Skremmern sa for siden:
Eller bakepotet. Hvor lenge baker dere disse i ovnen? Det er år og dag siden jeg har tilberedt bakt potet, så jeg husker ikke helt. 2 timer på 200 grader?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Skremmern sa for siden:
Eller bakepotet. Hvor lenge baker dere disse i ovnen? Det er år og dag siden jeg har tilberedt bakt potet, så jeg husker ikke helt. 2 timer på 200 grader?
Bomull sa for siden:
www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/bakt-potet/
200° i én time, dog noe avhengig av potetens størrelse.
Edit: Nå fikk jeg veldig lyst på bakt potet som snacks i kveld!!
Ole Brumm sa for siden:
Store poteter trenger 2 timer for å bli gjennombakte. Uansett bedre med litt for lenge enn at den er rå i midten.
Christa sa for siden:
1-2 timer, alt etter hvor store de er. Og som Ole Brumm sier, heller litt for lenge enn at de ikke er helt myke.
Er så godt, tror vi må ha det i morgen!
GydaG sa for siden:
Og aller best blir de om de får ligge på en seng av grovsalt/havsalt, og bakes til skallet er sprøtt og godt. Vanligvis beregner jeg 1,5 time på store bakepoteter på ca 200 grader og varmluft.
Nå vet jeg hva kveldskosen blir her i dag også ja.
Malama sa for siden:
Jeg kjenner at siden vi bare skal ha microgrøt til middag (raskt og fort sånn siden vi skal være på plass i barnehagen til juletrefest 17.15, da medbrakt "kaffemat") så trenger vi noe godt på kvelden etter at ungene er i seng... Bare at jeg tror ikke vi har poteter i hus da. Hmm...
Señora sa for siden:
Bak poteten uten folie, smurt inn med olje/salt/pepper i ovnen på 200 grader i 1,5-2 timer. (for svære poteter)
Inagh sa for siden:
Åh, nå vet jeg hva jeg fikk lyst på - en stor, saftig bakt potet, fylt til randen med sprøtt bacon, rømme og mais. :nam:
Katta sa for siden:
Dette hadde vi forleden dag, 15 min i mikro og 20 min på salt i ovn. Namnam !
Skremmern sa for siden:
Jeg har prøvd mikro før, med mindre hell, så nå ble det 1 time og 50 min. i ovn og de ble helt perfekt!
lillenøste38 sa for siden:
Hvis man fjerner aluminiumsfolien som er rundt potetene og stikker de lett med en gaffel, å setter de i microen på litt papir, 5 minutter først på full styrke, så snur du poteten å ca 5 minutter til, så slipper du å sitte å vente i nesten 2 timer på at de skal bli bakt i ovnen...jeg bruker bare microen når jeg skal ha bakt potet, gidder ikke å vente i nesten 2 timer på at den skal bli ferdig... perfekt hver gang å ingen forskjell i smaken... bare ett lite tips herifra ;)
Skremmern sa for siden:
Jeg satt ovnen på to timer før vi vanligvis spiser middag, og ettersom jeg ikke skulle bruke stekeovnen til noe annet, var det ikke noe problem.
M@M sa for siden:
Jeg kjører dem i microen, - men hell. Pakk dem inn i tørkepapir. Kjør på full styrke i 10-20 min, avhengig av størrelse og antall. To-tre store poteter pleier å ta 15-17 minutter.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.