Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Denne tiden på året igjen. Nå muffins og pynt

#1

Dronningen sa for siden:

Det nærmer seg bursdag, og eldstemor vil ha muffins igjen. Men jeg vil forsøke å dekorere dem litt penere i år. Aldri for sent å utvikle seg. Vi har pleid å ha melis oppå, og så godteri. Men jeg tenkte bruke en sånn sprøyte og lage fiffige små rosetter. Kan man bruke farget melis til det, eller blir det kvalmt (noe jeg egentlig mistenker)? Hva bør jeg i så fall gå for, som både smaker godt og er enkelt å få til? Jeg kan bare krem og melis jeg, så er litt novise der.


#2

Acino sa for siden:

Rosa bringebærsmørkrem! Jeg fant oppskriften på detsoteliv, kan se om jeg finner den igjen litt senere idag. Kokte opp en pakke bringebær, brukte en pose fryste. Hadde i litt sitron og sukker(mener jeg å huske). Avkjølte, moste og silte. Gjorde det kvelden før og satte i kjøleskapet. Lagde så en luftig krem av smør og melis og hadde i bringebærsaus. Nydelig frisk smak og farge. :jupp:


#3

Che sa for siden:

du må iallefall gå for smør om du skal få til fancy greier - jeg innbiller meg at slike superfancy greier er laget av delfiafett pjuk - men bringebærsmørkrem høres godt ut.

Jeg fabulerer om å lage slike en gang...


#4

Dronningen sa for siden:

Muffinsene er appelsinmuffins. Mulig å bytte ut noe i kremen da, slik at det matcher bedre? Fint om du har en grunnoppskrift! :jupp:


#5

Che sa for siden:

Appelsinmuffins - er det en slager for barn skeptisk


#6

Chanett sa for siden:

Appelsinmuffins kan ikke være godt.


#7

jolie sa for siden:

Hvorfor kan det ikke være godt? Jeg synes det høres smaskens ut. Friskt og litt syrlig. Man må jo ikke ha skall i, holder med juicen.


#8

Hannamoren sa for siden:

Jeg hadde spurt Salt. Er ikke hun Dronningen av Muffins?


#9

Acino sa for siden:

Her er oppskriften jeg brukte. Lagde de i sin helhet, vanvittig gode! Jeg dobla oppskriften på krem og hadde på rikelig. Orka ikke sprøytepose og tull akkurat da så jeg bare lagde deilige hauger med skei. :jupp:
Oppskrift

Til appelsinmuffins tror jeg at jeg ville ha gått for sjokolade i kremen istedenfor. Ville gjort det enkelt med sjokoladesmørkrem.


#10

venla sa for siden:

Jeg fikk en sånn til jul: www.ting.no/decomax-rosa-lecu-
Mye enklere og mindre klissete enn sånne sprøyter. Ikke prøvd den til glasur, men til marengs var den helt super.


#11

GinaK sa for siden:

Mmm. dette så digg ut. Hva er det hvite oppå?


#13

Tallulah sa for siden:

Det hørtes deilig ut! Passer sikkert godt med både sitronsmørkrem, sjokoladesmørkrem eller ostekrem. Min erfaring er at det må være en ganske tykk krem for å få til å lage snurrer og sånn.


#14

Dronningen sa for siden:

Så denne ble anbefalt her inne:

250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
konditorfarge - gjerne ulike farger

Går kanskje an å bytte ut med appelsinessens/sitronessens?

(og ser svaret fra Tallulah nå) Ostrekrem er også en ide ja. Det er jo rågodt sånn på skje fra bakebollen også. :sparke:


#15

m^2 sa for siden:

Hm. Jeg skal lage "kake" til juletrefest på skolen på søndag. Tro om dette kan være noe??


#16

Che sa for siden:

Jeg har laget disse til juletrefest på skolen - søkte etter "high hat cupkake" og fant oppskrift hos martha Stewart. Jeg har valgt kokossmak i stedet for vaniljesmak - rett og slett fordi jeg haddde kokosessens, men ikke vaniljeessens (og fordi jeg er en sucker for kokos selv) De ble kjempegode, råsøte og innmari klissete på en fin måte.


#17

Salt sa for siden:

Sjokoladesmørkrem med ost. :nemlig:

Lag smørkrem av en pakke Philadelphia (fullfett), ca 200 gram smør, og nok melis til riktig konsistens og søthet. Smelt så 100 gram mørk sjokolade over vannbad. La sjokoladen avkjøles en stund, og rør inn i ostesmørkremen. Hvis kremen blir litt myk, kan den stå i kjøleskapet en liten stund før du sprøyter.


#18

Dronningen sa for siden:

Vi prøvde med vanlig ostrekrem, siden jeg var skeptisk til smørkrem til ungene. Vi tok på 2-3 stk, men det var ikke suksess. Så da ble det fram med melisen igjen, og ho fikk lilla og rosa muffins som ho fikk pynte selv. Men skal nok prøve å variere hjemme en gang til husbruk for å lære litt mer. Baker 3 ganger i året stort sett, så da er det generelt lite progresjon. Men de ble gode som de pleier å bli, selv om de ikke ble så fine som de på youtube. ;)


#19

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har laget den mange ganger, fantastisk godt! Jeg har også laget med friske jordbær, og med kokos (laget Bounty-cupcakes i sommer). Neste helg skal jeg lage kirsebær-ostekake-cupcakes tror jeg.


#20

Odelia sa for siden:

Jeg bruker gulerotkakekremen som er 100 g smør og 1 pk Philadelphia + 1 ts vaniljesukker og 200-250 g melis. Bruker du meierismør eller Melange får du perfekt stivelse på kremen til sprøytepose. Har litt farge oppi kremen ved behov, eller skviser noen sitrondråper i for å få den friskere (rasper da gjerne litt sitronskall og har i muffinsrøren på halve porsjonen). Nå er det vel stor forskjell på barn, men har ikke møtt mange barn som ikke liker den kremen siden den er veldig søt og god uten å være mektig.


#21

Macky sa for siden:

Magnolia vanilla cupcakes pleier å være en hit i bursdagene her, du finner oppskriften på www.detsoteliv.no


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.