Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den store forrettråden

#1

Toffskij sa for siden:

På vegne av ufattelig mange vil jeg frambringe et ønske om oppskrifter på mange, deilige og lettvinte forrettoppskrifter. Kanskje aller mest sånne som man bare smekker sammen – poff! – av tre–fire ingredienser på fem minutter, men andre også, så klart. Det burde være mer forrett her i verden.


#2

Toffskij sa for siden:

Jeg kan begynne med torskecarpaccio, veldig godt!

Skjær en torskeloin (Strøm) i tynne skiver. Smak til 1 ss crème fraîche med litt wasabi (skal ha tydelig, men ikke for skarp wasabismak). Anrett torsken utover fire tallerkner med striper av wasabiblandingen, striper av veldig god olivenolje, noen dråper limesaft, noen dråper soyasaus, litt maldonsalt og nykvernet pepper. Pynt med litt hakket gressløk.


#3

Kanina sa for siden:

Da følger jeg opp med

"Lettvint røykelaks- og rekemousse"

2 dl fløte -piskes nesten til krem (bløt krem)
100 g rensede reker -hakkes
100 g røykelaks -hakkes
1/2 rødløk og en vårløk -hakkes
saft av en halv lime
salg og pepper
garnityr etter eget ønske, f.eks. salat, avocado, lodderogn, toast etc.

Alt blandes, og voila. :værsågod: Det smaker kjempegodt!


#4

Palmen sa for siden:

En forrett som ikke tilhører hverdagen men lell:

Foie gras med epler:

Skjær 1 boks foie gras i 1 cm tykke skiver (de fleste bokser er på 200 g eller 400 g, det er passe til omtrent 2 eller 4 personer)

Skjær et eple i tynne skiver

Skjær 4 skiver av en loff

Stek foie gras i tørr panne på medium varme, omtrent 1 minutt på hver side.
Ikke vask panna. Ha i epleskiver i panna, og la de få surre på middels til høy varme til de blir "bakt". Kok ut panna med litt (5-6 ss?) balsamico og en klype sukker. Anrett foie gras og epler på en tallerken, hell litt av balsamicomixen over eplene. Serveres med toast og gjerne litt salat. :nam:


#5

Toffskij sa for siden:

Ellers er jo caprese veldig, veldig godt. Fifty-fifty gode tomater og god, fersk mozzarella i skiver, en splæsj olivenolje og noen basilikumblader, salt, pepper, og der har du det. Jeg nevner det bare fordi svigermor serverte meg caprese med koriander i stedet for basilikum i jula, og det var utrolig godt. (Det skadet heller ikke at de hadde noe utrolig fancy spesialimportert bøffelmozzarella.)


#6

Toffskij sa for siden:

Vi har en boks foie gras i kjøleskapet! :hyper:


#7

Palmen sa for siden:

En munnfull som alltid imponerer:

1 pk mini-toast
1/2 boks creme fraiche
1 glass rød løyrom
1 glass svart løyrom
rødløk, dill og sitron til pynt

En skje creme fraiche på hver mini-toast, så en halv skje svart og en halv skje rød løyrom på creme fraichen. Pynt med rødløk, dill og sitron i bitte små biter. Smaker aldeles utmerket til bobler.



#9

Hobbes sa for siden:

Stakkars torsk... :sukk:


#10

Kanina sa for siden:

:secret: Gåselever.


#11

Hobbes sa for siden:

Er ikke foie gras et stort neinei, absolutt ikke PK? :blånn:


#12

Najade sa for siden:

Gåselever.


#13

Nasse sa for siden:

Gåse- eller andelever.


#14

Slettet bruker sa for siden:

Håkkei. :går videre til nese oppskrift:

Hva er de der romfargene da?


#15

Kanina sa for siden:

Løyrom? :knegg: Det er en slags fiskerogn.


#16

Minerva sa for siden:

Fin tråd!

I går lagde vi denne, rask og veldig god. Jeg elsker kamskjell!

(Vi droppet riktignok soltørkede tomater i denne):

1 pakke ruccola
16 kamskjell (eller mer hvis de er små)
2 ss pinjekjerner (forsiktig ristet i tørr panne)
(4 store soltørkede tomater, i tynne strimler)
grovkvernet sort pepper
fersk parmesan

Rist kamskjellene gyldne i litt olje (kverne ørlite salt og pepper på), et par minutter på hver side, og anrett oppå ruccolabladene. Dryss over ristede pinjekjerner og tomatstrimler.

Ta noen gode tak med pepperkvernen og høvle tynne skiver parmesan på toppen.


#17

Toffskij sa for siden:

Jo, men det er sykt, sykt godt. Gjessene lider for en god sak. :gjennomført ond og hardkokt:


#18

Palmen sa for siden:

Den er vel også kjent som "fattigmannskaviar" altså en budsjettvariant av russisk eller iransk kaviar, men ihvertfall jeg liker veldig godt.


#19

Slettet bruker sa for siden:

Kamskjell! Endelg noe jeg ikke er pysete for. :hjerteøyne:


#20

Bomull sa for siden:

Halv avocado toppet med rogn og rømme/kesam, evt. litt lime og løk - elegant og godt!


#21

Turban Smukk sa for siden:

Jeg kom på denne suppen da en nesten tilsvarende ble postet i stavmiksertråden. Jeg serverte den en nyttårsaften med champagne til. Oppskriften er fra Andreas Viestad:

Ertesuppe med champagne:

Forrett til 4 personer
Finhakk 1 løk og 1 fedd hvitløk, varm 1 ss smør i en stekepanne og stek dette til det blir blankt sammen med et laubærblad (ca 5 min). Hell over 6 dl kylling- eller kalvekraft (fond fra flaske eller kartong sammen med vann funker fint) og kok opp. Ha i en halv liter frosne (eller ferske, men ikke fra boks) grønne erter og 1/2 ts karri (eller ha i karrien sammen med løken) og kok til ferdig, ca 8 min. Mos med stavmikser til en jevn og luftig suppe. Hell i tallerkner og ha i en spiseskje pisket kremfløte før du serverer. Etter at du har servert, ha et halvt glass champagne i hver porsjon. Spis! Suppen blir nydelig irrgrønn, men må lages rett før servering da den kan miste fargen relativt raskt.

Det er mulig denne ikke kan regnes som en hverdags-forrett, men det kommer jo an på hvor glad man er i champagne. :D


#22

Toffskij sa for siden:

Alle kaviartyper (og nå mener jeg ikke Kavli/Kalle) er kjempegodt med rømme, finhakket løk og sitron. Løyrom, lakserogn, ørretrogn, sevrjuga, beluga, alle prisklasser. Gjerne servert på små pannekaker for en russisk touch.


#23

Tjorven sa for siden:

Vi lager en overraskende enkel og svært god forrett til nyttårsmiddagen.

Kamskjell på jordskokkpuré

500 g uskrellede jordskokk
Litt smør
2 ss fløte
Salt
Pepper
Kamskjell

Skrell jordskokk og kok dem møre (tok ca 15 minutter). Tøm av vannet og la dem avdampe litt. Putt smør og fløte i kjelen og kjør med stavmikser/matmølle. Smak til med salt og pepper. Hold dette varmt, mens du raskt steker/griller kamskjell. Salte og pepre disse også. Stek bare litt over et minutt på hver side. Legg puréen på tallerken og kamskjellene oppå der igjen.

Eventuelt kan man risle litt balsamicokrem over til slutt.


#24

Palmen sa for siden:

I disse juletider:

Mine favoritt juletapas:

Pepperkaker med blåmuggost (gjerne en norsk!) akasiehonning og valnøtt
Pepperkaker med en skje rømme og lammerull i strimler

Overraskende kombinasjoner, men :nam:!


#25

Interference sa for siden:

Nei nei nei det er jo ikke godt! Og nei det er ikke verdt å mishandle så mange gjess for.

Og så er den mye bedre enn russisk kaviar! :nam:
Iransk har jeg aldri smakt tror jeg.


#26

Toffskij sa for siden:

Potetsuppe med trøffelolje – mykne et par oppdelte sjarlottløk i en klatt smør, hell over en halvliter kraft eller så og ha i et par poteter i biter. Kok til potetene er myke, kjør glatt med stavmikser, rør i en slump fløte, salt og pepr. Og til slutt smaker du til med trøffelolje. Ganske mye.


#27

Toffskij sa for siden:

Jo.

Nei. :hehehe: Men løyrom er godt, for all del.


#28

Minerva sa for siden:

Den skal prøves til helga Tjorven! :nam:


#29

Interference sa for siden:

Joho! Russisk kaviar er for bitter bak i ganen, hvis jeg kan si det slik. Løyromen er rundere i smak. Synes jeg.


#30

Turban Smukk sa for siden:

Fantastisk tråd forresten. Jeg skal virkelig forsøke å ta meg sammen og begynne å ha forrett (og dessert, for den del) mye oftere enn to ganger i året! Nyttårsforsett!


#31

Føniks sa for siden:

Skivet rå Salmalaks, på en seng av parmesan og ruccola. Spre litt god olivenolje, Maldonsalt og pepper over.


#32

amylin sa for siden:

Å, den kamskjelloppskriften så utrolig god ut. Den må jeg prøve.

Hadde kamskjell med salat og smørsaus i går. Skal skrive inn oppskriften, bare jeg finner den igjen.


#33

MegaMie sa for siden:

Skiver av salmalaks dandert på tallerken med avokado, vårløk, ingefær og sesamfrø. Serveres med en saus av sesamolje, østerssaus og soyasaus.


#34

Carpe Diem sa for siden:

  • Fersk asparges med en bit laks rundt. Dampes lett og anrettes med Hollandaise saus :nam:

  • Marinert scampi på en seng av god salat (IKKE kinakål eller isberg! )

  • Bruchetta


#35

Nextlife sa for siden:

Oksecarpaccio.

Løvtynne skiver (50 g pr. pers) danderes på tallerken, ringles med god olivenolje og litt sitronskvis.
Overstrøs med parmesanflak og ruccola eller babyspinat.
Jeg liker også å sette en miniskål midt på tallerken med avocado som er most sammen med rømme, hakket rødløk, salt og pepper.


#36

Nasse sa for siden:

Che-Ko Pa gourmetsalat

(CHEvre, KOriander, PAstrami)

Ingredienser

  • 150 g pastrami
  • 150 g frisk spinat
  • 2 stk plommetomat
  • 1 stk rødløk
  • 100 g mild chevre
  • 2 ss frisk koriander
  • ½ stk rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • ¼ stk lime
  • ½ ts dijonsennep
  • 1 ts honning
  • 2 ts hvit balsamicoeddik
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts flaksalt

Slik gjør du

  1. Legg spinaten i iskaldt vann noen minutter, skjær deretter av stilkene og la den renne av.

  2. Skjær pastrami i tynne strimler og finhakk chili. Fres pastrami og chili så vidt i varm panne med litt olivenolje.

  3. Del klasetomatene i to og ta ut innmaten. Skjær tomaten i strimler.

  4. Skjær rødløken i tynne strimler. Hakk koriander grovt.

  5. Legg spinatblader på en tallerken og bygg på lagvis med tomater, rødløk, pastrami og koriander. Smuldre mild chevre på toppen.

  6. Bland sammen saften av lime, dijonsennep, honning, hvit balsamico, og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Sprinkle over salaten rett før servering.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.