Poden vil ha pannekaker, og jeg syns det er utrolig kjedelig å stå å steke en og en i stekepannen. Nå har jeg jo fått fancy dobbeltvaffeljern i julegave. Kan jeg steke pannekaker i det?
Og mens jeg holder på; kan man steke omelett der også? :hyper: Jeg ser for meg at alt er kulere i vaffeljern enn vafler, egentlig. :knegg:
Uten at jeg egentlig VET, tror jeg du må ha litt tykkere røre for å få det til på en OK måte.
Også tror jeg en omelett vil svelle veldig i et vaffeljern?
Du kan vel alltids steke pannekaker i vaffeljernet. Det er sikkert det jeg burde gjøre, siden jeg er ute av stand til å steke pannekaker i stekepanne, det blir bare søl og rot og brent. :sparke:
Jeg er litt mer skeptisk til omelett, vil det ikke kunne brenne seg? Men kanskje på svak varme? Du før prøve, og bildeblogge underveis. :hyper:
Jeg syns det er utrolig kjedelig med vaffeljern. Det er så voksent og symbolsk og det står og håner meg fra kjøkkenskapet. Men jeg har jo bestemt meg for at jeg er voksen og slikt nå.
Men så utrolig mye kulere det er med vaffeljern om jeg kan bruke det til andre saker også! :D
Ikke egentlig, med mindre du har bakepulver i røra. Vanlig, norsk pannekakerøre hever seg ikke, så får å fylle opp jernet må du ha i veldig mye røre, så pannekakene blir tjukke og kompakte. Har du i en teskje bakepulver går det fint.
Hvis du tar litt bakepulver i røra og lager den litt tykkere går det bra. Ellers limer den seg bare fast nedi rutene. Greia med vaffeljern er jo at du må ha noe som eser ut og blir fluffy, ellers funker det dårlig.
Du får egene pannekakejern hvis du føler behov for deg (jeg er faktisk litt fristet, er ikke glad i å steke pannekaker). Ellers er jeg enig med de som sier at røren er for tynn til å fungere greit i et vaffelkakejern. Personlig ville jeg også ha trodd at man trengte hevemiddel (kommer ann på jernet, hvor dype gropene er. Er de veldig dype, må du ha noe som "sveller" for å lage noe som ikke blir reneste blondene. :humre: )
Nei, de blir gode og litt sprø. Jeg lager vafler på samme måte som pannekaker, bare at i vaflene har jeg rømme og sukker.Kanskje det er rømmen som "redder" meg?
Nå må vi lage melkefrie vafler, så da blir det kanskje ikke like enkelt mer.
Jeg fikk forresten vaffeljern til jul, det fulgte med en bok med masse forslag til ting som ikke er vafler men som kunne lages i vaffeljernet. Skal se om jeg finner den når jeg kommer hjem.
Pisker du eggedosis først eller noe sånt? Jeg må innrømme at jeg har vanskelig for å se for meg at vafler uten noen som helst form for hevemiddel høres helt grufult ut.
Nå ser vi hvor bevandret jeg er i vaffel/pannekakeverden; Men det er altså omtrent det samme? Ikke noen annen forskjell enn bakepulver og litt mere mel?
Vi kan ha vafler til middag uten at det er rarere enn å ha pannekaker til middag?
Man kan vafle hva som helst, til og med most kylling m. most gulrot og egg :btdt:
Så lenge du har noe som binder = egg oppi der.
Eneste forskjellen på min vanlige vaffelrøre og pannekakerøre er litt mer mel i vaffelrøra. Og noen ganger noe surmelkgreier eller rømme eller fløte eller slikt hvis jeg har det i hus. Og av og til sukker. Og litt olje så den slipper jernet lettere, men samtidig har man jo olje i stekepanna til pannekaker.
Ellers er jo oppskriften til forveksling lik, sånn ingrediensmessig.
Jeg har aldri bakepulver i mine vafler, og pisker ikke til eggedosis - de blir allikevel luftige. Det blir forskjellig konsistens litt avhengig av hva slags flytende man har oppi. Øl, f.eks, gir skikkelig gode og luftige vafler :D
Derfor må du steke flere i slengen;) Jeg bruker alltid 3-4 panner samtidig når jeg steker pannekaker. Da går det unna så det koster. Første pannekake er ferdig til snuing når siste røra er hatt oppi. Så er første ferdig stekt når siste er snudd. Og sånn går det runde etter runde...
Jeg syns både pannekaker og vafler er dessert jeg, så jeg har aldri skjønt det der med pannekaker til middag. Men det er veldig poppis hos 6-åringen.
Og det skjønner jeg jo. Dessert til middag er jo stas.
Men det kommer jo helt an på hvordan man lager pannekakene. Pannekaker med masse egg, halvparten grovt mel, revne gulrøtter og med OK pålegg er jo en grei middag i ny og ne.
Om man lager middagspannekaker som crepes så skjønner jeg jo dessertsammenlikningen. :knegg:
Hm... den eneste forskjellen på mine pannekaker/vafler (den opprinnelige usunne varianten) er bakepulver i vafler, for at de skal heve. Så pannekakerøre i vaffeljernet mitt, hadde blitt vafler - tadaa.
Basic røre hos meg er egg, melk, mel, sukker og smør.
Men faktiske forhold på pannekaker (for vafler har vi nesten aldri) er:
Speltmel, sammalt hvete, egg, melk, kardemumme og kanel. Stekes i olje. Litt sukker eller syltetøy på når vi spiser, men det er også alt. Betasuppe ved siden av. Nammis!
Det går vel fint. Eneste forskjell på pannekakerøre og vaffelrøre her i heimen er at vi ikke har sukker i pannekakerøra - og egentlig ofte ikke noe særlig i vaflene heller. Litt mer mel kanskje - og vips i vaffeljernet. Bakepulver har jeg aldri brukt til slikt.
Jeg lager pannekaker med bakepulver også, jeg. Jeg har så mye grovt mel i at jeg ikke vil at de skal bli altfor tunge. Men ellers er oppskriftene nesten like. Bare at jeg har mer fett (=smør) i vaffelrøra og sannsynligvis mer mel også. Eh, jo ... noen ganger har jeg kardemomme og kanel i vaffelrøra. Det pleier jeg ikke å ha i pannekakene. Jeg har havregryn og grovt mel i både pannekaker og vaffelrøre.
Pannekaker og vafler er sånt jeg lager på gefühl, så jeg vet faktisk ikke helt hva jeg putter oppi. Det går litt på autopilot. Jeg lager mye vafler om vinteren. Det er god helgelunsj hvis vi har vært ute på tur.
Mine pannekaker og vafler er akkurat like, kun med kardemomme i vaflene.
Jeg bruker 3 egg, melk, fibra hvetemel, havregryn, bittelitt salt og litt smør. Ikke noe hvitt hvetemel eller sukker, så veldig usunt blir det i hvert fall ikke. Gulrøtter oppi har jeg hørt skal være godt, så det skal jeg prøve en gang.