Vi hadde pizza på fredag, hvor jeg laget pizzasaus med å blande en boks med slik pizzasaus fra peppes sammen med hermetiske tomater som ble knust med stavmikser, brukte bare halvparten og tømte resten tilbake på boksen fra Peppes og satt den i kjøleskapet.
Kan jeg bruke denne på pizzaen i dag eller må jeg lage ny saus?
Jeg bruker glatt pizzasaus to lørdager på rad, sånn generelt sett. Så lenge den lukter fint og ser grei ut, og dessutne står det ofte p ådem at de holder ei lita uke i kjøleskap etter åpning, så da gjør jeg det. Peppes sin er jeg usikker på om har ortere holdbarhetsmerking, men der pleier jeg bruke hele boksen på en gang. Nå pleier jo ikke jeg å mikse tomater oppi der, det kan jo sikkert påvirke holdbarheten.
Men lukter fint, ser greit ut, stått der siden fredag, i dag er onsdag, jo, jeg hadde gjort det.
Men det jeg ville ha vært skeptisk til er tomat i åpnet metallboks, om det er metallboks du helte den tilbake i? Tomat er fantastisk surt og eirer på det meste, så med ett følger det med stoffer i maten man ikke helt hadde tenkt å servere med. :sparke:
Bruk glass til tomat. :jupp:
Peppes saus er på plastboks, og de fleste andre pizzasauser jeg har kjøpt er på glass. siden hun skriver det var tilbake i peppe's boksen var det altså en plastboks, ikke metall.