Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bøker lest i 2012

#1

Irma sa for siden:

Da er leseåret 2011 snart over. Godt nytt leseår!

Dette er en tråd hvor man registrerer hvilke bøker man har lest, etter at de er ferdiglest. Kopier ditt forrige innlegg når du legger til nye bøker. Legg gjerne inn litt info om boka, og hvordan den falt i smak. Ved mer inngående informasjon, bruk sladd. Dette er ikke en diskusjonstråd, ei heller en konkurransetråd. Om du er av typen som leser to eller 200 bøker i løpet av år er du like velkommen. Jeg har hatt stor glede av å hente inspirasjon fra disse trådene! Her er de gamle trådene:

Bøker lest i 2009
Bøker lest i 2010
Bøker lest i 2011

De som har lyst kan kanskje ta en oppsummering av leseåret 2011? Leste du mer eller mindre enn det du hadde håpet på? Hvilke var de beste bøkene du leste? Noen skuffelser? Bøker du ikke orket å lese ut? Har du noen målsetninger for leseåret 2012?

Her blir det en rolig sjuklingnyttårsaften i heimen, så jeg skal prøve å få til en evaluering av 2011 før et nytt år tar til.


#2

amylin sa for siden:

Jeg har samme målsetning for 2012 som jeg hadde for 2011. Tenkte jeg skulle lese 104 bøker på 52 uker i 2011, og det klarte jeg av ulike årsaker ikke. Jeg er ikke helt i hundre nå på starten av 2012, men håper å kunne klare det allikevel. I 2011 leste jeg mange bra bøker, bl.a. Shantaram og Vindens skygge. Tror jeg endte på 70 bøker til slutt.


#3

Serafin sa for siden:

Mitt mål er å bli flinkere til å skrive opp bøker jeg har lest. Og da kanskje denne tråden gir meg et lite spark bak?
Jeg leser i perioder mye, men har alltid vært dårlig til å skrive opp det jeg leser, og det irriterer meg grenseløst. For det hadde vært gøy å se hvor mange bøker jeg egentlig har lest oppgjennom tiden. :knegg:

Jeg tror jeg tar et mål på 52 bøker i 2012. Det er mye annet som skjer også, og i perioder får jeg lest lite, og i perioder mye.

Prøve meg på litt tyngre engelske bøker etterhvert.


#4

Nelly Nickers sa for siden:

Mitt mål er å lese 12 bøker i løpet av 2012. Minst to på engelsk.
I år skulle jeg lese "mest mulig", men kjente jeg ble lei utover høsten.


#5

Blondie sa for siden:

Jeg håper å få lest litt skjønnlitterært i 2012, inniblant alt pensum jeg skal pløye gjennom. Jeg vet at å slappe av med en bok gir meg overskudd, så jeg ønsker å prioritere det. Det blir ikke like mange som foregående år, men jeg får satse på kvalitet.


#6

Irma sa for siden:

I 2011 hadde jeg som mål å lese 60 bøker. Det klarte jeg ikke, det ble med 50. Jeg føler allikevel at jeg har lest like mye som i 2010, da jeg leste 100 bøker. Bøkene har bare vært fysisk tykkere og innholdsmessig tyngre. For ikke å snakke om at noen av bøkene var tykke og engelske. Da går det treigt, gitt. :knegg: Min Kamp 6 av Knausgård stiller jo også i en klasse for seg med sine 1115 sider, men akkurat den ble lest forholdsvis raskt.

Jeg har hatt et annerledes og spennende leseår. Jeg har fått meg ebokleser og Kindle, og jeg er forelsket i begge to. I tillegg har jeg lest min første bok på engelsk (med unntak av faglitteratur) siden jeg gikk på ungdomsskolen eller noe sånt. Det har gitt mersmak! Ellers har jeg hatt en vridning i forhold til hva jeg leser. Av 50 bøker i 2011 er 17 av dem politiske bøker eller politiske biografier, det er nok en solid prosentvis økning fra året før.

Årets høydepunkter:
23. Daniel Glattauer Mot nordavinden Denne ble jeg veldig begeistret for! Jeg kan nesten ikke vente på at oppfølgeren kommer, "Den syvende bølgen".
28. Xinran Himmelgraven Nok en sterk bok fra Xinran. Da den var slutt nærmest ropte jeg på mer. Anbefales!
31.Daniel Glattauer Den syvende bølgen Denne har jeg ventet utålmodig på at biblioteket skulle få inn. Hadde senket forventningene, etter å ha blitt trollbundet av den første boka, "Mot nordavinden". Det hadde jeg ikke behøvd, denne var minst like bra! Jeg som normalt ikke liker kjærlighetshistorier. Disse to er av de beste bøkene jeg har lest!
40. Magnus E Marsdal Kunnskapsbløffen. Skoler som jukser, barn som gruer seg. Dette var opprørende og engasjerende lesning. Anbefales. Veldig!

Årets latterkrampeelendige bok:
3. Kjell Magne Bondevik Aung San Suu Kyi Jeg plukket boka raskt med meg fra biografihylla på biblioteket, uvitende om at dette egentlig var en bok stilet til barn. Jeg leste beskjemmet gjennom boka, den var pinlig dårlig både innholdsmessig og språklig. Det hadde jeg nok syntes som tiåring også, tror jeg. Ser at flere deler min oppfatning. Dette sitatet fra boka er ubetalelig: ”Jeg sa jeg var prest, jeg også er". Nuff said.

Når det gjelder godeste Knausgård, så synes jeg at det gikk for lang tid mellom de fem første (lest 2010) og den sjette (lest desember 2011), så de tror jeg rett og slett jeg må lese på nytt en gang i framtiden. Som ebøker, forhåpentligvis.

Mål for 2012 tror jeg må bli å opprettholde årets lesemengde, dvs. 50 bøker.


#7

fimba sa for siden:

Jeg har en haug med bøker liggende på vent, og jeg gleder meg til å sette igang :)


#8

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg tror mitt lesemål for 2012 skal være å lese minst en "ordentlig" bok pr fantasybok/serie. Jeg pløyer igjennom ufattelig mange sider fantasy pr år, og elsker å lese det, men har lest mye flere andre bøker i 2011 og kost meg masse med det. Tror den beste boka jeg leste i 2011 var En dåre fri. En flott og viktig bok om å ha psykisk sykdom. Virkelig sjelsettende, spesielt for meg som jobber med psykiatriske pasienter i det daglige.


#9

Puslingen sa for siden:

Eg endte på 44 bøker, og det er vel ganske bra til å vera meg. I år set eg som mål å lesa 50, så får vi sjå om eg klarer det. Den beste boka eg leste i fjor? Det var nok Idas dans av Gunnhild Corwin. Anbefales ikkje å lesa den i offentlege rom, då menneskene rundt deg muligens bekymrer seg for om du held på å få samanbrudd.


#10

Blå sa for siden:

Jeg er gjerne med videre. Disse trådene hjelper meg til å lese ferdig bøker. For meg som ofte holder på med flere bøker samtidig kan det være en utfordring, men når jeg skal skrive det opp, så må jeg også lese ferdig. ;)

Fjorårets største leseopplevelser? Jeg har likt Knausgård og gleder meg til sekseren. Det var stort å lese George R.R Martin om igjen. Og så oppdaget jeg Agnes Ravatn og henne skal jeg fortsette å lese.

Og så ble jeg ferdig med en bok i morges, så da begynner jeg med den. :D

Januar

  1. Flora Thompson: Candleford Green

#11

nokon sa for siden:

Mitt mål for 2012 er delvis å lese fleire klassikarar og delvis å lese fleire bøker av forfattarar frå "resten av verda". Eg har nemlig ein tendens til å stort sett lese norsk, svensk, britisk og amerikansk samtidslitteratur. I tillegg har eg eit par prosjekt gåande, eg forsøker sakte men sikkert å lese meg gjennom lista over nobelprisvinnarar og 1001-bøker-lista (boklesebloggen.blogspot.com/p/1001-bker.html) Ikkje fordi det er eit mål i seg sjølv, men fordi eg synest lister er morsomme.

Første bok ut i år er Anne og Green Gables. Eg er tilbake i barndommen med heile meg.


#12

Irma sa for siden:

Januar

  1. Thor Viksveen Jens Stoltenberg, et portrett Det var jo tiden for å lese en biografi om Stoltenberg, dette her. Sånn utenom at det var i denne boka jeg første gang fikk høre Stoltenbergs egen versjon om hvordan 22. juli forløp, synes jeg ikke det var så mye nytt å hente. Jeg kjenner at jeg savner å få høre hvor ting hentes fra, foretrekker nok en autorisert biografi.
  2. Marian Keyes Anybody out there? Dette er den fjerde (og siste, så vidt jeg kan se) boka om Walsh-søstrene. Denne var av de tyngste å komme seg gjennom. Fordi den ikke fenget noe særlig.
  3. Roy Jacobsen Virgo Denne var både dårlig skrevet og kjedelig. Ble kun lest fordi jeg trodde den ga forhistorien til den nyeste boka, Anger. Som jeg følte at jeg måtte lese, siden jeg har fått den tilsendt fra et bibliotek på andre siden av landet. Se neste bok.
  4. Roy Jacobsen Anger Det skulle vise seg at Anger er den samme boka som Virgo, bare i nytt format og omskrevet. Jeg skjønner godt at Jacobsen angrer på den den gamle boka som ikke var spesielt velskrevet, og vil skrive historien på nytt, men jeg synes han skulle ha latt den ligge. Seierherrene og Vidunderbarn er i en helt annen klasse enn denne boka, selv om den er bedre enn originalen, Virgo.

#13

Beckett sa for siden:

Jeg blir med her, selv om antall bøker per år sjeldent har oversteget 10-12 per år siden jeg fikk barn. Jeg leser utelukkende på senga om kvelden, og siden jeg alltid legger meg altfor sent, begrenser det seg hvor langt jeg kommer før jeg sovner.

I år vil jeg dog oftere bytte ut tv-titting med lesing, og i tillegg planlegger jeg å lese litt annet enn nordisk krim. Allikevel, jeg er nå i gang med Borderline av Liza Marklund.


#14

Serafin sa for siden:

Nå har jeg også lagret 1001 lista, og skal gå løs på bøker derfra hvis jeg står fast i hva jeg skulle lese.

Jeg skulle ønske at jeg fant en litt kortere liste oggså. Det er ofte vanskelig å finne nye bøker å lese, som jeg VET er gode, for jeg er litt sånn at jeg sluker alle bøkene til en forfatter når jeg setter igang, og da blir det lite kjente forfattere igjen tilslutt.


#15

Tjorven sa for siden:

Så utrolig mange bøker dere får lest. Mitt mål for 2012 er å lese 24 bøker, og jeg tror egentlig at det er litt optimistisk. Jeg har akkurat begynt på 1Q84 av Murakami, og den er jo ikke akkurat tynn.


#16

nokon sa for siden:

Nei, men ho er så vanskeleg å leggje frå seg, at det kan fort bli ein del sider i slengen, likevel. Eg gleder meg til siste delen kjem.


#17

nolo sa for siden:

Jeg ser av de tidligere listene mine at antall bøker pr år ligger stabilt et sted midt på 30-tallet. Artig å se, jeg trodde det var flere før jeg begynte å føre liste, men jeg har ikke noen ambisjoner om å øke, bare et ønske om å lese gode bøker hele tiden. Det er vidunderlig å lese en forfatter for første gang, elske boken og vite at det er mer der det kommer fra.

Jeg syns disse lesetrådene er inspirerende, og jeg har funnet gode tips til egen lesing her inne.


#18

Røverdatter sa for siden:

Jeg har samme målsetning om 24 "skikkelige" bøker hvert år. I fjor greide jeg det ikke og landet på 15. Det var 15 bøker jeg er veldig glad over å ha lest i det minste, så da får jeg heller prøve å greie 24 i år. Med "skikkelige" bøker mener jeg bøker jeg ikke har lest før og som fortrinnsvis er skrevet for voksne. Jeg bruker barne-ungdoms-ungpike-bøker som rekreasjonslesing hele tiden, og trenger å utfordre meg selv til å lese andre ting. Jeg vil helst lese en god del klassikere hvert år, og håper på 50% for i år.


#19

Ina sa for siden:

Jeg leste 25 bøker i fjor, det var akkurat det jeg hadde som mål. Litt lesetørke for tiden, men satser likevel på samme mål som i fjor.


#20

trøtt sa for siden:

Jeg hadde ikke noe mål for lesingen i fjor. Jeg var usikker på om jeg klarte å lese noe særlig, men det ser ut som om lesing går greiere enn å se på tv. Det ble derfor 110 bøker i fjor. Det var en grei variasjon i hva slags bøker jeg leste og jeg prøvde meg på krim, noe jeg trodde jeg ikke likte. Jeg ble positivt overrasket over de bøkene jeg leste og tror nok jeg kommer til å lese noen krimbøker i år og.

Jeg tror ikke jeg vil sette meg noen mål om antall bøker i år heller. Jeg har alltid elsket å lese bøker og jeg er redd for at hvis jeg setter meg mål om antall så blir jeg lei.


#21

trøtt sa for siden:

Januar

  1. Elin Hilderbrand - Sommerøya.

#22

Skilpadda sa for siden:

Jeg har ikke noe tallmål på hvor mange bøker jeg skal lese - det er jo så stor forskjell på hvor lange og tunge bøker er, så det kan fort bli meningsløst. Men jeg har et helt klart ønske om å bruke mer tid på å lese i 2012 enn i 2011, så da antar jeg det blir flere titler på listen etter hvert. :)

Jeg fører opp den jeg leste ferdig 1. januar, den, selv om den forsåvidt like gjerne kunne stått på fjorårets liste - det er vel større sjanse for at folk ser den om jeg putter den på denne listen!

1. How To Be a Woman (Caitlin Moran). Caitlin Moran er britisk journalist og spaltist som jeg selv primært kjenner fra Twitter, der hun er overstrømmende morsom og aktiv, og der jeg begynte å følge henne da jeg oppdaget hvor entusiastisk hun var for Sherlock. :knegg: Hun har bakgrunn fra en fattig arbeiderklassefamilie, begynte som musikkjournalist som sekstenåring og er kunnskapsrik, skarp og i høy grad selvlært. Boken er dels en skildring av hennes egen oppvekst og tidlige voksenliv og dels nærmest et manifest om hva man trenger å vite og kunne for å være kvinne, og hvor grunnleggende viktig det er å være feminist. Den er morsom og engasjerende og sikkert til tider provoserende for mange, og jeg tror mannen min (som var den som anbefalte den for meg) har helt rett i at alle på FP nok burde lese den.


#23

Pappalille sa for siden:

Dette blir nok et dårlig år lesemessig sett, baby ankommer i april og jeg er sløv og trøtt som det er. Skal alikevel prøve siden det gir så mye.


#24

LilleRosin sa for siden:

Etter lesetørke i årevis, fant jeg meg selv plutselig med nesa i ei bok opptil flere ganger i 2011. Så nå håper jeg lesetida er tilbake, og hiver meg med for 2012.


#25

Høns sa for siden:

Leste 81 bøker i fjor av ulik sjanger og tematikk. Fører boklisten inni 5års dagboken min, burde kanskje gått over til excel og utvidet listen til å inkludere forfatter og litt andre detaljer også.

Å måle i antall bøker liker jeg, men det er stor forskjell på bøker mtp sidetall, lesehastighet, grad av krevende innhold osv. Målet i år er vel det samme som i fjor. 52 bøker, dvs en i uken i snitt.

Det burde være mulig, om jeg dog ikke skulle gå lei. Jeg leser masse forskjellig, det blir endel krim, men også veldig mye annet som jeg tar med meg fra biblioteket. Har som mål å ikke kjøpe bøker, bare låne av venner og kjente og biblioteket. Og om det skal kjøpes inn skal det gis videre.


#26

Divine sa for siden:

Jeg fatter ikke hvordan dere klarer å lese så mye. Jeg leser hver dag, men stort sett i transportetapper (når jeg ikke kan sove) og litt på senga. Men jeg klarer likevel maks. noen og tjue bøker i året.

I år har jeg lovd mannen min at jeg skal lese "Lord of the Rings", så det blir sikkert årets prosjekt. Jeg tror jeg kommer til å kjede vettet av meg, men siden alle gnåler sånn om at jeg nok kommer til å like den, så føler jeg at jeg bare lese den. Men gleder jeg meg? Overhodet ikke.


#27

tiddelibom sa for siden:

  1. Siri Østli: Det søte liv. Norsk "feelgood"-roman. Ikke bra. Leste den forrige av henne, og likte den forsåvidt. Denne var ikke bra. Men fullførte likevel.
  2. Camilla Läckberg: Snøstorm og mandelduft. Kortroman, "lukket rom"-mysterium. Litt lettvint, synes jeg.

#28

amylin sa for siden:

Jeg har aldri kommet meg igjennom den! Jeg stoppet opp på s.798, og jeg har et eksemplar der alle tre er samlet i en. Sukk ... Holdt på i omtrent ti år før jeg fant ut at det var greit å ikke lese ferdig alle bøkene man har startet på. Gruelig kjedelig!


#29

Skilpadda sa for siden:

Uff, Divine, det høres urkjipt ut å skulle lese en så lang (og til tider langsom) bok som du slett ikke har lyst til å lese! Er du helt sikker på at du ikke skal reforhandle med mannen din og heller lese noe du har lyst til?


#30

Divine sa for siden:

Jeg tenkte at jeg skulle se på den som tre bøker, da, og så lese The Fellowship of the Ring først. Hater jeg den intenst, så tillater jeg meg å la det bli med den ene delen.


#31

Serafin sa for siden:

1. Liza Marklund - Nye stemmer synger gamle sanger.
En samling kronikker etc som hun har skrevet i aviser oppgjennom tiden. Veldig interessant og lettlest. Gikk kjapt å komme gjennom boka. Har lest hele gjennom iBooks på iPhonen, og føler vel egentlig at jeg ikke har lest skikkelig bok...


#32

millact sa for siden:

  1. Ulovlig Norsk, Maria Amelie.
    Anbefales!

#33

iben sa for siden:

Skal prøve å lese flere bøker i 2012 enn jeg fikk gjort i 2011.

  1. Under en ny måne, nr 2 i twilight serien. Litt fjortis, men jeg liker det :)

#34

Puslingen sa for siden:

Januar:

  1. Gjenferd av Jo Nesbø. Ein ny Harry Hole samtidig som han på mange måtar er den same gamle.
  2. Den urolige mannen av Henning Mankell. (Lydbok) Eg var ikkje forberedt på at dette er siste boka i serien om Wallander. I grunn litt vedmodig.

#35

Skilpadda sa for siden:

1. How To Be a Woman (Caitlin Moran). Caitlin Moran er britisk journalist og spaltist som jeg selv primært kjenner fra Twitter, der hun er overstrømmende morsom og aktiv, og der jeg begynte å følge henne da jeg oppdaget hvor entusiastisk hun var for Sherlock. :knegg: Hun har bakgrunn fra en fattig arbeiderklassefamilie, begynte som musikkjournalist som sekstenåring og er kunnskapsrik, skarp og i høy grad selvlært. Boken er dels en skildring av hennes egen oppvekst og tidlige voksenliv og dels nærmest et manifest om hva man trenger å vite og kunne for å være kvinne, og hvor grunnleggende viktig det er å være feminist. Den er morsom og engasjerende og sikkert til tider provoserende for mange, og jeg tror mannen min (som var den som anbefalte den for meg) har helt rett i at alle på FP nok burde lese den.[/QUOTE]

2. The Demon's Surrender (Sarah Kathleen Brennan). Siste bok i en fantasytrilogi for ungdom; fremdeles både morsomt og smart, og spennende nok til at jeg lå oppe til halv tre i natt. :knegg: De tre bøkene har forskjellig jeg-person, noe som er både interessant for den ulike og ganske varierende innsikten de tre har, og tidvis irriterende når man ønsker seg mer av den forrige i stedet for den nye. Sett under ett gir de imidlertid et veldig godt bilde av alle involverte, særlig av den kanskje egentlige hovedpersonen i serien. Jeg liker veldig godt personene og relasjonene mellom dem, særlig det at søskenrelasjoner står så sterkt hos alle tre jeg-personene. Jeg var dessuten gledelig overrasket over at Brennan (som jeg "oppdaget" for en del år siden i den skrekkelig morsomme bloggen hennes som var sterkt preget av fanfiction om og parodier på Harry Potter) har skrevet noe som er så lite likt Harry Potter-universet som dette - og det til tross for at her både er trolldom, magi og tenåringer som må klare ting på egen hånd. Brennan er dyktig med både karaktertegninger, skarp dialog og overraskende plott-utvikling, og jeg ser frem til flere bøker fra henne.


#36

tiddelibom sa for siden:

  1. Siri Østli: Det søte liv. Norsk "feelgood"-roman. Ikke bra. Leste den forrige av henne, og likte den forsåvidt. Denne var ikke bra. Men fullførte likevel.
  2. Camilla Läckberg: Snøstorm og mandelduft. Kortroman, "lukket rom"-mysterium. Litt lettvint, synes jeg.
  3. Gudny I. Hagen: Storm og Jentungen. Julelektyre som ble ferdiglest nå. Datteren liker denne godt, så den har vi lest flere ganger.
  4. Kathy Helidoniotis: Hestegal ferie. Jepp. Bok nr. 2 for den hestegale datteren unnagjort. Heldigvis er det bare 6 bøker i serien. Greit nok om hester, men dårlig oversatt og ikke minst veeeeeldig dårlig korrekturlest. Bla. har den samme hesten byttet navn fra bok 1 til bok 2.... Way to go, Cappelen Damm.

#37

Blå sa for siden:

Januar

  1. Flora Thompson: Candleford Green
  2. Brikt Jensen: På jakt etter det 20. århundre. 1950-1999. Han velger en bok pr år som sier noe om Europa og historien og utviklingen. Lettlest og bra. 3. Elisabeth Moon: The Speed of Dark. Fantasyroman om autisme. Skrevet av moren til en autist. Jeg syntes den var veldig interessant.

#38

turi sa for siden:

2011 var antagelig mitt livs dårligste leseår, så jeg tror nesten jeg har overgått 2011 allerede nå i 2012.

  1. Bok nr 1 i Den gamle antikvitetsbutikken av Dickens, skal låne nr 2 på biblioteket i morgen. Likte godt språket og følelsen i boka!
  2. Saras nøkkel av Tatiana de Romaney - utrolig bra bok! Begynner i 1942, andre verdenskrig i Frankrike. Anbefales!!
  3. Marions slør av Roy Jacobsen, norsk krim, men ikke på sitt beste. En bok jeg kan gi videre uten noen gang å ønske den i bokhylla!!

#39

Maz sa for siden:

Lord of the Rings er jo fantastisk. Den ble enda bedre etter jeg hørte BBCs radiodramatisering (fra 80 tallet). Før det ble det for lett å skippe de lange diktene. Å lese den på norsk er jo kul umulig. Det er jo Tolkinesk engelsk som er halve opplevelsen.


#40

Maz sa for siden:

Ellers har jeg knapt lest en bok på flere år. Men har tenkt å følge med litt i år.
Innledet med Jan Wiese: Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede.


#41

tiddelibom sa for siden:

Åh, likte du? Det er en av mine favorittbøker. Fikk lyst til å lese den om igjen.


#42

astrid_d sa for siden:

Jeg fortsetter for tredje året på rad å skrive ned bøker som jeg leser gjennom ett år:
1.Orhan Pamuk: Det tause huset
2. Heidi Linde: Nu, javlar
3. Dennis L Smith: Miraklene i Santo Fico
4: Jørn Lier Holst: Vinterstengt
5. Lars Kepler: Hypnotisøren
6. Cecilie Enger: Kammerpiken
7. Jan Mehlum: Straffen
8. Terje Melaas: Improvisasjonsblikk i barnehagen - støtte til lekende samspill
9. Mats Strandberg/Sara B. Elfgren: Sirkelen
10. Henning Mankell: Minnet om en skitten engel
11. S.J. Watson:Før jeg sovner
12: Roald Dahl: Heksene


#43

Husfruen sa for siden:

Jeg har ikke oversikten over hva jeg har lest hvert år. Men får prøve å henge med på denne for 2012.
Må man ha et mål også? :knegg: Jeg leser i perioder mye. Det siste året har jeg lest veldig mye, men jeg aner ikke hvor mange bøker det ble. Så tror ikke jeg kan sette meg noe mål der..

JANUAR
1. Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant -Jonas Jonasson.
Grei bok, men ikke så morsom som alle sa.. Jeg var ikke videre imponert over alle skrivefeilene heller.


#44

Irma sa for siden:

Var det i den svenske boka skrivefeilene var, eller i den norske oversettelsen?


#45

Husfruen sa for siden:

Norske oversettelsen..
Det mangler små ord som "at" o.l. Noen ord står dobbelt.. flere ord mangler siste bokstav.. Dårlig!


#46

amylin sa for siden:

Hittil lest i år:

januar

1. Darkfever - Karen Marie Moning - lettlest fantasyserie.


#47

Marit K sa for siden:

Endelig kan jeg også hive meg med her.

  1. Camilla Läckberg - Ulykkesfuglen. Lettlest krim, og den 4 boken i rekken av bøker om Erica Falk og livet i Fjällbacka.

#48

Bluen sa for siden:

Det kommer jo litt an på hva man leser også, da. Noen skriver jo også opp barnebøker som leses for barna, mens du jo har vært igjennom noen enormt lange bøker de siste åra, så vidt jeg husker. Jeg er feig og orker ikke slike seigpininger (med mindre forfatteren heter Karl Ove, selvsagt. :knegg: )

For min del har lesingen fått seg en liten knekk det siste halvåret, noe som også skyldes at jeg leser jobbpapirer på toget i stedet for skjønnlitteratur. Trening har også vært prioritert høyere. Det blir en stund til jeg kan melde meg med årets første bok, ettersom jeg holder på med Knausgårds sjette bind. :gal:


#49

turi sa for siden:

2011 var antagelig mitt livs dårligste leseår, så jeg tror nesten jeg har overgått 2011 allerede nå i 2012.
1. Bok nr 1 i Den gamle antikvitetsbutikken av Dickens, skal låne nr 2 på biblioteket i morgen. Likte godt språket og følelsen i boka!
2. Saras nøkkel av Tatiana de Romaney - utrolig bra bok! Begynner i 1942, andre verdenskrig i Frankrike. Anbefales!!
3. Marions slør av Roy Jacobsen, norsk krim, men ikke på sitt beste. En bok jeg kan gi videre uten noen gang å ønske den i bokhylla!
4.Harens år av Arto Paasilinna, begynte bra, men korte bøker er ikke noe for meg, jeg trenger info og her flyter en bare oppå.


#50

Husfruen sa for siden:

JANUAR
1. Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant -Jonas Jonasson.
Grei bok, men ikke så morsom som alle sa.. Jeg var ikke videre imponert over alle skrivefeilene heller.
2. Sirile gentlemen søkes -Karin Brunk Holmqvist
Veldig koselig bok! Likte denne også :)


#51

Avelonia sa for siden:

Reserverer plass :)


#52

GinaK sa for siden:

Jeg fatter heller ikke hvordan dere får lest så mye. Jeg leser kun på senga og leser alt fra etpar sider til noen kaptiler og sovner... neste kveld må jeg bla tilbake for jeg husker ikke at jeg har lest til der jeg er.. :o
Jeg har som mål å få lest 5 bøker i år.

  1. Noen kjenner mitt navn av Lawrence Hill. Utrolig flott. Kunne ønske at den aldri tok slutt.
  2. Her blir det krim, Nøkkelvitnet av Jørn Lier Horst..

#53

Divine sa for siden:

Januar:
Bram Stoker: Dracula. Lest på norsk i en særdeles dårlig språkvasket norsk oversettelse. Med unntak av små blaff av litt action, var denne boka kjedelig fra a til å. Jeg klarer ikke helt å se klassikermaterialet i den.


#54

trøtt sa for siden:

Januar

  1. Elin Hilderbrand - Sommerøya.
  2. Margaret Atwood - Alias Grace.

#55

Røverdatter sa for siden:

1. Ulovlig norsk av Maria Amelie


#56

tiddelibom sa for siden:

Januar:

  1. Siri Østli: Det søte liv. Norsk "feelgood"-roman. Ikke bra. Leste den forrige av henne, og likte den forsåvidt. Denne var ikke bra. Men fullførte likevel.
  2. Camilla Läckberg: Snøstorm og mandelduft. Kortroman, "lukket rom"-mysterium. Litt lettvint, synes jeg.
  3. Gudny I. Hagen: Storm og Jentungen. Julelektyre som ble ferdiglest nå. Datteren liker denne godt, så den har vi lest flere ganger.
  4. Kathy Helidoniotis: Hestegal ferie. Jepp. Bok nr. 2 for den hestegale datteren unnagjort. Heldigvis er det bare 6 bøker i serien. Greit nok om hester, men dårlig oversatt og ikke minst veeeeeldig dårlig korrekturlest. Bla. har den samme hesten byttet navn fra bok 1 til bok 2.... Way to go, Cappelen Damm.
  5. Jonas Jonasson: Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant. Jeg likte denne veldig godt, humret og koste meg gjennom hele. For meg ble dette en veldig god leseropplevelse. I motsetning til noen over her, ble jeg ikke veldig forstyrret av manglende ord eller bokstaver histen og her.

#57

tante Veronica sa for siden:

Januar
1. Bokhandleren i Kabul. Åsne Seierstad
2. Enslige utsikter, dikt. Kolbein Falkeid
3. Gulldronning, perledronning. Margaret Skjelbred

Begynt på Juleskrinet av Richard Paul Evans


#58

trøtt sa for siden:

Januar

  1. Elin Hilderbrand - Sommerøya.
  2. Margaret Atwood - Alias Grace.
  3. Helga Flatland - Alle vil hjem. Ingen vil tilbake.

#59

turi sa for siden:

2011 var antagelig mitt livs dårligste leseår, så jeg tror nesten jeg har overgått 2011 allerede nå i 2012.
1. Bok nr 1 i Den gamle antikvitetsbutikken av Dickens, skal låne nr 2 på biblioteket i morgen. Likte godt språket og følelsen i boka!
2. Saras nøkkel av Tatiana de Romaney - utrolig bra bok! Begynner i 1942, andre verdenskrig i Frankrike. Anbefales!!
3. Marions slør av Roy Jacobsen, norsk krim, men ikke på sitt beste. En bok jeg kan gi videre uten noen gang å ønske den i bokhylla!
4.Harens år av Arto Paasilinna, begynte bra, men korte bøker er ikke noe for meg, jeg trenger info og her flyter en bare oppå.
5. Sannheten om Sonia av Elizabeth George, ikke den beste boken hennes jeg har lest, endte vel ut sånn midt på tre. Litt skuffet.


#60

Nessie sa for siden:

Det ble 35 bøker i fjor, fornøyd med det :jupp:

1. Slakteren - Øystein Wik. Bra krimbok


#61

oslo78 sa for siden:

Mål: Kose meg med lesing igjen

Januar:
Bok 1: Anne of windy willows. Min første engelske bok siden "Animal Farm" på videregående. Gikk tregt i starten, så kom det seg. Nå tenker jeg ikke over at det er engelsk jeg leser. Koselig å utfylle "hullene" i Annes historie, men ikke viktig for helheten synes jeg. Boka er bakgrunn for den andre serien som finnes om Anne på TV, så det var gøy å kunne knytte det sammen.

Februar:
Bok 2: Anne of Ingleside. Grei bok med enkelte nyttige opplysninger, men også mange historier om Annes barn som bare blir løse anekdoter synes jeg. Jeg forstår at det er disse to som ikke er oversatt til norsk. Likevel gøy å ha lest.

Bok 3: Niagara. Ok bok, men slett ikke spesielt fengende og overhodet ikke verdt den sekseren som står på baksiden. Mange spørsmål som blir hengende i luften og av og til av typen "hvor mange sider er det egentlig igjen av denne boka".


#62

Mrs. S sa for siden:

Januar
Bernard Cornwell: Det siste Kongeriket
Den Hvite rytteren
Jarlene Fra Nord

George RR Martin: A Dance with Dragons

Christopher Paolini: Eragon (Ungdomsbok) Den passer godt for voksne også, litt for "tam" siden den er tilpasset en yngre leserkrets.

Alle disse er ferdig. I tillegg har jeg lest minst en bok til, men den var så dårlig at jeg har glemt den. (Ja, vi snakker om 2012. Jeg leser ikke bøker, jeg sluker de)
Som dere skjønner, er jeg glad i Fantasy, og jeg har tenkt å fortsette å lese Fantasy.
Jeg leser andre bøker også, og jeg har lest mange bøker som bruker å nevnes når lister over Klassikere settes opp. Jeg synes de beste Fantasybøkene er bedre enn de dårligste Klassikerene, hehe. Smak og behag.
Jeg ønsker å bruke Biblioteket mer. Jeg kan ikke fortsette å kjøpe så mye bøker, jeg har rett og slett ikke plass.


#63

trøtt sa for siden:

Biblioteket er min beste venn. :hjerter:


#64

Bluen sa for siden:

Nå blir det tomt og rart her!

  1. Karl Ove Knausgård: Min kamp, sjette bok (variabelt og med en liten knekk på midten, men du verden som man koser seg! 5.)

#65

trøtt sa for siden:

Januar

  1. Elin Hilderbrand - Sommerøya.
  2. Margaret Atwood - Alias Grace.
  3. Helga Flatland - Alle vil hjem. Ingen vil tilbake.
  4. Reyna Grande - Over de hundre fjell.

#66

Pøblis sa for siden:

Januar:

  1. How to be a woman - Caitlin Moran
  2. A tree grows in Brooklyn - Betty Smith
  3. The Brooklyn Follies - Paul Auster

#67

tiddelibom sa for siden:

Januar:

  1. Siri Østli: Det søte liv. Norsk "feelgood"-roman. Ikke bra. Leste den forrige av henne, og likte den forsåvidt. Denne var ikke bra. Men fullførte likevel.
  2. Camilla Läckberg: Snøstorm og mandelduft. Kortroman, "lukket rom"-mysterium. Litt lettvint, synes jeg.
  3. Gudny I. Hagen: Storm og Jentungen. Julelektyre som ble ferdiglest nå. Datteren liker denne godt, så den har vi lest flere ganger.
  4. Kathy Helidoniotis: Hestegal ferie. Jepp. Bok nr. 2 for den hestegale datteren unnagjort. Heldigvis er det bare 6 bøker i serien. Greit nok om hester, men dårlig oversatt og ikke minst veeeeeldig dårlig korrekturlest. Bla. har den samme hesten byttet navn fra bok 1 til bok 2.... Way to go, Cappelen Damm.
  5. Jonas Jonasson: Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant. Jeg likte denne veldig godt, humret og koste meg gjennom hele. For meg ble dette en veldig god leseropplevelse. I motsetning til noen over her, ble jeg ikke veldig forstyrret av manglende ord eller bokstaver histen og her.
  6. Regine Stokke: Regines bok. Blogg som ble bok av og om ei kreftsyk jente. Dette var god lesing, på en vond måte. Jenta ble 18 år, og hadde virkelig gode evner på det skriftlige. Og hun var flink til å fotografere.

#68

Puslingen sa for siden:

Januar:

  1. Gjenferd av Jo Nesbø. Ein ny Harry Hole samtidig som han på mange måtar er den same gamle.
  2. Den urolige mannen av Henning Mankell. (Lydbok.) Eg var ikkje forberedt på at dette er siste boka i serien om Wallander. I grunn litt vedmodig.
  3. Borkmanns punkt av Håkan Nesser. (Lydbok.) Ikkje den mest fengande av bøkene om Van Veeteren, men grei underhaldning.
  4. Små sitroner gule av Kajsa Ingmarsson. Heilt grei for underholdning, men veldig forutsigbar.
  5. Nu, jævlar! av Heidi Linde. Ei fornøyeleg bok om livet, kjærligheten og fantasivenner.

#69

amylin sa for siden:

Hittil lest i år:

januar

1. Darkfever - Karen Marie Moning - lettlest fantasyserie.
2. Bloodfever - karen Marie Moning - lettlest og fortsatt fengende.


#70

trøtt sa for siden:

Januar

  1. Elin Hilderbrand - Sommerøya.
  2. Margaret Atwood - Alias Grace.
  3. Helga Flatland - Alle vil hjem. Ingen vil tilbake.
  4. Reyna Grande - Over de hundre fjell.
  5. Sondre Midthun - Kom aldri nærmere.

#71

Husfruen sa for siden:

JANUAR
1. Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant -Jonas Jonasson.
Grei bok, men ikke så morsom som alle sa.. Jeg var ikke videre imponert over alle skrivefeilene heller.
2. Sirile gentlemen søkes -Karin Brunk Holmqvist
Veldig koselig bok! Likte denne også :)
3. Sørgekåpen -Unni Lindell
Helt grei, ikke-skummel krim :)



#73

amylin sa for siden:

Hittil lest i år:

januar

1. Darkfever - Karen Marie Moning - lettlest fantasyserie.
2. Bloodfever - Karen Marie Moning - lettlest og fortsatt fengende.
3. Faefever - Karen Marie Moning - fortsatt fengende.


#74

Marla Singer sa for siden:

  1. Frihet av Jonathan Franzen
  2. Slaktehus-5 av Kurt Vonnegut

#75

Mrs. S sa for siden:

Januar
Bernard Cornwell: Det siste Kongeriket
Den Hvite rytteren
Jarlene Fra Nord

George RR Martin: A Dance with Dragons

Christopher Paolini: Eragon (Ungdomsserie)
Eldest

Stephen King: 11/23/63
Denne likte jeg, Stephen King har virkelig blitt bra igjen etter noen år med bøker som ikke fenget meg. Jeg har lest alt av SK, mesteparten både på Norsk og Engelsk.


#76

Heddamor sa for siden:

Og neste bok bør bli Brooklyn av Calm Tóibín, veldig god bok. ;)


#77

Pøblis sa for siden:

God ide. Og etter bør jeg vel dra en tur dit selv for å inspisere, synes du ikke? ;)


#78

trøtt sa for siden:

Januar

  1. Elin Hilderbrand - Sommerøya.
  2. Margaret Atwood - Alias Grace.
  3. Helga Flatland - Alle vil hjem. Ingen vil tilbake.
  4. Reyna Grande - Over de hundre fjell.
  5. Sondre Midthun - Kom aldri nærmere.
  6. Karin Brunk Holmqvist - Sirile gentlemen søkes.

#79

Heddamor sa for siden:

Helt klart!


#80

Puslingen sa for siden:

Januar:

  1. Gjenferd av Jo Nesbø. Ein ny Harry Hole samtidig som han på mange måtar er den same gamle.
  2. Den urolige mannen av Henning Mankell. (Lydbok.) Eg var ikkje forberedt på at dette er siste boka i serien om Wallander. I grunn litt vedmodig.
  3. Borkmanns punkt av Håkan Nesser. (Lydbok.) Ikkje den mest fengande av bøkene om Van Veeteren, men grei underhaldning.
  4. Små sitroner gule av Kajsa Ingmarsson. Heilt grei for underholdning, men veldig forutsigbar.
  5. Nu, jævlar! av Heidi Linde. Ei fornøyeleg bok om livet, kjærligheten og fantasivenner.
  6. En shopoholikers uimotståelige nye verden av Sophie Kinsella. Av og til er det godt å lesa noko som kun er meint til å få ein til å le. Dog fekk eg gjentatte små anfall av panikk, og måtte sjekka saldoen på kontoen min.

#81

Blå sa for siden:

Januar

  1. Flora Thompson: Candleford Green
  2. Brikt Jensen: På jakt etter det 20. århundre. 1950-1999. Han velger en bok pr år som sier noe om Europa og historien og utviklingen. Lettlest og bra.
  3. Elisabeth Moon: The Speed of Dark. Fantasyroman om autisme. Skrevet av moren til en autist. Jeg syntes den var veldig interessant.
  4. Hans-Olav Lahlum: Menneskefluene. En hyllest til den klassiske kriminalromanen. Jeg likte den godt.

Lydbøker

  1. Harry Potter and the Deathly Hallows. Stephen Fry. :hjerter: Jeg trenger vel ikke si mere.

#82

Heddamor sa for siden:

Januar

Drømmeløs - Jørgen Brekke
Englemakersken (ukorrigert forhåndseks.) - Camilla Läckberg
Din godhet - Linda Olsson


#83

amylin sa for siden:

Hittil lest i år:

januar

1. Darkfever - Karen Marie Moning - lettlest fantasyserie.
2. Bloodfever - Karen Marie Moning - lettlest og fortsatt fengende.
3. Faefever - Karen Marie Moning - fortsatt fengende.
4. Halvgudene - Mari Moen Holsveen - uoriginal og kjedelig


#84

Pasta sa for siden:

  1. Lee Child; Slakteren. Jeg syns den var spennende.

#85

Blå sa for siden:

Januar

  1. Flora Thompson: Candleford Green
  2. Brikt Jensen: På jakt etter det 20. århundre. 1950-1999. Han velger en bok pr år som sier noe om Europa og historien og utviklingen. Lettlest og bra. 3. Elisabeth Moon: The Speed of Dark. Fantasyroman om autisme. Skrevet av moren til en autist. Jeg syntes den var veldig interessant.
  3. Hans-Olav Lahlum: Menneskefluene. En hyllest til den klassiske kriminalromanen. Jeg likte den godt.
  4. Nils-Chr. Geelmuyden: På gyngende grunn. Samtaler med Odd Børretzen. Underholdende.
    Lydbøker
  5. Harry Potter and the Deathly Hallows. Stephen Fry. :hjerter: Jeg trenger vel ikke si mere.

#86

Sonar sa for siden:

Januar: De dyrebare, Linn Ullmann - helt grei


#87

Nessie sa for siden:

Det ble 35 bøker i fjor, fornøyd med det

  1. Slakteren - Øystein Wik. Bra krimbok
  2. Huset du elsket - Tatiana de Rosnay

#88

Beckett sa for siden:

Januar

  1. Liza Marklund: Borderline

#89

Myria sa for siden:

Jeg drister meg til å bli med her. Med to små blir det dessverre ikke så fryktelig mye lesetid, men jeg må ha meg noen sider på sengekanten hver kveld. Tidligere kunne jeg lett lese et par bøker i uka, men sånn er det ikke lenger nå dessverre (og jeg liker ikke lydbøker), så min liste blir garantert ikke den lengste. Men moro å se hva alle leser. :)

Januar:

  1. The marriage bureau for rich people - Farahad Zama (God bok. Jeg koste meg med den, og interessant å lese om India og holdninger til ekteskap.)
  2. The many conditions of love - Farahad Zama (Fortsettelse av forrige bok. Fin denne også, men kanskje ikke heeelt på samme nivå som forrige.)

#90

Heddamor sa for siden:

Januar

  1. Drømmeløs - Jørgen Brekke (skrevet over samme lest som Nådens omkrets, litt enkel og ikke like god som forrige, men spennende var den)
  2. Englemakersken (ukorrigert forhåndseks.) - Camilla Läckberg (Likte de første bøkene hennes, men de siste syns jeg har vært veldig dårlig skrevet. Tok seg opp på slutten)
  3. Din godhet - Linda Olsson (ikke bra)
  4. Byttet (ukorrigert forhåndseks.) - Amanda Hocking (hektet og venter spent på fortsettelsen)

Nå venter jeg på Theorins siste. Litt usikker på hva jeg skal lese i mellomtiden. Mulig jeg prøver meg på Britannia Road 22 av Amanda Hodgkinson.


#91

tiddelibom sa for siden:

Januar:

  1. Siri Østli: Det søte liv. Norsk "feelgood"-roman. Ikke bra. Leste den forrige av henne, og likte den forsåvidt. Denne var ikke bra. Men fullførte likevel.
  2. Camilla Läckberg: Snøstorm og mandelduft. Kortroman, "lukket rom"-mysterium. Litt lettvint, synes jeg.
  3. Gudny I. Hagen: Storm og Jentungen. Julelektyre som ble ferdiglest nå. Datteren liker denne godt, så den har vi lest flere ganger.
  4. Kathy Helidoniotis: Hestegal ferie. Jepp. Bok nr. 2 for den hestegale datteren unnagjort. Heldigvis er det bare 6 bøker i serien. Greit nok om hester, men dårlig oversatt og ikke minst veeeeeldig dårlig korrekturlest. Bla. har den samme hesten byttet navn fra bok 1 til bok 2.... Way to go, Cappelen Damm.
  5. Jonas Jonasson: Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant. Jeg likte denne veldig godt, humret og koste meg gjennom hele. For meg ble dette en veldig god leseropplevelse. I motsetning til noen over her, ble jeg ikke veldig forstyrret av manglende ord eller bokstaver histen og her.
  6. Regine Stokke: Regines bok. Blogg som ble bok av og om ei kreftsyk jente. Dette var god lesing, på en vond måte. Jenta ble 18 år, og hadde virkelig gode evner på det skriftlige. Og hun var flink til å fotografere.
  7. Nick Hornby: Juliet, naked. Joda, den var underholdende, den. Lenge siden sist jeg leste Hornby.

#92

trøtt sa for siden:

Januar

  1. Elin Hilderbrand - Sommerøya.
  2. Margaret Atwood - Alias Grace.
  3. Helga Flatland - Alle vil hjem. Ingen vil tilbake.
  4. Reyna Grande - Over de hundre fjell.
  5. Sondre Midthun - Kom aldri nærmere.
  6. Karin Brunk Holmqvist - Sirile gentlemen søkes.
  7. Katherine Webb - Arven.

#93

Husfruen sa for siden:

JANUAR
1. Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant -Jonas Jonasson.
Grei bok, men ikke så morsom som alle sa.. Jeg var ikke videre imponert over alle skrivefeilene heller.
2. Sirile gentlemen søkes -Karin Brunk Holmqvist
Veldig koselig bok! Likte denne også :)
3. Sørgekåpen -Unni Lindell
Helt grei, ikke-skummel krim :)
4. De hvite englene -Julia Gregson
Denne boka elsket jeg! Fantastisk bra.


#94

Nelly Nickers sa for siden:

  1. La Peregrina (Cecilia Samartin). Kan noen vennligst forklare slutten for meg?

#95

Cuyahoga sa for siden:

  1. Hobbiten. :sukk: Jeg ble skuffet første gangen jeg leste den, og jeg ble skuffet denne gangen også.

  2. Doomsday Book. :hjerter:


#96

Husfruen sa for siden:

JANUAR
1. Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant -Jonas Jonasson.
Grei bok, men ikke så morsom som alle sa.. Jeg var ikke videre imponert over alle skrivefeilene heller.
2. Sirile gentlemen søkes -Karin Brunk Holmqvist
Veldig koselig bok! Likte denne også :)
3. Sørgekåpen -Unni Lindell
Helt grei, ikke-skummel krim :)
4. De hvite englene -Julia Gregson
Denne boka elsket jeg! Fantastisk bra.
5. Indias Datter -Shilpi Somaya Gowda
Jeg leste den ut på 1 dag, det burde si sitt :D


#97

Gremli Skremli sa for siden:

Mål for året: Roe meg med en bok om kvelden i stedet for å sitte på nettet e.l.
Lese noen klassikere. Koste meg med Jane Eyre og Stolthet og fordom på lydbok i fjor.
Fjorårets opptur: De før nevnte, Dracula på lydbok, Kurt Austs krimromaner fra 1700-tallet. (Geniale!)

Januar:
Hodejegerne- Jo Nesbø. Likte ikke tematikken, likte ikke hovedpersonene, godt å bli ferdig med den.
Trollspeilet- Tom Egeland. Interessant innsikt i hva som foregår i tv- og avisredaksjoner, interessante etiske perspektiver. Terningkast 4.


#98

Marit K sa for siden:

Januar:

  1. Camilla Läckberg - Ulykkesfuglen. Lettlest krim, og den 4 boken i rekken av bøker om Erica Falk og livet i Fjällbacka.
  2. P.D. James - Det sorte tårnet. Klassisk engelsk krim. Ingen store spenningsøyeblikk egentlig, men ganske flat handling.

Jeg har nettopp fått tre Läckbergbøker i posten, så de tre neste er nok ganske lette å gjette seg til. Gledeg meg. :hyper: Det siste året har jeg lest veldig lite, så målet for året er å klare et par bøker i mnd. Håper jeg får det til.


#99

amylin sa for siden:

Hittil lest i år:

januar

1. Darkfever - Karen Marie Moning - lettlest fantasyserie.
2. Bloodfever - Karen Marie Moning - lettlest og fortsatt fengende.
3. Faefever - Karen Marie Moning - fortsatt fengende.
4. Halvgudene - Mari Moen Holsveen - uoriginal og kjedelig
5. Dreamfever - Karen Marie Moning - fenger fortsatt og gleder meg til siste bok.


#100

amylin sa for siden:

Hittil lest i år:

januar

1. Darkfever - Karen Marie Moning - lettlest fantasyserie.
2. Bloodfever - Karen Marie Moning - lettlest og fortsatt fengende.
3. Faefever - Karen Marie Moning - fortsatt fengende.
4. Halvgudene - Mari Moen Holsveen - uoriginal og kjedelig
5. Dreamfever - Karen Marie Moning - fenger fortsatt og gleder meg til siste bok.
6. The Widow and the parrot - Virginia Woolf


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.