Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva bruker man lemon curd til?

#1

Inagh sa for siden:

:blånn:

Mannen min fikk en krukke med Lemon Curd i julegave, fra søsteren sin. Det smaker forsåvidt godt, men hva i all verden er det meningen man skal bruke slikt til?

Forslag mottas med takk.


#2

Filifjonka sa for siden:

Hvis den er hjemmelaget så er holdbarheten ganske kort. 7-10 dager tror jeg. Det er godt til scones og tynne kjeks, og som kakefyll. Jeg lagde gule makroner og fylte dem med litt lemon curd, godt det også.


#3

Bokormen sa for siden:

Jeg smakte en deilig ostekake en gang, den hadde vanlig ostefyll og lemon curd oppå. :nam:


#4

Toffskij sa for siden:

I går fikk jeg en aldeles deilig dessert, det var sjokoladefondant, blåbærsorbet på en seng av peanøttknekksmuler, myk marengs og klatter av lemon curd. :nam:


#5

Filifjonka sa for siden:

Holy malony Toffskij, det der må jeg rett og slett ikke lese engang nå som jeg ikke skal spise noe søtt på lenge. :lalala:


#6

Xian sa for siden:

På scones f eks. Eller så kan man bake en sitronpai, og bruke den som fyll. Den smaker godt rett fra glaset også. :nemlig:


#7

Inagh sa for siden:

Her var det mye som ser godt ut! Takk for tips! :nam:

Den er ikke hjemmelagd, jeg vil tro den er kjøpt på glassmagasinet, for jeg mener å ha sett slike krukker med ulikt fyll der. :jupp:


#8

Toffskij sa for siden:

Det var fabelaktig godt, så om du skal spise noe søtt en gang igjen, kan det anbefales.


#9

Filifjonka sa for siden:

DET skal jeg definitivt. :knegg:



#11

Inagh sa for siden:

Hey - jeg liker ting som kommer inn med teskje! (Pun intended.) Takk Lisa!


#12

Tranquil sa for siden:

På toast er det og veldig godt, rista brød.


#13

Acsa sa for siden:

Blande med pisket krem og bruke som fyll i pavlova, gjerne med noen halvfrosne bær rørt inn. Det er helt nydelig! Jeg lager lemon curd sjøl med ujevne mellomrom til dette, eller til scones eller bare til å smugspise i kjøleskapet.


#14

Karamell sa for siden:

Jeg har bare spist det på toast.


#15

Hyacinth sa for siden:

Hvordan lager msn hjemmelaget lemon curd?




#18

Hyacinth sa for siden:

Tuuuusen takk! Nå ble jeg glad! Hvor mange sitroner trenger jeg for å få skviset ut tre hundre ml, tror vi?

Og det virker litt vanskelig å vite når den er ferdig, altså. Jeg vil ikke ha eggerøre. Men jeg sksl prøve!


#19

Inagh sa for siden:

Så mye spennende å forsøke! :hyper:

Takk for gode ideer.


#20

Madicken sa for siden:

Eller en enkel og kaloririk variant: Nybakte og lunkne rundstykker eller scones påsmurt masse meierismør og lemon curd. :p


#21

Hyacinth sa for siden:

Apropos meierismør. Er det tilbake? Vi har nemlig begynt på den siste av hamstrepakkene våre...




#24

Marla Singer sa for siden:

Jeg har ikke prøvd å lage lemon curd selv enda, men har store planer om å få gjort det i nærmeste fremtid. Den som rekker det først av oss, kan jo rapportere tilbake om antall sitroner. :-) Jeg kommer til å prøve oppskriften jeg lenket til, og stoppe når curden henger igjen på sleiva?

Når det gjelder meierismør så fant jeg ihvertfall ingenting i dag da jeg var i butikken.


#25

Sokk sa for siden:

På Remaen jeg var på i kveld hadde de sikkert fire forskjellige typer smør, inkl. Tine i bordpakning. Så det er håp! :nemlig:


#26

cilen sa for siden:

Høres godt ut! Kanskje det passer til brie?


#27

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror jeg ville hatt noe mer krydret og mindr fett til brie.


#28

Filifjonka sa for siden:

Passer ikke til Brie, eller jeg kan ihvertfall ikke se for meg at det gjør det.


#29

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke smakt lemon curd, men ut fra ingredienslisten kan jeg ikke heller se for meg at det passer i det hele tatt.


#30

Hyacinth sa for siden:

Fyttigrisen! Dette er dårlig gjort! Jeg slanket meg liksom! Nå har jeg laget to glass med denne herligheten og jeg besvimer nesten av lykke. Jeg hadde ikke oppskrift tilgjengelig da jeg begynte, men husket ingrediensene, så jeg slumpet. Det var særs vellyket:

Saften av seks små økologiske sitroner (ble ca en dl), skallet av de samme (ble ikke mer enn ca to ss), 250 g sukker, tre egg. I vannbad ca et kvarter. Pisket hele tiden. Av varmen når det tyknet (det tyknet lite!) og så vispet jeg innen 150 g smør. Med salt, for det var det jeg hadde. Det ble tykt og fint ved avkjøling.


#31

Inagh sa for siden:

Det må være utrolig godt med hjemmelagd lemon curd! :nam:


#32

Hyacinth sa for siden:

Det var helt hinsides! Mannen mente jeg burde ha mer sukker i. Jeg synes det er nok.


#33

Marla Singer sa for siden:

Jeg prøvde ut dette for noen dager siden, og selv om det ikke ble helt perfekt grunnet latskap og slurv i god kombinasjon, var det veldig godt og enkelt! :nemlig: Jeg skal definitivt prøve dette til en eller annen form for sjokoladedessert, slik noen foreslo over her.

(Jeg brukte åtte små og en stor sitron, det ble nesten tre dl.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.