Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger hjelp - kjapt

#1

Tilde sa for siden:

Jeg skal lage risboller. (Burde være rimelig enkelt ja.)
Jeg har blandet sjokolade og delfiafett, men det skiller seg!!
Hva kan jeg gjøre? Må det kastes? Kan jeg eventuelt bare røre alt sammen, og håpe på det beste?


#2

Blånn sa for siden:

Jeg pleier å smelte sjokoladen i kaffe og delfiafettet for seg selv. Jeg ville bare blandet alt og håpet på det beste. Tror det skal gå greit.


#3

Tilde sa for siden:

Jeg smeltet delfiafettet på helt svak varme, og kjølte det av.
Etterpå smeltet jeg sjokoladen i kaffen, og kjølte den av.
Da jeg blandet dette sammen, skilte det seg? Åhhh altså. Vi som får gjester i dag, og alle butikker er stengt. Får en delfiafett på bensinstasjon mon?


#4

Blånn sa for siden:

Ah, jeg pleier ikke å kjøle det ned så mye. Jeg pleier å blande sjokoladen i eggedosisen før jeg heller over delfiafettet. Til slutt blander jeg i puffet ris. Fram til risen mikser jeg alt med håndmikser.


#5

Acino sa for siden:

Jeg har samme fremgangsmåte på både risboller og delfiakake. Har aldri opplevd at det har skillt seg. Smelter delfiafettet på middels varme. Skrur ned og har i sjokoladen oppbrekt i biter og lar det smelte nedi fettet. Rører når det har smelta litt. Bruker ikke kaffe, da, men. Så heller jeg det i tynn stråle oppi eggedosisen mens håndmixeren går så fort den kan uten at det fyker røre overalt.

Jeg aner ikke om det lar seg redde. Men om du likevel ikke får tak i noe nytt delfiafett så er det vel verdt forsøket? Trodde forøvrig man måtte være temmelig rask når man lagde dette og ikke la det avkjøle noe særlig, bare smekke det sammen i full fart. Ingen søndagsåpen butikk i nærheten?


#6

m^2 sa for siden:

Prøv å varme blandingen litt? :vetikke:


#7

Palmen sa for siden:

Hva med å vispe inn et egg i blandingen? Om jeg lager sjokoladeglasur og den skiller seg så hjelper det å vispe inn et egg og piske godt, da blir blandingen glatt og fint igjen.


#8

Tilde sa for siden:

Takk for tips.
Jeg klarte å redde dem. Kjørte sjokoladen og delfiafettet i kjøkkenmaskinen, sammen med eggedosisen. Det ble kjempebra.
Risbollene står nå til avkjøling i kjøleskapet. Jippi.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.