Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nyttårsskravling

#1

Nessie sa for siden:

:ballonger:

Vi nyter en rolig nyttårsaften på hytta. Barna leker, mannen snekrer litt og jeg ligger i skuvsenga og leser krim. :D
Ikveld blir det biff på oss voksne, og pannekaker på barna - etter eget ønske. Så brownies & is til dessert. :nam:

Vi har aldri opparbeidet oss tradisjoner på denne dagen. Det har ikke vært så mange vennefester eller slike ting de siste åra. En periode synes jeg det var litt sårt, for på nyttårsaften skulle man liksom helst ha et opplegg.. :vetikke:
Men nå er vi på hytta for 2. år på rad, og været er klart, så vi ser nok en del raketter iår også.

Godt nytt år!


#2

Synnemor sa for siden:

Barna har vært på Badeland med mormor i 5 timer i dag (!) og yngstedamen på 7 er fornøyd med 21 turer ned fra 5 meteren. Imens har Synnemormannen og jeg hatt årets siste løpetur i fint vær på glatt føre. Etter en varm, god dusj spiste vi lunsj bare vi to på en restaurant her i byen, deilig! Nå har jeg ordnet ferdig to kaker vi skal ha med på nyttårsfest om 45 min. Hele familien er invitert på nyttårsfest til en vennefamilie lenger bort i veien, det blir sikkert koselig. Ryktene forteller om svineribbe, pinnekjøtt og multekrem til dessert. Spørs om noen orker iskaken og pavlovaen jeg har laget etterpå :fnis:

Ha en super nyttårsfeiring alle sammen! :klemme:


#3

Guttemammis sa for siden:

Sløver foran peisen med laptop og tv'n på, ungene ser på film på hver sin laptop(ingen dvd-spiller tilgjengelig ennå pga flytte-/oppussing-kaos),
mannen jobber helg og går av vakt halv ni i kveld så det blir sen middag.
Hadde håpet på å feire sammen med noen andre, men blir så vanskelig når mannen jobber...
Har alltid feiret alene, og synes det er litt sårt iforhold til ungene, tror de hadde likt å feiret sammen med en annen barnefamilie.
Neste år kanskje?
Vi koser oss vi altså, men hadde vært koselig å delt kvelden med noen flere:)
Får vel snart rydde litt her og dekke bord, så vi får litt nyttårsfølelse, har stjerneskudd og litt fyrverkeri også så ungene skal få føle at det er en litt annerledes kveld.


#4

Meissa sa for siden:

Hytte høres koselig ut. :D Jeg er alene med jentene idag, mens mannen er på jobb. Han skal heldigvis komme hjem en tur seinere for å spise sammen med oss. Eldstefrøkna kjeder seg og sitter nå og ser på film nummer to mens minstemor drar ut en rull tørkepapir, og jeg stopper henne ikke fordi jeg holder på å lage bringebærsaus til riskremen vi skal spise senere og jeg kan ikke bestikke henne med flere rosiner for hun har fått nok.

God nytt år alle sammen! :)


#5

Michelle sa for siden:

Nessie: Hæres ut som en perfekt og koselig nyttårsaften hos dere.

I år skulle vi egentlig spise med naboen men pga sykdom ble det ikke noe av. Helt greit og vi fire koser oss utmerket sammen:)
Bordet ble dekket i går kveld og vi pynter oss selv om det kun er oss.
Kalkunen m tilbehør er nettopp ferdig og sausen står og putrer. Lukter himmelsk. Skal snart til med forretten som minstejenta har valgt. Asparges m/Serranoskinke
Når kongen skal tale koser vi oss med et glass champagne og jentene med noe annet. Etterpå spiser vi.
Regner med at vi ved midnatt går ut for å hilse på naboer og å se rakettene. Det er ikke så mange som skyter opp raketter her og gdot er det, men stjerneskudd skal det bli.

Jeg vet det kommer til å bli en koselig kveld:) Godt nytt år alle sammen.


#6

Karamell sa for siden:

Vi har nettopp gått i gatas fakkeltog, snart skal mann og barn på festningen og se på rakettoppskytning der sammen med en kompis av mannen og hans to barn, som igjen er venner av våre barn. Kl 20 skal vi på middag til nettopp disse folka. Gutta gleder seg og det blir helt greit for meg. Vi har vært sammen med de mange mange ganger før til nyttår.


#7

Palmen sa for siden:

Vi hadde alt klart til å ha vennefest her i dag, men siden et par av de små gjestene fikk vannkopper i løpet av romjula ble festen avlyst, og vi blir bare oss 3 i stedet. Det blir en rolig kveld med film, god mat, stjerneskudd og litt champagne. Det kommer til å bli en koselig kveld, jeg er bare spent på om vi kommer oss ut av joggebuksa.... :sparke:


#8

Leandra sa for siden:

Vi skal også være alene, vi 5. Pinnekjøtt på menyen, bordeter fint dekket, og vi har pyntet oss selv om vi "bare" er alene. Syntes også det er sårt at vi ikke har noen venne-familie og fere med, ungene påpekte det her i sted..vi koser oss vi, er ikke det, men likevel..:nedfor: Nyttårsaften er liksom en kveld hvor alle skal ha det så kjekt å feire i lag. Vi gjorde det tidligere vi også, men har flyttet fra alle de gode naboene vi hadde der vi bodde før..vanskelig å etablere nye venner i voksen alder, eller kanskje vi er vanskelig å komme innpå? tror nesten det. Kjenner jeg er litt sentimental idag, blir alltid det på nyttårsaften. Ser nok lysere på det i morgen, nytt år nye muligheter:nikker: Nå får jeg gjøre det beste ut av kvelden slik at ungene har det kjekt, vi skal skyte opp raketter og kose oss!!


#9

Guttemammis sa for siden:

:klemme: vi også...


#10

Serafin sa for siden:

Her råder kaoset akkurat nå. Men alle er i finstasen, og jeg skal straks ut og starte opp bilen.

Vi skal til broren min og spise klokka sju, sammen med mine foreldre og en vennefamilie av foreldrene mine. Vi har feiret sammen i mange, mange år, så det er en slags tradisjon, tror jeg at vi kan si.

Vi får se hvor lenge ungene våre holder ut, men noe sier meg at det blir ikke senkveld...


#11

Primrose sa for siden:

Vi skal også være hjemme i år. Vi kom med noen vage unnskyldninger til et par venneinvitasjoner, men jeg er nygravid og kvalm, så det frister ikke å gjøre noe som helst. Vi har hatt pannekaker nå, og sushi står klar i kjøleskapet til senere i kveld. Ungen legger seg nok til vanlig tid og vi har ingen ambisjoner om å komme ut av joggebuksa.


#12

tinkadott sa for siden:

Vi skal straks til naboene våre på mat og champange, kaker og div tar vi med bort. Akkuratt nå er vi hos foreldrene mine og besøker de litt. Veldig greit å feire med nabofamilien, vi har gjordt det noen år nå. Og kort vei hjem med trøtte barn.
Synnemor: så de søte barna dine på badeland ja, vi var der vi også. Lite folk der i dag faktisk-deilig!!


#13

Hjertensfryd sa for siden:

Her er det daffekveld for oss 5. Hadde vert koselig å ha nokon andre her og, men det er kjekt berre oss 5 og. Mannen og jentene er ute å farter, eg og guttungen ligg på sofaen og slapper av. Han med tv, eg med bok. Seinare i kveld blir det pinnekjøtt og dessert. Og sikkert nokre filmar for å få timane fram mot midnatt til å gå. Når klokka når midnatt har eg ein plan om at me skal vera på toppen av åsen her. Då har me utsikt over heile bygda og ganske masse meir.


#14

Marit K sa for siden:

Vi er også hjemme, i joggedressen, mette og gode etter en deilig nyttårsmiddag. Vi hadde planer om å invitere venner hit i dag, men ettersom alle mann er slått ut med mykoplasma lungebetennelse så er vi under selvpålagt isolasjon. Skulle egentlig ha familiemiddag i morgen, men den utgår også. Ungene er helt utslått og sovner hvert øyeblikk, så nå etter barne-tv går vi ut og koser oss med stjerneskudd og noen raketter. Resten av kvelden skal jeg og mannen tilbringe foran tv med noe godt i glasset, snop, og bare kose oss. Nyttårsaften er en typisk som jeg synes mange har voldsomme forventninger til, og det er nesten så man blir syntes synd på dersom man ikke har andre planer enn å kose seg med nærmeste familie. Jeg har ikke hatt de helt store nyttårstradisjonene, og føler ikke noe tap ved å være hjemme og ha en rolig kveld.


#15

Palmen sa for siden:

Jeg husker sist nyttårsaften gikk skeis på grunn av sykdom, det må hva vært i 2006 eller 2007. Uansett, jeg ble sittende på FP og skravlet hele kvelden, og en av de jeg skravlet med har blitt en nær venninne nå. :hjerter: FIneste nyttårsaftenminne! Ikke noe galt i å sitte her hele kvelden! :D


#16

Palmen sa for siden:

Men er det noen som blir med meg på en champagneskål, eller er det for tidlig for slikt? Primrose, du er unnskyldt!


#17

Marit K sa for siden:

Om jeg får skåle i cola så er jeg med altså. Skulle helst hatt ett alvorlig overdimensjonert glass med baileys i hånda, men det sies at man må holde seg unna sånne godsaker når man er gravid, så da så. Cola it is.


#18

morgana sa for siden:

Blir bare oss og kjæresten til eldste datteren. Helt greit for meg selv om barna i midten nok hadde ønsket seg stort selskap. Ikke i år siden jeg er såpass gravid som jeg er :knegg:
Stjerneskudd og et batteri er innkjøpt og kalkunden dufter deilig. Dessert blir Dronning Maud pudding og kransekake.

Godt nytt år til dere alle!


#19

Primrose sa for siden:

Jeg kan skåle i farris som jeg skyller ned en Postafen med. Hyggelig med FP-selskap innimellom middag og film. Kanskje jeg holder meg våken til midnatt også? :skeptisk:


#20

Chablis sa for siden:

Her er det også bare oss, jeg synes det er helt greit etter mye farting hele romjula.
Vi skal snart spise pinnekjøtt, se på film å så se på raketter etter der igjen.


#21

tante Veronica sa for siden:

Sneier innom mens maten hviler litt.
Har brukt store deler av dagen på kjøkkenet. Kvelden feires med familie, et par søsken og en niese. Blir kalkun til middag, godt å drikke, og et utvalg desserter. Kvelden videre tilbringes med brettspill mens vi venter på at midnatt og det nye året skal nærme seg.

Ønsker et riktig godt nytt år til alle her inne. Takk for mange flotte og tankevekkende innspill i mange av trådene her. Jeg skal lese meg opp på de siste dagers tråder når det roer seg litt. Og vet at mange av tankene og refleksjonene som er gjort her inne, skal jeg ta med meg videre til neste års jule-og nyttårsfeiring.
Kose dere masse :konfetti:


#22

Interference sa for siden:

Pinnekjøttet er på kok, ungene er syke og jeg nyyyter at jeg ikke trenger å forholde meg til noen andre enn mine nære i dag. Vi skal se film sammen og kanskje bake en kake, sitter i sliten joggis og kjenner at det er helt riktig. Hvitvinen ligger til kjøling og jeg skal ha meg et glass i kveld.


#23

Hyacinth sa for siden:

Sånn har vi det også. Det er første gang vi er alene, men vi er ikke i form. Ikke har vi pyntet oss, men vi har god mat i ovnen og masse snop! Og vin og film og stjerneskudd. :)


#24

Nessie sa for siden:

Øl og vin her :rairai:
Barna er sendt foran tv-en igjen, etter middag. Desserten står i ovnen.


#25

Fintdethei! sa for siden:

Vi er oss 5 idag, og for meg er det helt greit. Vi lager indrefilet og fløtegratinerte poteter. Snop og brus skal vi også trylle frem etterhvert. Litt fyrverkeri har vi, men ungene liker det ikke, så kanskje mannen må finne seg noen naboer og fyre opp sammen med dem. Litt seinere når den kveldstrøtte 4-åringen har lagt seg, blir det Wii-turnering på oss andre.


#26

Anne C sa for siden:

Vi liker best å bare være oss på denne dagen. I år som i fjor er vi bare oss på hotell. Nå slapper vi av etter et par timer på badeland. Vi spiser om en time, og holder koken til rakettene er ferdig.


#27

gnuri sa for siden:

Her er vi ferdig med nyttårsmiddagen. Vi har spist deilig koldtbord med spanske kjøttboller, søtpotetmos, waldorfsalat, kalkunbryst som ble helt perfekt stekt :nam: eggerøre og spekemat. Nå sitter ungdommene og ser ringenes herre, småjentene ser barnetv og vi voksne slapper av og lar maten synke før vi skal ha dessert.
Vi har kjæresten til dene ene tvillingen på besøk, og en venninne av den andre, pluss at bestefar også er her. Veldig kos!


#28

Smash sa for siden:

Vi er alene hjemme for første gang i år. Jeg fant ikke overskudd til å invitere noen hit, og jeg vil helst være hjemme siden lillesøster skal legge seg til litt normal tid. Vi har heller ikke pyntet oss, men vi har kyllingfilet i ovnen som er fylt med fetaost og surret med spekeskinke og saltbakte poteter, så vi skal kose oss.

Søsteren min bor i nabohuset og har invitert to søstre til, så vi rusler dit etter middagen. Iallfall mann og barn, mulig jeg blir hjemme med lillesøster. Får se det an litt.

Jeg syns det er helt greit, og er innstilt på at det blir sånn neste år også. Når lillesøster blir 3 år tror jeg det blir enklere å både invitere folk og bli invitert bort.


#29

Karamell sa for siden:

Nå har mann og barn dratt til festningen for å se raketter og jeg har en stille time for meg selv. Ser en konsert på nett-tv og surfer litt før jeg skal ikle med mye utrakorte silkekjole igjen for tredje gang denne uken.


#30

era sa for siden:

Nyttårs festen ble avlyst så jeg kokkelerer lykkelig på kjøkkenet, hasselbaker og smørdamper knuser pepperkaker og smelter is, mens ribba ribber seg selv. Ikke annet en byduer å få tak i på fuglesiden på så kort varsel. Aaaaaaaah så intenst deilig å få et par dager i fred etter hektisk juleturne. Litt slemt å bli glad for andres über tette neser, men alikevel DIGG!


#31

Selma sa for siden:

Vi skal straks rusle ned til en nabofamilie. Kurvfest sammen med tre andre familier. Rolig og hyggelig nyttårsfeiring!


#32

Barbarella sa for siden:

Vi koser oss hjemme alene i dag, som vanlig på nyttårsaften. Jeg synes egentlig det best, men tror nok ungene hadde satt pris på å ha flere barn her og neste år tenker jeg vi inviterer søsteren min med familie. Vi har spist kalkunbryst, som dessverre var en anelse dårlig stekt og måltidet ble derfor ingen høydare. Nå har minstefrøkna dratt på besøk til naboungene og guttene sitter oppe og spiller Playstation. Straks blir det dessert, og kl. 20 er det felles oppskyting av raketter her på tunet.

Godt nyttår, alle sammen!


#33

Nasse sa for siden:

VI skal bare være hjemme vi 5. Vi koser oss med fondue (det tar laang tid å spise) og dessert. Slappe av og vente på midnatt. Helt rolig kveld. VI trives med det. Verre er det for hunden vår. Hun gikk å gjemte seg i buret i stad. Hun liker ikke fyrverkeri, stakkar.


#34

Luvi sa for siden:

I dag har snuppa og jeg vært hos oldefaren hennes på middag, vi var der sammen med hennes onkel. Snuppa storkoser seg sammen med de. :) Vel hjemme igjen lagde jeg grove vafler som vi har kost oss med til kveldsmat og nå sitter vi og koser oss i sofaen foran TV'en før snuppa skal finne senga. Når hun har sovnet tenker jeg å kose meg med en øl eller 2.

Skulle gjerne tenke meg å feiret kvelden sammen med noen, men slik ble det dessverre ikke da de fleste er opptatt med å feste. Uansett så har snuppa og jeg kost oss masse sammen i dag så da gjør det ikke så alt for mye. :)


#35

Appelsin sa for siden:

Vi er mette og glade, barna er fulle av snopen de fikk på julebukk-tokt. Nå skal vi straks ut og tenne stjerneskudd og fyre av et lite batteri for gøy. Så får jeg se hvor lenge Brun holder ut i år. I fjor kapitulerte han fullstendig halv ni, mens Hvit holdt ut en time til. Stakkars barn som aldri har sett midnatt. :fnise:

Hvit er lykkelig 7-åring,
og vi er altså hjemme hos foreldrene mine uten mann. Akkurat dét er litt leit, men han er jo likevel på jobb, så jeg går inn i det nye året uten kyss fra ham. Vi får heller kline for det nye året i morgen.


#36

Jessica sa for siden:

Koser oss med at sønnen vår på 17 og datteren på 19 har vært hjemme i to uker.Jeg har ligget på sofaen i hele dag.Har vært mye dårlig i det siste. I morgen og mandag forsvinner de to eldste.Nå får vi nyte øyeblikket.Mannen min stekte kalkunbrystet og laget middagen.De to eldste ordnet waldorfen og jeg skjærte opp kalkunbrystet. Nå ser vi på Harry Potter på tv. Godt nyttår til dere alle.


#37

Fakse sa for siden:

Vi har spist kalkunmiddag bare vi tre, og har sendt opp årets ladning med fyrverkeri. Gøy for mor, og heldig vis gøy for barnet etterhvert som hun ble mindre og mindre skeptisk. Nå er hun lagt, en time seinere enn vanlig. Var ikke helt planlagt, men hun tok sånn av på fyrverkeriet at det bare måtte bli sånn. Mannen og jeg slapper av, men det gjenstår å se om vi holder ut til midnatt. Er slitne om dagen begge to, så det er ikke utenkelig at vi tar tidlig kveld.


#38

Frøy sa for siden:

Vi er på Hovden og har en liten pause mens ungene legges. Hatt fine dager med akebrett, god mat og godt selskap.


#39

isola sa for siden:

Jeg kjeder vettet av meg. Neste år skal jeg banne meg invitere til nyttårsselskap selv. Tror jeg.


#40

Nessie sa for siden:

Vi drikker øl og ser Terra Nova. ;)
Har lovt H at vi skal vekke henne, iallfall prøve, klokka tolv.


#41

Luvi sa for siden:

Fikk forresten en liten oppmuntring da jeg sjekket via tlf hvordan det hadde gått med lottoen. Et par lapper som følge av 4 rette på joker blir man ikke rik av, men kommer godt med. :D Egt blir jeg bare strålende glad av å endelig ha litt vinnerlykke, det har jeg ikke i noe som helst. :humre:

Men nå ble jeg litt skuffet. Tenkte at jeg like så godt da kunne sette pengene inn på BSU-kontoen min da dette er siste spareåret og jeg ikke har spart hele maksbeløpet for året, men var visst ikke mulig. Tenkte man kunne sette inn penger helt til midnatt, men slik var det ikke. Vel, finner vel noe annet å bruke de på da i steden.


#42

Guttemammis sa for siden:

En vellykket middag, mannen og jeg sløver litt videre foran tv og pc (ungene leker og spiller),
senere skal vi kjøre inn til sentrum og se på profft fyrverkeri-show :digger:


#43

Serafin sa for siden:

Da er vi kommet hjem fra broren min, gode og mette. Ungene er puttet i seng, de var helt utslitte klokka 21.30, og ba om å få reise hjem og legge seg. :knegg:


#44

Karamell sa for siden:

Da er vi hjemme igjen, ungene er lagt, blide og fornøyde. Maten var veldig god og desserten(e) som jeg hadde ansvaret for ble godt mottatt! Vi hadde reinsdyrstek til hovedrett og sitronsorbet med champagne til dessert nr. 1. Til dessert nr. 2 var det frosne skogsbær med varm saus av fløte, vailjestang, marscarpone og hvit sjokolade. Jadda. Digg.


#45

Anne C sa for siden:

Nå sover alle tre gutta mine, både små og store. Tror aldri jeg har sett gutta mine SÅ trøtte som de var etter fyrverkeriet.


#46

Interference sa for siden:

Vi har LOTR maraton vi. :D Ekstended selvsagt. :knegg: For en nyttårsfeiring, me like! :D


#47

Bloppy sa for siden:

Vi har kommet oss hjem etter en hyggelig reiring med flere vennefamilier.

Veldig hyggelig. God mat og nydelig dessert og kaker til kaffen.
Alle barna har oppført seg eksemplarisk. De har lekt så fint.
De minste ble lagt i reisesenger og vogner, mens de største har holdt ut.

Pompen sovnet med en gang han la hodet på puta.

En stille og rolig kveld. Veldig hyggelig. Samme gjengen for ti år siden var ikke akkurat deg samme. :knegg: Nå foregår det mye roligere. :humre:
Bare en av gjestene som ikke hat barn, så da blir det ikke noe full fest. Og det synes jeg er veldig fint.


#48

tante Veronica sa for siden:

Feiringen er over her også. Har hatt en kjempefin kveld, og feiret med mine søsken for første gang på 28 år (tror jeg vi fant ut).
Nå har ungdommene trukket seg tilbake til kjellerstuen, der skravling og latter fortsetter. De andre (barn og voksne) sover. Og jeg bare synes det er godt å være litt alene, rydde kjøkkenet, slukke lys, og så sitte alene i en stille stue, etter en lang dag. Kjenn roen senke seg, og la tanker komme og gå.
Men snart roper nok sengen på meg også.
Så ha en god natt alle sammen :sove:


#49

Nessie sa for siden:

Vi vekket H ved midnatt, men hun var våken i 2min og så på rakettene, før hun la seg igjen ;)


#50

Guttemammis sa for siden:

Så et fantastisk flott fyrverkeri ved havna i Oslo, det var verdt turen!
Ungene var helt henrykt, har aldri vært så begeistret for fyrverkeri, men dette var utrolig fint å se på.
Sengetiden ble litt senere enn planlagt, siden vi ikke var hjemme før halv ett.


#51

lego sa for siden:

Det var nyttårsaften sin det! :tilber:

Tok det samme i romjula, fordelt over flere dager. :)


#52

Lhi-My sa for siden:

Vi hadde også en flott kveld. Vi feiret stille og rolig med svigers og en venn av oss og hans barn. Ungene og svigers tusla i seng i ett-tida, mens vi andre voksne ble sittende rundt kjøkkenbordet og prate til halv fire. Vi hadde en god prat om det gamle året. 2011 var et særdeles tøft år for vår gjest, så det var mye som trengte å prates om og noen tårer som trengte å gråtes.

For meg var 2011 et år med store endringer. Jeg har håp om at den prosessen fortsetter i 2012. Det må jo bli et godt år når starten på det ble så fin. Nå er det sen frokost for husets fem faste beboere og våre overnattende gjester. Deretter blir det sikkert en tur ut før det blir ribbemiddag på hele den fine gjengen. Svigers skal være her en uke til. De andre drar hjem i kveld, men de bor bare 15 minutt unna, så vi treffes snart igjen.


#53

Che sa for siden:

Vi hadde og en super kveld. Nyttårstapas hos min bror med kone. ALltid like stas. Gutta sovnet til riktig tid og ble vekt til raketter før vi dro hjem. Mr che ville egentlig at vi skulle feire hjemme, men det funker ikke for meg og han var enig om at kvelden var fin-fin han også.


#54

Apple sa for siden:

Vi hadde en hyggelig kveld hos naboene. Deilig å kunne gå rett til bords altså. La minsten i senga si med babycall, funket så fint så. Eldstemann pleier å holde ut til midnatt, men ba om å få legge seg i sin egen seng 22:30.

I dag er nok en sløvedag inne. Storebror surfer på YouTube og skjønner ikke hvorfor han ikke får treff på "haripåter". :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.