Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dersom jeg skal lære meg å like rødvin


#2

Slettet bruker sa for siden:

Seriøst - start med østerdalsitalieneren. Vino il gigante.

Den er ikke sur og smaker nydelig. Du må bestille den da. Men da kommer den til gjengjeld til postkontoret ditt og frakten er gratis.


#3

Arona sa for siden:

JP Chenet, eneste jeg synes er god.


#4

Mjau sa for siden:

Jeg har egentlig ikke vært noen rødvinsdrikker i det hele tatt.
Med Reserva-vinene går ned. De er ganske kraftige på smak da, men når man først skal drikke rødvin, hvorfor ikke da drikke en skikkelig kraftig en?


#5

Slettet bruker sa for siden:

Som skribent i den store tråden, kan jeg forresten avsløre mitt sjefstriks for vinkjøp. Jeg handler etter "Tusen lemen kan ikke ta feil"-prinsippet. Altså rasker jeg gjerne med meg en flaske av de flaskene som står på paller. Skal de selge så mye, så må det da være noe folk liker. :jupp:

Og hold deg evig langt unna den med rød etikett som bare heter Rioja. Den er grusom.


#6

tiddelibom sa for siden:

Passitivo- viner. Fruktige og lettdrikkelige, synes jeg.


#7

Tjorven sa for siden:

Jeg lærte å drikke rødvin da jeg var 16 år og bodde i Øst-Europa. Kvaliteten på vinen var ofte ikke all verden, men vi blandet den med cola, så det var ikke så farlig. Jeg anbefaler kanskje ikke den tilnærmingen.

Da Harriet Vane giftet seg husker jeg at vi drakk en vin som het Portal i fellesskap på nett. Den var usedvanlig lettdrikkelig til rødvin å være. Den kunne godt serveres kjøleskapskald, og det er nok greiere for en nybegynner.


#8

lego sa for siden:

En Rioja kan være ei mulighet?

Har nettopp åpnet en Campo Viejo, og den smaker aldeles "udmerket". ;)


#9

løve70 sa for siden:

Den gang for mange herrens år siden jeg begynte å like rødvin, holdt jeg meg til lette italienere.


#10

Slettet bruker sa for siden:

Den er god, ja. Den ligner på en som heter Sunrise syns jeg. :kan bare vin til hundre spenn:


#11

Tjorven sa for siden:

Det var vår favorittvin veldig lenge. Den er også ukomplisert og god.


#12

Benzo sa for siden:

Det hjelper å ha noe godt å spise ved siden av. Du kommer langt med grissini, ost og oliven. :nam:


#13

Camomilla sa for siden:

Campo Viejo og den gule Sunrise'n er ålreit.


#14

M@M sa for siden:

Coronas var en startvin for meg. Og en som het Luna, men den har jeg ikke smakt på veldig mange år, så jeg husker ikke hvordan den var.


#15

lego sa for siden:

Luna får meg til å tenke på min aller første "rødvin", iskald Kir. Vet ikke om den finnes lengre, men anbefales ikke!


#16

goldnugget sa for siden:

Prøv en dyr amarone! Da oppdaget jeg at vin kan være godt:-)


#17

Tjorven sa for siden:

Definitivt. Noen viner har veldig mye og kraftig ettersmak. Det er kanskje ikke det man bør begynne med.


#18

Martis sa for siden:

Den første rødvinen jeg likte var Blossom Hill, amerikansk og veldig fruktig, nesten som saft. :knegg:


#19

Molly sa for siden:

Jeg foretrekker Ripasso. Det finnes flere varianter av Ripasso på Polet, jeg kjøper den billigste vanligvis. Den er god!



#21

lego sa for siden:

Det er en Reserva, jeg har en Crianza. Men det sier bare hvor lenge den er lagret. Reservaen er lagret lengre og er ikke så kraftig og fruktig som en Crianza.


#22

Teofelia sa for siden:

Høyst sannsynlig. Den er god, og burde kunne fungere som "nybegynnervin", tror jeg.


#23

Molly sa for siden:

Urk, den er grusom. Smaker blomstereng. :p


#24

Carpe Diem sa for siden:

:tilber:


#25

Tallulah sa for siden:

Jeg er ingen stor vindrikker, mye fordi jeg ofte får vondt i hodet av det. De få gangene jeg finner noe jeg liker er når jeg er på restaurant med flinke vinkelnere. Da forklarer jeg problemet og får de til å matche en vin med maten. Det tror jeg kan være en fin inngangsport til å like vin.


#26

Hyacinth sa for siden:

Googlet. De har den i Elverum og på Tynset. :knegg:


#27

Hyacinth sa for siden:

Nå bestiller jeg, så den bør være god! :knegg:


#28

Olivia81 sa for siden:

Jeg syns at noen amarone viner smaker blod :sparke: (eller, DEN amarone vinen jeg har smakt, smakte blod..)
Er det ikke med vin som med oliven? Jeg hørte en gang at dersom man skal lære seg å like oliven så bør man spise ti stykker etter hverandre. Så for å like vin, drikk mye vin? :knegg:


#29

Hyacinth sa for siden:

Jeg liker lette rødviner, jeg får migrene av garvesyre. Italiensk passer meg som regner bra. Litt avkjølt liker jeg det også. Ikke kjøleskap, men kaldere enn 17-18 grader. Det blir fort varmt i glasset.


#30

Ru sa for siden:

Rioja gjorde susen for min del.
JP Chenet hjalp ikke til - den smaker piss. :værsågod:

Jeg har en relativt smådyr rødvinssmak, men det er greit. Jeg drikker ikke så ofte, så her er det definitivt kvalitet fremfor kvantitet.

Baron de Ley, Finca Monasterio er en av favorittene mine.

Ellers er Campofiorin en sikker vinner, den er ikke så halvgalen i pris (150-ish).


#31

Slettet bruker sa for siden:

Gled deg. Den er helt nydelig. Det er en ripasso, forøvrig. Jeg merker at jeg stadig bestiller den etter at jeg oppdaget nettsjappa til polet.

(Den nettsjappa er fantastisk! :hjerteøyne:)


#32

Smurfine79 sa for siden:

Vina Maipo tror jeg den heter, den er veldig mild og god, og en annen med et bilde av en liten joker/narr på flaska. Skal se om jeg ikke kommer på hva en heter, den er veldig god. Null ettersmak, ypperlig til å lære seg å drikke rødvin på ;) Bare ikke glem å drikke vann til :):p


#33

Obelix sa for siden:

Grand feudo er god synes jeg.


#34

emin sa for siden:

Mine absolutte favoritter er Casillero Del Diablo og El Coto :nemlig:


#35

lillenøste38 sa for siden:

Er ingen vinkjenner, men har også lyst å lære meg å drikke rødvin...

Fikk en gang servert en som het Bardolino...italiensk visstnok...å den var veldig god og lett, men så er det noen som har snakket om en vin som smaker som solbærsaft å skal være så god å lett å drikke for nybegynnere, men husker ikke hva den heter...
Noen andre som vet?

Må også ha en vin uten for mye garvesyre pga migrenen...


#36

Slettet bruker sa for siden:

Vin som smaker solbærsaft er Cassandra. Men den smaker ikke engang litt rødvin, så man lærer neppe å drikke rødvin av den.


#37

Blåbær sa for siden:

Jeg fikk anbefalt Boheme på polet da jeg skulle lære med å drikke rødvin or endel år siden. Det funket det! IJeg elsker rødvin nå. Den smaker lite, i dag syns jeg den har for lite fylde, men det passet fint den gangen. Billig er den også.


#38

lego sa for siden:

Har du ingen du kan dele ett glass med på en fredag kveld? Da er det to glass igjen som kan nytes på lørdag. :riktig:


#39

GinaK sa for siden:

Denne ble jeg anbefalt på polet da jeg begynte å drikke rødvin som kosedrikk.. Doppio Passo, Italiensk.
www.matoppskrift.no/sider/artikkel975.asp

Den har visst mye sukker i seg, derfor virker den ikke så "sur" og kan være lettere å like. :) Prisen var ca 100,- for en flaske.


#40

Stompen sa for siden:

Jeg har satt meg som mål å lære meg å like vin i løpet av året.
Kaffe neste år. Og øl året deretter.:p

Vel jeg starta opptreninga sist helg. Da unga var i seng, plukka jeg ned ei flaske fra hylla og satte meg godt til rette i sofaen. Og drakk hele flaska :D Fy så vondt det var.:(

Men har tro på at masse øving skal gjøre susen jeg;)


#41

Smurfine79 sa for siden:

Det er skrukork på begge jeg vil anbefale deg, å da kan den stå en stund uten å bli ødelagt selv om du ikke drikker en hel flaske på en gang.


#42

Minty sa for siden:

Jeg er glad i Campofierin, det er vel en Masi hvis jeg ikke roter nå?


#43

Katta sa for siden:

Jeg synes for det første det er lettest å lære å drikke rødvin til mat (jeg synes fortsatt rødvin passer best sammen med mat), deretter er det ikke nødvendigvis slik at de "gode", dyre rødvinene er de som er lettest å like i starten. De første jeg syntes var gode var faktisk lette bordviner, altså den sorten man får servert i mugge sør i europa. Ikke høy kvalitet, men relativt enkle på smak. Så lett, ikke for høy alkoholprosent og ganske mainstream mao. :knegg: På den forrige jobben til mannen var det så å si Torres som sto på bordet. Den er enkel, god og likes av de fleste. Jeg vet ikke om det finnes flere utgaver av den. :knegg:


#44

Toffskij sa for siden:

Det kan være veldig praktisk å finne en drue man liker. Prøv barbera. Eller pinot noir.


#45

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er helt enig med Katta. Jeg lærte å like rødvin da jeg fikk det servert sammen med indrefilet. Tung middag, hvor rødvinen druknet litt i maten. Det var en fransk, ikke så dyr sak.

Jeg ser flere snakker om amarone og ripasso. Jeg er ingen vinkjenner, og skal ikke være veldig påståelig, men jeg tror det er viner som absolutt ikke er for alle. Jeg er ganske altdrikkende, men liker ingen av delene (rosinvin :skremt: ), og jeg tenker på det som komplisert vin.

Jeg slår et slag for hundrekronersviner fra Italia eller Spania jeg, som begynnervin. (Og så anbefaler jeg Bandol-vin, som er fransk, et distrikt langt syd. Jeg tror jeg har likt alt jeg har fått derfra, veldig delikat (av mangel på vinriktige uttrykk ... :sparke: ) vin.)


#46

Anne C sa for siden:

Jeg liker Australske rødviner. Lindemann feks. (Jeg liker egentlig ikke vin i det hele tatt.)


#47

Toffskij sa for siden:

Billig spansk vin har nesten alltid masse eikepreg, og det har jeg aldri likt noe særlig. Italia, Italia!

Prøv f.eks. Carussin Barbera d'Asti Asinoi. Enkel og grei og mye frukt. Ikke noe dyr, men ingen dårlig vin. Og lett å kjenne igjen på eselet. :knegg:


#48

Robyn sa for siden:

Jeg er veldig glad i italienske viner og en av mine absolutte favoritter er Il Conte. Den er lett å drikke og min venninne som er i samme situasjon som deg er også glad i den.

I tillegg har jeg hatt en forkjærlighet til spanske viner, og da har Marques de Caceres vært en favoritt lenge.


#49

polarjenta sa for siden:

Jeg har prøvd en stund å lære meg å like rødvin. Konklusjonen min er at jeg aldri kommer til å like det veldig godt, men jeg klarer å drikke et glass uten å syns det er helt forferdelig. Jeg tror også at selv om noen syns en vin er nydelig så er det slett ikke sikkert at du gjør det, så det beste er rett og slett å prøve seg fram.
For meg er det ikke aktuelt med rødvin til mat, jeg liker ikke noe slags alkohol til mat.


#50

Slettet bruker sa for siden:

Er ripasso for viderekomne? :gruble:

:glis:


#51

Teofelia sa for siden:

Skrukorkvin holder seg ikke lenger enn korkvin, når den er åpnet.


#52

Slettet bruker sa for siden:

Men det forenkler åpneprosessen vesentlig. :viser til kriteriene i Tråden igjen: :knegg:


#53

Teofelia sa for siden:

I alle fall i de tilfellene man ha rotet bort korketrekkeren. :nemlig:


#54

Katta sa for siden:

:nikker: Hvis du har helt stritt hår er det over til hvitvinshylla igjen. :nemlig:


#55

Elise sa for siden:

Jeg liker ikke rødvin, men vet vi har en åpen kartong i skapet, så kanskje jeg skulle prøvd litt igjen jeg og.

Jeg har klart å få i meg et helt glass rødvin en gang, men da gikk det med en rute melkesjokolade for hver lille sup jeg drakk. :humre:


#56

Plutti sa for siden:

Jeg liker heller ikke rødvin noe særlig, prøvde meg i fjor sommer, og fikk da tips om å drikke den avkjølt. Glir litt bedre da :)
Ellers smakte jeg en rødvin nå i jula, og den var slettes ikke så verst :) Husker ikke navnet, men den hadde et bilde på, som var litt "gammeldags", av noen barn tror jeg.


#57

Teofelia sa for siden:

Det er jammen ikke rart at du ikke liker rødvin, hvis du drikker det til melkesjokolade! :skremt:


#58

Slettet bruker sa for siden:

My thoughts exactly. :skremt:

Rødvin kan med fordel nytes til ... Alt unntatt melkesjokolade omtrent. Ost, pizza, kjøtt, en del slags fisk, reker, sol på terrassen, sex, vorspiel, nachspiel, vann, gullrekka, you name it - unntatt melkesjokolade.


#59

lego sa for siden:

Pøh, går fint med en mørk sjokolade og en kraftig rødvin!
Men små menger sjokolade, små mengder... :prikkprikkprikk:


#60

Elise sa for siden:

Jeg har prøvd rødvin til alt du nevner, bortsett fra sex, og har aldri likt det. Med melkesjokolade gikk det i det minste an å drikke en liten slurk uten å vrenge hele trynet. :nemlig:


#61

Olivia81 sa for siden:

:nemlig:


#62

Sundae sa for siden:

Jeg synes det er STOR forskjell på en ripasso og en amarone. En Valpolicella Ripasso kan være midt i blinken for en nybegynner, tenker jeg. Ikke er de ille prismessig heller, mye god smak for pengene.

Jeg liker god vin, men jeg liker ikke amarone. Amarone er alltid nedtur, selv om 'alle' sier at den er fantastisk. Den er ikke fantastisk for meg.

Til sex anbefaler jeg champagne. :nemlig: :btdt:

#63

Hyacinth sa for siden:

Det har jeg alltid hevdet, men jeg har blitt nedsablet her inne hver gang.


#64

Teofelia sa for siden:

Hæ? Mener du at flertallet på FP hevder at melkesjokolade passer til rødvin? Det har jeg veldig vanskelig for å tro.


#65

iben sa for siden:

Enig i at du bør lære å drikke vin til mat. Da smaker den best synes jeg. Jeg er glad i "pinnevin", men husker ikke hva den egentlig heter. Den har en pinne rundt halsen :) (italiensk) Den med okse rundt halsen er også god. Torres? (spansk).


#66

lego sa for siden:

Pinnevin = Cantina Zaccagnini, il vino "dal tralcetto", montepulciano d'Albruzzo.

Pinnen er som en tversoversløyfe i halsen. :cool:


#67

iben sa for siden:

Ikke rart jeg aldri husker navnet...:o


#68

jolie sa for siden:

Kan du ikke linke? Jeg finner ingenting inne på vinmonopolet som heter det der.


#69

lego sa for siden:

Gåe dette bra? www.google.no/imgres?q=cantina+zaccagnini&um=1&hl=no&sa=N&biw=1274&bih=637&tbm=isch&tbnid=BD77Xc_rTjJ_uM:&imgrefurl=http://www.lifeinabruzzo.com/zaccagnini-montepulciano-dabruzzo/&amp;docid=fbdTOp09Zp_ULM&amp;imgurl=http://www.lifeinabruzzo.com/wp-content/uploads/2010/04/cantina-zaccagnini%2525E2%252580%252599s-montepulciano.jpg&amp;w=245&amp;h=545&amp;ei=euQVT5z8Oemj4gT7neD4Aw&amp;zoom=1&amp;iact=hc&amp;vpx=171&amp;vpy=81&amp;dur=1441&amp;hovh=335&amp;hovw=150&amp;tx=94&amp;ty=177&amp;sig=111166833235182587587&amp;page=1&amp;tbnh=139&amp;tbnw=62&amp;start=0&amp;ndsp=25&amp;ved=1t:429,r:0,s:0


#70

jolie sa for siden:

Jeg ser i alle fall et bilde av vinen. Får memorere utseendet på etiketten til neste gang jeg skal på polet. :P


#71

Hyacinth sa for siden:

Du. Nå har vi hentet denne på polet. Er det en Flåklypa-vin? :sjokk: Orienter meg, før jeg brøler videre på mannen min. :flau:

Det står ingenting om at det er en ripasso.


#72

Slettet bruker sa for siden:

Det er flåklypa, ja. Det står på Vinmonopolet at det er ripasso/corvina.

Les etiketten da - den er jo så bra! :hyper:

(Den er virkelig veldig god altså. Lover.)


#73

Hyacinth sa for siden:

Ah... Takk for tipset! Jeg gleder meg men må innrømme at jeg steilet da han kom hjem fra polet.


#74

Slettet bruker sa for siden:

:knegg:

Det ligger jo tips om harryfaktor i navnet da.


#75

Susse sa for siden:

:jippi:
Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2009 :hjerter:


#76

Slettet bruker sa for siden:

Har du sett prisen?!?! :skremt:


#77

Hyacinth sa for siden:

199 for en flaske?


#78

lilletroll sa for siden:

Lærte søsteren min som er helt anti vin med Cellier De Dauphins. Den er kjempefin begynner vin. Lett å drikke til alt :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.