Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Thaimat

#1

Frøy sa for siden:

Jeg har lyst på Thaimat i morgen jeg.

Gi meg din beste oppskrift, uten noen form for kokos. Gjerne sterk. :vilha:


#2

millact sa for siden:

Jeg skulle akkurat til å fortelle deg om wok med kokos. Men, det kan sikkert lages uten. Pleier å koke ris, så woker jeg kylling eller biff (foretrekker kylling), woker masse grønnsaker (bambus, gulerøtter, spirer, ingefær, paprika og babymais). Hell oppi kokosmelk (kan droppes) og et par teskjeer rød karripaste og litt soyasaus.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har en svigerinne fra Thailand (hun flytter hit for godt nå i januar :hyper:) og hun lager utrolig god mat. Det er vanvittig sterkt da, herregud, jeg trodde jeg skulle dø da hun laget en suppe til meg fjor sommer. Hun laget den mild for min skyld, sa hun, allikevel følte jeg brannen stod ut kjeften, og jeg elsker sterk mat. :gal:
Men bortsett fra det, så var den utrolig god, jeg kan spørre om oppskriften neste gang jeg prater med henne.

Har du forresten vært på Yaya i Oslo? Anbefales.


#4

Frøy sa for siden:

Mannen har en tante der i fra, i tillegg hadde svigers for 2 år siden besøk av sjåføren de har brukt når de har vært i Thailand og de tryllet frem masse godt, mye av det er sterkt men jeg liker det sterkt, svigermor har oppskrifter men tenkte å forsøke noe nytt.

Mannen liker ikke thaimat så jeg må benytte sjangsen når han ikke er hjemme.


#5

Tallulah sa for siden:

Yayas ble slaktet i Aftenposten i dag. Det finnes mange mye bedre steder å spise mer autentisk thaimat i Oslo.


#6

Frøy sa for siden:

Jeg har tenkt å lage selv, ikke sette meg på flyet til Oslo. :knegg:

Men lagrer alle tips i bakhode.




#9

kamp sa for siden:

Mixed Vegetable Coconut/creamy Curry

Mixed Vegetable Coconut Curry Ingredients:
1 tablespoon vegetable or coconut oil
3 cups cubed (1/2 inch) peeled carrots (about 4 medium)
2 onions, finely chopped
2 stalks celery, diced
4 cloves garlic, minced
1 tablespoon minced ginger root
2 teaspoons ground cumin
2 teaspoons ground coriander
1 teaspoon salt
1 teaspoon cracked black peppercorns
½ teaspoon ground turmeric
1 bay leaf
1 can (28oz) diced tomatoes with juice
4 cups (1 inch) peeled winter squash
1 cup coconut milk or cream
1 red bell pepper, seeded and diced
1 long red or green chile pepper, seeded and minced
Instructions:
In a skillet, heat the oil over medium heat.
Add the carrots, onions and celery and cook, stirring until softened, about 7 minutes.
Add garlic, ginger, cumin, coriander, salt, peppercorns, turmeric and bay leaf and cook, stirring for 1 minute.
Add tomatoes with juice and bring to a boil.
Transfer to slow cooker stoneware.
Stir in squash. Cover and cook for 1 hour.

--
Biff med cashew nøtter
500g strimlet storekjøtt
1 ss olje

Mariande:
1 ss sesamfrø
1 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
1 chili uten frø, finhakket
2 ss soyasaus
1 ts rød curry paste

til servering:
1 ts sesam olje
4 ss usalted cashew nøtter
1 vårløk

Rist sesamfrøene i en tørr panne i 2-3 minutter til dem er gylne
Bland sammen mariande ingrediensene og fordel det over kjøttet.
La det ligge i kjøleskapet i 2-3 timer eller mer.

Varm litt olje i en stekepanne og stek kjøttet.

Varm sesamoljen i en ny liten stekepanne og stek cashew nøtter gylne.
Tilsett vårløken og stek i 30 sek.
Bland det sammen med oksekjøttet og server!

Marinert svinefilet

600g svinefilet

2 fedd hvitløk, presset(finhakket)
1 ss rever ingefær
1 ss soya saus
1 ss fiskesaus
1 ss hoi sin saus
1 ss sesam olje
1 ss sukker
½ ts garam masala (kan droppes)

Bland alle ingrediensene og hell det over kjøttet.
La det marinere 2-3 timer eller natten over.
Ta vare på marinaden og pensle den over kjøttet under stekingen. (vis du gidder..)
Grill på grillen eller stek i ovnen.

Svinefilet glasert med soya og sesamfrø
600g svinefilet
2 ss soyasaus
2 ss honning
2 fedd hvitløk, presset
1 ss sesamfrø
1 ss mel
1 løk i tynne ringer
Olje til steking

Bland soyasaus, honning og hvitløk.
Smør det over filetene.
Legg filetene i et fat og dryss sesam over
Stek filet på 200g i 15-20 minutter til den er ferdig

Dypp løkringer i hvetemel og sprø stek dem i oljen.

Dette smaker like godt kaldt som varmt!

Woket svinekjøtt med mais

2 ss olje
½ kg strimlet svinekjøtt
1 fedd hvitløk, hakket
1 boks mais
250 g aspargesbønner
2 vårløk, finkuttet
1 chili uten frø i ringer
1 ts sukker
1 ss soyasaus

Stek kjøttet til det er lyst brunt
Rør inn hvitløk, mais, bønner, vårløk og chili.
Stek i et par minutter
Rør inn sukker, soya og stek videre i ½ minutter

Server!

Kylling med ingefær og lime
3 cm ingefær, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 liten løk, finhakket
1 sitrongress, finhakket
½ ts salt
1 ts hele pepperkorn
1 stor kylling (1,5 kg)
1 ss kokosfløte (toppen av uristet boks)
2 ss limejuice
2 ts honning

Støt ingefær, hvitløk, sitrongress, løk, salt og hel pepper i en morter til en jevn pasta.
Del kyllingen i to og fordel blandingen både på innsiden og utsiden av kyllingen.
Varm kokosfløte, lime og honning til honningen smelter.
Pensle litt av blandingen på hver halvdel.

Legg de halve kyllingen på en rist i ovnen.
Stekes ca 45 minutter på 200g.

Krydret kylling med koriander

4 kyllingfilet
2 fedd hvitløk
1 grønn chili, uten frø
2 cm frisk ingefær
4 ss hakket frisk koriander
skall av 1 lime
3 ss limesaft
2 ss soyasaus
1 ss melis
2 dl kokosmelk

Kutt tre snitt i hver kyllingfilet og legg dem på et fat
Mal hvitløk, chili, ingefær, koriander, lime skall/saft, soyasaus, melis og kokosmelk i en kjøkkenmaskin til en jevn mos.
Smør mosen på begge sider av kyllingefiletene og la dem trekke 1 time i kjøleskapet

Ta kyllingen ut av marinaden og stek dem på 200g i 15-20 minutter

Kok opp resten av marinaden og server.

Karrikrydret laks i bananblad (eller folie)

4 skiver laks ca 150g
2 bananblad delt i to
1 fedd hvitløk, pressset
1 ts revet ingefær
2 ts rød curry paste
1 ts sukker
2 ss fiskesaus
2 ss limesaft

Legg en filet på hver bananblad (eller i folie)
Rør sammen ingefær, curry paste, sukker og fiskesaus
Fordel over laksefiletne og drypp limesaft på toppen
Pakk sammen bananbladet og fest med en tannstikker (eller brett rundt folien)
Stekes på 210 g i ca 15 minutter til fisken er ferdig

Tips: Brukes folie kan det være lurt med litt olje så ikke fisken setter seg fast.

--

Alle disse er gode :)

Har et dokument til som jeg legger til som vedlegg. Mye godt der også :)


#10

kamp sa for siden:

Gikk ikek som vedlegg så da får jeg lime inn (men får ikke med bildene da)

Denner er veldig god, spiser den ofte når jeg er der nede..:

Special Fried Rice
Khao Phad Sap Pa Lot

1 Pineapple whole
Large Bowl Pre Cooked Rice
2 Eggs
3 Tbs Mixed Sweet Peppers (Bell)
4 Tbs Cashew Nuts
3 Tbs Pineapple (from the whole)
2 Tbs Sweet Corn
2 Tbs Garden Peas (not in photo)
1 slice of Ham
3 Cloves Garlic
1 Tbs Thai Seasoning Sauce
2 Tbs Oyster Sauce
2-3 ts Sugar
1/2 ts Salt
1 ts Chicken Stock Powder
2-3 Tbs Oil

First Slice Pineapple and scoop out the insides
Dice up about 3 Tbs of the Pineapple and save for making the special fried rice
Chop and dice all the vegetables and ham finely as per special fried rice ingredients photo above
Measure out all other ingredients as above
Cooking:
In deep oil fry the cashew nuts until golden brown and remove, allow to dry
Starting with a hot wok add 2-3 Tbs oil closely followed by the chopped garlic, stir fry until turning golden
Add the ham and stir fry briefly before adding the two eggs to half the wok, lightly scramble before mixing with the Ham and Garlic
Next comes the pre cooked rice (Jasmine preferred) and mix all together for a short while
Now add salt, sugar and chicken stock and stir again followed by seasoning sauce continue stirring and add oyster sauce, continue stirring until mixed fairly evenly
Now add bell peppers, garden peas, sweet corn and pineapple and stir again until thoroughly mixed
Lastly add half the cashew nuts, stir once or twice and......

Omelette
Kai Jeow

2 Eggs (large)
100 g Pork (or chicken)
2 Spring onions
2 Shallots
1 ts of Chicken Stock Powder
3/4 Tbs Thai Seasoning sauce
Cooking Oil

Easy one this!! You're going to make a lovely light and fluffy but filling omelette

Chop Pork as per our Thai Minced Meats Video (public video tutorial)
Chop Spring onions finely and slice shallots also finely

Beat the eggs together and add all the ingredients together
Mix well before cooking

Using a wok of Frying pan, add 3 tbs Oil and bring to smoking hot
Once hot pour in the eggy mic and swill round the pan as per video
This is to make it light and fluffy
Flip over once or twice to achieve a lovely golden brown colour
Remove and serve
That's it as Khwanjai says... Done!

Shrimp Fried Rice Recipe
Khao Pad Gung

2 Cups Jasmine Rice (pre cooked)
1 Tomato
1/3 Medium Onion
1 Egg
2 Spring Onions (scallions)
2 Cloves Garlic
1tbs Fish Sauce
1tbs Thai Seasoning Sauce
2 tbs Oyster Sauce
2 tbs Oil
1ts Sugar
Black Pepper to taste

Clean and gut your prawns
Crush and chop the garlic, cut spring onions finely
Cut tomato into chunks
Cut onion into wedges and separate layers

Get your wok nice and hot with 2 tbs oil
Add garlic and stir until it starts to turn golden brown and you get aroma
Add your prawns and stir until half cooked before adding the egg and mix with the prawns

Next add the pre-cooked Jasmine rice and stir everything together before adding the fish, seasoning and oyster sauces and sugar, continue stirring for about 2 minutes

Now add the onions and tomatoes and continue stirring for another minute until the onions start to soften

Lastly add the spring onions and stir in 3 -4 times and you're....

Chicken Fried Rice
Kao Pad Gai

1 Chicken Breast medium/large
1 Packed cup cooked Jasmine rice
2 Eggs
1/2 Small Onion
1 Tomato
1 Clove Garlic
2 Spring Onions (scallions)
1 tbs Oil
1 tbs Fish Sauce
2 tbs Oyster Sauce
1 tbs Thai Seasoning Sauce
1 ts Sugar
1 Lime
Freshly Ground Black Pepper

Wash and thinly slice 1 medium/large sized chicken breast
Cut onion, tomato leave together
Crush garlic and chop
Wash cut spring onions
Turn on medium heat pour oil into wok add garlic stir until you get that lovely garlic aroma
Add chicken stirring until it turns white

Add egg stir again until egg firms up and then add the rice stirring together

Next add fish sauce, sugar, oyster sauce and seasoning sauce stir 3-4 minutes

Lastly add onion, tomato, and spring onion, stir until onion softens and .......

(tilsetter gjerne mer chili i denne)

Chicken Stir Fry Recipe with Ginger
Gai Pad King

200g Chicken Breast (thigh if you like)
1/2 Cup Red/Green Sweet Chillies (bell peppers)
1/2 Onion
1 Large Tomato (or 2 small)
2 Mushrooms
2 Spring Onions (scallions)
2 Cloves Garlic
1/3 Ginger
2 tbs Oil
2 tbs Oyster Sauce
1-1/2 tbs Fish Sauce
1 ts Sugar

Wash and cut (ribbons) medium size chicken breast and chop the garlic, not too fine

Slice ginger and onion, red/green chillies, mushrooms, cut tomato

Cut spring onions into small logs

Pour the oil into a hot wok & add the garlic stir until it starts to turn golden brown

Add the chicken and stir quickly until chicken is completely white but only just

Now add the fish sauce, sugar, oyster sauce, the ginger, onion, red/green peppers & mushroom continue stirring 2-3 minutes

Add a little water if required, this will add to the gravy/sauce

Lastly add spring onions & stir 2-3 times turn off gas because you're done!


#11

Frøy sa for siden:

Tusen takk kamp!


#12

Frøy sa for siden:

En ting er sikkert, jeg skal lage denne i dag:

Thai Mangosalat

2 Grønne harde mango (raspes)
1 thai chili
1 båt hvitløk (hakkes)
4 stk charlotteløk (finsnittes)
fiskesaus
sitron
rucccula salat
4 tomater

Bland alt sammen spises straks,da er den best.


#13

ballerina sa for siden:

Dette er min favoritt.

Du trenger:

  • 2 kyllingfileter
  • 2 vårløk
  • 1 sitrongress
  • 1 rød chili
  • 1 hvitløksfedd
  • peanøtter
  • 1 ss fiskesaus
  • 1/2 ts brunt sukker
  1. Del kyllingfileter i biter. Bland sammen med opphakket vårløk og sitrongress. Litt salt og pepper. La blandingen stå i kjøleskapet i 30 min. I mellomtiden hakk opp chili, hvitløk og en neve usaltet peanøtter

  2. Stek kyllingblandingen i ca 3 min. Ta oppi chili og hvitløk, la alt steke til kyllingen er gjennomstekt.

  3. Ta oppi fiskesaus, sukker og peanøtter, la alt steke ett lite minutt.

Server med risnudler.


#14

Ru sa for siden:

Satay noe. :nemlig:
Her Satay-er vi det vi har, for å si det sånn. :knegg:
Det er dog definitivt best på grillen, men det går å steke det i panne eller ovn også.
Jeg bruker sataykrydderblandings fra en asiatisk butikk. :nikker:


#15

lillenøste38 sa for siden:

Brun spagetti:
Olje til steking
1/2 kg strimlet svinekjøtt
1/2 pk glass spagetti
4 båter hvitløk -hakkes
2 ss soyasaus
2 ss Oystersaus
1 ss fiskesaus
3 ss sukker
1 ts monosodium glutamate
3 egg
sukerkulør
2 dl vann
Purreløk
Chilipulver

Spagettien legges i en balje med varmt vann, er ferdig når den er blitt myk.
Varm oljen i wokpanna, fres hvitløken, ha i kjøttet å stek til det er gjennomstekt. Ha så i sausene, sukker, ms, vann, egg og spagettien og til slutt så pass mye sukkerkulør at spagettien blir brun og bland det godt. Strø over chilipulver og purreløk.

Vanvittig godt :riktig:

Thai vår ruller:
Olje til steking
4 båter hvitløk -hakkes
1/2 kg kjøttdeig
2 ss soyasaus
2 ss oystersaus
1 ss fiskesaus
2 ss sukker
1 ts monosodium glutamate
1-2 dl vann
1 pk glass spagetti
1 bc bønnespirer
2 ss tørket korianderblad
Vårrullpasta (ark)

Spagettien legges i en balje med varmt vann, ferdig når den er myk.
Stekk hviltøk og kjøttdeig å bland i sausene, vann, sukker og ms. Kokes litt.
Kutt spagettien i små biter og bland den i.
Ta pannen av plata å bland i bønnespirer og korianderblad.
Rull passe mengde inn i arkene å lim igjen. Stek i frityrolje.
Server med ris og chilisaus.

Bon apetitt :)


#16

Frøy sa for siden:

Jeg lagte Mangosalaten jeg nevnte over her, den er himmelsk, sammen med den hadde jeg Pad Thai.

Til denne trenger du:

1pk Risnudler
300-500gram kylling.
1 Hvitkål.
2-3 gulrøtter.
Vårløk etter smak.
1-2 egg
1-2 poser med santa maria sin Pad Thai saus. (Man kan lage sin egen men det må være måte på)


#17

Xian sa for siden:

Denne rekesalaten synes jeg er fantastisk.

Ingredienser:

300 g rensede store reker
1 løk i tynne skiver
2 rød frisk chili i tynne ringer
3 ss basilikum eller mynteblader
3 ss grovhakket sitrongress
3 ss presset sitronsaft
3 ss Thai fiskesaus
½ ts sukker
1 ss friske korianderblad
noen blad av romanosalat eller andre salatblad

Fremgangsmåte:

Bland sammen løkringer, chili, basilikum og sitrongress. Bland fiskesaus med sitronsaft og sukker og vend rekene i sausen. Bland rekene med grønnsakene. Anrett rekeblandingen på store blader av romanosalat eller andre salatblader. Dryss finhakket koriander over.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.