper, soyasaus (forsiktig), geitost, ripsgele eller hva du liker.
Trenger ikke pose, 160 grader til 75 grader kjernetemp duger. Rask crisping under grillen til slutt gjør underverker for skinnet. La hvile i minst et kvarter, gjerne i åpen ovn eller under folie.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.