Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Første gangs tapaskokk

#1

Sonar sa for siden:

Hva har jeg gjort??? Orket ikke pinnekjøtt på nyttårsaften iår. Vi tenkte på pizza, men skjønte fort at alle i selskapet ikke ønsket det. Da kom jeg på tapas. Aldri laget det før. Søkte rundt på nettet og selvsagt her på FP. Har skrevet ut oppskrifter og handlet inn. Ikke helt kontroll, men mannen har troen på meg.

Dette er tenkt:
Dadler med bacon
Kyllingspyd med mangoglaze (litt spent den)
Kjøttboller med tomatsaus
asparges med spekeskinke
Stekt chorizo med persille
Focaccia (denne har jeg laget før og er trygg på)
Ailoi (lagd idag, mislykket)
Pai med skinke (lagd idag, barnevennlig rett)

Servere salat utenom
Har mandelpoteter - hva gjør jeg med de?

Jeg kjenner jeg angrer litt nå.....

Må stå tidlig opp imorgen for å begynne, regner nesten med jeg må på butikken for noen nødløsninger :cool:

Oppdatering følger......og gode råd mottas med takk!

(skylder på iPaden for skrivefeil og orddelingsfeil)


#2

Drømmedama sa for siden:

Menyen din ser finfin ut - dette går helt sikkert bra! Jeg pleier å bruke små amadine-poteter (ikke skrelle), koke dem i vann med masse grovt havsalt i, la dem dampe litt med havsaltet i kjelen også. Og så tar jeg dem over i serveringsbollen, pakker inn bollen i et håndkle og setter det under dyna til gjestene kommer (holder fint en time eller to). Da er de akkurat passe småvarme, og ovnen kan brukes til alt det andre.
Ellers har jeg et lite tips til hvis du er ute etter en liten og enkel ekstrarett; hule ut store champignon, ha en klatt blåmuggost opp i, noen minutter i stekeovn og vips har du en smaksrik ekstrasnack til tapasbordet ditt.
Synd med aiolien din, brukte du en grei oppskrift og var alt romtemperert før du blandet? Det er en oppskrift på klikk.no som er veldig grei, synes den er lett å få perfekt. Ellers finnes det jo en mengde gode "jukse-aioli"-oppskrifter også, som jeg helt ærlig syns er vel så gode, altså.
Lykke til, tapas er mye jobb, men gøy å lage, dette får du til!:riktig:


#3

Joika sa for siden:

Skjær potetene i båter og stek dem i ovnen. Er kjempegodt med aioli på.


#4

Interference sa for siden:

Eventuelt del små poteter i to, ha på basilikumpesto og masse god olje, havsalt og pepper og sleng i ovnen. :nam:
Bak gjerne hvitløk sammen med potetene.


#5

Sonar sa for siden:

Ikke noe med potetene? Salt, olje??

Aioli ja... alt var romtempererte. Tror kanskje jeg helte oljen for fort oppi? Og jeg brukte kun olivenolje - ikke noe nøytral olje.
Konsistensen er fin, men smaker rart.
Alle sa jo det var så enkelt.(burde skjønt det meg med som kokk :gaah:)

Nå ryddet jeg kjøkkenet så det er klart for matlaging imorgen tidlig. Live oppdateringer kommer. Må nok innom butikken, og ser ikke bort fra at champignonoppskriften også blir prøvd.


#6

Interference sa for siden:

Det smaker fort litt rart om du bruker kun olivenolje om det er en olivenolje med mye smak.


#7

Sonar sa for siden:

Skal jeg kanskje kjøpe en nøytral olje imorgen og prøve på nytt? Det er jo ikke den store kostnaden med aioli. Hvilken olje da?


#8

Joika sa for siden:

Jeg tror jeg har laget med rapsolje.


#9

Benzo sa for siden:

Du kan lage lettvint aioli. Bland like deler majones og creme fraiche, litt sitronsaft, hvitløk og evt. litt salt.


#10

Sonar sa for siden:

Bruker du kun rapsolje da?


#11

Interference sa for siden:

60/40 raps og oliven bruker jeg.


#12

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns rapsolje smaker helt gresselig, og bruker solsikkeolje.


#13

Interference sa for siden:

Rapsolje uten smak da, jeg kjøper en på grønne glassflasker (husker ikke navn) som ikke smaker noe, fin å bruke i dressinger og sauser og alt mulig egentlig.


#14

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ja, hvis den er uten smak er det jo helt greit. Jeg har enda ikke funnet noen uten smak, selv ikke de som flere har bedyret at er uten smak. Så jeg er nok litt ekstra sensitiv for det.


#15

Joika sa for siden:

Rapsoljen jeg bruker smaker ingenting.


#16

Mrs. Longbottom sa for siden:

Hvilken er det?


#17

Interference sa for siden:

Hehe god rapsolje skal ikke smake noe, jeg har og lett lenge før jeg fant en smakløs. Og obs viktig å oppbevare mørkt, den harskner fort. Jeg pleier å velge en med lang holdbarhet og sette den mørkt. Og grønn glassflaske ja. Hva er det nå den heter..


#18

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har fått flere tips om angivelige smakløse rapsoljer, og de har smakt fjøslagret hoppetau alle som en, så jeg vil gjerne vite hvilken det er du bruker.


#19

Interference sa for siden:

Ja jeg skal finne ut når jeg kommer meg tilbake fra legevakt.
Smaker de fjøs er de somregel harsknet.


#20

Joika sa for siden:

Jeg har til og med kjøpt sånn billig på "firkantet" plastflaske i butikken som var smakløs. Har egentlig ikke vært borti rapsolje som smaker noe særlig. :vetikke:


#21

løve70 sa for siden:

Jeg lagde tapas for noen uker siden og prøvde meg også på selvlaget aioli. Den var ikke vellykket:( Derimot er den du kan kjøpe på Rema ganske god:)


#22

kokosbolle sa for siden:

Høres kjempegodt ut, jeg lagde tapas til en bursdagsfeiring for et par år siden. Alle digget det.

Kopiert fra bloggen min:

Vi har hatt familieselskap og hadde hjemmelaget tapas. Alle digget maten og det var virkelig verdt all jobbinga over grytene. :D

Check it out:

Grillet og flådd paprika med krabbesalat.

Spansk tortilla stekt i ovnen.

Stekte asparges med skinke, pastasalat med kylling, rynkete poteter med havsalt.

Kjøttboller, tomat og hvitløksbrød, allioli, romescosaus og tomat- og paprikasaus.

Brød med tunfisksalat.

Ser noen av bildene har litt merkelig fokus, jeg mistenker at mannen har lekt seg litt meg fokusinnstillingene. :humre:


#23

Niobe sa for siden:

Første gangs tapaskokk! Ikke Første gang gapestokk. Nærmer seg leggetid for meg.


#24

Sonar sa for siden:

Niobe: vi får se på resultatet, kanskje det blir første gang gapestokk :eek:

Kokosbolle: ble inspirert av bildene dine. Tror jeg har vært innom samtlige tråder som omhandler tapas her på FP :nikker:


#25

Serafin sa for siden:

Haha, det er bra det er flere enn meg. Jeg leste det gang på gang i går kveld.


#26

Sonar sa for siden:

Da er kjøttboller i tomatsaus ferdig og deigen står og hever.

Neste prosjekt er kyllingspyd med mangoglaze.


#27

Nextlife sa for siden:

Du er tøff som hiver deg på dette. :)

Når det gjelder hvitløkmajones synes jeg det kan være like greit å kjøpe en god majones til base dersom man ikke er trygge på oljene.


#28

Sonar sa for siden:

Kort oppsummert: gjestene var strålende fornøyd! De ville gjøre dette igjen og de likte til og med ailoien min!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.