Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har du på brødskiva?

#1

Olivia81 sa for siden:

Det slo meg at jeg har spist spekeskinke på brødskiva de siste to mnd og jeg er skikkelig matlei. Så: gi meg tips :nam:


#2

Nabojenta sa for siden:

Godt smør, servelatskiver, epleskiver, majones, salt og pepper! :nam:


#3

Erica sa for siden:

Jeg spiser blant følgende utvalg:

kokt skinke
Italiensk salat
leverpostei med rødbeter
syltetøy
magerost med kylling
brie
hvitost, gjerne med druer på
brunost
makrell i tomat eller sardiner
røkt laks eller pepperlaks
røkt makrell


#4

Hyacinth sa for siden:

Jeg spiser ikke brød, men litt knekkebrød. Jeg liker det neste på maten, men det må være mye av det!


#5

Olivia81 sa for siden:

Det hørtes godt ut! :nikker:


#6

jane sa for siden:

Flykræsj. enkel


#7

Olivia81 sa for siden:

Brie er utrolig godt på rugsprø også !


#8

Acino sa for siden:

Jeg er nok ganske kjedelig, varierer med helt vanlige pålegg:

Italiensk salat
Go og mager servelat
Jubelsalami
Vossafår
Stranda fenalår
Røykt laks
Stekt/kokt laks, kald
Kjøttpølse; både stekt og ustekt, kald og varm
Egg; kokt, speilegg, eggerøre, omelett
Fiskepudding; både stekt og "rå", varm og kald
Leverpostei
Norvegia hvitost
Skinke; kokt, røykt, pepper
Sylteagurk
Agurk, paprika, tomat
Banan
Bacon
Sylteflesk
Mager baconost, kavli
Løkrull, Nordfjord Kjøtt
Karbonader; kalde eller varme.

Ja, og så til hverdags soft light som "smør" og ellers innimellom ekte meierismør.

Med andre ord ikke så veldig , men dog - det er hva jeg har på skiva, som jeg kommer på nå.


#9

Olivia81 sa for siden:

Jeg spiste store mengder flykræsj med majones og agurk i min "ungdom", perfekt fyllesyke-mat sammen med sjokolademelk :jupp:


#10

Luvi sa for siden:

Jeg spiser sjeldent brød, egt bare av rent latskap, men på jobb er det mest lettvindt med knekkebrød og pålegget er jeg lite kreativ med så da går det i makrell i tomat.


#11

Nabojenta sa for siden:

Det er det. Deilig, friskt, saftig og godt. Og aller best med gule epler.

#12

Acsa sa for siden:

Roastbeef med ranch dressing.
Kalkunpålegg med blumuggost&pecan-dipp


#13

Acino sa for siden:

Ja, svinesteik er også veldig godt! :jupp:


#14

Carrera sa for siden:

Går stort sett i syltetøy og kjøttpålegg av forskjellige slag her.

Nå derimot har jeg spist tre store skiver med nøkkelost.


#15

Mjau sa for siden:

Makrell i tomat med masse sprø agurk på toppen.
Egg er også en favoritt her i huset. Med masse tomat, pepper, og helst en majonesdæsj.
Reker i chillimajones er også snadder.

Jeg spiser mest knekkebrød for tiden. Med makrell.


#16

-Nj- sa for siden:

-makrell i tomat
-baconost
-kokt skinke og majones (må være under!) og agurk
-leverpostei
-smeltet ost og grillkrydder
-Snøfrisk


#17

Nabojenta sa for siden:

Jeg er også veldig glad i et godt lag med rømme der jeg strør godt med sukker på. :ekstremt_sunn:


#18

Olivia81 sa for siden:

Jeg tror jeg syns det er godt en gang etter påske, det er for tidlig etter julens svine-bonanza :fnise:


#19

Mrs. Longbottom sa for siden:

det enestebrødliknende jeg egentlig spiser er rugsprø med peanøttsmør og jordbærsyltetøy. :kjedelig:


#20

Acino sa for siden:

Vi spiser ikke svin i jula. Eller jo, hjemmespeka svineribbe - men det ligner ingenting på svinesteik i smak. Jeg ville nok ikke hatt pinnekjøtt på skiva, nei, så jeg skjønner deg. Skjønt bacon tror jeg at jeg aldri blir lei, kanskje fordi jeg aldri tillater meg å spise meg lei på det? Tror det er best det forblir slik! :humre:


#21

venla sa for siden:

Favorittene er avocado/egg/pepper, hvitost med eple og makrell i tomat.
Tilbehør i form av frukt og grønt på gjør det mye mer fristende og smakfult.


#22

millact sa for siden:

Her går det stort sett bare i:

  • Norvegia ost
  • Jarlsberg ost
  • Fårepølse/trønderfår
  • Ribberull
  • Leverpostei

Innser at jeg er nokså kjedelig, ja.


#23

Olivia81 sa for siden:

Ikke like kjedelig som frk-spekeskine-fra-november-til-januar.. :fnise:


#24

Hyacinth sa for siden:

Spekeskinke er jo dritgodt!


#25

Toffskij sa for siden:

Jeg fikk smørbrød med spekeskinke, kremete eggerøre og en skive cantaloupemelon her om dagen. Det var rett og slett grisegodt!

Jeg har stort sett alltid enten kokt skinke med dijonsennep under eller blåmuggost (tidvis med akasiehonning og valnøtter på). :monoman:


#26

Ru sa for siden:

Vossafår.
:nemlig:
Dvs. det er det jeg spiser på knekkebrød i hverdagene.
I helgen spiser jeg roastbeef og fenalår og alskens snacks på rundstykker. :værsågod:

Jeg er ikke glad i brødskiver, så det ender ofte med nugatti om jeg må tvinge i meg noe. :knegg:


#27

OlleVia sa for siden:

Er ganske kjedelig på påleggsfronten, men stort sett går det i leverpostei, krydderskinke, syltetøy og brunost om jeg får lyst på noe som er søtt. Ostesmørbrød er også godt.
Spiser forresten mest knekkebrød for tiden da.


#28

Cuyahoga sa for siden:

Jeg ender stort sett opp med blåsmør (blurk) og hvitost. Det er tross alt bedre enn brunost, om ikke annet. :p


#29

Arona sa for siden:

Brie med grovmalt pepper
Patè med cumberlandsaus
Egg, majones og tomat
Falukorv i skiver
Banan


#30

Pesten sa for siden:

Jalapeno ost på tube.


#31

Matilda sa for siden:

Jeg er en periodespiser, og veksler mellom et par typer pålegg av gangen. For tida går det i salami eller baconpostei.

Salami med agurkskive
Baconpostei eller hvitløkspaté med agurkskive
Edamer med paprika
Brie med engelsk appelsinmarmelade (ikke det søte skvipet fra Nora)
Avokado, tomat, rødløk og fetaost, med salt og pepper
Egg med salt og pepper
Ost, skinke, salat, tomat og majones eller italiensk salat på rista brød
Roastbiff med rødløk og remulade
Skinke og grov sennep
Bjørnebærsyltetøy
Rørt jordbær
Makrell-i-tomat
Fløtemysost


#32

Hyacinth sa for siden:

Finnes det smør i butikkene nå, eller?


#33

Matilda sa for siden:

Sjappa vi handler mest hos har noe belgisk.


#34

Ru sa for siden:

Ja.
Irsk smør på vår lokale Rema, faktisk.

Jeg har masse smør i kjøleskuffen, så jeg klarer meg.
:bruker ikke smør, egentlig:


#35

Olivia81 sa for siden:

De har det her på bygda ihvertfall :jupp:


#36

MokkMokk sa for siden:

Jeg spiser knapt brød, her går det i Wasa havreknekkebrød. Med gulost og kaviar, stort sett. :enkel:


#37

lillenøste38 sa for siden:

Nå går det i Havre Knekkebrød med kaviar...mmm...

Ellers går det i:
-hvitost med rød paprika
-salami med agurk og tomat
-leverpostei med rødbeter eller agurk og tomat
-makrell i tomat
-Kokt skinke


#38

Dali sa for siden:

Hva er flykræsj? :blånn:


#39

Hyacinth sa for siden:

Makrell i tomat.

Jeg glemte å presisere at jeg mente norsk smør. Vi har belgisk smør.


#40

IOA sa for siden:

Jeg spiser ikke brød, men spiser to Ryvita knekkebrød til frokost. Jeg kjører det samme hver dag, er ikke så ivrig på å finne på noe nytt før sju på morgenen. :knegg:Så da blir det en skive skinke på hver, et skivet egg på hver, og grønt i biter ved siden av.


#41

Olivia81 sa for siden:

Jeg mener da det var norsk smør jeg så :hmm:


#42

Puslingen sa for siden:

Philadelphia og tyttebærsyltetøy.


#43

Dali sa for siden:

Aha. Ja det spiser jeg også. Med majones.


#44

Barbarella sa for siden:

Jeg varierer ikke så veldig, for tiden går det i Philadelphia, hvitost, kyllingfilet eller egg.


#45

kokosbolle sa for siden:

Jarlsberg
Philadelphia
Brie
Salami
Leverpostei, agurk og majones
Fiskepudding
Servelat (dilla på det om dagen)
Syltetøy
Prim
Jeg spiser det meste utenom kaviar.


#46

Katta sa for siden:

Hjemmelaget jordbærsyltetøy
Makrell i tomat
Leverpostei med agurk eller rødbeter
skinke med italiensk salat og cherrytomater
epleskiver
bananskiver
tomatskiver
varmrøkt makrell
fiskepudding
røkt laks
roastbiff med løk
nugatti hvis godtesyk. :knegg:


#47

Veslemøya sa for siden:

Jeg har sPist hjemmelagde knekkebrød med blåskimmerost og pære i flere måneder nå. Jeg må kanskje også begynne å variere litt.


#48

Musemus sa for siden:

Fødte du i november?
Jeg fødte nemlig i november og jeg har også spist spekeskinke på brødskiva (eller mest knekkebrød, da) fram til nå. Siste uka har det slått meg at det kanskje ikke er så sunt med alt saltet så jeg har begynt å variere litt.

  • salami (egentlig ikke så glad i det)
  • stranda spekeskinke
  • leverpostei
    ... og det var vel det. :o

#49

LilleT sa for siden:

Jeg spiser fisk på brødskiva hver dag: stabburlaks eller pepperrøkt laks. I tillegg spiser jeg for eksempel:

  • kokt skinke, kalkunfilet eller annet magert kjøttpålegg
  • philadelphiaost
  • lettere nøkkelost
  • avocado
  • kokt egg, omelett eller eggerøre
  • cottage cheese med litt syltetøy
  • crabsticksalat fra Salatmesteren (det er bare den jeg liker ;))
  • leverpostei
    Nesten uansett hva slags pålegg jeg bruker, har jeg mye på + at jeg kjører på med grønnsaker (spisspaprika, tomat, agurk, stangselleri, reddiker, rødløk ..) og/eller friske krydderurter. Det er utrolig hvor mye mer fristrende maten ser ut med godt med "pynt".

Nå er jeg litt matlei jeg også. Jeg er egentlig brødmenneske, men i slike matleiperioder velger jeg noen ganger andre løsninger til frokost enn lunsj. Det kan for eksempel være salater, omelett eller rent kjøtt eller fisk med masser av grønt eller godt knekkebrød eller grøt (gjerne med cottage cheese, linfrø og solsikkekjerner). Yoghurt med havregryn og rosiner er også et alternativ på slike dager.


#50

Robyn sa for siden:

Varmrøkt pepperlaks
Fiskekake
Leverpostei
Stabburspølse
Makrell i tomat
Gulost og masse paprika


#51

trøtt sa for siden:

Jeg spiser stort sett rista brød med gulost. :ekstremt kjedelig: Har jeg niste så er det spekeskinke. Innimellom spiser jeg bringebærsyltetøy med fløtemysost og på nybaka brød er det kun fløtemysost som duger. Skikkelig flink til å variere. På knekkebrød spiser jeg gjerne røkt kalkunskinke og spekeskinke. Noen ganger taffelost.


#52

carmenzita sa for siden:

Hjemme er det norvegia, på jobb er det G35.
Egg i helgene.

Vanskelig i matveien.....


#53

Olivia81 sa for siden:

Jeg fødte i november ja :) Hadde bestemt med for å frotse i spekemat etter fødselen og har visst aldri kommet ut av det :humre: Jeg har fått mye god inspirasjon nå, må ha litt mer grønt på maten ihvertfall. Er utrolig glad i advokado så det må inn i huset igjen :nikker:


#54

Christa sa for siden:

Jeg er periodespiser og veksler stort sett mellom:

  • Philadelphiaost og ferske jordbær.
  • Leverpostei og agurk.
  • Gulost.
  • Makrell.
  • Kokt egg, majones og tomat.
  • Kokt skinke eller kalkun og tomat.

#55

Plutti sa for siden:

Jeg spiser veldig variert på brødskiva. Kan aldri ha det samme pålegget på to skiver.

Alle typer kjøttpålegg (utenom tunge)
Alle oster (utenomm muggost)
Leverpostei
Prim
Alle fiskepålegger (ikke kaviar, men det har jeg aldri smakt og har heller ingen planer om det ;) )
Rekesalat, Waldorfsalat
Syltetøy
Egg
Banan


#56

gnuri sa for siden:

Reker i hvitløksolje

Norvegia med kaviar eller med hjemmelaget syltetøy

Philadelfia med pepperskinke, salatblad og agurk/paprika (Må være firstprice sin pepperskinke :nam:)

røkelaks

Fårepølse fra Nordfjordkjøtt

leverpostei med agurk eller sylteagurk/rødbeter

tunfiskrøre

egg og kaviar

hjemmelaget sylte med grov sennep

kjøttrull om jeg er så heldig å ha

Brie/camembert med druer

Peanøttpålegg

Spiser i grunnen alt, men har en regel om at alle måltidene skal inneholde proteiner. Spiser dermed ikke kun syltetøy f.eks


#57

Martis sa for siden:

Jeg er veldig periodespiser og spiser ett til to pålegg av gangen.

Leverpostei med sylta agurk eller ripsgele
Hvitost/gråddost
Egg med majones og tomat
Sylte
Salami med majones
Røkt laks med gravlakssaus


#58

Olivia81 sa for siden:

Gnuri: Hvor får man tak i reker i hvitløksolje?


#59

Stjerneskuddet sa for siden:

Idag var det røkt kjøttpølse, men det er ekstremt sjelden. Går i kryddersalami. Evt Krydderskinke. Knekkebrød på ha prim eller ost.
Før jeg fylte 20 spiste jeg bare bringebær syltetøy, innimellom med brunost på, eller skinke og ost. Nå hender det jeg spiser kaviar, egg, prim, baconost... Liker nok aller best spekeskinke og roastbeef. Men det er "festmat".


#60

Myria sa for siden:

For tiden går det mye i: rødvinssalami (rester etter jul), skinkeost med agurk, tomat, salt og pepper, Brie med rød paprika eller eggesalat (hardkokte egg finhakket og blandet med majones, finhakket vårløk, salt, pepper og sennep) og tomat.


#61

Bomull sa for siden:

Skivet egg, makrell i tomat, bacon-og pepperost fra tube, tunfisk, tunfisksalat, avocado med salt og pepper, evt. naturell smøreost med avocado på toppen, falukorv i skiver, skinkeost i skiver, Trønderfår, spekepølse fra Stavern, gulost, agurk, tomat ++


#62

Olivia81 sa for siden:

Jeg har oppgradert litt, nå er det avokado med sitron OG spekeskine :knegg:


#63

Arona sa for siden:

Kanskje mer "i" brødskiva... etter å ha sett Nigella forrige dagen, kom lysten på Arme Riddere, så til kveldsmat i dag ble det arme riddere med kanel i eggeblandingen, med banan og litt karamellsaus på.


#64

Nabojenta sa for siden:

Jeg er litt forundra over at ingen modder har vært innom her og rettet på skrivefeilen i overskriften. Begynner de å bli late?


#65

Appelsin sa for siden:

Jeg varierer helt tragisk dårlig. Spiser ett brødmåltid om dagen og da har jeg Norvegia og agurk på. :flau:


#66

Fintdethei! sa for siden:

Jeg også, det hender jeg slår til med paprika for variasjonen.....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.