Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lær meg å tilberede mat uten egg!

#1

Hot Lips sa for siden:

Min lille eggeallergiker fyller snart året, så jeg må vel begynne å sette meg inn i dette. Hva slags kaker er greie? Kakemikser? :blafre: Kan man lage pannekaker og vafler? Er sånn eggeerstatning ok til dette formålet? Er det spesielle matvarer jeg bør være obs på, som kan inneholde "skjult" egg?
Tips, triks og oppskrifter mottas med stor takk!


#2

ingling sa for siden:

Jeg bruker NoEgg som erstatning for egg i kaker, vafler og pannekaker, det funker finfint. Tar gjerne litt ekstra bakepulver også. Toro har noen kakemikser uten egg, tror Møllerens også har det, husker ikke i farten. Bare å sjekke i kakemikshyllen, de er godt merket.


#3

star sa for siden:

Signerer ingeling :jupp:
Eneste vi ikke gjør er å kjøpe ting på bakeri, alt er pensla med egg.
Noen kjekser inneholder også egg, ellers er det meste vi bruker uten. Uten at vi har ofret noe egentlig. Vafler og pannekaker med eggerstatning blir ikke klaget på av noen.a


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager kun mat uten egg, og jeg føler jeg spiser nesten som før, er så mye godt å lage! Jeg frekker til og slenger blogglinken min inn her, absolutt alt i hele bloggen er 100 % fritt for egg (og kumelk). Der finner du både pannekaker, vafler, kaker, muffins, middager og annet. Tofu er forresten en glimrende eggerstatning, jeg lager til og med omeletter og "eggerøre" av det, som smaker som egg (pga. svart salt, et svovelsalt som smaker identisk med egg).


#5

Apple sa for siden:

Jeg må jammen prøve på pannekaker og vafler uten egg. Nå finner ikke minsten seg i å ikke få det samme som storebroren lenger.

No egg skal prøves ut først.


#6

Carpe Diem sa for siden:

Signerer de rådene du har fått her, og har en liten tilleggsopplysning:
Noen ganger benytter kinarestauranter eggehvite i marinadene sine :nemlig:


#7

Hot Lips sa for siden:

Takk for nyttige svar! :blomst:

Dere som har barn som ikke tåler egg: Lever hele familien eggefritt? Ikke egg til søndagsfrokosten engang? (Jeg er nok et stykke unna tofu-eggerøre, Dixie. :knegg: Men jeg har vært innom bloggen din, veldig fin! :hjerter:)


#8

Dixie Diner sa for siden:

Hey, ikke kimse av tofueggerøre. :knegg: Seriøst, jeg brukte evigheter på å i det hele tatt tørre å lage det, jeg var overbevist om at det var like ekkelt som det hørtes ut. Etter første gangen var jeg hekta, nå spiser jeg det til frokost minst en dag i uka. :nam:


#9

Carpe Diem sa for siden:

Det er avhengig av hvor alvorlig allergien er. Når vesla var baby fikk hun masse utslett hvis vi f eks stekte egg, så vi sluttet å steke/koke egg hjemme. Egg i div.kaker gikk greit. Nå er hun seks år, og de siste fire årene har vi stekt/kokt egg igjen :jupp:


#10

star sa for siden:

Minstemann får egg på brødskiva ja så vi lever ikke eggefritt.
Men min er ikke hyperallergisk da.


#11

Hot Lips sa for siden:

Ja, hvis barnet er hyperallergisk må man selvfølgelig eliminere egg helt fra familiens kosthold. Jeg tenkte mer på om dere gjorde det av solidaritet med den som ikke kan spise det. Storesøster tåler ikke nøtter, men lever fint med at vi andre kan spise det iblant.


#12

star sa for siden:

Min liker ikke egg, sikkert fordi han ikke tåler det. Men vi fant det jo ikke ut før han var passert 4 år. Han bryr seg ikke om at vi spiser egg.


#13

emin sa for siden:

Vi bruker NoEgg til noe, gjerne vafler og pannekaker. Av kakemikser bruker vi Møllerens Kakemons Muffins (den som blir 40-45 muffins) og Langpanne Sjokoladekake. 4-åringen er ikke hyperallergisk, så han tåler fint at vi andre spiser egg. Han kan også spise ting med egg, det skjer av og til at han insisterer på noe og vi gir etter, men han får da løs avføring og det atopiske eksemet blusser opp noen dager.


#14

Olvina sa for siden:

Vi har ein eggallergikar i hus, vaksen mann så han passar seg sjølv. Eg lagar massevis av kaker, alle utan egg. Vi brukar heller aldri eggerstatning. Vafler, pannekaker og muffins lagar eg som vanleg, droppar egg men tilset litt ekstra bakepulver istaden. Det fungerar heilt fint.

Vår erfaring er at dess meir "eksklusiv" is, hamburger o.l. er, dess større er sjansen for at det er egg involvert. Så les på innhaldslister og spør når ein er ute. Konsekvent! Til og med tyttebærsyltetøy (heimelaga) har vi vore ute for at nokon har blanda egg i for at det skal bli ekstra "fint", så ver obs!


#15

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har bare en som reagerer på egg. Han er ikke veldig allergisk, heldigvis.

Vi lager aldri middag med egg, og så lager vi eggefrie kaker og muffins og sånt til ungene når det skal være kaker. Jeg har også to som er melkeproteinallergiske og to (eller tre? :gruble:) som er soyaallergiske. I praksis gjør vi det sånn at det vi lager til ungene kan alle ungene spise. Men jeg og eldstebarnet spiser glatt egg til søndagsfrokosten, selv om ene gutten ikke kan spise egg, og det plager dem ikke. (Vi holder tvillingbroren like konsekvent unna egg, siden de har såpass likt dna ser jeg for meg at de har lett for å utvikle samme allergier.)

Av andre ting, så utgår vanlig is for eksempel, her spises det bare saftis, og skal de to eldste (som tåler melk) spise sjokolade, så må de spise det på rommet sitt så brødrene ikke ser det. :humre: I felleskap spises bare melke-, egge- og soyafritt godteri.

Så langt har det gått ganske greit, og de to eldste er flinke til å passe på at de tre minste ikke spiser noe de ikke tåler. 08-barnet kan f.eks bli tilbudt en kjeks av noen for så å se på meg og spørre "tåle æ hærre, mamma?" :knegg:

Jeg synes egentlig eggeallergien er den vanskeligste av matallergiene her i huset. :sparke: No-eggs har jeg liksom aldri fått dreisen på.


#16

Cuyahoga sa for siden:

Pasta kan vel også inneholde egg? Jeg har også blitt overrasket over hva slags produkter som kan ikkeholde egg.

Takk for tips om vafler uten egg. Det høres litt snodig ut, men jeg skal prøve! :nikker:


#17

emin sa for siden:

Det er flere pastatyper det er egg i, gjerne de dyrere variantene som Barilla osv.


#18

Cuyahoga sa for siden:

Nakent vet? :humre: Noen som skriver på et epleprodukt her?


#19

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Jeg bruker nesten aldri no-egg, det er unødvendig. Jeg har laget luftig sukkerbrød og alt uten eggerstatning. Bruker det i en 5-minutters-sjokoladekake, bla, men blir pakken tom lager jeg den nok uten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.