Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Matblogger

#1

Jorun_ sa for siden:

Hva er din favoritt matblogg? Og hva er bra med de enkelte?

Blir superhappy for svar :)


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har mange favoritter, men denne er vel nr. 1. Hun legger ut oppskrifter hver eneste dag og alt jeg har laget derfra er blitt supervellykket. Man trenger selvsagt ikke å være vegetarianer eller veganer for å lage noe herfra.


#3

Jorun_ sa for siden:

Takk for tips :)


#4

Marla Singer sa for siden:

Takk for at du delte denne! Jeg følger endel matblogger, men har ikke kommet over denne før. Jeg er ikke vegetarianer, men fant mye spennende likevel.

Noen av mine egne favoritter er Lekkermunn, Ordentlig mat, Mat på bordet, Charls og Kjøkkentjeneste.



#6

Interference sa for siden:

Jeg er veldig glad i mat på bordet som det er lenket til tidligere her. Hun har virkelig inspirert meg til å starte med brødbaking igjen. :jupp:



#8

Dixie Diner sa for siden:

Mat på bordet er bra ja, jeg har laget mye derfra. No Knead Bread er en storfavoritt, jeg har laget maange typer.


#9

GinaK sa for siden:

Jeg er oftest innom Trines matblogg.


#10

Interference sa for siden:

Når er det egentlig jeg må sette deigen? Jeg blir ikke helt klok på det. Er det kvelden før jeg skal bake, eller 2 kvelder før? Si at jeg vil ha nybakt brød til frokost...


#11

Dixie Diner sa for siden:

Til NKB? Deigen bør stå i minst 12 timer, men alle monner drar, holdt jeg på å si. Jeg lager oftest rundstykkene til frokost, de i muffinsform (har dem på bloggen min, flere typer), de trenger ikke å etterheve og stekes i en fart. Jeg ELSKER dem, og datteren min krever at jeg skal lage dem hver helg.
Brødet pleier jeg å sette deigen til sånn ca. på ettermiddagen dagen før jeg skal bake det, men det skal jo etterheve i 2 timer da, så jeg ville nok valgt rundstykkene til frokost, det er enklere, om du ikke spiser frokost noen timer etter at du har stått opp da.

Jeg har forresten lagt min ELSK på focaccia av NKB-deigen! Kjempenydelig, og jeg har masse digg oppå. Lang hevetid, men lett å lage og alle skryter voldsomt!


#12

Interference sa for siden:

Hehe jeg ammer jo ca kl 06:00 så da kunne jeg jo ha gjort klar for etterheving. :P
Men vi spiser omtrent aldri rett etter vi har stått opp, men over 2 timer var lenge å vente, særlig siden de skal steke en stund og. Hmm.. Rundstykker er fint det altså, men det er ei lita tøtte som SKAL ha "sjevå", "onstykke spiser vi til kos, mener hun. :knegg:


#13

Dixie Diner sa for siden:

Haha, barnet har talt. Hun er så skjønn! Du kan jo dele rundstykkene i 3-4 deler, slik at det blir "ronde skjevår", det gjør jeg med minsten min og han digger det! Ellers skal ikke brødet steke så lenge, tror jeg, så om du klarer å sette det til etterheving i 6-tiden, kan dere jo spise frokost rundt halv ni. :)


#14

Dixie Diner sa for siden:

Forresten så tror jeg ikke det MÅ etterheves i 2 timer heller, det holder sikkert med en time - halvannen. Husk bare for guds skyld å sette glassformen/jerngryta i ovnen så den er brennvarm når du legger deigen i, ellers får du ikke brødet ut etterpå. :btdt:


#15

Interference sa for siden:

At gryten er varm, eller ovnen? :blond:

Jeg kan prøve, jeg kan si det er boller, det er nemlig adekvat frokostmat i hennes verden, og boller er altså rundstykker. :knegg:


#16

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Formen må være varm. Du setter altså formen i ovnen når du skrur den på, og når ovnen piper og er ferdig oppvarmet, tar du formen ut og smeller deigen oppi. Da danner det seg skorpe underst umiddelbart og brødet blir både bedre og ramler rett ut av formen når du skal ha det ut.
Jeg har ikke sånn leirgryte-greie, så jeg bruker en rund liten ildfast form og har sølvfolie over.


#17

Interference sa for siden:

Jeg tenkte å bruke jerngryte.,


#18

Dixie Diner sa for siden:

Da gjør du det, bare husk som sagt på å sette den inn i ovnen når du skrur den på, og så ta den ut når ovnen er ferdig oppvarmet, før du har deigen oppi og steker. Det brødet er bare diggest!


#19

Interference sa for siden:

Jupp det skal jeg gjøre.
Jeg gleder emg til å prøve, må bare ha litt ... overskudd først.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Hvis du finner overskudd, vil jeg også ha litt. zzzz



#22

Nextlife sa for siden:

Matbloggsentralen har samlet en haug med matbloggere, alt fra møffindamer til lavkarbere og blandt medlemmene her finner jeg mye spennende. Spesielt i forbindelse med utfordringene de har kan det dukke opp spennede blogger.
www.matbloggsentralen.com/


#23

Dixie Diner sa for siden:

Min blogg er medlem der, jeg har faktisk vunnet utfordringen deres 3 ganger. :glis:


#24

Interference sa for siden:

Ja jeg har brukt matbloggsentralen mye, den er veldig kjekk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.