Jeg skal arrangere middag for mannens stipendiater og assistenter. Vi blir 8 til bords, en er muslim og spiser ikke svin. Ingen drikker alkohol. Jeg er hjemme på dagtid den aktuelle dagen, foretrekker å lage det meste av maten ferdig på forhånd slik at jeg kan tilbringe tid sammen med gjestene når de kommer. Forslag til en god, gjerne litt enkel, treretters meny som de fleste kan like? Gjestene våre er unge og kommer fra ulike land og verdensdeler.
Jeg tror jeg hadde gått for fisk til hovedrett. God norsk fisk, tilberedt på forholdsvis tradisjonelt vis.
Dersom muslimen spiser ikke-halal kjøtt (som en del gjør) hadde jeg kanskje vurdert viltkjøtt.
Takk for svar! Fisk kan sikkert funke, selv om jeg i utgangspunktet har tenkt fisk til forrett og kjøtt til hovedrett. Hva slags fisk tenker du på i så fall? Det trenger absolutt ikke å servere norsk tradisjonell mat, altså. Ikke-halal går visst fint.
Jeg er veldig glad i torsk, og etter et par besøk på Oro så vet jeg at jeg kan anbefale Terje Næss sine oppskrifter med Strøm Torsk: www.stromtorsk.no/p/cat/4
Så lenge ikke-halal går fint hadde jeg valgt vilt. Ikke nødvendigvis tradisjonelt tilberedt, men fordi norsk viltkjøtt er utmerkede og kortreiste råvarer.
Jeg laget denne 6-retteren til min egen 40-årsdag, og laget nesten alt klart på forhånd slik at jeg kunne tilbringe kvelden ved bordet sammen med gjestene. Hovedretten med konfiterte andelår (kjøpes ferdig på f.eks Smart Club og varmes i ovnen), rødbetepuré og aspargesbønner krever lite arbeid, ser fantastisk ut og smaker nydelig. Lar seg fint kombinere med fisk til forrett og kanskje pannacotta til dessert?
Takk, Drømmedama :) Greia er at alle rettene var enkle og kunne tilberedes så og si klare på forhånd. Da er det ikke noe hokus pokus å gjennomføre den slags, men det ser like fullt imponerende ut.
Viltgryte er jo veldig godt og noe som kan lages ferdig tidlig.
Sjokoladefondant er noe de fleste er liker godt. Og kan serveres med friske bær og litt is. Gjør klart røre på forhånd og bare stek i porsjonsformer når du begynner å ta av etter middagen.
Kongekrabbe til forrett? Denne for eksempel så god ut: snakk.klikk.no/Oppskrift/Kongekrabbe+og+pannacotta+av+avokado/12087965
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.