Hva ER egentlig forskjellen? Jeg har nettopp laget hjemmelaget (melk- og eggefri) italiensk salat, og ble plutselig klar over at dette er jo temmelig likt coleslaw? Er italiensk salat (som italienerne ikke engang selv vet hva er) bare et dumt, norsk navn på coleslaw?
Nja, jeg har aldri laget noen av delene, og det er årevis siden jeg spiste coleslaw (da jeg bodde i USA), men såvidt jeg husker smakte coleslaw helt annerledes enn det jeg forbinder med italiensk salat, i hvert fall. :vetikke:
Det er sikkert forskjellige variasjoner, men det som går igjen er jo majones, strimlet kål og gulrot og litt strimlet løk. Det er i min italienske salat. I coleslaw er det kanskje rømme også? :hmm:
Nei for meg er det to helt forskjellige ting men nå lages jo også Coleslaw i veldig mange forskjellige varianter må sies. Jeg liker varianten som også har løk og en syrlig majonesdressing med hint av mustard. Litt den typen "hjemmelaget" britisk coleslaw. Italiensk saltat vi kjøper på butikken her er jo bare ekkel søt tung majones :mumle:
Det er årevis siden jeg smakte italiensk salat, husker ikke helt hvordan det smakte, men hva er det som gjør at det ikke smaker likt? Hva skiller de to? Jeg husker heller ikke hva jeg hadde oppi coleslaw i sommer. Tror det var det samme som i den italienske salaten jeg laget nå, faktisk. Eller hadde jeg oppi noe mer?
Kanskje det er mer likt coleslaw det jeg har laget nå? I den hjemmelagde majonesen min er det dijonsennep og hvitvinseddik, og av grønnsaker er det løk, kål og gulrot. Det ligner veldig på italiensk salat, men smaker nok mye bedre enn kjøpecrapet.