Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Müsli med lite karbohydrater

#1

Salt sa for siden:

:dåne: Jeg tror jeg har laget den beste müslien ever! :beskjeden:

Det er nok noe mer karber i den enn andre oppskrifter der ute, men den er så god, og så smakfull, at man ikke trenger så mye av den.

2 dl salte peanøtter
2 dl hakkede mandler
2 dl solsikkekjerner
2 dl linfrø
2 dl gresskarfrø
2 dl kokosmasse
2 dl hasselnøtter (hele)
2 dl valnøtter (hele)

1 dl olivenolje
50 gram smør
2 store ss peanøttsmør
En god dæsj søtning
En god dæsj flytende honning
En god dæsj kanel
Litt salt

Evt. LorAnn Caramel

Bland alle nøttene og frøene osv. i en bolle. Smelt så olje, smør, peanøttsmør, søtning, honning, kanel og salt i en kjele, til alt er smeltet. Hell det over nøtteblandingen, og bland godt. Jeg hadde så i et par dråper karamellsmak (LorAnn Caramel).

Hell blandingen utover en bakepapirkledd langpanne.

Stekes på 135 grader, i omtrent 1,5 time.

:nam:


#2

Benzo sa for siden:

Nam, hørtes veldig god ut! Den skal jeg absolutt prøve.


#3

gnuri sa for siden:

Mmm den har jeg lyst til å prøve, men må kutte ut hasselnøttene da jeg er superallergisk for det. Lurer på om jeg kan erstatte de med macademia eller noe slikt?


#4

Salt sa for siden:

Eller pecan! :nam:


#5

gnuri sa for siden:

jaa det blir sikkert veldig godt :nam:


#6

Ema sa for siden:

Åh, så godt det hørtes ut! Tror jeg må prøve denne oppskriften. Honningen har vel endel sukker, kan man kanskje erstatte det med f. eks yacon sirup eller noe annet?


#7

Ema sa for siden:

Det er sikkert knallgodt, men jeg tror macademia nøttene har færre karber.


#8

Salt sa for siden:

Yacon eller agave tenker jeg funker kjempebra. Jeg bare tok det jeg hadde! Para inneholder også veldig få karber.


#9

Ema sa for siden:

Jeg har begge deler, så kanskje jeg bare tar en liten dæsj av begge to.


#10

Honda sa for siden:

Tror dere det blir bra uten honning?
:blir så dårlig i magen av honning:


#11

Tallulah sa for siden:

Det hørtes kjempegodt ut! Det skal jeg sannelig prøve. Men er vel strengt tatt granola (ristet og søtet), ikke müsli (banket og ikke søtet).


#12

Salt sa for siden:

:jupp:

Ok da, granola. :dulte:


#13

Tallulah sa for siden:

Uansett skal det testes ut! Hva slags søtning brukte du?


#14

Salt sa for siden:

Jeg brukte Tagatesse første gangen, og Sukrin andre gangen. :jupp:


#15

Dixie Diner sa for siden:

Nam, dette høres jo også ut som en super base for hjemmelagde granolabars. Må prøve!


#16

Hyacinth sa for siden:

Alle nøttene hele? Eller hakket?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.