Toffskij sa for siden:
Og alle andre, selvsagt.
Jeg har invitert til bare-champagne-middag til helga, og driver og planlegger meny. Surprise me!
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Toffskij sa for siden:
Og alle andre, selvsagt.
Jeg har invitert til bare-champagne-middag til helga, og driver og planlegger meny. Surprise me!
Ru sa for siden:
Alt.
Ostepop, f.eks.
:har testet: (Men du var da strengt tatt med på den testen, var du ikke?)
Pøblis sa for siden:
Skal du ha sitte-ned-og-spise-flere-retter-middag, eller mer uformelt tapas-opplegg?
Tradisjonelt er jo østers/det meste av sjømat og sjampis en innertier. Men man skal kunne drikke sjampis til alt, og noen av oss litt mer dekadente militante sjampiselskere. gjør nettop det. :knegg: Fenalår, god olivenolje, rustikt hjemmebakt no-knead-brød og sjampis er forresten skikkelig godt.
Veronal sa for siden:
Alt!
Torsketunger med lakserogn
Linsekompott
Rakfisk
Kveite med trøffel- og steinsopprisotto
Pinnekjøtt vanlig eller a la Hellstrøm
Vi har også testet egg og bacon. Fungerer bra!
Kirsebær sa for siden:
Funker til det meste, og har du på tiara så kan det ikke bli feil.
Toffskij sa for siden:
Det er en sitt-ned-fireretters. Alle må ha fotside kjoler. :knegg:
maggypop sa for siden:
Jeg synes du skal servere Miss Sophies nyttårsmeny:
Mulligatawny-suppe
Hasselnøttstekt flyndrefilet
Ovnsbakt kylling
Assortert frukt
Cheerio!
Ru sa for siden:
Invitasjonen min må ha kommer bort i posten! :dramaqueen:
Teofelia sa for siden:
Åååå! :elsker:Sitronsorbet i champagne var en hitt på nyttårsaften. Takk for tipset. :jupp:
Skilpadda sa for siden:
"Dersom menyen er spesielt fin, kan man godt servere champagne til alle rettene" står det i menysammensettingskapittelet i en kokebok jeg fikk av Teoforeldrene da vi var studenter. Men da må du jo finne ut hva "spesielt fin" betyr, og da er du kanskje omtrent like langt? :knegg:
Teofelia sa for siden:
Vi hadde forresten champagnesorbet som mellomrett da vi giftet oss. Det var knakende godt. Men det var kanskje ikke mat av champagne du var ute etter?
Teofelia sa for siden:
De har aldri gitt en slik kokebok til meg? Hvorfor ikke det, mon tro? :knegg:Toffskij sa for siden:
Jo, desserten ligger nok an til å bli champagnesorbet eller sorbet med champagne. Og så skal jeg ha ost før det (parmesan, hvitmugg, chevre?). Og så tenker jeg på potet- og trøffelsuppe til forrett. Jeg lurer mest på hva jeg skal ha til hovedrett, og om jeg kanskje skal ha enda en liten forrett før suppa. (Budsjettet tillater kanskje ikke helt hummer …)
Mex sa for siden:
Dette høres "fint" ut:
Skilpadda sa for siden:
Noe med gåselever (enten for- eller hovedrett)? Eller utgår det på samme grunnlag som hummeren? Krabbeklør er jo ellers en veldig god "ikke helt hummer".
Toffskij sa for siden:
Jeg har i grunnen en boks gåselever i skapet. Og et glass lakserogn. :gruble:
Skilpadda sa for siden:
Da kan du lage, tja, tournedos med gåselever, det har jeg hørt om, og det høres champagne-fint ut. :jupp: Og litt krabbe med lakserogn til ekstra forrett.
Toffskij sa for siden:
Eller litt hummer. Bare bittelitt! :kreisi:
Tror nok ikke jeg vil ha rødt kjøtt til hovedrett. Enten fisk eller fugl, kanskje. (Vaktler og gåselever? :flink med budsjetter: )
Skilpadda sa for siden:
And og gåselever? Eller blir det for kraftig?
Toffskij sa for siden:
Tror kanskje det blir i overkant.
Teofelia sa for siden:
To uker av den dietten kan i alle fall ikke anbefales. : Provence:Skilpadda sa for siden:
Vaktler høres fryktelig godt ut, da.
Teofelia sa for siden:
Alltid. :elsker:Tussa sa for siden:
Pinnekjøtt og Bollinger er en fantastisk kombinasjon!
Toffskij sa for siden:
Jeg er helt enig, Tussa, men jeg tror jeg har fått nok pinnekjøtt for en stund nå. :januar:
Tussa sa for siden:
Aldri lei av pinnekjøt, men ser poenget. Ellers er sushi og champis en fin ting! Sushi til forrett er fint, fire bitar pr pers bruke eg.
Toffskij sa for siden:
Zis is true. De kan jo få laksesashimi og lakserogn. Eller torskecarpaccio. :fabler:
kokosbolle sa for siden:
Jeg har en boks gåselever du kan få. :jupp: Følger med matchende syltetøy. Begge er uåpnet.
Pepper Lemon sa for siden:
Hovedrett er det kanskje ikke. Men salmalaks med mango, avokado og koriander går liksom helt greit til champagne.
Toffskij sa for siden:
Fortell meg hva du gjorde med kveita, da Vero, risottoen klarer jeg fint, men er tidvis litt støttekontakttrengende når det gjelder fisk.
Toffskij sa for siden:
Og så har jeg jo alltid lyst på kamskjell. :nam:
Tussa sa for siden:
Kamskjell med ertepuré og ørlite grann bacon vil sikkert funke?
Eia sa for siden:
Kamskjellfavoritten min er lett marinert i olje, salt, pepper og litt lime, med chevre, valnøtter og honning servert på en seng av ruccola. :nyfrelst:
Det funket brillefint med champagne hos oss. Vi hadde det som forrett på nyttårsaften.
Ru sa for siden:
O-skjell er syndig godt, men jeg vet ikke om det er å få tak i østpå.
Veronal sa for siden:
Kveita ble bare saltet og sikkert også pepret, så stekt med skinnsiden ned til sprøtt skinn og så litt på andre siden til slutt. Kveite er jo så enkelt å få til!
Adrienne sa for siden:
Det er vel en sannhet med en modifikasjon, er det ikke? Surstrømming gikk vel ikke helt superdupert til champagne, mener jeg å huske.
Min invitasjon er også blitt borte i posten, og jeg som hadde kjolen klar og all ting. :leppe:
Veronal sa for siden:
Surströmmingen tok ikke livet av champagnen! Champagne utretter ikke mirakler, heller. :nemlig:
torsk sa for siden:
I'm in! :hyper:
Toffskij sa for siden:
Kanskje jeg skal forandre det til en åpen invitasjon, ja. Det kan jo bli underholdende. :knegg:
Nextlife sa for siden:
Blinis med lakserogn
Kalv er fantastisk til champagne (jada, jeg så at du ikke vil servere rødt kjøtt, men prøver likevel), f.eks Saltimbocca.
Ellers ville jeg foreslått stekt fisk av noe slag, f.eks uer eller steinbit, men det er jo kipt å stå med stekfisklukt i selskap.
Palmen sa for siden:
Kongekrabberisotto (sist jeg lagde dette lagde jeg en plain risotto med litt asparges og vårløk i, med kongekrabbe på toppen) er nydelig til champagne!
Jeg har også lagd denne kyllingretten til en champagnemiddag. :nam:
Palmen sa for siden:
:nemlig:
Kanina sa for siden:
Vi har testa, og champagne passer utmerket til biff også. :D
Langøre hadde lest et sted at det eneste champagne ikke passer til, er jordbær. :p
Vianne Rocher sa for siden:
Creme fraiche med rødløk og sort lodderogn på melbatoast som h'ors d'ouvres og foie gras av gåselever til hovedrett er iallefall nydelig til champagne :hjerter:.
Egentlig er det mye som er nydelig til champagne :humre:
Miromurr sa for siden:
Kongekrabbe i en eller annen form. Kongekrabbesalat for eksempel. Og breiflabb eller steinbit til hovedrett.
tinkadott sa for siden:
Oppskrift? Hvilken champange ble brukt?
Minerva sa for siden:
Så herlig dette hørtes ut! Jeg tenker rype til hovedrett. :nam:
Eller rugde! Rugder i champagne, kanskje?
Slettet bruker sa for siden:
:glis:
Sundae sa for siden:
Asparges med løyromshollandaise til forrett
Kongekrabberisotto
Kalvefilé med timiansky og potetcremé
Sjokoladetrio (petit fours)
:værsågod:
Minerva sa for siden:
:knegg: Typisk.
Pamina sa for siden:
Kalkunbryst med Gordon Ramseys kalkunsaus til. Passer utmerket til Champagne!
Teofelia sa for siden:
Fyll et champagneglass passe fullt med sitronsorbet. Hell champagne over.
Champagnen skal være tørr. Jeg brukte Bollinger, fordi det var det jeg hadde i skapet.
Det mest krevende med denne oppskriften er å få tak i sitronsorbet. Det kan være en utfordring.
Tjorven sa for siden:
Vi fikk servert champagne til samtlige retter da vi spiste middag på Cru sist. Det beviste for oss at det egentlig bare gjalt å finne rett champagne til maten. Dessverre vet jeg altfor lite om champagne til å faktisk kunne si hva som passet sammen, men det var godt.
Skal det være champagne eller holder det at det er sprudlende? Veronal hjalp meg til å finne frem til en sprudlende (eller faktisk bare perlende) dessertvin som passet alldeles superbt til creme brulée. Saracco var helt riktig.
Toffskij sa for siden:
Det skal være bare champagne. :nemlig:
Fortell hva dere fikk på Cru, da, Tjorven!
Salt sa for siden:
Laksesashimi med kokos- og limesorbet og små melonkuler. :nam: :Oscarsgate:
Forøvrig tror jeg det er FP sin skyld at jeg ikke - for the life of me - kunne oppdrive sitronsorbet i hele Oslo sørøst. :snurt:
Tjorven sa for siden:
Nå håper jeg det er maten du spør etter, for jeg noterer meg aldri navnet på vinene ... eller champagnene som det var snakk om. Menyen da vi var på Cru var som følger:
Den jordskokkretten var helt himmelt. Og det var egentlig desserten også.
Toffskij sa for siden:
Åhåhåhå! :glis:
Toffskij sa for siden:
Herregud, se på dette, da! :dåne:
Toffskij sa for siden:
:leser bloddryppende bloggpost om hvordan man utbeiner vaktler:
gullet sa for siden:
Rockefort er også god til champagne.
:erfart: i Rockefort.
Teofelia sa for siden:
Oh. My. God.Teofelia sa for siden:
"Løp og kjøp", sa Teomannen, da jeg sendte ham oppskriften. :hyper:
Skal tro om vår lokale Bunnpris skulle ha vaktler i kjøledisken. :gruble:
Toffskij sa for siden:
Jeg ble litt mer skeptisk etter å ha lest dette.
Teofelia sa for siden:
Nope. Jeg har fortsatt lyst på vaktler. :nam:Toffskij sa for siden:
Jeg er usikker på hvor mye vaktel det blir igjen om jeg skal utbeine dem. :knegg:
Teofelia sa for siden:
Det må da gå an å bestille ferdig utbenet? :har klokketro på lokalsjappa: :jupp:Toffskij sa for siden:
Hmm. Du sier noe.
Kirsebær sa for siden:
Mulig jeg banner i kjerka, men jeg mener at vaktler smaker som godt tilberedt kylling? Bare litt kulere å ha på menyen, liksom?
EDIT: :gruble: Eller husker jeg helt feil? Når jeg googler nå, så er det flere som sammenligner det med litt viltsmak, kanskje mer i retning rype?
Teofelia sa for siden:
Enten husker du feil, eller så har du vært uheldig med vaktlene du har fått servert.Vaktler er aldeles ubegripelig godt og smaker ikke i det hele tatt som kylling. Jeg mer kan gå med på sammenligningen med rype, men jeg synes vaktler er enda hakket bedre.
Skilpadda sa for siden:
Så, er menyen klar? Hva ble det til? :nysgjerrig:
Toffskij sa for siden:
Ikke helt klar ennå, jeg skal straks ut og handle. Men omtrent sånn:
Toffskij sa for siden:
Vaktler. :nemlig: På denne måten, tenkte jeg. :glis:
Og oh my! for noen vidunderlige oster jeg har kjøpt! :glis: :glis:
Teofelia sa for siden:
Hvilke oster?
Og dessuten: :nam:
Cuyahoga sa for siden:
Jeg vil også høre om ostene. :jupp:
Hyacinth sa for siden:
Det så veldig godt ut. En annen ting jeg la merke til var at det så temmelig greit ut å gjøre klart til tross for at det er fem retter. Jeg tror til og med jeg skulle klart å organisere det.
Hva slags oster serverer du?
Hyacinth sa for siden:
Ja, det var visst flere som lurte på det samme. :knegg:
Slettet bruker sa for siden:
Det er sikkert den der nye fra norvegia. Vellagret. Veldig god. :nemlig:
Toffskij sa for siden:
Ad slit og strev: Hallo, jeg skal jo også ha det gøy og svinse rundt og tylle i meg champagne!
Ost: Sant å si gjorde jeg nøyaktig som den litt autoritære damen på Fromagerie sa – tre franske upasteuriserte kumelkoster: en Brillat-Savarin (en kremete hvitmuggost, og herregud hvor god den var!), en Comté (nytt bekjentskap for meg, men en fast ost i samme gata som gruyère) og en nusselig liten rødkittost som jeg ikke husker navnet på. Men god!
SF: :hehehe:
Hyacinth sa for siden:
Ja, det var jo ikke kritikk, det var det motsatte! Det hørtes lurt ut. Jeg så nemlig for meg kaos på kjøkkenbenk, i kjøleskap og i hodet mitt da jeg leste om fem retter. Men dette så overkommelig ut.
Hvor mange folk?
Toffskij sa for siden:
Sju personer.
Slettet bruker sa for siden:
Sju? :hjerteøyne:
Skal det ikke være komma etter herregud? :gruble: :akkurat såpass brisen:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.