Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En slags sitronkremkake

#1

Daisy sa for siden:

Jeg vokste opp med at min mormor som hadde bursdag på 17 mai, hvert år bestilte seg en nydelig kake på et lokalt bakeri. Det var en slags sitronkake, med en slags sitronkrem på en tynn kjekslignense bunn.

Noen som kjenner til noe sånt? JEG har bursdag på fredag og har lyst på DEN kaken.


#2

Bergensis sa for siden:

Kan sitronpa vere noko i same gata? Søk på sitronpai på detsoteliv.no?


#3

Daisy sa for siden:

Kan jo prøve!

Edit: Nei, ikke sånn.


#4

Bergensis sa for siden:

Den er iallfall god. :nikker:



#6

Daisy sa for siden:

Den ligner litt Flubby! Jeg skal lese oppskriften og se om jeg tar sjansen. Bunnen er litt annerledes, men det kan jo bli godt lell!

Når jeg tenker meg om er bunnen nesten... sånn.. åå hva heter det? filodeigaktig!?


#7

Adrienne sa for siden:

Kan det være en slags napoleonskake, bare med sitronkrem i stedet for vanlig krem?


#8

Daisy sa for siden:

Ja! Der er du inne på noe. Samme type bunn som Napoleonskake, og samme topp! Det er over ti år siden Mormor døde, jeg enda flere siden jeg smakte kaken nemlig. Helt supert at dere gidder å prøve å hjelpe meg.




#11

Daisy sa for siden:

Hmm! På det søte liv har de en Napoleonskake. Hvis jeg lager fyllet i Flubby sin link:

zest and juice 3 large lemons;
you will need 4 fl oz
(110 ml) juice
3 large egg yolks,
plus 1 large whole egg
3 oz (75 g) caster sugar
1½ oz (40 g)plain flour
10 fl oz (275 ml) milk

Og ellers bruker oppskriften på napopleumskake med bunn og topp, da tror jeg det skal bli bra?

Caster Sugar, hva er det?


#12

Divine sa for siden:

Caster sugar er melis.


#13

Flubby sa for siden:

Caster sugar er farin.


#14

Divine sa for siden:

Ja, selvsagt er det det. :herregud: Jeg tenkte "icing sugar" inni hodet mitt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.