Det nærmer seg bursdag, og eldstemor vil ha muffins igjen. Men jeg vil forsøke å dekorere dem litt penere i år. Aldri for sent å utvikle seg. Vi har pleid å ha melis oppå, og så godteri. Men jeg tenkte bruke en sånn sprøyte og lage fiffige små rosetter. Kan man bruke farget melis til det, eller blir det kvalmt (noe jeg egentlig mistenker)? Hva bør jeg i så fall gå for, som både smaker godt og er enkelt å få til? Jeg kan bare krem og melis jeg, så er litt novise der.
Rosa bringebærsmørkrem! Jeg fant oppskriften på detsoteliv, kan se om jeg finner den igjen litt senere idag. Kokte opp en pakke bringebær, brukte en pose fryste. Hadde i litt sitron og sukker(mener jeg å huske). Avkjølte, moste og silte. Gjorde det kvelden før og satte i kjøleskapet. Lagde så en luftig krem av smør og melis og hadde i bringebærsaus. Nydelig frisk smak og farge. :jupp:
du må iallefall gå for smør om du skal få til fancy greier - jeg innbiller meg at slike superfancy greier er laget av delfiafett pjuk - men bringebærsmørkrem høres godt ut.
Her er oppskriften jeg brukte. Lagde de i sin helhet, vanvittig gode! Jeg dobla oppskriften på krem og hadde på rikelig. Orka ikke sprøytepose og tull akkurat da så jeg bare lagde deilige hauger med skei. :jupp: Oppskrift
Til appelsinmuffins tror jeg at jeg ville ha gått for sjokolade i kremen istedenfor. Ville gjort det enkelt med sjokoladesmørkrem.
Jeg fikk en sånn til jul: www.ting.no/decomax-rosa-lecu-
Mye enklere og mindre klissete enn sånne sprøyter. Ikke prøvd den til glasur, men til marengs var den helt super.
Det hørtes deilig ut! Passer sikkert godt med både sitronsmørkrem, sjokoladesmørkrem eller ostekrem. Min erfaring er at det må være en ganske tykk krem for å få til å lage snurrer og sånn.
Jeg har laget disse til juletrefest på skolen - søkte etter "high hat cupkake" og fant oppskrift hos martha Stewart. Jeg har valgt kokossmak i stedet for vaniljesmak - rett og slett fordi jeg haddde kokosessens, men ikke vaniljeessens (og fordi jeg er en sucker for kokos selv) De ble kjempegode, råsøte og innmari klissete på en fin måte.
Lag smørkrem av en pakke Philadelphia (fullfett), ca 200 gram smør, og nok melis til riktig konsistens og søthet. Smelt så 100 gram mørk sjokolade over vannbad. La sjokoladen avkjøles en stund, og rør inn i ostesmørkremen. Hvis kremen blir litt myk, kan den stå i kjøleskapet en liten stund før du sprøyter.
Vi prøvde med vanlig ostrekrem, siden jeg var skeptisk til smørkrem til ungene. Vi tok på 2-3 stk, men det var ikke suksess. Så da ble det fram med melisen igjen, og ho fikk lilla og rosa muffins som ho fikk pynte selv. Men skal nok prøve å variere hjemme en gang til husbruk for å lære litt mer. Baker 3 ganger i året stort sett, så da er det generelt lite progresjon. Men de ble gode som de pleier å bli, selv om de ikke ble så fine som de på youtube. ;)
Jeg har laget den mange ganger, fantastisk godt! Jeg har også laget med friske jordbær, og med kokos (laget Bounty-cupcakes i sommer). Neste helg skal jeg lage kirsebær-ostekake-cupcakes tror jeg.
Jeg bruker gulerotkakekremen som er 100 g smør og 1 pk Philadelphia + 1 ts vaniljesukker og 200-250 g melis. Bruker du meierismør eller Melange får du perfekt stivelse på kremen til sprøytepose. Har litt farge oppi kremen ved behov, eller skviser noen sitrondråper i for å få den friskere (rasper da gjerne litt sitronskall og har i muffinsrøren på halve porsjonen). Nå er det vel stor forskjell på barn, men har ikke møtt mange barn som ikke liker den kremen siden den er veldig søt og god uten å være mektig.