Altså, jeg skal lage en kake, og i den skal det være 1/4 cup vegetabilsk olje (og hvor mye er 1/4 cup forresten), kan jeg bruke smør? Hvilken olje er best i kakelaging hvis ikke? Jeg er ikke vant til olje i kaker og kjenner at jeg er på gyngende grunn her.
Jeg har olivenolje og rapsolje i hus, men føler ikke at noen av dem egentlig er passende.
Og hvor mye er 1/4 cup? :gaah:
Av olje bruker jeg solsikke, da det er den eneste jeg mener er helt smakløs av de jeg har prøvd. Av smør bruker du feks. 100 gram om det står 1 dl olje.
Jeg har litermål med cup på, siden jeg nesten bare bruker amerikanske oppskrifter, de selger på Ikea. :glis: Men 1 cup er 2,4 (jeg regner 2,5) dl.
Til kaker må du bruke en smaksnøytral olje. Jeg hadde glatt byttet det ut med smeltet smør. Jeg aner ikke hvor mye en cup er, men det er sikkert googlebart. Kanskje til og med bingbart.
Cup er et idiotisk mål, ettersom her er det variasjoner mellom land/kontinenter. En metrisk cup er 2,5 dl. En US Cup er vel ca. 2,4 dl. I tillegg er det noen andre varianter også hvor det faktisk varierer noen dl....
On det er 1 US Cup man skal konvertere, fikser jo google den saken - søk på '1 cup in dl' - på samme måte som Google kan konvertere mellom alt mulig annet.
Jeg også. Og etter at jeg kjøpte litermål med cups på, så er det blitt en lek å bruke amerikanske oppskrifter. Kan jo selvsagt regne det ut selv, men det er uhyre greit å ha et litermål der det står 1/4 cup, 3/4 cups osv. Oz står det også, tror jeg. går og bestiller flere kokebøker fra Amazon
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.