Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jule-tre, jule-gaver og fly-plassen

#1

Nessie sa for siden:

:gruble:

Skrives det sånn altså?
Det står nemlig i norskbøkene til snuppa.

Det er kanskje mulig å skrive det sånn, men det er ikke det mest vanlige, er det? :confused:


#2

Katta sa for siden:

Det er forhåpentligvis ikke det mest vanlige, men det er lov. :nikker: Så lenge det ikke er Fly Plassen så er jeg happy. :knegg:


#3

Nessie sa for siden:

Ja, DA hadde jeg blitt litt :tullerdu:

Men snuppa reagerte, og lurte på om det skulle være strek der. Og jeg sa at det kan man gjøre, men man må ikke... Så da bomma jeg ikke helt :lettet:

Det så bare så rart ut!


#4

Nessie sa for siden:

Fiffig :humre:


#5

shute sa for siden:

Er det? :riversegihåret:


#6

Carrie sa for siden:

Men er det ikke sånn at de deler opp ordene i bøkene med bindestrek bevisst, så det skal være lettere å lese? Lille har en leseperm og der er mange ord som ikke skulle vært det, delt med bindestrek, så de skal lese det som to kortere ord som er bundet sammen i steden for å bokstavere seg gjennom et langt ord. Kortere ord kjenner de etterhvert igjen som "bilder" og leser automatisert.


#7

Puslingen sa for siden:

Eg har også fått det forklart nokon lunde slik som Carrie beskriver. Etter 4 år som "skulemamma" har eg innsett at skulebøker kan vera veldig rare. Storesøster skulle lesa leksa i 1. klasse, lesesvak som ho er var det ikkje spesielt stas når ordet "ljos" dukka opp. Greit at det er ein nynorsk skule, men ho klarete ikkje å stokka verken tunga eller bokstavane rett, og ikkje ante ho kva ordet betydde.


#8

Nessie sa for siden:

Kanskje det?

Dette er i ei lesebok, der de leser hele setninger/historier.

:vetikke:


#9

Darth sa for siden:

Det er vanlig å dele opp lange ord med bindestrek når man driver leseopplæring. Det virker også, men for en del som ikke er så sterke i lesing og skriving blir det vanskelig å avlære disse bindestrekene dessverre (min mening).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.