Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Stavmikser"-oppskrifter ønskes!

#1

Carpe Diem sa for siden:

Knotete overskrift men dog:

Har omsider fått meg stavmikser, har vært uten i mange år :nemlig:

Har du en oppskrift å dele der man bruker stavmikseren møe? Som f eks den beste suppeoppskriften, der man moser grønnsakakene/ bønnene/linsene, den herlige grønnsaksmosen/pureen man kan ha som tilbehør, den beste smoothien osv osv...!

Vil utvide mathorisonten min bittelitt :blafre:

Tips ønskes! :blomst:


#2

Syrinx sa for siden:

Grønn ertesuppe. (Ikke min blogg, første og beste treff bare.) Jeg trodde jeg ikke syntes om erter, men denne suppa fikk rista liv i ertedilla hos meg iallfall.


#3

Carpe Diem sa for siden:

Takk!
Den bloggen var fin. Fant oppskrift på pastinakk pure´, den må testes ut :nam:


#4

Interference sa for siden:

Blomkål og brokkolipuré er utrolig godt! Kokte blomkål og brokkoli, litt salt og pepper, en god klatt smør og litt fløte.
Ellers så stavmikser jeg omtrent alt av grønnsaker i supper for å få en mer fyldig konsistens. Og tomatsausen siden Lille ikke liker så godt klumper eller blandet mat.
Jeg bruker den og til å male/kverne nøtter, frø og mandler til lavkarbomuffinsene jeg lager og til å hakke sjokolade til kakelaging.


#5

Carpe Diem sa for siden:

Ja, det smaker nydelig! Gleder meg til å prøve, passer supert inn i lavkarbo filosofien min :jupp:
Laget vietnamesiske vårruller rett før jul, og den var super til å hakke løk og kjøtt med, gjort på en-to-tre! :jupp:


#6

Turban Smukk sa for siden:

Den er god. Et tips er å tilsette en halv teskje karri, det løfter hele suppen!


#7

Olifant sa for siden:

Ertepuré er jo noe av det enkleste ombestemt som finnes.


#8

Carpe Diem sa for siden:

Får lage ertesuppe og pure´ når ikke minstejenta er hjemme,hun har erteallergi :nemlig:



#10

Nera sa for siden:

Jeg bruker stavmikseren til så masse; av supper lager jeg gjerne suppe med kikerter, grillet paprika og chorizo, eller potet- og purreløksuppe.

Førstnevnte har jeg egentlig funnet opp selv, så oppskriften er ikke 100%. Jeg freser et par grovt hakkede grillede paprika fra glass (eller hjemmelaget dersom jeg har det fra før), tilsetter to bokser skylte kikerter og enten kyllingkraft eller -fond, og lar det småsurre en stund til kikertene blir myke. Så moser jeg det hele med stavmikseren rett i gryta til det blir relativt jevnt, og tilsetter så stekt chorizo i små terninger, og krydrer evt. med paprika, spisskummen og litt salt. Et dryss manchego over til slutt er heller ikke så dumt.

Jeg bruker stavmikseren (med bolle) til veldig mye generelt. I går kveld var den for eksempel i bruk til å lage rødbetepuré som ble servert som tilbehør til ovnsbakt ytrefilet av reinsdyr.


#11

Interference sa for siden:

Oooh ja og så kan man bruke den til å lage pesto! :D
Og hummus.


#12

Carpe Diem sa for siden:

Hummus... :hjerter:


#13

Carpe Diem sa for siden:

Den suppen hørtes god ut! :nam:


#14

Syrinx sa for siden:

Og så kan du lage lim av kokte poteter og melk.


#15

Nera sa for siden:

:knegg:

Gulrotmos med ingefær, hvitløk og krydret med spisskummen er også ganske godt, spesielt til hvit fisk.

Jeg pleier også å lage et enkelt tunfiskpålegg der jeg blander tunfisk på boks (avrent) med olivenolje, revet parmesan, kapers og kvernet pepper. Perfekt på knekkebrød toppet med paprika. :)


#16

Carpe Diem sa for siden:

:ler: Lim?
Aner jeg at du har du vært uheldig med potetmosen en gang? :trøste:


#17

Turban Smukk sa for siden:

Haha, ja, akkurat poteter må man holde stavmikseren unna. :knegg:


#18

Interference sa for siden:

:haha:

Oh det hørtes kjempegodt ut! :nam:


#19

Daisy sa for siden:

Salsa! (Fikk mange kommentarer på denne sist. Positive :knegg:)

3--4 tomater
1/4 rødløk ca
En tskje hvitløk
2 ss tomatpuré
1-2 ss sitron, rødvinseddik (bruker jeg) eller lime f.eks.
koriander helst fersk, men alt går.
Basilikum. Timian funker også litt.
En ZEZT. Chillipulver, cayennepepper, noe hot noe. Chilli.
Salt+ pepper.


#20

Syrinx sa for siden:

Dere tror vel ikke det er Jeg som har miksa potetlim?? Jeg eier jo flere limpistoler. Trållålå...


#21

Interference sa for siden:

:haha:


#22

Nera sa for siden:

Nja, ikke nødvendigvis, men poteter, salt og melk, samt stavmikser på full guffe er å be om lim. Men man kan jo bruke stavmikseren mer forsiktig, og tilsette salt til slutt. Da går det som oftest bedre. Til potetsuppe er også stavmikseren fin å ha. :)


#23

Turban Smukk sa for siden:

Jeg fikk lim da jeg skulle lage stappe med den, men da gjorde jeg vel omtrent som du skisserte. :knegg: Men til potetsuppe går det veldig fint, det er sant!

En annen type puré som er godt som tilbehør til kjøtt er jordskokkpuré. Lages omtrent som potetstappe, med stavmikser, men blir ikke lim.


#24

Interference sa for siden:

Jeg får lim om jeg koker potetene med salt, fin puré om jeg blander i saltet helt til slutt. :jupp:


#25

Daisy sa for siden:

Jeg så på tv en gang at hvis man skal lage potetstapp skal man bløtlegge potetene så lenge som mulig på forhånd.


#26

Interference sa for siden:

Noen grunn for det?

Jeg kutter dem i så små biter jeg gidder og moser på gamlemåten. Kun mandelpotet jeg lager pure av, og da bruker jeg stort sett stavmikseren.


#27

Daisy sa for siden:

Ja for å få ut stivelsen og få bedre konsistens. (unngå limete konsistens)


#28

Turban Smukk sa for siden:

Salt må til slutt, ja, det har jeg også funnet ut. :knegg: Men får du fin puré med mikser, altså? Ikkeno lim? Jeg bruker bare en gammeldags stapper til potetstappe jeg, synes nesten det kan bli seigt av og til da også. Kanskje jeg rett og slett har dårlig stappekarma?


#29

Carpe Diem sa for siden:

Jeg har en Braun Multiquick 5. Trodde den kunne knuse is, men det ser nok ut som om jeg var litt for opptimistisk :nemlig:
Er det noen av dere som har denne og vet? Må man kjøpe et stålbeger til å ha inni den store bollen, for å kunne knuse is, eller går det uansett ikke? (Og jeg som hadde planer om å utvide Mojito produksjonen til sommeren. Har jo masse eplemynte i hagen :knegg:
Kan den eventuelt mose frosne bær? :confused:


#30

Interference sa for siden:

Jepp får fin pure med mikser, men jeg bruker som sagt kun mandelpoteter til pure. Alle andre typer potet stapper jeg med stapper.


#31

Turban Smukk sa for siden:

Ah, det overså jeg visst. Takk for tips!


#32

Interference sa for siden:

Uhm akkurat isbiter ville jeg nok ha puttet i en pose og slått på med et kjevle.
Stavmikser skal fint klare litt frossen frukt.


#33

Señora sa for siden:

Tomatsuppe:

Fres hakket løk og hvitløk og oregano i smør
Tilsett et par spiseskjeer tomatpure.
Tilsett buljongterning og 0,5 l vann.
Tilsett 2 bokser hermetiske tomater
Kok opp og kjør med stavmikseren til glatt masse.

Smak så til med fløte, salt, pepper. Tilsett litt sukker/sukrin eller annet søtstoff for å runde av suppa.



#35

Señora sa for siden:

Blomkålpure:

Kok blomkål mørt
Tilsett en skvett fløte, fetaost, smør, salt, pepper, muskat (alt etter smak)
Kjør stavmikser til pure.

Ertestuing:
Kok opp ertene, tilsett en klatt smør og litt fløte. Kjør stavmikser til pure.


#36

Enhjørning sa for siden:

Hva har dere maten i mens dere mikser? Er det noen som helst måte å bruke en stavmikser på uten å få tomatsaus utover hele seg og komfyren og veggen og benken og ungene og og og ... ? :sparke:


#37

Señora sa for siden:

Må ha nok væske, eller liten nok gryte.


#38

Enhjørning sa for siden:

Liten nok? :skeptisk: Sånn at hele foten til stavmikseren blir dekket, da?


#39

Carpe Diem sa for siden:

Best det ..! :jupp:
Til min stavmikser følger det med små boller. Funker bra :jupp:
Når jeg visper krem bruker jeg vanlig dyp bakebolle. Fikk en sprut med krem på kjøkkenveggen i går når jeg laget dessert.. :sparke: Kremt...:o


#40

Inka sa for siden:

Pesto!

Min er i følge de fleste jeg har servert den til den beste de har smakt,
men jeg slumser den bare sammen etter smak fra gang til gang, så prøv deg fram etter hva du liker.

2-4-6 fedd hvitløk etter størrelse og smak&behag
20-30-40 blader fersk basilikum
2 dl olje - eller mer, eller mindre.
Minst 2 dl parmesan, raspa på det nest groveste på rivjernet så det blir litt konsistens
En hel pose pinjekjerner - rist dem først om du gidder der og da
Salt og pepper etter smak.

Mitt beste pestotriks er å ikke spare på godsakene, og dermed lage den tykk og god med mye hvitløk og parmesan. Og ha GOD olje, men billigere går fint bare den er extra virgin.

Denne pestoen smaker himmelsk til pasta servert med cherrytomat og parmaskinke som er vendt noen ganger i panna, pluss ruccola.


#41

Carpe Diem sa for siden:

Hørtes deilig ut..! :nikker:


#42

Fintdethei! sa for siden:

Jeg bruker min stavmikser til smoothie, når jeg ikke skal lage til mange.


#43

Carpe Diem sa for siden:

Lurt! Har du en god barnevennlig oppskrift, som ikke inneholder melkeprodukter? :)


#44

Fakse sa for siden:

I disse julereste-tider er mitt beste tips som følger:

Kok kraft på det kjøttet du har servert (jeg gjør dette med alt fra lammelår til kalkun). Kok om nødvendig inn kraften litt, slik at den får god smak. Putt alle rester etter middagen - grønnsaker, poteter, saus, stekesjy fra langpanna osv - i kraftgryta. Stavmiks til glatt suppe. Juster eventuelt smaken med salt/pepper, hvitløk, passende krydder osv. Fantastisk måte å utnytte rester på, og jeg har alltid fått god suppe av dette. Noen ganger blir suppa litt tynn, og da har jeg i noen ekstra poteter og lar det koke til det er mørt før jeg stavmikser igjen. Eventuelt andre grønnsaker, linser, kikerter eller liknende. Om det blir mer suppe enn man vil ha til middag er den super å ha på rene halvliters brusflasker og ta med til lunsj.


#45

Carpe Diem sa for siden:

Bokstavlig talt restemat..! :D
Kan tenke meg at det blir god smak ut av det, så det skal jeg prøve :jupp:


#46

Fakse sa for siden:

Glemte det viktigste, jeg hakker og eventuelt steker kjøttrester ved siden av, og har dem i suppa etter at den er jevnet. Alt skal brukes, ingenting går til spille! :)


#47

Fintdethei! sa for siden:

Jeg pleier å lage med yoghurt, men den blir frisk og god uten. Mine er glad i jordbær og bringebærsmak. Hiv i en del frosne bær, banan søter godt, og litt eple, eller appelsinjuice.


#48

Nera sa for siden:

Jeg ser for meg kålrabisuppe med pinnekjøtt, og vet ikke helt om jeg synes det høres godt ut. :knegg: Derimot hadde nok restene etter rødbetepureen i går funket som suppe dersom det hadde vært litt mer av dem.


#49

Carpe Diem sa for siden:

Best å droppe ut kålerabistappen vil jeg tro. Men pinnekjøtt lager en god kraft :jupp:


#50

Señora sa for siden:

Du må dekke den nederste "klumpen" på stavmikseren og gjerne løfte gryta på skrått for å få stavmikseren godt nedi "massen".


#51

Carpe Diem sa for siden:

Blomkål pure´ var nydelig. Konsistens som fløyel. Nam,nam :nam:


#52

elli sa for siden:

Bruk eplejuice, banan og frosne jordbær.
Kan varieres med ulike typer juice og bær

Favoritten her er ikke melkefri, men jeg nevner den likevel slik at andre kan få et tips
1 dl vaniljeyoghurt
1 dl eplejuice
1 banan
100 gram frosne jordbær
gir ca 2 små glass smootie.

Her er også mange gode smootietips og oppskrifter
www.frukt.no/oppskrifter/smoothie/oppskrifter3/?searchText=smoothie&articleTypeId=13&searchType=1&sort=createdDate&sessionKey=


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.