Hva har jeg gjort??? Orket ikke pinnekjøtt på nyttårsaften iår. Vi tenkte på pizza, men skjønte fort at alle i selskapet ikke ønsket det. Da kom jeg på tapas. Aldri laget det før. Søkte rundt på nettet og selvsagt her på FP. Har skrevet ut oppskrifter og handlet inn. Ikke helt kontroll, men mannen har troen på meg.
Dette er tenkt:
Dadler med bacon
Kyllingspyd med mangoglaze (litt spent den)
Kjøttboller med tomatsaus
asparges med spekeskinke
Stekt chorizo med persille
Focaccia (denne har jeg laget før og er trygg på)
Ailoi (lagd idag, mislykket)
Pai med skinke (lagd idag, barnevennlig rett)
Servere salat utenom
Har mandelpoteter - hva gjør jeg med de?
Jeg kjenner jeg angrer litt nå.....
Må stå tidlig opp imorgen for å begynne, regner nesten med jeg må på butikken for noen nødløsninger :cool:
Oppdatering følger......og gode råd mottas med takk!
(skylder på iPaden for skrivefeil og orddelingsfeil)
Menyen din ser finfin ut - dette går helt sikkert bra! Jeg pleier å bruke små amadine-poteter (ikke skrelle), koke dem i vann med masse grovt havsalt i, la dem dampe litt med havsaltet i kjelen også. Og så tar jeg dem over i serveringsbollen, pakker inn bollen i et håndkle og setter det under dyna til gjestene kommer (holder fint en time eller to). Da er de akkurat passe småvarme, og ovnen kan brukes til alt det andre.
Ellers har jeg et lite tips til hvis du er ute etter en liten og enkel ekstrarett; hule ut store champignon, ha en klatt blåmuggost opp i, noen minutter i stekeovn og vips har du en smaksrik ekstrasnack til tapasbordet ditt.
Synd med aiolien din, brukte du en grei oppskrift og var alt romtemperert før du blandet? Det er en oppskrift på klikk.no som er veldig grei, synes den er lett å få perfekt. Ellers finnes det jo en mengde gode "jukse-aioli"-oppskrifter også, som jeg helt ærlig syns er vel så gode, altså.
Lykke til, tapas er mye jobb, men gøy å lage, dette får du til!:riktig:
Eventuelt del små poteter i to, ha på basilikumpesto og masse god olje, havsalt og pepper og sleng i ovnen. :nam:
Bak gjerne hvitløk sammen med potetene.
Aioli ja... alt var romtempererte. Tror kanskje jeg helte oljen for fort oppi? Og jeg brukte kun olivenolje - ikke noe nøytral olje.
Konsistensen er fin, men smaker rart.
Alle sa jo det var så enkelt.(burde skjønt det meg med som kokk :gaah:)
Nå ryddet jeg kjøkkenet så det er klart for matlaging imorgen tidlig. Live oppdateringer kommer. Må nok innom butikken, og ser ikke bort fra at champignonoppskriften også blir prøvd.
Rapsolje uten smak da, jeg kjøper en på grønne glassflasker (husker ikke navn) som ikke smaker noe, fin å bruke i dressinger og sauser og alt mulig egentlig.
Ja, hvis den er uten smak er det jo helt greit. Jeg har enda ikke funnet noen uten smak, selv ikke de som flere har bedyret at er uten smak. Så jeg er nok litt ekstra sensitiv for det.
Hehe god rapsolje skal ikke smake noe, jeg har og lett lenge før jeg fant en smakløs. Og obs viktig å oppbevare mørkt, den harskner fort. Jeg pleier å velge en med lang holdbarhet og sette den mørkt. Og grønn glassflaske ja. Hva er det nå den heter..
Jeg har fått flere tips om angivelige smakløse rapsoljer, og de har smakt fjøslagret hoppetau alle som en, så jeg vil gjerne vite hvilken det er du bruker.
Jeg har til og med kjøpt sånn billig på "firkantet" plastflaske i butikken som var smakløs. Har egentlig ikke vært borti rapsolje som smaker noe særlig. :vetikke: