Vi skal ha dåp og skal servere rømmegrøt og spekemat, as usual. Men i går kom jeg til å tenke på at ungene burde få noe i tillegg (+ ei gravid, hvis hun ikke allerede har født). Jeg tror ikke de spiser seg mette på spekemat og ikke vet jeg om de andre ungene spiser spekemat, heller. Hva serverer man da?
Det første som slo meg var å varme pølser, men det er da litt stusslig i en dåp det også? (For meg da, sikkert ikke for dem)
Noen som har tips til noe (lettvint) man kanskje kunne laget i forveien?
Disse barna er 9, 5, 4 og 1,5 år. De på 4 og 1,5 år er altetende og de to andre er ganske mer kresne. Og hun som kanskje er gravid da, hun er 26. :knegg:
Hva med kanapeer til ungene? Godt brød med pølse, kjøttboller, omelett, bacon osv? Kan jo pyntes ihjel med det meste av grønt, og servere ketchup ved siden av. Hadde glidd rett ned hos mine iallefall.
De spiser nok grøt, ja - men blir man ikke fryktelig dårlig i magen av å spise seg mett på rømmegrøt? Flere av ungene som kommer blir hvertfall det.
Så dere mener at pølser egner seg? Det er jo fryktelig lettvint, da. Men - servere pølser til hun gravide også, er ikke det kjedelig?
Jeg har valgt å ha pølser til barna i dåpen, dette fordi jeg vet at barna elsker det :)
Hun gravide kan jo spise rømmegrøt, man må jo ikke ta spekemat til.
Da vi og et vennepar arrangerte dåp for mange år siden falt det meg ikke inn å ha noe alternativ til rømmegrøt og spekematen. Eldstejenta som den gang var to år spiste en stor tallerken grøt og nøt det. Men hvis du konkret vet at noen ikke spiser rømmegrøt stiller det seg kanskje litt annerledes. Men seg syns at man kan prøve å utfordre smaksløkene litt til ungene og ikke servere pølser som festmat i enhver anledning.
I 4-års bursdagen vår i desember lagde jeg pastasalat med babymais, kokte gulrotbiter som jeg trykket ut i stjerner og pølsebiter (røkt kyllingpølse uten skinn) trykket ut i stjerner. Det var en suksess, og foreldrene som var der syns det var topp som avveksling til de kvalme pølsene (jeg er ikke noe fan av pølser). Ungene spiste masse gulrot-stjerner. De hadde garantert ikke spist dem hadde de ikke sett ut som stjerner :dåne: Men jeg sa at det er DORA-stjerner, og da likte plutselig alle det..
Jeg kan ikke skjønne at man trenger noe annet ved siden av det dere skal ha. Til den gravide kan du fryse ned noe av spekematen først, det skal vel være greit å spise det da eller? Dere har kanskje ikke eggerøre til spekematen siden dere har rømmegrøt? Det kan kanskje være ett alternativ?
Vi serverer forresten rømmegrøt med spekemat hver 17. mai. Ingen av ungene er misfornøyd med det. Da har vi eggerøre og potetsalat også. Og nå ble jeg litt i tvil, men vi har røkelaks også, har vi ikke?
Nei, frosset spekemat er ikke egenltig "godt nok" for en gravid.
Jeg hadde ikke spist det, jeg rører ikke spekemat når jeg er gravid. (Dertil er jeg en sånn særing som ikke liker rømmegrøt, så jeg ville slitt litt om maten var spekemat og rømmegrøt ja. Heldigvis aldri vært i en slik situasjon, for vi har ikke tradisjon for å servere rømmegrøt og spekemat, i noen som helst sammeheng, i noen av våre sosiale kretser.)
Jeg er vant til at unger spiser spekemat og rømmegrøt. Vi bruker å ha med endel pølse (som i morr, fårepølse og dets like) til spekematen, og det glir glatt ned hos barn sammen med flatbrød eller annet brød. Ellers bruker vi å servere salat til spekematen, kanskje ha en skål med salatkylling eller noe sånt til den gravide som hun kan ha oppi der hvis hun ikke har født.
Jeg klarer heller ikke rømmegrøt, er sikkert derfor jeg tenker over det. Fryse ned spekepølsa er ikke et alternativ fordi vi antageligvis skal bestille mat gjennom en kompis som er kjøkkensjef på et hotell her. Men vi skal ha eggerøre og potetsalat inntil, ja - så kunne funnet en type kjøtt som passer inntil det.
Jeg kan ikke si med 100 % sikkerhet at ungene ikke spiser, men jeg vet at de tåler dårlig grøt, så da regner jeg med at rømmegrøt går litt for det samme.
Har ikke lyst å servere pølser, men kanskje kjøttboller er en idè? Det er jo veldig lett å steke opp også når vi først varmer opp grøten.
Hvis noen ikke tåler melk er rømmegrøt skikkelig bad. Noe av det jeg blir dårligst i magen av er grøt og sauser med kokt melk. Jeg syns det er helt ok å ha pølser ved siden av. Det var jo til og med nattmat i kronprinsbryllupet, så det er vel ok i en dåp også.
Jeg ville hatt salat, eggerøre og potetsalat ved siden av jeg. Da funker det for alle, og det er noe for dem som ikke synes rømmegrøt er særlig godt også.
Jeg hadde tatt pølser ja,og en del av det.I min familie er det nesten ingen som spiser rømmegrøt.Men hvis du har hatt dette tidligere vet du sikkert om dette er noe familien liker.
Vi hadde blant annet pølser i dåpen til minsten og det var stor suksess. Vi hadde pølser i dåpen til nummer to/bryllupet vårt også, og det funket som bare det. I tillegg hadde vi i dåpen til minsten: Carnitas, reker, karbonader og masse annet godt.
Samme tenker jeg. Det høres kvalmt ut å spise seg mett på det. Jeg vet mange spiser rømmegrøt i familien - eller alle, tror jeg. Så er barna vi må ha et alternativ til. Kan høre med tantebarna mine om de spiser spekemat, men jeg er ganske sikker på at de ikke gjør det. Ikke koster det meg så mye å lage noen kjøttboller eller pølser heller. :)