Vi hadde besøk nyttårsaften, og siden disse var redde for at det skulle bli for lite kalkun, endte vi opp med ei nett lita rype på 8,3 kilo.:skremt:
4 voksne og 6 unger greide ikke ta unna halvparten engang. Jeg spiste restemat i går, og orker ikke i dag. Hvor lenge holder den i kjøleskap?
(02 grader)
Siden jeg ikke orker å finne på noe spennende med den i dag er det kanskje lurest å plukke av alt kjøtt og fryse, for eksempel i porsjonsposer?
Andre forslag?
Oppskrifter finner jeg sikkert om jeg søker litt.
Jeg tenker at du bør fryse i dag alt du ikke har planer om å spise i morgen, og holde av akkurat nok til det du eventuelt vil lage i morgen. Tre dager er max av hva jeg ville oppbevare kalkunkjøtt i kjøleskap tror jeg, tar ikke noen sjanser akkurat med det.
Jeg fryser alltid kalkun i porsjoner, og bruker i restemat av ymse slag. Kjøtte er f.esk fint i tex-mex, supper og liknende. I går hadde vi club sandwich med kalkunrester, og det var også nydelig. Samme med salat av typen kylingsalat, bare med kalkunkjøtt. Mannen foreslo å bruke i hvit pizza, men jeg er litt skeptisk akkurat til den. Mulig vi tester like vel, får se hva det blir til. Jeg har forresten laget pai med kalkunrester i, og det blir veldig godt.
Forøvrig vil jeg anbefale å stappe skroget i en gryte og koke kraft. Kalkun gir verdens nydeligste kraft, og er utgangspunkt for helt fantastiske supper (med noe av kjøttet du fryser).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.