Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bakt potet

#1

Skremmern sa for siden:

Eller bakepotet. Hvor lenge baker dere disse i ovnen? Det er år og dag siden jeg har tilberedt bakt potet, så jeg husker ikke helt. 2 timer på 200 grader?



#3

Ole Brumm sa for siden:

Store poteter trenger 2 timer for å bli gjennombakte. Uansett bedre med litt for lenge enn at den er rå i midten.


#4

Christa sa for siden:

1-2 timer, alt etter hvor store de er. Og som Ole Brumm sier, heller litt for lenge enn at de ikke er helt myke.
Er så godt, tror vi må ha det i morgen!


#5

GydaG sa for siden:

Og aller best blir de om de får ligge på en seng av grovsalt/havsalt, og bakes til skallet er sprøtt og godt. Vanligvis beregner jeg 1,5 time på store bakepoteter på ca 200 grader og varmluft.
Nå vet jeg hva kveldskosen blir her i dag også ja.


#6

Malama sa for siden:

Jeg kjenner at siden vi bare skal ha microgrøt til middag (raskt og fort sånn siden vi skal være på plass i barnehagen til juletrefest 17.15, da medbrakt "kaffemat") så trenger vi noe godt på kvelden etter at ungene er i seng... Bare at jeg tror ikke vi har poteter i hus da. Hmm...


#7

Señora sa for siden:

Bak poteten uten folie, smurt inn med olje/salt/pepper i ovnen på 200 grader i 1,5-2 timer. (for svære poteter)


#8

Inagh sa for siden:

Åh, nå vet jeg hva jeg fikk lyst på - en stor, saftig bakt potet, fylt til randen med sprøtt bacon, rømme og mais. :nam:


#9

Katta sa for siden:

Dette hadde vi forleden dag, 15 min i mikro og 20 min på salt i ovn. Namnam !


#10

Skremmern sa for siden:

Jeg har prøvd mikro før, med mindre hell, så nå ble det 1 time og 50 min. i ovn og de ble helt perfekt!


#11

lillenøste38 sa for siden:

Hvis man fjerner aluminiumsfolien som er rundt potetene og stikker de lett med en gaffel, å setter de i microen på litt papir, 5 minutter først på full styrke, så snur du poteten å ca 5 minutter til, så slipper du å sitte å vente i nesten 2 timer på at de skal bli bakt i ovnen...jeg bruker bare microen når jeg skal ha bakt potet, gidder ikke å vente i nesten 2 timer på at den skal bli ferdig... perfekt hver gang å ingen forskjell i smaken... bare ett lite tips herifra ;)


#12

Skremmern sa for siden:

Jeg satt ovnen på to timer før vi vanligvis spiser middag, og ettersom jeg ikke skulle bruke stekeovnen til noe annet, var det ikke noe problem.


#13

M@M sa for siden:

Jeg kjører dem i microen, - men hell. Pakk dem inn i tørkepapir. Kjør på full styrke i 10-20 min, avhengig av størrelse og antall. To-tre store poteter pleier å ta 15-17 minutter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.