Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp meg å beregne mat

#1

dea sa for siden:

Jeg skal ha selskap hvor vi blir 20 voksne og 2 barn. Jeg har aldri laget mat til så mange før og synes det er vanskelig å beregne mengde. Mamma stresser meg med at det ikke skal bli nok mat, men hver gang hun lager til mange er halvparten igjen når alle er mette.

Oppskriften jeg skal bruke fikk jeg av Benzo

5 kyllingfileter
1-2 løk
2 fedd hvitløk
2 ts karri
1 ts paprikapulver
1 ts pepper
4 ts estragon
1 boks knuste tomater
1 beger creme fraiche
4 ss søt chilli saus
1 ss mango chutney
1 dl. Vann --
2 ts buljongpulver- eller flytende kyllingbuljong

Jeg skal også har ris og salat ved siden av. Hvor mye ris ville dere kokt? jeg tenkte å ta halvparten fullkornsris og halvparten vanlig hvit ris (hver for seg).


#2

Nessie sa for siden:

Er det en gryte? :gruble:

Jeg synes ved første øyekast at oppskriften er for liten til 20 voksne iallefall. :vetikke:
På Matprat.no kan du plotte inn antall posjoner, og så får du opp hvor mye du trenger. Men jeg regner iallefall 1/2 kyllingfilet pr voksen.


#3

Chanett sa for siden:

Jeg hadde firedoblet oppskrifta.


#4

liefje sa for siden:

Jeg gidder ikke aa regne ut noen mendger for deg, men det letteste naar man skal beregne saant, er aa ta utgangpunkt i et antall personer man vanligvis lager til og multiplisere opp. Vi lager 3 dl ris til to voksne og ett barn, f.eks. Kyllingfileter ville jeg sett paa störrelsen. Hvis de ikke er alt for store, spiser man vel opp til en filet per voksen, i alle fall ikke mer (enkelt filet, mener jeg, ikke en saann dobbel). Hvis du har tenkt aa servere rett paa fat til hver og en, kan du jo ogsaa selv styre mengden. Hvis folk faar forsyne seg selv, er det mer variabelt.


#5

Nessie sa for siden:

Og så ville jeg bakt rundstykker/foccaccia eller noe ved siden av, som metter :jupp:


#6

Benzo sa for siden:

Den oppskriften er til 4 personer, så du må gange opp.


#7

Cuyahoga sa for siden:

Jeg hadde nok i alle fall tatt fem-gangen på den oppskriften. Blir det for mye kan det varmes opp og spises til middag neste dag eller fryses og spises en annen gang.


#8

Jinx sa for siden:

Jeg hadde beregnet 18 kyllingfilèter, ris til ihvertfall 20 pers, noe brød ved siden av og en stor salat.


#9

Mjau sa for siden:

Jeg hadde laget så jeg var sikker og fryst ned resten i porsjoner. :ja:


#10

Nessie sa for siden:

Jeg beregner alltid litt mindre kylling når det skal være kyllinggryte, enn når de skal ha kylling for seg liksom. Jeg syns 25 kyllingfileter i ei gryte er litt i overkant. 18-20 tror jeg holder i massevis.


#11

Cuyahoga sa for siden:

Nessie har sikkert et poeng her, altså. Jeg lager bare så mye mat i familieselskap, og der går det alltid utrolig mye mat hos oss (vi kommer fra familier der mange spiser som det er det siste måltidet de har utstikter til den måneden når de er i selskap.).


#12

Nextlife sa for siden:

Det er såpass lite annen "mat" i gryteretten at jeg ville ha beregnet min. 1 kyllingfilet pr. pers, barna inkludert.


#13

Hyacinth sa for siden:

Enig med nessie. Fyll på m løk og tomater da heller.

Jeg hadde gsnget med fire. Men jeg hadde antakelig ikke brukt oppskrift, kun notert ingredienser og kastet oppi til jeg syntes det var passe.


#14

Hyacinth sa for siden:

Og så går det nesten ikke an å spørre hvor mye folk spiser på et forum. Det kommer an på gjestene. Jeg har venninner som spiser som mus og så har du meg som elsker allslags mat og gjerne skraper grytene dersom jeg får lov. Jeg spiser mer enn mannen min. Sikker det dobbelte. Men han er småspist. Så har du det ene barnet mitt som spiser som en sulten mann, og så har du min sønn som pirker i maten.


#15

Pebbles sa for siden:

Jeg beregner ut fra mengde kjøtt, og om det er kyllingfilleter på ca 100 gram, ville jeg ihvertfall beregnet én kyllingfillet per person. Også er det alltid lurt å ha godt med brød/rundstykker til.


#16

Palmen sa for siden:

Jeg hadde ganget med fire, men vurdert mer grønnsaker (mer løk, mer tomater og hadde nok slengt oppi en paprika eller tre). Rikelig med ris til, og noe godt brød. :nemlig:


#17

løve70 sa for siden:

Jeg ville også beregnet (minst) en kyllingfilet per person, og servert rundstykker/baguette til.

Bedre med litt for mye enn litt for lite!


#18

Erica sa for siden:

Jeg ville ganget med 5 (da blir det en kyllingfilet per voksen), og lagd ris til 24 personer (ut fra hva som står på pakken). I tillegg 4 store salatboller. Eller knipe litt inn på ris og salat, og lagt et par foccachia.


#19

løve70 sa for siden:

Det ser forresten godt ut:)

Gidder du å legge ut fremgangsmåten?


#20

dea sa for siden:

Løve70: Her her hele oppskriften med fremgangsmåte

Tusen takk for innspill.
Jeg glemte å si at jeg skal ha hvitløksabaguetter til, både fine og grove. Skal også sette frem skåler med ekstra mango chutney og lett rømme. Gryta er litt i sterkeste laget for et par meget sensitive ganer.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.