Basismeny hos oss:
Fredag: Kosemat/barnas valg
Lørdag: grøt på dagtid, voksenmiddag om kvelden
Søndag: Kjøtt eller fisk, typisk mat som tar litt tid.
Mandag: Fisk eller kjøtt, avhengig av menyen søndag og onsdag (vi har fisk minst 2 ganger i uken).
Tirsdag: gryte/noe det blir rester av.
Onsdag: suppe
torsdag: rester
Jeg setter ikke opp ukesmeny, men hvis man er matlei, så anbefaler jeg remas "middag til under 100-lappen". Jeg var litt i beit i går ettermiddag, men svingte innom rema og tok et sånt hefte. Kjøpte inn ingredienser til den aller første retten. Det var enkelt, godt og sunt ... og billig.
Eh ... så må jeg vil innrømme at jeg modererte den litt. La til et par grønnsaker ekstra og brukte litt ketsjap manis og ikke bare soyasaus osv. Men sånn er det med all mat jeg lager. Jeg tar utgangspunkt i en oppskrift, men tilpasser hva vi har tilgjengelig.
Jeg tenkte vel at dette skulle være en levende tråd i 2012 hvor man kunne hente inspirasjon, lage seg handleliste osv.
Altså; man går inn her hver uke/når man selv ønsker å skriver opp ukesmenyen sin/låner ideer av andre til ukesmenyer osv.
Mandag: Pannekaker. (Vi har fast pannekakemandag)
Tirsdag: Laks med fløtegratinertepoteter,gulrot og brokkoli.
Onsdag: BBQ kylling med ris og salat.
Torsdag: Hjemmelaget pizza med spekepølse,ananas,tomat,løk og sopp.
Fredag: Lasange
Lørdag: Grøt og kansje noe ekstra på kvelden.
Søndag: Svinestek med grønnsaker.
Denne uken kom litt brått på, så middagene har blitt diktet underveis. Og dermed har det ikke blitt noe fisk...
Mandag: spaghetti og kjøttsaus
Tirsdag: diverse, pølse m brød på eldste og yngste som var alene hjemme i middagstid, fiskekaker på mellomste som spiste hos kompis og rester på mannen og meg da vi kom hjem.
Onsdag: pannekaker
Torsdag: wok med kylling og ris fra rema-heftet.
Fredag: taco
Helga er et ubeskrevet blad enn så lenge.
Trykk ut paideigen i en form (jeg pleier å strø litt mel i bunnen av formen)
stiple gjerne med en gaffel i deigen.
Så legger jeg alle ingrediensene lagvis, heller over egg og melk blandingen, revet ost, inn i ovnen på 220 grader i 25 minutter.
Coscos-salat:
5 dl coscos
mais
soltørkede tomater
saften fra en sitron
Salt/pepper
Coscos lages etter anvisning på pakken, en boks mais skylles i kald vann og helles i, kutt opp soltørkede tomater og klem over saften fra en sitron.
Smak til med salt go pepper.
Jeg kan godt ta denne uka (som ikke har vært spesielt gjennomtenkt akkurat).
Mandag - Fiskegryte med solskinn (utrolig enkel og god. Oppskrift finnes her på FP)
Tirsdag - Fiskegrateng fra Findus med gulrot, potet og smør. Snuppa lager middag annenhver tirsdag og det er litt begrenset hva hun klarer.
Onsdag - juletrefest på jobben til mannen min. Ungene og han spiste pølse og is der. Jeg spiste brødskiver til middag etter trening.
Torsdag - kyllingwok etter oppskrift fra Rema 1000
Fredag - nachos
Lørdag - ?
Søndag - bursdagsfeiring for to av ungene til broren min. Vi får sikkert en gryterett av no' slag.
I år skal jeg bli flinkere til å ukehandle, planlegge og skrive ukemeny.
Denne uken hadde vi:
Mandag: Laks og båndspagetti, erter, carbonarasaus.
Tirsdag: Kyllingfilèt, ris, bretagnesaus, brokkoli og gulrøtter
Onsdag: Hadde med 3 ekstra barn hjem så det ble fiskepinner med potetmos.
Torsdag: Mannen lagde posegryte, Amerikansk blanding med rundstykker.
Fredag: Taco
Lørdag: Bakt potet med skinke,mais,rømme/hvitløkssmør. Evt biff.
Søndag: Tja, blir sikkert noe med kylling, i ovnen.
Denne uken ser sånn ut:
Mandag: Fiskekaker med masse surra løk
Tirsdag: Rester av pinnekjøtt
Onsdag: Lettvindt pizza pga aktiviteter som starter tidlig
Torsdag: Pasta Carbonara. Oppskrift fra Trines matblogg. Barnas favoritt!
Fredag: Skikkelig pizza til mamma og pappa
Lørdag: Enchilada fra Trines matblogg
Søndag: Noe på lekeland...
Mandag: Pastasalat m/ fullkornspasta, kylling, curry og mango og diverse.
Tirsdag: Kalkunrester med waldorf og stekte poteter.
Onsdag: Fiskekaker i pitabrød + salat
Torsdag: Grønnsakssuppe
Fredag: Taco
Lørdag: Pannekaker + voksenkvelds
Søndag: Et eller annet med Salma.
Fulgt til punkt og prikke. I tillegg har rester blitt utnyttet til lunsj til familien.
Mandag: Pastasalat med røkelaks.
Tirsdag: Tomatsuppe og egg.
Onsdag: Kyllingwok og fullkornsnudler
Torsdag: Lettsaltet torsk, gulrot og potet.
Fredag: Pizza
Vårt mål er fisk minst to ganger i uka.
Denne uka har foreløpig inneholdt:
Mandag: sennepsmarinert ovnsbakt laks med rosti poteter og salat
Tirsdag: Lasagne med salat
Onsdag: Elgskav med grønnsaker og potet
Torsdag: stekt torsk med tomatsaus og pasta
Fredag: pizza ( fast på fredager)
Lørdag: juletrefest på mannens jobb, pølse med brød blir servert
Søndag: hjemmelagde kjøttkaker
Så langti 2012 har vi hatt/skal ha følgende:
Søndag: Pølselapskaus
Mandag: Laksefilet med potetmos og brokkoli
Tirsdag: Kylling i peanøttsaus med ris og brokkoli
Onsdag: Eksen var sammen med ungene hos oss og laget middag, jeg spiste restene da jeg kom hjem.
Torsdag: Steinbit i form med tomat- og fløtesaus og grønnsaker
Fredag: Tipper det blir Fjordland på jobb, siden ungene er hos eksen denne helga
Lørdag: Spise ute med en venninne
Jeg skal bli flinkere til å lage ukesmenyer og også bli mindre redd for å lage ny/komplisert mat, og jeg har bestemt meg for å prøve å komme gjennom alle de "løse" oppskriftene jeg har liggende. Lager jeg ikke maten, trenger jeg ikke oppskriften heller, er filosofien.
Så denne uken er/var menyen som følger:
Mandag: restemat av kalkun og valdorfsalat
Tirsdag: stekt uer med skalldyrssaus, gulrøtter, poteter. Bruscetta til forrett (lagde ikke dette selv, var på besøk)
Onsdag: lettsaltet torsk, eggesmør, poteter, gulrøtter
Torsdag: wok med kylling
Fredag: rester av wok med kylling
Lørdag: carnitas
Søndag: medisterkaker og hjemmelaget rødkål
Plan for de neste dagene der målet er å bruke det som er i fryser og matskuffer. Litt smalhans nå rett før januarlønn som vanlig...
Lørdag: Risgrøt. Tacorester skal bli ett eller annet godt i kveld.
Søndag: pinnekjøtt og julepølser, kålrabistappe og potet.
Mandag: fiskegrateng, råkost og potet
Tirsdag: tomatsuppe med egg og eventuelle pølserester fra søndag
Onsdag: brokkoligrateng med skinke og makaroni
Torsdag: endelig penger inn. Ut og spise på restaurant etter den nybakte niåringens valg - to dager etter bursdagen hans, men det får så være.
Fredag: enchiladas
Hverdagene preges av at maten må lages fort...Men denne uke har sett/ser sånn ut:
Mandag: Fiskepudding og reker i terteskjell
Tirsdag:Spaghetti bolognese
Onsdag: Kylling med ris og saus
Torsdag: Stekt ris med fiskepinner til barna og kapteinens fylte til oss
Fredag: Taco
Lørdag: Pizza kanskje?
Søndag: Viltgryte
Nå har jeg vært superflink og endelig satt opp ukesmeny for neste uke. Merker at alt sklir ut om jeg ikke gjør dette, altså, så nå skal jeg gjøre det hver uke!
Neste uke:
Mandag: jeg har fri hver mandag så da er det surprise-dinner Tirsdag: spaghetti bolognese Onsdag: hjemmelaget tomatsuppe med fullkornmakaroni Torsdag: seitan med brokkoli og cashewnøtter, fullkornris til Fredag: ovnsbakte burritos eller taco Lørdag: pizza, uten ost men med masse gode grønnsaker og langkokt tomatsaus Søndag: hjemmelaget nøttestek med rosenkål, poteter, tyttebær og brun saus
L: wok med svinekjøtt og peppersaus
S: kyllingfilet surret i spekeskinke, kremet pasta, asparges og cherrytomater
M: skinkepai og salat
T: laks, pasta, karmaliserte gr.s og spinatsaus
O: kjøttsaus og spagetti
T: fiskepinner, gr.s og rotmos
F: lasagne med salat og bargetter
Har ukehandlet i dag og følgende blir å finne på menyen:
Lørdag: Hjemmelaget pizza
Søndag: Surret svinestek, poteter og rødkål
Mandag: Thaimarinert ørret + grønnsaker og ris
Tirsdag: Kyllingfilet med bacon, glasert rosenkål og potetbåter + råkost til barna
Onsdag: Lett panert torsk med poteter, brokkoli og rå grønnsaker
Torsdag: Pannekaker og tomatsuppe
Fredag: Taco
Uke 2
Mandag: Pizza
Tirsdag: Ovnsbakt laks med villris og rømme
Onsdag: Ertesuppe med flesk og pannekaker
Torsdag: Moussaka med gresk salat
Fredag : Strimlet svinekjøtt med pasta, tomat, gulrot og løk
Lørdag : Kyllingwok med villris
Søndag: Fiskeburger
Lørdag: lasange
Søndag: kyllingwok med risnudler
Mandag: torsk og byggris med erter og parmesan
Tirsdag: bortreist
Onsdag: tomat og koriander suppe
Torsdag: pasta og laks
Fredag: nachos
M: Pannekaker med gr.sak suppe
T: Fiskegrateng med råkost og poteter
O: Kylling og kalkun snitsler med pomfri og salat
T: En eller annen suppe
F: Fredags pizza (hjemmelaget) eller lasagne
L: Grøt og noe godt på kvelden
S: Koteletter med gr.saker og potet.
M - Ovnsbakt laks med villris og rømme (samme som forrige mandag)
T - Karbonader med potet, brunsaus, gulrot og stekt løk
O - Taco
T - Fiskegrateng med hvitsaus, potet og råkostsalat
F - Hot pølsegryte
L - Risengrynsgrøt
S - Biffsnadder med røstipoteter
Mandag:Fisk i folie
tirsdag: Pasta med skinke, tomat, mozarello og pesto
onsdag: Linsesuppe med kylling og pestotortillas
torsdag: Laks med wok, søt soyasaus og nudler
fredag: Pizza
lørdag: Taco
søndag: Svinefilet med tilbehør
Mandag: Fiskedag
Tirsdag: Kyllingdag
Onsdag: Det som måtte passe-dag (ofte middag i kirken før korøvelse til Storesøster)
Torsdag: Fiskedag
Fredag: Kosematdag
Lørdag: Kosemat for voksne-dag
Søndag: Klassisk søndagsmiddag-dag
Uke 2:
Mandag: Fiskegrateng med kokte poteter
Tirsdag: Kylling, fullkornsris, broccoli, gulrøtter, bernaisesaus.
Onsdag: Wok med strimlet svinekjøtt. Fullkornsris.
Torsdag: Fiskegryte med torsk. Ovnsbakte poteter inntil.
Fredag: Hjemmelaget pizza
Lørdag: Biff med rødvinssoppstuing, peppersaus, amandinepoteter og broccoli.
Søndag: Ovnsbakt ørret med poteter, agurksalat og blomkål.
Søndag: julepølse og kålrabistappe (ungene spiste hos faren, jeg spiste litt rester)
Mandag: pølselapskaus fra fryseren, siden storesøster skal på korøvelse
Tirsdag: pasta med laks i fløtesaus
Onsdag: fiskekaker med potetmos og soppstuing
Torsdag: ungene spiser hjemme med pappaen, jeg spiser på jobb
Fredag: kyllingklubber med dip og grønnsaker
Lørdag: ungene spiser hos bestemor, jeg tar nok noe kjapt av et slag innimellom flyttepakkingen
Tirsdag: Lapskaus
Onsdag: Torsk i grønnsaksform
Torsdag: Svinefiilet med ris og grønnsaker.
Fredag: Pølser og hamburgerer med grove brød.
Lørdag: Biff med fløtepoteter og grønnsaker.
Søndag: Kjøttkaker med erterstuing.
Mandag: Fiskeboller i hvit saus.
Tirsdag: Fullkornspita med kyllingfilet og salat.
Onsdag: Hjemmelaget fiskegrateng
Torsdag: Pastaform med grønnsaker
Fredag: Taco
Lørdag: Reker
Søndag: Ribbe
Mandag: Ribberester i brun saus
Har begynt året godt med ukesmenyer og ukeshandel. Det fører til at vi bruker og spiser mye mere grønnsaker. Alt blir laget fra bunnen av og vi får brukt av det vi har i fryseboksen
Å ikke minst vi sparer ganske mye penger på å handle en gang i uken og ikke all den småhandlingen.
Mandag: Karbonadedeig, fullkornspasta, diverse grønnsaker og hvitløkskrem.
Tirsdag: Restesuppe + brød. Muligens alternativ til ungene, da jeg var litt raus med chilien i suppa.
Onsdag: Fiskeboller
Torsdag: Potet- og purresuppe med reker.
Fredag: Taco
Lørdag: Potetklubb og duppe
Søndag er ikke planlagt, men det pleier ofte å være noe med Salmalaks.
Ukas meny ser/så slik ut:
Lørdag: ungene var med foreldrene mine, jeg spiste Fjordland og pakket flytteesker
Søndag: ungene var med foreldrene mine, jeg spiste Fjordland og pakket flytteesker
Mandag: stekt julepølse med kålrabistappe (ukas kjappe)
Tirsdag: ovnsbakt laks med ris, brokkoli og avocado
Onsdag: ungene er sammen med faren sin, jeg spiser på jobb
Torsdag: fiskecrisp med hjemmelaget potetmos og grønnsaker
Fredag: ungene drar til faren sin, jeg drar på julebord!
Mandag: Lapskaus - rester fra søndagsmiddagen
Tirsdag: Kylling i brun saus med poteter og grønnsaker
Onsdag: Kjøttpølse og hjemmelaget potetmos med grønnsaker
Torsdag: Spicy kjøttboller i tykk, langkokt tomatsaus med fullkornspenne og salat
Fredag: Taco
Uke 3:
Mandag: Torsk i form med pasta og brokkoliblanding
Tirsdag: Glitters parmesankylling
Onsdag: Pannekaker og suppe
Torsdag: Kjøttkaker
Fredag: Peppes (første gangs utespising med tre barn :sjokka: )
Lørdag: Kylling Makhani
Søndag: Seibiff
Mandag: Sei i form m creme fraiche, purre, gulrot, paprika. Poteter til
Tirsdag: pai med bacon og blåskimmelost, salat
Onsdag: Pølsegrateng, salat
Torsdag: Laks i grønnsaksform, pasta
Fredag: Taco
Lørdag: Grøt, pizza på kvelden
Søndag: Glitters parmesankylling, couscoussalat, ris. Mandelkjernepudding til dessert
Tirsdag: Fiskepinner, potetmos og grønnsaker
Onsdag: Kylling i Fullkornspita (ble invitert bort på middag sist uke når vi skulle hatt det)
Torsdag: Fersk torsk i kokosmelk, med ris
Fredag: Hjemmelaget pizza med grov bunn
Lørdag : Biff og tagalitelle rett
Søndag: Koteletter i brun saus
Mandag: Fiskesuppe
Mandag: seifilet med fløtegratinerte poteter, og brekkbønner til ungene og med salat med agurk,cherry tomater og røde bønner, kokt egg til meg. Ungene fikk og salat.
Tirsdag: grønnsakssuppe med kjøtt pølse og rundstykker.
Onsdag: tomatsuppe med makaroni og egg.(ungenes valg)
Torsdag: pasta med kylling filét og brokoli.
Fredag: omelett.(turn med lillebror og får en venninne på ost og kjeks så det blir en omelett til ungene.)
Lørdag: litt usikker. Muligens hjemmelaget lasagne.
M - Stekt kjøttpølse med rotmos og grønnsaker
T - Fiskegrateng med potet og råkostsalat
O - Kjøttsaus og spaghetti
T - Pannekaker og ertesuppe med flesk
F - Stekt kylling med soltørkede tomater, mozzarella og basilikum med spinatrisotto.
L og S - hyttetur.
Uke 3
Mandag: På reise
Tirsdag: Fiskegrateng m/wookede grønnsaker
Onsdag: Torskefileet m/lime og rotmos
Torsdag: Bacon og mozzerellasurret kyllingfilèt m/ris
Fredag: Taco
Lørdag: Laksetartar, men må ha noe kjøtt til også.. Men laks skal jeg ihvertfall ha!
Søndag: Trøndersodd m/rundstykker
Mine ukemenyer går fra fredag til torsdag (siden vi handler på fredager), så dette er uke 2/3:
Fredag: Hjemmelaget italiensk pizza med karamellisert løk og ruccola (pepperoni og oliven til mann og barn).
Lørdag: Crispy kyllingburger i hjemmebakte hamburgerbrød med salat, tomat, rødløk og hvitløksdressing.
Søndag: Vi spiste kinesisk mat ute.
Mandag: Foliebakt torsk med aïoli, aspargesbønner, blomkål, gulrøtter og kokte poteter.
Tirsdag: Indisk kyllingkarri med krydret ris, raita og naanbrød.
Onsdag: Hjemmelagede vårruller med søt chilisaus.
Torsdag: Hjemmelagede fiskeboller i karrisaus med gulrøtter, brokkoli og kokte poteter.
Siden vi handler i morgen har jeg laget neste ukemeny nå.
Uke 3/4:
Fredag: Wraps med krydret stekt kylling, salat, diverse grønnsaker, ost og salsa.
Lørdag: Hjemmelaget biffsnadder
Søndag: Baconlasagne med salat. Hjemmelaget vaniljeiskrem med varm karamellsaus, nonstop og peanøtter til dessert.
Mandag: Spaghetti Carbonara
Tirsdag: Lakseburger i brød med salat, diverse garnityr og dressing av bl.a. rømme, revet eple og selleri.
Onsdag: Sciciliansk fiskegryte
Torsdag: Kinesisk innbakt kyllingfilet med wokede grønnsaker og ris.
Denne uka:
Mandag: kjøttdeig, pasta og kjøttdeig
Tirsdag: fiskeboller i hvit saus med gulrot
Onsdag: stekt laks med sennep, poteter og salat
Torsdag: gratinerte blomkål med bacon og salat
Fredag: pølsepizza
Lørdag: pannekaker
Søndag: indrefilet med tilbehør
Ny menyoppdatering:
Lørdag: Vårruller (jeg var alene hjemme og fyllesyk)
Søndag: Fiskegrateng med poteter, kokte gulrøtter, eggesmør og avocado
Mandag: Lakseburgere med oppkuttede, rå grønnsaker til (ukas kjappe)
Tirsdag: Medisterkaker med poteter, brun saus og grønnsaker
Onsdag: Pasta med kjøttsaus og salat
Torsdag: Jeg spiser på jobb, ungene spiser med eksen
Fredag: Laksepasta med fløtesaus
Lørdag: Bursdagsmiddag ute for Snuppa
Søndag: Pølser i Snuppas barnebursdag
Mandag: Laks, wokgrønnsaker og mandelpotet
Tirsdag: Fullkornspasta med restesaus
Onsdag: Brokkolisuppe
Torsdag: Wrap
Fredag: Jeg skal på fest, så det blir sikkert grøt eller noe.
Uke 2
Kylling, kokos og cashewnutcurry ( og ris til de som vil ha)
Blomkålsuppe med mais og bacon on the side
Thaimarinert laks med wokede grønnsaker
Saftig kylling i ovn med salat
Taco
Grøt
Lammesteik i leirgryte med grønnsaker, saus (og poteter til de som vil ha).
Uke 3
Grønnsakssuppe med pølsebiter
Mammas kjøttkaker med saus, grønnsaker ( og poteter til de som vil ha)
Fiskekaker med stekt sopp, grønnsaker til barna og coleslaw til de voksne. (Samt pasta til de små)
Sitronmarinert laks og wokede grønnsaker
Taco
Grøt
Ribbe med sopp, surkål, grønnsaker, saus (og poteter til de som vil ha)
Uke 4
Lettsaltet torsk med grønnsaksmos, egg, bacon, stekt løk og ruccula
Sesampanerte kyllingfingre med salat (og ris for de som ønsker det)
Thaimarinert laks med wokede grønnsaker
Fiskekaker med sopp, råkost til de små og coleslaw til de voksne.
Baconcheese caserole med salat
Grøt
Hel hvitløkskylling i leirgryte med sopp, salat (og ris)
Fredag: Italiensk pizza med spekeskinke, løk og ruccola.
Lørdag: Biff med hjemmelaget saus, soppstuing, brokkoli, maiskolbe, friterte løkringer og ovnsbakte potetbåter.
Søndag. Sosekjøtt med kokte poteter, gulrøtter og ertestuing. Sitronterte til dessert.
Mandag: Spinatsuppe med hvitløksbaguetter til.
Tirsdag: Hjemmelaget fiskegrateng med kokte poteter, erter, gulrøtter og smeltet smør.
Onsdag: Ostesausgratinert blomkål og brokkoli med stekt bacon til.
Torsdag: Hjemmelagede fiskepinner (av torskefilet) med potetmos og råkostsalat.
Uke 4
Denne uken har bestått av sykdom og elendighet, så
maten har vært litt på halv tolv. Supper, te og is ser ut til å bli godt
mottatt. Men noe mat har vi hatt..
Mandag: Torskefileet m/grønnsaker
Tirsdag: Spagetti og kjøttsaus
Onsdag: Pølser og potetmos
Torsdag: Kjøttkaker m/potet og brun saus
Fredag: Svinefilet med Norzola saus og bakte grønnsaker
Lørdag + søndag: ikke helt satt enda..
Fredag: Biff med løk- og soppstuing, poteter, broccoli og gulrøtter.
Lørdag: Egons
Søndag: Lasagne med salat og rundstykker.
Mandag: Fiskepudding i hvit saus med poteter og revne gulrøtter.
Tirsdag: Kyllingwok med fullkornsris.
Onsdag: Husker ikke i farta.
Torsdag: Laks med poteter, agurksalat og blomkål.
Fredag: Kyllingpai
Lørdag: Biff Stroganoff med potetmos
Søndag: Indisk acharikylling, pilafris med karamellisert løk, raita og naanbrød. Brownies med vaniljeiskrem og bringebær til dessert.
Mandag: Stekt laks med poteter, grønnsaker og rømme med sitron og gressløk.
Tirsdag: Rigatoni al forno med salat
Onsdag: Sechuan kyllingwok med nudler
Torsdag: Panerte fiskekaker med kokte poteter, gulrøtter, brokkoli, erter og smeltet smør
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.