Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nyttårsdessert

#1

Obelix sa for siden:

Kan ikke se at det finnes en egen tråd og siden jeg er lat og ikke gidder bla i nyttårsmenytråden, starter jeg en egen tråd.

Jeg pleier å lage sjokoladefondant, men i år tenkte jeg lage noe annet.
Det blir litt ost og dadler med bacon og kanskje noe annet som appetizer og kalkun til middag.
Hva skal jeg lage til dessert?
Hva skal dere ha?
Legg gjerne ved oppskrift.



#3

Benzo sa for siden:

5-åringen har bestilt riskrem. :knegg:
Hjemmelaget sitronfromasj eller Tarte Tatin med hjemmelaget vaniljeis? :nam:


#4

Maxine sa for siden:

Vi skal på hytta, og ungene har bestemt.

Det blir en variant av Hoffdessert. Dvs marengsbunn med krem, bananbiter, rørt jordbær og sjokoladesaus.

Ikke søtt i det heeeele tatt :knegg:


#5

Magica sa for siden:

Jeg skal lage Tiramisu. :D


#6

rine sa for siden:

I fjor lagde jeg ganske enkelt fruktsalat med krem. Alle var veldig fornøyde med det valget i og med at middagen var fet (svineribbe) og det var masse kaker og godis på bordet utover kvelden uansett.


#7

Tjorven sa for siden:

Benzo: Åh, jeg fikk absurd lyst til å forsøke meg på Omlette Norvegienne (inspirert av norsk masterchef), men det høres jo så skrekkelig vanskelig ut.

Vi skal ha kalkun til middag, og det foreløbig er det planlagt creme brulé til oss voksne og is til ungene.

... men jeg får google litt i kveld.


#8

Amelie sa for siden:

Hjemmelaget fruktsalat, kuttet i ganske små biter og med deilig lake - gjerne kokt litt med vaniljestang - og vaniljekrem (krem med litt vaniljekrem piskes sammen). Helt vidunderlig! Min favoritt!


#9

Mei sa for siden:

Vi skal ha sjokoladefondue.


#10

Benzo sa for siden:

Du fikser den omeletten. Bare sørg for at sukkerbunnen er helt kald, gjerne litt frysekald før du spar på isen og marengsen. Du kan evt. jukse litt og steke marengsen på forhånd, da legger du den bare som et lokk over isen.


#11

Nextlife sa for siden:

Det er ikke så vanskelig, nesten som å lage bløtkake.
Den kan også lages delvis ferdig lang tid i forveien, og det gjør det jo mer overkommelig.


#12

Benzo sa for siden:

Det er litt mer risky med en "iskake" som skal stekes enn å kline på pisket krem. :knegg:


#13

Nextlife sa for siden:

Nesjda. :D

Som sagt, om man lager den (altså kaken og fyllet, minus marengsen) på forhånd og fryser den inn vil den holde litt bedre på kulden enn om man tilbereder den og hiver den rett i ovnen.
Dersom man ikke har så voldsomt tykt lag med marengs kan man bruke skibrenner e.l i stedet for å sette under griill, og har slik litt mer kontroll over saken.


#14

Tjorven sa for siden:

Vi har da en egen brenner for slikt. :dramaqueen: Alternativet vårt er creme brulé. Vi synes det blir bedre og jevnere resultat med brenner enn med grill i ovnen.


#15

Teofelia sa for siden:

Jeg skal lage sitronsorbet med champagne. Fortrinnsvis til de voksne.


#16

Nextlife sa for siden:

Ja, jeg tenkte egentlig på en slik liten brenner, men kom ikke på hva det heter.:o
Bruleèbrenner? Dessertbrenner? Minibrenner?


#17

Carpe Diem sa for siden:

Bitteliten avsporing:
Har kjøpt en slik brenner, men hvor kjøper jeg gass? Bensinstasjonen? :confused:


#18

Tjorven sa for siden:

De har det på innvandrerbutikker, og da til mye lavere pris enn Jernia (som også har).


#19

Mrs. Longbottom sa for siden:

Vi hadde en nydelig dessert i dag, bakt frukt med vaniljeis. Delte opp plommer, nektainer, pærer, mango og fiken og la i ildfast form. hadde over litt portvin, skall og saft av en appelsin, to kanelstenger, litt vaniljeekstrakt og noen skjeer brunt sukker. Gjorde alt klar på forhånd og satte i ovnen på 175 grader når vi satte oss til bords. Da vi var ferdige å spise var desserten perfekt, serverte meg god vaniljeis. Alle forsynte seg flere ganger.


#20

Puslingen sa for siden:

Eg går for karamellpudding og dronning Maud tenkjer eg. Og is til storesøster som har funnet ut at ho ikkje liker noko ting.


#21

Hyacinth sa for siden:

Jeg har lett byen rundt etter sitronsorbet.

Jeg sksl lage det vanlige: Gele med jordbær. Geleen er laget av prosecco og det bobler derfor i munnen når man spiser. I tillegg ser den rasende festlig ut. Serveres i fine glass, enkeltporsjoner.


#22

Carpe Diem sa for siden:

Hørtes godt ut :jupp:
Oppskrift?


#23

Hyacinth sa for siden:

Ja men den står i en jamie-kokebok og jeg er på iPhone. Du kan sikkert Google litt men hvis ikke sksl jeg finne den. Minn meg på det!
Jeg har teflonhjerne. Den inneholder prosecco, hylleblomstsaft (fås på IKEA), gelatin, bær. Husker ikke mengdene i hodet. Funker like godt med cider. Blir også mer barnevennlig.




#26

amanas sa for siden:

Mannfolket har bestemt, i år blir det flytende sjokoladekake med is.


#27

Hyacinth sa for siden:

Jøss for en innviklet oppfkrift. Enklere på norsk. Hva er en "punnet"?


#28

Mrs. Longbottom sa for siden:

en kurv


#29

Nada sa for siden:

Hjemmelaget riskrem og jordbærsaus etter pinnekjøtt her.


#30

Hyacinth sa for siden:

Det må være en liten kurv. Det skal være åtte i oppskriften.


#31

tinkadott sa for siden:

Oppskrift? :blafre:


#32

Magica sa for siden:

Klart! Nyydelig.

6 Porsjoner.

2 eggehviter
4 eggeplommer
150 gr melis
400 g mascarponeost
200 g savoyardi- kjeks (Ladyfingers)
Ca 3 dl sterk brygget kaffe (espresso) avkjølt, tilsatt litt Tia Maria og Cognac eller Amaretto likør.
Revet mørk sjokolade
Kakaopulver til å sikte over

Stivpisk eggehviter i en bolle. Pisk eggeplommer og melis i en annen bolle til det er lyst og luftig. Vend inn mascarpone og deretter eggehviten.Legg et lag ladyfingers i en dyp rektangulær form og pensle dem med kaffeblandingen, legg et lag mascarponekrem over og dryss litt revet sjokolade over. Fortsett å legge ingrediensene lagvis til alt er brukt opp, avslutt med et lag mascarponekrem.
Bruk en form sånn at du får 3 lag med kjeks.
Sikt kakao over og la desserten stå i kjøleskap i ca 3 timer, eller over natta.


#33

Hyacinth sa for siden:

Her er min modifiserte jamie-oppskrift:

Sett vinen kaldt. Evt eplecider.
Finn kule glass. Skjær jordbær i to og legg i. Ikke fullt, 1/3 kanskje. Sett glassene kAldt.
G
Legg fire gelatinplater i vann, klem ut og hell av vann etterpå. Bland gelatin med 1 1/2 dl hylleblomstsaft. (ikke hyllebær!). Varm opp sakte i vannbad. Rør. Avkjøl litt.

Ta ut vin og glass. Alt må være kaldt pga boblene. Hell 4 dl vin i hylleblomstblandingen. Hell alt i glass. Sett kaldt.

Det blir utrolig kult! Og det fuzzer i hele munnen når man spiser.

Jeg bruker ikke sukker. Det blir søtt nok, særlig med cider.

Vær varsom med andre bær enn friske jordbær. De farger fort av i hele greia. Det er ikke lekkert. Jeg bruker en pk jordbær til alle glassene.


#34

Bayone sa for siden:

Her har ungene bestilt "sunnmørsgodt" lagvis med frosne bær, knust marengs og krem/vaniljekrem blandet. Veldig friskt og godt :)


#35

Hannah sa for siden:

Vi pleier alltid å ha Dronning Maud pudding/fromasj til dessert på nyttårsaften. Med masse sjokolade mellom lagene. :D


#36

Honda sa for siden:

Åh den så god ut,uten om isen da:knegg: Jeg liker ikke is men kunne ha laget til ungene men det kan jeg ikke pga at turbo tåler ikke sukker-fruktose og finnes ikke dots eller oreo uten fruktose :mad:

Vi skal til et vennepar og vi blir 4 eller 6 voksne og 4 unger,og har null ide hva jeg skal ta med som er uten sukker-fruktose og laktosefri.
Is utgår for alt som finnes nå i isdisker er fulle av fruktose-sukker.

De få gangene i året vi skal ha dessert så bruker jeg å mikse i hop gele og vaniljesaus som er uten sukker,men det finner jeg ikke mere i butikken,verken gele eller vaniljesausen og vi er fri i skapet så da er jeg like langt. :sukk:

Så blir nok dessert fri nyttårsaften:(


#37

Hjertensfryd sa for siden:

Kan du ikkje lage vaniljesausen sjølv då Honda ? Eller er det heile dessert tingen som er problemet ?


#38

Honda sa for siden:

Lage selv? :eek:

jeg kan skru bil,snekre og diverse annet med kokk eller konditor er jeg ikke. Skulle ha vært mann ikke dame :knegg: Etter å ha prøvd diverse kaker uten sukker gang på gang så kan jeg med hånden på hjerte si at jeg er ikke noe baker eller konditor

Er hele desserten som er problemet,vet ikke hva jeg skal lage og har null ide hvordan man lager vaniljesaus selv

:flau:

Og hadde man fått tak i gele og sånt så hadde det vært ok til ungene men hva skal vi voksne spise da? :sukk:
for den voksne må og være fruktose-sukker og laktosefri da jeg heller ikke tåler sukker så godt i tilegg til melka, og den ene kanskje gjesten tåler lite lite sukker og fruktose som turbo


#39

Dixie Diner sa for siden:

Honda: hva med en enkel melkefri hjemmelaget is søtet med det søtstoffet Turbo tåler? Jeg bruker sukker/melis da, men lager ofte iskrem av tofu og/eller soya- eller rismelk etc.


#40

Honda sa for siden:

g jeg spiser ikke is så den trenger ikke være melkefri.men hva skal man liksom smaktilsette isen med når man ikke kan ha bær i?:rolleyes:

Hadde han bare ikke tålt sukker så hadde hele greia vært ok,men når alt fruktisen i tiellegg,jeg begynner å bli små rar, derfor jeg kanskje virkelig litt sur/gretten/fiendlig.
For jeg er lei av å bake tng å misslykkes. :sukk:


#41

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager ikke så mye bæris, lager sjokoladeis (kakaopulver eller melkefri sjokolade), vanilje (ekte vanilje), mokka (litt kakaopulver og kaffe) osv. Har flere oppskrifter på bloggen min. Hvis sønnen din kan ha melk/fløte er det bare å lage den med det, men feks. bruke annen søtning som han tåler. :)

Skjønner at det ikke er lett å finne alternativer alltid. :klemme:


#42

Mrs. Longbottom sa for siden:

blåbær kommer i sånne bittesmå kurver i england. Ordet betur ikke kurv, egentlig, tror jeg, men det menes den beholderen blåbærene er i.


#43

GinaK sa for siden:

Vi skal bort og jeg skal lage desserten.
Lurer på om jeg skal lage Tilslørte julekaker. Skal kjøpe inn og lage en liten porsjon i kveld så jeg og mannen skal teste ut. Da får vi brukt opp julekakene og starter en ny frisk etter nyttårsaften. :p
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSP4L9O8G50o6A2y4pEBeVwT0-hKmDlNOmibQHwyxNcXlbxEv2J-A[/img]
Det ser iallefall veldig godt ut. Ellers blir det Panna Cotta med Bringebærcoulis. men det er litt dumt for en annen skal lage ostekake og da blir det litt mye ala den typen...
Det er så deilig å bli bedt bort og slippe dette styret for en gangs skyld så tenkte å slå til og lage dette til de 5 barna.


#44

Dixie Diner sa for siden:

Åh, de is-greiene nederst der var jo råkule!


#45

Obelix sa for siden:

Takk for mange gode tips dere, men det blir sjokoladefondant i år også.
Jeg klarte liksom ikke la være :vanedyr:


#46

Hjertensfryd sa for siden:

Her blir det konjakkfromasj med mangochutney til. Skulle vert papaya og men det fekk me ikkje tak i.


#47

Tangina sa for siden:

Jeg går for det trygge: karamellpudding.


#48

Guttemammis sa for siden:

Vi skulle egentlig ha sånn knust oreokjeks med vaniljekrem og vanlig krem(husker ikke hva den heter),
men jeg tror vi gjør det veldig enkelt med vaniljeis og varme bær:nam:


#49

Nextlife sa for siden:

Jeg planlegger å lage sjokolademoussè, friske bringebær, vaniljesaus og små biter med after eightbrownies.
(Det er yngstejenta som har komponert den der komboen, vi kommer til å trille fra matbordet).


#50

Honda sa for siden:

Takk for tips:)
Da har jeg laget is i dag til ungene. Turbo synnes testen var god så da håper man på det beste.

Men vet enda ikke hva vi voksne skal spise. Hun som holder "selskapet" sa hun kunne lage riskrem,for de hadde grøt til middag i dag,men tror jeg står over.:knegg:


#51

Skilpadda sa for siden:

Etter konferering med Poden tror jeg det blir mørk sjokolademousse med bringebær til.


#52

Lenam sa for siden:

Jeg skal lage pannacotta toppet med bær og aftereight



#54

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg vurderer eplepai og is. Er det kjipt på en nyttårsaften? :usikker:


#55

kokosbolle sa for siden:

Jeg lager mangosorbet as we speak. :dåne: :neglebit:


#56

Nera sa for siden:

Jeg har laget panna cotta, som skal serveres med multer. :)


#57

Mirasol sa for siden:

Tricolor-is etter ønske fra barna, riskrem og mandelpudding med rød saus til oss voksne. Og sjokoladepudding med vaniljesaus til de som heller vil ha det. Ingen skal sulte, og Freia og Tine er mine venner i år. Fokus er et helt annet sted...


#58

Guttemammis sa for siden:

Det er ALLTID godt! :nam: (synes jeg)


#59

GinaK sa for siden:

Sånn ble resultatet her. Fornøyd, det kunne vært værre... Lillebror var en stoor hjelper, eller mest testsmaker på de forskjellige smakene. :) Er litt spent på hvor godt de hattene sitter når vi skal frakte de i bil..


#60

Nelly Nickers sa for siden:

Heldige barn!
Men hva er det for godsaker? Ikke is, vel?


#61

Amelie sa for siden:

Herrejemini. Vi hadde riskrem med bringebærjordbærsaus. Enkelt og veldig godt. Nå strever jeg for harde livet å kvitte meg med den i løpet av denne dagen, så vi får vasket den bolla! Kan jo ikke kaste noe!

Fråtseri: en av de sju dødssyndene. Døtter innpå dessert selv om man er helt stappa. Fy, for en begynnelse på det nye året. :flau:


#62

Hyacinth sa for siden:

Alle vet jo at det nye året starter andre januar. :nemlig:


#63

GinaK sa for siden:

Enda godt. :o Jeg er helt stappa etter nyttårsmaten fortsatt. Men fra i morgen er det slutt på denslags stapping..

Det bilde jeg la ut er en muffins med ostekrem og gelè. Og ostekrem som hår. Smurte litt ostekrem på innsiden av iskjeksene og smeltet sjokolade utenpå med strøssel.
Jeg blandet i litt krem i ostekremen sånn at det ikke ble så kvalmenes.. men det ble mer enn mektig nok. Barna synes også det. Men de synes de var veldig fine da. :) Om jeg skal lage det igjen så hopper jeg over muffinsen og lager det med is og sånne morsomme hatter.


#64

Amelie sa for siden:

Jepp! Nytt år og nye muligheter - det er noe med den greia der som fenger litt. Skulle egentlig gå en skikkelig kveldstur, men, eh, var litt for mett. Men har spasert ganske langt med barna da.

TrorJegBegynneriMorra. Men da gjør jeg det altså! :D


#65

Tjorven sa for siden:

Eller 3. januar hvis det er planleggingsdag den 2. Har jeg bestemt meg for.


#66

Dixie Diner sa for siden:

:nemlig: I morgen er det et nytt og sunnere liv på hu Dixie!


#67

Amelie sa for siden:

I morgen! Har klart å spise opp alle julekakene nå!:puh:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.