Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bøker du ikke kan fatte at andre ikke liker

#1

Toffskij sa for siden:

Jeg hadde en sånn diskusjon i lunsjen i dag, med to intelligente venninner med ellers god smak. De trakk altså begge fram Jonathan Strange and Mr. Norrell som eksempel på en bok de ikke hadde orket å trøkke seg gjennom, og som ga dem null og niks. :tullerdunisse: Jeg ble sittende og fekte med armene og lovprise den vittige stilen og de kostelige fotnotene og og det strålende plottet. Det er ikke det at jeg ikke skjønner at andre kan mislike snirklete mursteiner med viktoriansk prosa, langsom progresjon og masse snodige fotnoter, det er mest det at jeg blir så opprørt!

Har dere noen slike opplevelser dere bare må få ut? (Jeg har nemlig flere på lager. :knegg: )


#2

Blondie sa for siden:

Jeg har mange slike opplevelser, men nå er jeg jo litt kjent for å ha sær litterær smak også.

Det første som slår meg er at mange i min vennekrets synes "Doppler" var intetsigende. Jeg elsker den boka, selv om jeg normalt misliker skrivestilen til Erlend Loe.


#3

tiddelibom sa for siden:

Her var det omvendt: jeg pleier å like Erlend Loe, men mislikte Doppler...


#4

Røverdatter sa for siden:

Jeg hadde en sånn opplevelse på lørdag da min farmor hadde lånt en bokhaug av meg og mente at den ene var tung og kjedelig å komme gjennom. Den var jo ikke det!

Ellers så er jeg oftest på andre siden tror jeg. At jeg ikke forstår hva folk skryter sånn av når jeg leser en oppskrytt bok.


#5

Candy Darling sa for siden:

Vindens skygge er en jeg har diskutert heftig med kompis som jeg vanligvis er enig med. Han mener plottet er for enkelt og språket ikke er bra! :tullerdunisse:


#6

Divine sa for siden:

Jeg blir alltid indignert når noen sier de liker Jane Eyre bedre enn Wuthering Heights. Jane-dama er jo bare så boooooooring. :gjesp:


#7

allium sa for siden:

Jeg liker Det store eventyret av Jan Kjærstad. Men alle andre bare maser om Jonas Wergeland-bøkene, som gir meg svært lite.

Ellers leste jeg overskriften først som "Bøker du ikke kan fatte at andre liker", og hadde en lang liste klar. Øverst står DaVinci-koden, og Alkymisten.


#8

Candy Darling sa for siden:

Ja, det er helt klart! :dramaqueen:


#9

Ru sa for siden:

Jeg har lest begge, og jeg likte den sistnevnte jeg.
:snurt:
Det er en perfekt lese-på-stranden-bok.
Førstnevnte har jeg forsåvidt også lest, og det er jo helt grei underholdning, men noe stort litterært verk er det da aldeles ikke. (Dessuten er jo han der Dan Brown ikke helt godt på fakta, men det er en annen diskusjon.)


#10

Olympia sa for siden:

ADVARSEL: LISTE OVER BØKER JEG IKKE FATTER AT ANDRE LIKER!

Øverst kommer Alkymisten. Heeelt øverst, og lenge til nr. 2 på listen. :knegg:

Men det meste Erlend Loe skriver tiltaler meg ikke, og Sofies Verden kommer jeg IKKE til å lese en gang til nei. :booooooring:

Men det er de bøkene som er blitt hypet opp og som jeg ikke skjønner hva andre liker ved. Det finnes jo sikkert hundrevis av andre bøker jeg misliker, som sikkert er likt av andre.


#11

Xian sa for siden:

Min bror og jeg ga i sin tid Ambjørnsens "Utsikt til paradiset" til pappa. Vi gledet oss til han skulle lese den, og var helt sikre på at han ville synes den var hysterisk morsom.

Han meldte tilbake at boken var grei nok, men at han ikke syntes den var spesielt gøyal. Vi kan fortsatt ikke begripe det. Det hender vi snakker om det den dag i dag, vantro: - Pappa likte ikke "Utsikt..." Så rister vi på hodet.


#12

Ru sa for siden:

Jeg må bare si at jeg likte Alkymisten før jeg ble så passe moden at jeg tok lesetipsene til Skilpadda og Tinetoff til meg. :blafre:
Nå har jeg både Wuthering Heights, og Jonathan Strange ... på nattbordet.


#13

Toffskij sa for siden:

Jeg innrømmer at jeg hadde deg i tankene, Divine. Tenk å ikke like Jane Eyre! Hvordan går det an?! :tullerdunisse: Jane er ikke kjedelig, hun er full av vett og humor og integritet. Jeg liker den mye bedre enn Wuthering Heights, som er full av irrasjonelle og usjarmerende galninger. :catfight: Og det var du som syntes Helen DeWitts The Last Samurai var intetsigende og uinteressant også, hva?


#14

nolo sa for siden:

Den første erfaringen min med bokanbefaling som ikke falt i smak var da jeg som 11-åring lånte vekk Frøken Askeladd av Ebba Haslund til nabojenten, og fikk den tilbake med en kommentar om at den var teit.:tullerdunisse: Jeg ble skikkelig overrasket og sur, for alle måtte da like den, liksom?!

Siste gang jeg husker er da kollegaen min ikke orket å lese Dance, dance dance av Murakami.


#15

Xian sa for siden:

"Det store eventyret" har jeg ikke lest. Men jeg liker godt "Rand" av Kjærstad. Bøkene om Jonas Wergeland finner jeg helt ubegripelig kjedelige, så jeg deler din undring.

:latter: Jeg er så enig! (Og det sier jeg uten å engang ha lest "Da Vinci-koden". Jeg har lest mer enn nok om den til å vite at den ikke er min kopp te.) Men Alkymisten har jeg lest. Jeg pløyet vel gjennom halve boken en solrik dag i parken, mens jeg avvekslende kjedet meg umåtelig og lo ondskapsfullt. Men egentlig var jeg rystet. Ikke nødvendigvis fordi romanen er utgitt, men på grunn av den enorme tilhengerskaren boken har. Og ikke minst hvor dedikerte disse tilhengerene er. På bokens omslag kunne jeg lese utdrag fra panegyriske anmeldelser fra hele verden. Det var rett og slett ikke til å tro.

Noe av det morsomste er at jeg har inntrykk av at de som elsker denne boken ser litt ned på de som ikke liker den. Det later til at de mener vi mangler en innsikt, mens vi på vår side mener boken er banal, og hever oss litt over den. Dermed ser vi på hverandre med en gjensidig skepsis, omtrent som den som hersker mellom Pink Floyd-menigheten og de som rett nok har The Wall i hyllen, men ikke fatter (den såkalte) genialiteten i eviglange instrumentalpassasjer.


#16

Divine sa for siden:

Det må være noe med gjenkjennelsesfaktoren. :knegg:

Den var grei nok. Jeg må nok innse at den sikkert var for intellektuell for meg.


#17

Olympia sa for siden:

Jeg elsker deg. :rørt:


#18

Toffskij sa for siden:

Jeg har ikke lest den, men det aner meg at jeg ville reagert på samme måte. :knegg:

:tullerdunisse:


#19

Xian sa for siden:

:nemlig:


#20

Divine sa for siden:

Sånn på slutten av engelsk grunnfag demret det for meg at den Jane Eyre-boka jeg hadde kjøpt på loppis i England var en forkortet utgave. Jeg skjønte nemlig ingenting når foreleseren begynte å snakke om et kapittel som ikke fantes i boka mi. Så det kan hende at alt vettet og humoren var kuttet ut. For meg fremsto hun bare som døll, døll, døll. :måleseoriginalversjonen:


#21

LilleRosin sa for siden:

Ringenes herre.

Tenk at det finnes noen som ikke liker den!


#22

Divine sa for siden:

Jeg skal ikke engang begynne å lese den. Jeg er nemlig veldig sta når det gjelder bøker, og har jeg begynt, så fullfører jeg uansett hvor mye jeg måtte hate boka. Og etter å ha lidd meg gjennom alle Ringenes Herre-filmene samt "The Hobbit", så har jeg vett nok til å styre unna.


#23

Toffskij sa for siden:

Var det bare integriteten igjen? :humre:


#24

Divine sa for siden:

Nei, tror faktisk det var veldig lite igjen av den også.


#25

Candy Darling sa for siden:

:hvisker veldig lavt: Jeg likte også Jane Eyre bare sånn passelig. :forsvinner:


#26

Xian sa for siden:

Dette er min soleklare vinner i "Bøker du ikke kan fatte at andre ikke liker"-kategorien. Går det an å ikke like Jane Eyre? :skremt:

Skjønt jeg likte Wuthering Heights ganske godt også. Men i ettertid mistenker jeg at det var fordi jeg var helt på felgen av kjærlighetssorg da jeg leste den. Kate Bush gjør en bedre versjon av Wuthering Heights. :)


#27

LilleRosin sa for siden:

:knegg:

Jeg likte også Wuthering heights. Har ikke lest Jane Eyre


#28

nolo sa for siden:

:tullerdunisse:

Ja, tenk det!

Jeg liker forresten Wuthering Heights best av alle Brontëbøkene.


#29

Filifjonka sa for siden:

Jeg leste også overskriften feil, og satt klar med lista over bøker jeg ikke kan fatte at noen liker. :D


#30

Toffskij sa for siden:

Jeg liker også Wuthering Heights ganske godt, men det ville ikke falt meg inn å identifisere meg med Catherine (det trollet!) og forelske meg i Heathcliff. Jane og Rochester, derimot, se det er en annen sak! (Dette er selvsagt et av de aller beste kriteriene for hva som er gode bøker. :knegg: )


#31

Røverdatter sa for siden:

Jeg måtte humre litt for meg selv nå siden jeg fikk et barndomsminne dumpende ned i hodet. Jeg har heller ikke lest "Ringenes herre" og har ingen planer om å gjøre det heller. Jeg begynte faktisk på den en gang, men fikk fullstendig aversjon og har aldri klart å få lyst igjen.

Når jeg tenker over det så er det i grunnen ikke rart jeg ikke likte den. Jeg ble anbefalt boka på det varmeste av en New Age-aktig nabo med akvarium og alveaktige barn som bet de andre barna. De hadde langt flokete hår og fri barneoppdragelse. Jeg var så fascinert av de voksne, syns de var så überkule i forhold til mine foreldre. Jeg hadde virkelig lyst til å like den boka hun lånte meg som altså var "Ringenes herre". Jeg var bare 7-8 år og hadde antakelig nettopp begynt å lese bøker. Ikke rart jeg slet litt kanskje.


#32

Divine sa for siden:

Jeg ser skremmende mye av Divine-da-hun-var-ung i Catherine. Og Heathcliff gjør meg fortsatt helt mo i knærne.


#33

LaLuna sa for siden:

Jeg likte DaVinci-koden jeg da. :enkel:
Kan dog forstå at den ikke tiltaler alle.

Derimot jeg kan ikke fatte at noen ikke liker Hundre års ensomhet av Gabriel Garcia Marquez eller Sin mors datter av Marilyn French.


#34

tiddelibom sa for siden:

Hehe kanskje ikke så rart.
Jeg har lest den, men må innrømme at jeg er vel så fascinert av Hobbiten. Jeg er nok litt enkel.


#35

Xian sa for siden:

Jeg må bare si meg enig, igjen.

I Gerd Brantenbergs For alle vinder er hovedpersonen Inger au pair i Edinburgh. Hun kommer ikke spesielt godt overens med fruen i huset. Men en dag diskuterer de bøker over husarbeidet, og da utbryter fruen "Ah! Mr. Rochester!" med lidenskap. Etter det synes Inger det blir lettere å være der. :)


#36

Blondie sa for siden:

Jeg elsket Ringenes Herre i bokversjon, men får kvalme-fornemmelser av de pompøse filmene. :grøss:

Da Vinci-koden er oppskrytt, men måtte jo leses etter å ha bli hypet så opp.
Jeg koste meg imidlertid mye mer med Madonna-gåten. :humre:


#37

allium sa for siden:

:nikker:

Den har jeg lest mange ganger.


#38

Olympia sa for siden:

Hjeeeelp! Det gjorde jeg også. :(


#39

Olympia sa for siden:

Jeg kan selvfølgelig ikke fatte at noen ikke kan like Dickens. Jeg får lyst til å begynne å gråte når noen sier at Great Expectations er en kjedelig bok.


#40

Toffskij sa for siden:

Men nå finnes det en egen tråd for dere. :værsågod:


#41

Nenne sa for siden:

Jeg basket meg gjennom den boka, men synes kort oppsummert at den var ganske kjedelig. For treig.

JEg kan ikke komme på noen bøker som bare jeg har likt. Ikke i farta i hvert fall.


#42

DM sa for siden:

Alkymisten er en slik bok som jeg ikke fatter at noen ikke kan like.

Ellers, så sliter jeg meg gjennom Marian Keyes De desperates cafè om dagene, men vurderer hele tiden å gi opp, - men den må jo ta seg inn, for den er jo så populær :himle: Makan til ræl.


#43

tiddelibom sa for siden:

hehe jeg syntes Da Vinci-koden var riktig underholdende, men syntes Madonna-gåten var fryktelig teit.
Jeg undrer meg over det, for jeg synes Knut Nærum er veldig morsom. Men bøkene hans tiltaler meg ikke i det hele tatt. Både Litteraturhistorien hans (utrolig pubertal) og Døde menn går på ski (parodi på bla. Andre Bjerkes krim-bøker) var utrolig kjedelige og ikke-morsomme, etter min mening.


#44

Xian sa for siden:

Å, men hvis du leser den på norsk så er det ræl! Bøkene til M. Keyes er så ufattelig dårlig oversatt at alle finesser og humor forsvinner. Min teori er at noen mener chick lit ikke fortjener gode oversettere.


#45

LaLuna sa for siden:

Dette har du sikkert rett i, Xian!

Jeg elsker Marian Keyes, men har kun lest originalene. Kan aldri tenke meg at oversettelsene er like gode.


#46

Nessie sa for siden:

Jeg skjønner ikke at folk ikke kan like PS; jeg elsker deg av Cecelia Ahern :elsker:


#47

Xian sa for siden:

:rekker opp hånden:

Den hatet jeg av et godt hjerte. Maken til møl. Jeg leste den på engelsk, og ref det jeg skrev i et innlegg over her om oversettelse av chick lit, kan jeg tenke meg at den er enda dårligere på norsk. :p


#48

Røverdatter sa for siden:

Jeg tenkte litt på det nå. Jeg er helt fjern når det kommer til bøker jeg virkelig likte som tenåring. De er litt hellige. Hvis jeg hører om noen som IKKE liker Beatles eller Hvite niggere. :tullerdunisse: Hva er det å ikke like liksom?

Litt samme følelsen har jeg når mannen min ler av P&P-serien og sier "Mr. Darcy" med tullestemme. Jeg blir litt sånn "kanskje vi like greit skal skilles? :snurt:


#49

Divine sa for siden:

Jeg leste "Beatles" først for et par år siden, og den var "grei nok". Siden alle snakket så varmt om den, hadde jeg forventet meg noe mer, uten at jeg vet helt hva.


#50

Maverick sa for siden:

Silmarillion. Hvordan er det mulig å IKKE like den. Eller. Hvordan er det mulig å IKKE ELSKE den.

Jeg brukte den som alternativ smertelindring under sist fødsel. :nemlig:


#51

Olympia sa for siden:

Helt enig med Kasia ang. Beatles og Hvite NIggere. (Forresten den første boken jeg leste på norsk) :jupp:


#52

Olympia sa for siden:

Også finnes det vel de som synes Parfymen var dårlig også. :tullerdu:


#53

Snippa sa for siden:

Helt enig :jupp:
Jeg har en liten teori om at alle som på død og liv ikke skal lese den, og fnyser av den, tror de er smartere enn alle andre...Jeg har hovedfag i religionshistorie, og grunnfag i litteratur, men nedlater meg fortsatt til å finne den underholdende :humre:


#54

Xian sa for siden:

Jeg har en på alle måter oppegående kusine som først nå nylig (nåja, hvor oppegående kan hun være?) leste Hvite niggere. Den likte hun ikke i det hele tatt. Faktisk syntes hun den var ganske dårlig. Diskusjonen som fulgte av dette ble både sår og usaklig fra min side, og når jeg kjenner godt etter er jeg fortsatt litt irritert på henne.

:haha: O gjenkjennelse.


#55

Maverick sa for siden:

:tror jeg er smartere enn alle andre:

Men jeg HAR lest DaVinci Koden. Morsom ide, men langt fra nyskapende. Og den derre platte "smart og uflidd professor som den vakre, unge intelligente kvinnen faller for"-greia som han dessverre brukte i Angels and Demons også. Det er pinlig lesning, det!

Døde menn går på ski av Knut Nærum er jo fantastisk morsom!


#56

Snippa sa for siden:

Jeg quota for mye -jeg har ikke lest den! Men signerer på de to andre Nærumbøkene :jupp:


#57

Divine sa for siden:

Jeg likte plottet i "Angels and Demons" bedre enn "The DaVinci Code". Jeg synes begge bøkene er underholdende, men jeg har store problemer med de der damebekjentskapene hans.


#58

Maverick sa for siden:

Enig. Angels and Demons var mye bedre enn DaVinci Koden. Men den håpløse romantiske greia han skal putte inn, altså. :mumle: Det er akkurat som i Alistair MacLean, bortsett fra at det der er gjort med adskillig bedre humor.

"Den vakre, spedlemmete, nysgjerrige unge kvinnen med blondt hår og grønne øyne så ham dypt inn i de stålblå øynene hans... "Kjære, vær forsiktig!"

:fritt etter hukommelsen:


#59

tiddelibom sa for siden:

Det er stadig en fordel å lese sånne på engelsk, synes jeg. Flosklene blir litt lettere å svelge da.
Ellers er jeg ganske god til å hoppe over sånt.


#60

Møøse sa for siden:

Jeg blir alltid ekstremt sur når noen ikke liker Harry Potter. Og det er din skyld ene og alene Tinetoff :mad:
Ellers er pappa sånn som aldri liker noen bøker jeg liker og alltid får det til å høres ut som jeg er totalt idiot som liker dem. Grr.


#61

Møøse sa for siden:

Dårlig og dårlig. Jeg har i hvert fall ikke greid å komme meg igjennom den. Stoppet et sted sånn rundt der han hovedpersonen bor i en grotte oppi fjellene et eller annet sted eller noe sånt. Jeg liker den ikke i det hele tatt, men jeg sier ikke at det er en dårlig bok for det.


#62

Møøse sa for siden:

Jeg har ikke lest Jane Eyre jeg. Har ingen bøker av henne heller (jo - en på norsk, men det gjelds vel ikke). Hint hint :D


#63

Møøse sa for siden:

Eh, hvis noen mener det kan de neppe ha skjønt noe av den? Men den er jo litt for innvidde kanskje :føler seg innvidd:

Tror ikke pappa ville likt den heller :trøster Divine:


#64

Møøse sa for siden:

Alkymisten? Er det den av han der Paulo Coelho? Eller er det tidlig Saabye Christensen? Eller blander jeg med Amatøren nå? Eller er Amatøren av noen andre? Litteratur er ikke min sterke side akkurat.


#65

Møøse sa for siden:

Jeg har ikke lyst til å lese den jeg.


#66

Bluen sa for siden:

Jeg har hovedfag i nordisk og synes Knut Nærums litteraturhistorie er ubeskrivelig morsom. :)

For øvrig nekter jeg å tro at De desperates cafés uendelige fjolleri kun kan tilskrives oversettelsen.


#67

Møøse sa for siden:

Hør her, det er ikke det samme å ikke forstå at andre ikke liker en bok som at de synes den er dårlig. Jeg har opplevd hundre tusen ganger at en bok jeg helt klart ser er veldig god overhodet ikke tiltaler meg. Sånn som med Parfymen. Men jeg fatter veldig godt at andre som er forskjellige fra meg liker den. Det er jo en god bok. Jeg er så veldig forståelsesfull og klok jeg nemlig.


#68

Hasselnøtt sa for siden:

For å kommentere det som allerede har vært omtalt; jeg likte Jane Eyre bedre enn Stormfulle Høyde, jeg liker L usedvanlig bedre enn Doppler, jeg likte ikke Madonnagåten (kjedelig). Jeg kjedet meg faktisk gjennom de første 200 sidene av Ringenes Herre og stoppet der. Det samme skjedde med Don Quijote, som visstnok skal være en fantastisk leseopplevelse, meg fenget det ikke. Jeg har også lest 2/3 av Sofies Verden, men jeg mistenker at jeg stoppet der mest fordi jeg var drittlei etter exphil, som jeg tok samtidig. Jeg likte filosofidelen av Sofies Verden, men ikke storyen.


#69

Bluen sa for siden:

Jeg registrerer at det er mange som ikke liker Solstad, og det har jeg litt problemer med å forstå. Det er jo genialt morsomt, særlig Roman 1987.


#70

Møøse sa for siden:

De fire bøkene i Skyggetrilogien av Maria Gripe.
Kongepudler av Anonym.
Hundre og én dag av Åsne Seierstad (måtte tenke lenge for å huske hva den egentlig het, da...)

(Disse kan jeg ikke fatte at andre ikke liker, altså)

Holdt på å skrive De beste blant oss (Helene Uri), men jeg har jo ikke noe problem med å skjønne at andre ikke liker den. Jeg ble isteden ritigk forbauset da både pappa og mamma likte den ganske godt. Dåne. De er ikke lingvister, så langt derifra som du kan komme :knegg:


#71

Bluen sa for siden:

:rørt:

Mamma likte den også godt, og hun er nok like lite lingvist som dine foreldre. Hennes datter med hovedfag i generativ syntaks syntes den var helt OK, men gikk nok glipp av en del referanser ettersom hun er utdannet ved NTNU og ikke på Blindern. :)


#72

Toffskij sa for siden:

For ikke å snakke om Gymnaslærer Pedersen!


#73

Filifjonka sa for siden:

Vi var i butikken idag, og femåringen spurte meg: "Mamma, kan vi se Gymnaslærer Pedersen når vi kommer hjem?" Damen foran oss i køen kikket litt rart.

Han har aldri sett den filmen altså, men har av en eller annen grunn hatt veldig lyst til å se den etter at den kom i hus.


#74

Hyacinth sa for siden:

Jeg likte DaVincikoden :ikke særlig kontroversiell: men Alkymisten ble jeg skuffet over.


#75

Hasselnøtt sa for siden:

Har lest Ellevte roman, bok atten etter tips fra deg en gang. Likte den. (T.Singer sleit jeg mer med, tilknytning til Notodden til tross).


#76

Sitron sa for siden:

Jeg skjønner ikke de som ikke har Hitchhikers guide to the galaxy på førsteplass.


#77

Bluen sa for siden:

Det var hyggelig å høre at tipset falt i smak! Den er også en av mine favoritter (hadde glemt hva den het :o ). T. Singer er ikke noe særlig, nei, heller kjedelig.


#78

Mandarin sa for siden:

Er det noen som ikke liker disse da?
:elsker:


#79

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes teorien din er like dårlig som plottet i denne sterkt oppskrytte boken. :snill:


#80

Røverdatter sa for siden:

:haha:

Du lot han vel for all del få lov til å se den?


#81

him sa for siden:

:lol: Men jeg liker McLean - og Bagley og Wilbur Smith. Wilbur Smith burde jo alle lese nå. Det er jo plutselig kommet en slik: "Ja, vi elsker Afrika"-bølge så da passer jo bøkene aldeles utmerket. Jeg liker også Kjell Hallbing og Margit Sandemo, men jeg skjønner godt at folk ikke liker dem også. Samme med Ringene Herre som jeg elsker, fantasy synes jeg er en typisk elsk-hat sjanger. Agatha Cristie er jo herlig, men liker man ikke krim så ...


#82

Pebbles sa for siden:

Min favorittbok ( lest i voksen alder ) er "White teeth" av Zadie Smith. At en av mine venninner kom til side 50 for så å legge den fra seg ... det kommer jeg rett og slett ikke over! Den er BRILLIANT! :riktig:
Hun skrev boka da hun var helt tidlig i tjueårene, og at det går an å skrive så klokt og med så stor innsikt i menneskesinnet i så ung alder anser jeg som et bevis på at vi lever flere liv - og at Zadie Smith er en gammel sjel. ; )

Ellers må jo andres innspill selvfølgelig kommenteres;

Opprinnelig lagt inn av Snippa
Helt enig :jupp:
Jeg har en liten teori om at alle som på død og liv ikke skal lese den ( Da Vinci Koden ), og fnyser av den, tror de er smartere enn alle andre...Jeg har hovedfag i religionshistorie, og grunnfag i litteratur, men nedlater meg fortsatt til å finne den underholdende :humre:

Slenger meg med på denne kommentaren, Snippa! Har en kamerat (tidenes største kultursnobb; ) som fortsatt er snurt for at Da Vinci Koden ble en bestselger. Han har lest masse om disse teoriene i andre bøker ( SERIØSE bøker, må vite!) - og han skal rett og slett ikke ha noe av at alle og enhver nå går rundt og påberoper seg kunnskaper om tempelridderne og desslike!

Jeg likte den - spennende&interessant.
Og "Angels&Demons" ELSKET jeg! Sikkert fordi jeg selv er så opptatt av at science&religion er to sider av samme sak - og ikke motstridende.

Alchymisten hadde jeg kanskje for store forventninger til.
Men har nettopp lest "Veronica decides to die" av samme forfatter, og den kan jeg varmt anbefale til alle og enhver. Det er en klok og innsiktsfull bok.

Og til slutt, Marian Keyes: Om noen skulle ta fatt på hennes forfatterskap ved å starte med "De desperates café" - ikke fortvil!
Den boken kommer ikke i nærheten av de andre bøkene hennes.
Min favoritt er "Rachel`s holiday". Alle de andre er også veldig gode. Hennes bøker har så god kvalitet, at jeg synes strengt tatt at de ikke hører hjemme i sjangeren "Chick lit".


#83

Chanett sa for siden:

Ikke eg heller.


#84

Xian sa for siden:

Last Chance Saloon er et lavmål i Marian Keyes forfatterskap, kanskje bare overgått av Lucy Sullivan is getting married. Min absolutte favoritt er også Rachel's holiday. :)

Jeg har ingen problemer med å bruke begrepet chick lit om bøker jeg liker. Synes ikke det er spesielt nedsettende - dette er virkelig bøker f eks mannen min ville hatt svært liten glede av. Og Marian Keyes er dronningen av chick lit! I den andre enden av skalaen finner vi Sophie Kinsella...


#85

Bluen sa for siden:

Det gleder meg å høre at De desperates café langt fra er noe høydepunkt i Keyes' forfatterskap. Jeg kunne egentlig ikke tro at den ellers så utmerkede Xian hadde så dårlig smak, nemlig. :lettet: Kan du ikke prakke på meg en av de bedre en dag?

Ang. Hvite tenner kom jeg aldri så langt som din venninne, Zoë. Den er et av mine ergerligste bomkjøp i Bokklubben noensinne. Kanskje jeg skulle gi den en ny sjanse..?


#86

Pebbles sa for siden:

Jah! :ja:


#87

Xian sa for siden:

Men selvfølgelig! :) På originalspråket, vel og merke. Ingen av Keyes bøker er gode på norsk. Språket er så flatt og kjedelig. Det fulgte en norsk oversettelse med et blad jeg kjøpte en gang, og den kastet jeg faktisk. Jeg kaster ellers aldri bøker, men jeg vurderte den som for dårlig til å gi til loppemarked. Noen ganger står jeg i bokhandelen og leser mine favorittpassasjer i de norske oversettelsene mens jeg grøsser, bare for å plage meg selv. :gal:

Nøyaktig det samme skjedde meg med den boken. Jeg kjøpte den på Gardermoen en gang, men selv en lang flyreise fikk meg ikke til å komme inn i den. Det er så irriterende, for jeg har hørt så mye pent om boken av folk jeg stoler på. Den bør nok få en ny sjanse, ja.


#88

HSJ73 sa for siden:

Dette er min erfaring også! :riktig:

Når det gjelder bøker jeg ikke kan fatte at andre ikke liker, må det være Vindens skygge. I tillegg har jeg registrert at mange har slitt med Halvbroren, men den likte jeg kjempegodt.


#89

Møøse sa for siden:

Ja, Halvbroren er kjempebra! (Hadde det gått an skulle du fått prikk både for at du ikke liker Parfymen og for at du liker Halvbroren, men så tette prikker kan jeg ikke gi ;))
Maskeblomstfamilien er bra den også, men den har jeg ikke hørt så mange fullrose?


#90

Enhjørning sa for siden:

Neimen, men, men - Døde menn går på ski var jo hylende morsom!


#91

Nessie sa for siden:

Jeg likte også Halvbroren, men ikke Parfymen ;)
(Men likte ikke andre bøker av Lars.S Chr.)


#92

Acsa sa for siden:

Hm? Mener du at du ikke har noen bøker av Charlotte Brontë? For Jane Eyre har såvidt jeg vet skrevet få bøker, bortsett fra at hun er medforfatter av boken Don't Get Mad-Get Even: The Fine Art of Revengemanship.

Gårsdagens lunsj var visst tidspunktet for denslags opplevelser. Jeg satt sammen med ca. åtte mennesker med stort sett doktorgrad eller professorkompentanse i engelsk, hvorav en syntes at alt av Dorothy Sayers var tamt og kjedelig, og resten aldri hatt lest noe av henne eller ikke hadde hørt om henne. :tullerdu:


#93

tiddelibom sa for siden:

atdetvar??
Tuller du? Jane Eyre er jo en romanfigur, ingen forfatterinne.
Boken:
Don’t get mad-get even : the fine art of revengemanship / Jane Inder and Hilary Eyne




#96

Toffskij sa for siden:

Jeg tror jeg må begynne å jobbe et annet sted. :dåne:



#98

Acsa sa for siden:

Han som syntes det var tamt og kjedelig skal kanskje eksaminere i Strong Poison og Gaudy Night på en muntlig. Stiller du i stedet?


#99

tiddelibom sa for siden:

Hm. Tydeligvis er Jane Eyre her illustratør:

Prayers from the heart / written and compiled by Conover Swofford ; illustrated by Jane Eyre

(jeg har mer tiltro til Library of congress når det gjelder katalogisering av bøker, enn jeg har til Amazon, nemlig)

catalog.loc.gov/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?v1=5&ti=1,5&Search%5FArg=Prayers%20from%20the%20Heart&Search%5FCode=TALL&CNT=25&PID=7808&SEQ=20070412063104&SID=2


#100

Røverdatter sa for siden:

Det er jo et veldig viktig moment for trivselen på arbeidsplassen at alle de ansatte er lidenskapelig forelsket i Lord Wimsey såvel som i Dorothy Sayers. :humre:

På min jobb er jeg overmåte heldig hvis noen vil diskutere en Linn Ullmann-bok. Og så ligger det stadig sære, sære datablader på do. :himle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.