Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beregne mat til koldtbord?

#1

elli sa for siden:

Om ca en mnd skal vi ha dåp, og jeg har planer om å stelle istand koldtbord. Vi blir ca 40 gjester (eks. barna) og trenger hjelp til å beregne mengde. Dette vil jeg ha på bordet

Varmrett
Viltgryte
Poteter
Loff

Koldtbord
Spekemat
Roastbiff
Reker
Eggerøre
Laks
Kalkunfilet
Potetsalat
Waldorfsalat
Grønnsalat
Loff og grovbrød
(rømme, majones og remulade også)

Til barna blir det pølser i brød :)


#2

Fakse sa for siden:

Jeg er dårlig på å beregne mengder når det gjelder koldtbord eller tapas, så jeg skal ikke prøve meg en gang. Men jeg må bare spørre, hvorfor skal du ha pølser til barna? Det er jo masse på det bordet som de fleste barn liker, så det burde jo være uproblematisk å la dem spise det samme som resten av gjestene. Jeg synes det er så trist at barna blir servert pølser og burger når de voksne spiser festmat. Mange barn velger jo pølser når de blir gitt valget, selv om de egentlig både spiser og liker alt annet som står på bordet.

Klar over at det ikke var det du spurte om, så du får bare se på min lille kjepphest som et bidrag til å dra opp tråden slik at noen andre kan svare på det du egentlig spør om. :knegg:



#4

Nextlife sa for siden:

Man regner ca. 500-600 g mat pr. pers.

Til gryteretten ville jeg beregnet 50 g kjøtt pr. pers og 1 potet.

De øvrige rettene ville jeg tatt ca 50 g. av hver rett av, litt mer av røykt laks, roastbiff og potetsalat, og evt. litt mindre av det andre.

Grønn salat går det veldig lite av.

Til eggerøre pleide jeg å beregne1 egg pr. per, men økte etterhvert til 1 1/2 da det er noe de fleste spiser og bruker til både laks og spekemat.


#5

Nextlife sa for siden:

Haha, jeg skrev svar når du postet dette. :knegg:


#6

Turban Smukk sa for siden:

Jeg vet hva jeg driver med. :D


#7

polarjenta sa for siden:

Jeg kjenner at jeg er enig i dette.


#8

Nextlife sa for siden:

Jeg glemte forresten brødmat.
Jeg beregner ca. 3 enheter pr. per, litt avhengig av størrelse.


#9

elli sa for siden:

Enig med deg i at pølser ikke akkurat er festmat, men nå vet jeg at min kjære nevø ikke liker noe av maten jeg har tenkt å ha på koldtbordet og ikke snakk om at vi får i han viltgryte. Han er ganske kresen i matveien, og vil at han også skal spise noe han vil ha, valget er da pannekaker, grøt eller pølser. Pannekaker gidder jeg ikke å steke, grøt liker ikke alle de andre barna og derfor blir det pølser. De barna som vil ha viltgryte eller koldtbord får selvsagt spise dette.

Men det blir en lang dag og da synes jeg det er greit å få i barna noe mat før de fyller seg med kaker og brus. Pølser av den enkle grunn at de alle liker det og at det er lett å lage :)


#10

elli sa for siden:

Tusen takk for hjelpa! Gjorde saken mye enklere.
Gryteretten hadde jeg nok bomma kraftig på ser jeg... men det hadde iallefall ikke blitt for lite... he he!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.