Pelen sa for siden:
Det er nemlig ikke jeg. :sparke:
Kilde: www.fettvett.no/Dette skal jeg bli flinkere på. :nemlig:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Pelen sa for siden:
Det er nemlig ikke jeg. :sparke:
Kilde: www.fettvett.no/Dette skal jeg bli flinkere på. :nemlig:
Appelsin sa for siden:
Det er en veldig sjelden problemstilling hos oss, har vel noe å gjøre med maten vi lager.
Men de gangene jeg har vasket opp etter store middager med mye fett har jeg blandet i mye Zalo for å få det til å gå lettere (og jeg har altså skylt det ned). Er det noe som er lurt eller spiller det ingen rolle?
Pelen sa for siden:
Hos oss er det ikke noen store mengder fett, men det skjer jo at jeg steker noe og at det er et tynt fettlag i pannen.Jeg tror ikke Zalo hjelper mye, i hvert fall ikke mer enn at du får vekk fettet bedre fra stekepannen. Den ekstra Zaloen du har i blandes jo raskt opp med vann fra naboene.
tink sa for siden:
Etter store middager med pinnekjøtt, ribbe eller annen svært fettrik mat så praktiserer jeg dette. Har jeg stekt bacon til frokost, så skyller jeg ut resten av stekefettet fra panna.
Pelen sa for siden:
Og det er jo dette og lignende situasjoner som vi også bør bli flinkere på å tørke vekk fettet.Nessie sa for siden:
Jeg skyller vel ned alt :gruble:
Og jeg vet ikke om jeg kommer til å endre så veldig heller. :blånn:
emm sa for siden:
Tørker vekk alt, men så har jeg rotteangst også da. :knegg:
Éowyn sa for siden:
Hvor kan flasker med fett leveres? Kan det gå i restavfallet?
Nessie sa for siden:
Har aldri sett/hørt om rotter her i det hele tatt. Er det mer et byfenomen?
tink sa for siden:
Jeg har forresten en melkekartong med pinnekjøttfett i fryseren. Har store planer om å få det i restavfallet like før tømmedagen - eller om det kommer en periode med stabilt kaldt vær.
Appelsin sa for siden:
Forresten så kom jeg på at når jeg brukte jerngryter/-stekepanne hjemme før, så tørket jeg alltid bort fettet. For de skulle man jo ikke bruke såpe på.
Jeg synes fett er så kvalmt, så jeg kvitter meg med det på enkleste måte. Å skylle det ned uten Zalo tar jo så lang tid og man må stå der og se på det så lenge..
Bomull sa for siden:
Forbedringspotensiale.
Malama sa for siden:
forbedringspotensiale, ja.
Sure Eplet sa for siden:
Tørker og kaster før jeg vasker. Liker ikke rotter, men viktigere er at jeg ikke liker å åpne den ekle tingen under kjøkkenvasken for å pelle ut ... det som måtte være der av ufyselige greier. Usj, usj, usj.
Carrera sa for siden:
Stort forbedringspotensiale :sparke:
Puslingen sa for siden:
Fett etter middag som pinnekjøtt, frityr etc. samler eg i ein tom mjølkekartong og kaster i restavfallet. Men steikepanner og sånn er eg ikkje noko flink til å tørke ut av før skylling. Der går det rett i vasken gitt. Eg må verkeleg ta meg saman der for tette røyr er ikkje noko festleg, og rotter er rett og slett grusomme. :skremt:
emm sa for siden:
Rotter finner man over hele landet, men det er klart det er nok fler av dem der tilgangen på mat er større.
Elise sa for siden:
Hell det heller over i noe annet og kast i søpla, det skal jo ikke skylles ned, hverken med eller uten zalo. :niks:
Ikke det at vi er så innmari flinke, men større mengder går i søpla i stedet for avløpet, etter en artikkel jeg leste for en stund siden om dette.
veobra sa for siden:
Penget er at fettet ikke skal spyles ned i vasken eller toalettet. Ikke noe av matrester skal ut den veien.
Jeg tørker ofte av stekepanna med et tørkepapir før jeg vasker.
Tallulah sa for siden:
Nei, her har jeg forbedringspotensiale. Jeg var egentlig ikke helt klar over at det var et problem, men skal bli flinkere til å dra over stekepanna med papir før jeg vasker den. Lover!
konsulenten sa for siden:
Jeg bruker lite fett i matlagingen. Det går i en dærsj olivenolje og den blir som oftest blandet ut med tomatsaus e.l. etterhvert så jeg får jo ikke tørket den opp. Men olivenolje kan vel ikke tette rør (?) Før jul leste både jeg og mannen advarsler i avisene om ikke å helle ribbefett i vasken siden rør kunne tette seg. Vi er åpenbart dumme som brød begge to for vi helte pinnekjøttgreia i vasken uten å blunke og 5 min etterpå var den tett. :eek: Fikk løst opp igjen med glovarmt vann og zalo. Jeg vet ikke helt hva vi tenkte. At saueribbe er noe annet enn svineribbe? At pinnekjøttgreia ikke inneholdt fett? (Særlig). Vi gjør ikke den tabben igjen, ihvertfall.
veobra sa for siden:
Det handler både om å tette rør og å mate rotter. Jeg tror rottene blir like feite av ribbefett som av pinnekjøtt. :nikker:
Inka sa for siden:
Fettvett.no, faktisk. :knegg:
konsulenten sa for siden:
But of course, pinnekjøtt er like ille. Jeg skjønner ikke hva som skjedde med hjernene våre i gjerningsøyeblikket. Men vi gjør det ikke igjen. Lover! :D
Cuyahoga sa for siden:
Jeg har nok fremdeles forbedringspotensiale, men jeg er ganske påpasselig med å ikke ha fett i sluken. Ikke på grunn av rotter, men fordi jeg ikke vil ha alt peset (og kostnadene) om sluken går tett.
Helle sa for siden:
Her går det i bioavfallet hvis det er store mengder. Hvis det er lite, så går det i vasken. :sparke:
veobra sa for siden:
Det var sikkert akevitten. :jupp:
Vi sto en natt og tømte vasken for kaffegrut, så jeg har vært der jeg også. :knegg:
veobra sa for siden:
Og ikke et eneste ord om karbohydrater. :eek:
Hulda sa for siden:
Tørker det vekk med papir, gidder ikke tette rør nei. Rottene tenker jeg ikke på.
Fløyel sa for siden:
Jeg setter alltid fett kaldt før jeg tørker det vekk og legger det i søpla.
Dali sa for siden:
:skremt: er litt flink men lover å bli flinkere.
Enhjørning sa for siden:
Jeg har gjort det i dag - fordi jeg tenkte på denne tråden. Fine FP.
Men ellers har jeg stort forbedringspotensiale.
Nip sa for siden:
Det er sjelden jeg gjør :S
Synnemor sa for siden:
Pga angst for tette rør tørker jeg alltid av synlig fett før jeg vasker opp. Fettet går i matavfallet. Rottene har jeg ikke tenkt på engang enda jeg har rotteangst også.
Det er ingen overkommelig jobb for meg da vi bruker lite fett i matlaging uansett.
safran sa for siden:
Det har jeg faktisk ikke tenkt på. Er det bedre å tørke av med Torky og legge i matavfallet? :gruble: Går Torky i matavfall?
Anda sa for siden:
Ja, tørker og kaster i restavfall. Har ikke bekymret meg for rotter, men for private rør. Men da har jeg jo gjort det riktig, i hvertfall.
safran sa for siden:
Men vi har jo omtrent aldri fett til overs, for vi bruker ikke så mye i pannen at det blir igjen noe. Saus bruker vi et par ganger i året.
Mjau sa for siden:
Dette har jeg aldri tenkt over.
Men det er sjeldent det er så mye fett i pannen at jeg føler det er noe å tørke av på en måte? :vetikke:
Når jeg steker bacon er det som regel til pannekaker, eller til noe jeg skal ha saus til, og da heller jeg veldig ofte det som er i panna over i sausen, enten det er fett, eller om jeg koker ut panna med en skvett vann eller fløte.
Crimina sa for siden:
Jeg har blitt flinkere til dette de siste årene, men jeg kan bli enda bedre. :nikker:
Ine sa for siden:
Ja det har jeg gjort en stund.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.