Meissa sa for siden:
Hva serverer dere når dere har taco? Jeg er ute etter noen ideer. Vi har lefser, tubs, salsa, guacamole, salat, mais, løk og ananas. Hva annet kan man ha til?
Vi har også enten kjøttdeig eller oppkuttet kyllingfilet.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Meissa sa for siden:
Hva serverer dere når dere har taco? Jeg er ute etter noen ideer. Vi har lefser, tubs, salsa, guacamole, salat, mais, løk og ananas. Hva annet kan man ha til?
Vi har også enten kjøttdeig eller oppkuttet kyllingfilet.
amanas sa for siden:
I tillegg har vi rømme, stekt sopp, paprika, agurk, tomat og revet ost.
Salt sa for siden:
Refried beans
mkj sa for siden:
Hjemmelaget salsa. Jeg synes taco ble godt igjen etter at vi begynte med det. Litt finhakket løk, chili, hvitløk, masse tomat, litt paprika hvis jeg har. Litt olivenolje og en halv boks knuste tomater. Heller av litt overflødig veske. Veldig sånn -ish, etter hva jeg har tilgjengelig. På hytta har vi færre ingredienser, men det smaker godt der også.
Meissa sa for siden:
Vi bruker visst også å ha ost, agurk og tomat. Stekt sopp, derimot, har vi ikke prøvd. Det høres godt ut. Kanskje vi må prøve det?
Hva er det det? Bønner stekt omigjen? Marinerte bønner kan være godt til, men jeg har aldri laget dette selv. Bare fått det servert.
Meissa sa for siden:
Oh, det må vi prøve! :D
Bloppy sa for siden:
Vi bruker:
Og kværnet elgkjøtt. :nam:
Vind sa for siden:
Og sitron, noen dråper med sitron over tacos/ meksikansk mat er så godt.
Bomull sa for siden:
Røde bønner og hjemmelaget guacamole og biter av avocado i/til salaten er et must, og tortillachips. Jeg pleier å varme chipsen i ovnen med litt ost over før jeg serverer. Så har vi lefser og chips, ingen tubes eller tacoskjell. Det er smask. Vi lager gjerne salat også, med det alle like og har evt. det som ikke alle er så glad i ved siden av. Mye mer praktisk enn å servere hver grønnsak for seg.
Ellers er kjøttdeig av svin veldig godt til taco, vi har gått helt over til deg. Bedre, sunnere og billigere!
Vi har følgend til taco:
Dixie Diner sa for siden:
Litt rart navn ja. :knegg: Nei, det er bønnemos. Selges i bokser i de fleste butikker, men er lett å lage selv. Jeg serverer aldri taco uten det, det er fantastisk godt! Hvis du har spist vegetarisk burrito eller nachos på mexicansk restaurant er det dette de pleier å fylle det med.
Jeg pleier å tillegg å servere chilibønner til, fra boks. Og nøtteost, som er en fantastisk god osteerstatning laget av cashewnøtter malt sammen med litt vann, næringsgjær (gir ostesmak), litt sennep, hvitløkspulver, løkpulver, salt og pepper. Et must for melkeallergikere (som tåler nøtter da). :nam:
Av og til lager jeg en "ostesaus", helst til chimichangas eller nachos, som minner om cheddarostesaus, veldig god.
Ellers går det i grønnsaker som løk, purre, ananas, salat og jalapenos. Og salsa og guacamole, selvsagt.
Meissa sa for siden:
Skal prøve, spennende med noe vi vanligvis ikke ville tenkt på å ha til. :D
Guacamole er et must og man må selvsagt lage den selv! :nikker:
mkj sa for siden:
Hvis noen ønsker litt 'tex-inspirasjon' så anbefaler jeg denne bloggen. Det er ikke alle ingredienser jeg forstår meg på, men den er gøy å lese:
homesicktexan.blogspot.com/
Dixie Diner sa for siden:
Ja, ferdigkjøpt smaker hoppetau. Jeg har smakt en sånn bokseguacamole en gang, det var grusomt. Jeg trodde ikke jeg likte guacamole før jeg fikk servert ordentlig hjemmelaget. Og det er jo latterlig enkelt å lage det. :D
Guttemammis sa for siden:
minus elgkjøtt og rødløk(bruker gul)
Rømmen ER svært viktig, blir ikke ordentlig uten den :nemlig:
Skilpadda sa for siden:
Vi har alltid chilibønner, det er nesten det viktigste, synes jeg, og så tomatbønner, fordi Poden liker det. Revet ost, hjemmelaget guacamole, salsa, stekte kyllingbiter med hjemmemikset krydderblanding, salat, tomater og rømme eller creme fraiche. Tortillalefser og tortillachips med chili.
Camomilla sa for siden:
Jeg må forresten ha Jalapenos.
:knegg: Kanskje derfor jeg ikke liker det.
Har bare smakt ferdigkjøpt.
Dixie Diner sa for siden:
Ferdigkjøpt smaker faktisk ikke guacamole, det smaker noe helt annet. :nemlig:
Meissa sa for siden:
Jupp, den er ikke laget av avokado engang. :eek:
Salt sa for siden:
Ja, den er fantastisk! Vi lagde Mexican hot dogs with pineapple salsa til podens 1-årsdag i fjor! :nam:
Drømmedama sa for siden:
Vi skal ha taco i morgen og da serverer vi:
*stekt karbonadedeig og kjøttdeig 50/50 med krydder
*tacoskjell
*tortillalefser
*isbergsalat
*ruccola
*ananas
*paprika
*agurk
*mais
*revet ost
*sukkererter
*hjemmelaget guacomole
*hjemmelaget salsa
*rømme
Lager salsa av hakket løk, hvitløk og paprika, tomater på boks, hakkede jalapenos, presset lime og chillipepper. Blir best hvis den lages noen timer i forveien.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg elsker ferdigkjøpt salsa, men om jeg skal servere taco i middagsbesøk, pleier jeg i tillegg å lage en enkel hjemmelaget versjon av hakkede cherrytomater, rødløk, fersk rød chili (uten frøene), hakket hvitløk og sitron/lime, salt, pepper, koriander og litt løkpulver.
Av og til har jeg oppi hakket avokado også, nam.
lillenøste38 sa for siden:
Taco:
-Salat
-tomat
-agurk
-mais, )som freses litt i panna med litt smør..mais er ennå bedre når den er varmebehandla..)
-ost
-rødløk
-skjell
-nachoschips
-tortilla
-rømme (med en 1/2 ts sukker, syns den smaker bedre når den får litt søtstoff..)
-salsa
mammamia sa for siden:
rød og grønn paprika, løk og bønner som forvelles. Ost og hjemmelaget salsa.
LilleLeo sa for siden:
Vi har ikke så mye til egentlig. Agurk, tomater, paprika, mais (om vi har), løk. Bruker salsasauser, rømme og ost og det viktigste av alt - Cheddar Cheese Dip!
Hyacinth sa for siden:
På hvilken måte er det sunnere enn karbonadedeig?
konsulenten sa for siden:
Kanskje hun mente sunnere enn kjøttdeig (av storfe, altså)?
Taien sa for siden:
Jeg lager også egen salsa, men ikke HVER gang vi har taco. Men når jeg gjør det smaker det 100% bedre enn uten.
Min salsa består av: tomater, løk (fortrinnsvis en mildere hvit om jeg får tak i. Ikke hvitløk altså, men hvit løk), chilli, koreander (masse koreander), lime og bittelitt salt. Må stå kjølig i en times tid (jo lenger jo bedre).
Ellers er vi ikke så fantasifulle i taco-veien:
Tacotubs og tortillalefser
salat
mais
løk
paprika
agurk
kjøttdeig
koreander (ok, jeg elsker koreander så det er bare jeg som overdriver der altså)
salsa
ost
Har vi besøk setter jeg selvsagt også fram rømme, men verken mannen eller meg er noe glad i rømme så da utgår det hos oss ellers.
konsulenten sa for siden:
Koriander må jeg ha, forresten.
mkj sa for siden:
Hvis du ikke har forsøkt koriander før, så smak det før du putter det i salsaen. Jeg synes det smaker skikkelig dritt. Men det passer nok i smaksregisteret.
Lime bruker forresten jeg også. Både i salsaen og guacamolen.
Martis sa for siden:
Vi bruker å ha litt forskjellig til Taco. Vi bruker enten kjøttdeig/karonadedeig eller kylling i strimler eller begge deler. Kyllingen er ofte marinert enten i fajitaskrydder eller sånn crispy greier.
Hver gang:
tomat
løk
revet ost
salat
lettrømme
salsa
lefser og tacoskjell
Noen ganger
avocado eller guacomole
agurk
andre typer dressinger som f.eks ranch dressing
Koriander er nydelig i guacamole. :jupp:
Plutti sa for siden:
Bor vi i samme hus?
Acino sa for siden:
Vi bruker:
Isbergsalat
Tomat
Rød spiss-paprika
Rødløk
Annanas
Karbonadedeig med tacokrydder og litt ekstra nykvernet tørket chili
Han bruker i tilegg:
Søt chilisaus
Jeg bruker i tilegg:
Mais, masse mais!
Noen knuste tortillachips, salte.
Stjerneskuddet sa for siden:
Til taco har vi:
agurk
paprika
tomat
mais
ananas
isbergsalat/hjertesalat
gul løk
ost
purre
kjøtt
lefser
skjell
tacosaus
rømme/rømmedressing
Noen ganger lager vi potetgulldip og smører lefsene med (holidaymiks), mannen bruker guacamoledip om jeg kjøper det, noen ganger sånne syltet chili, vi varierer med kjøtt fra kjøttdeig, kyllingfilet, svinefilet, biffstrimler.... Tidligere brukte vi raspet gulerot...
Bomull sa for siden:
Jeg tenkte sunnere enn vanlig kjøttdeig jeg da, burde nok spesifisért det.
M&M sa for siden:
Jeg bruker strimlet hodekål i stedet for salat. Smakte det borte en gang, og det er mye bedre enn salat faktisk. Også må jeg ha aspargestopper! :nikker:
Flubby sa for siden:
Tacokjøttdeig, isbergsalat, søt paprika (den lange), chili, agurk, tomat, mais, løk, ost, guacamole, salsa, rømme/kesam, jalapenos på glass, ananas, tortillalefser og tubs.
Nip sa for siden:
Jeg bruker salatblad som lefse. Kutter opp salat, revet ost, karbonadedeig med løk, mais, hakket tomat, agurkbiter, paprikabiter, salsa
mose inn bønner i kjøttdeigen er også godt.
Fnissa sa for siden:
Oioi! Nå blir det taco snart kjenner jeg. ;-) Godt tips med stekt mais, det har jeg aldri tenkt på.. Det hører liksom til maiskolber.. Og å bruke strimlet hodekål istedenfor vanlig salat!! Det skal i hvertfall jeg gjøre neste gang. :-D Noen som har oppskrift på hjemmelaget guacamole? Jeg har også bare smakt ferdigkjøpt fra butikken og det var IKKE godt! :-p
dea sa for siden:
I følge han ene legestudenten som var på tv norge for en stund tilbake, skulle det være godt med banan på taco. Jeg har ikke turt å prøve selv.
Bayone sa for siden:
Ferdigkjøpt er IKKE godt. Jeg lager med avokado, 1 ss rømme, 1-2 fedd hvitløk saften av en halv sitron, salt, pepper, chili (evt. chilipulver)
Malina sa for siden:
Mango! :nam:
Skilpadda sa for siden:
Jeg moser avocado og smaker til med presset hvitløk, litt sitron- eller limesaft og litt salt. Det er noe av det beste jeg vet.
Teofelia sa for siden:
Creme fraiche er kjempegodt til taco. :jupp:I tillegg til mye av det du nevner, pleier vi å ha revet ost, agurk, tomat og paprika
Fnissa sa for siden:
Takk. :-) Det skal prøves neste gang! ;)
mkj sa for siden:
Jeg spiser ikke dette selv, men det hender jeg lager det. Da har jeg i tillegg i litt chili og et par-tre spiseskjeer med rømme.
Det med rømmen er vel ikke originalt, men det som er genialt med det, er at man kan tilberede det litt på forhånd (ikke timesvis på forhånd, men gjerne før man begynner med resten av hakkingen og stekingen) Da blander man først alt unntatt rømmen, og legger rømmen som et lokk over, og dekker til med plast og setter i kjøleskapet. Røres sammen rett før servering, da unngår man at den blir brun.
scilla sa for siden:
Og osten må være Ridder-ost så det smaker litt. :nam:
Mex sa for siden:
Er det noe ferdiglaget? Eller lager du selv?
Vind sa for siden:
Er vi virkelig de eneste som har sitron til taco? Vi skjærer de i små båter og presser litt saft over tacoen.
Jeg lærte det av noen meksikanske naboer, og de mente det var veldig viktig til meksikansk mat. Min favoritt meksikansk restaurant serverer også alltid sitronbåter som tibehør til taco, burritos etc.
Jeg bare undres?
Tangerine sa for siden:
Sikkert ikke de eneste, og nå skal jeg også innføre sitron til taco. :)
allium sa for siden:
Sånn gjør som regel jeg også. Men hvis vi er mange, lager jeg med finhakket chili, flådde, finhakkede tomater, vårløk og masse hakket koriander i tillegg. Det er godt, det.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.