Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Det å ignorere borettslagets regler

#1

Dixie Diner sa for siden:

Dere som bor i borettslag, kjenner dere til regelverket? Jeg tror mange ikke gjør det nemlig, eller driter i det, og det irriterer vettet av meg!

Her, og i de fleste andre blokker og borettslag, skal det være ro etter klokken 23. Det kjenner de fleste til. MEN det skal faktisk ikke være nabosjenerende støy etter kl. 19, dvs. banking og borring i vegger og lignende. Det driter naboene våre i! Vi flyttet hit for 2,5 år siden, og siden da har det flyttet inn en haug med nye folk. Hver eneste gang noen nye flytter inn, er det oppussing på gang. Helt greit, vi har nesten totalrenovert hele leiligheten selv. Men det er konstant banking og hamring i veggene både kl. 19, 20 og 21!

Jeg bryr meg ikke så mye, men datteren min er redd for banke- og borrelyder (irriterende nok) og får ikke sove. Jeg har mang en gang måttet sitte og roe ned en livredd unge kl 21 på kvelden, fordi naboene plutselig får trang til å borre i veggene i en halvtime i strekk.

Sist jeg var oppe og sa fra, ble jeg skjelt ut. Jeg måtte ikke komme her og tro jeg bestemte over dem! De jobbet hele dagene og hadde kun tid til oppussing sent på kveldene og det fikk vi bare godta. :snill:

Jeg skjønner at folk jobber mye og ikke har tid, og jeg synes det er tullete at det ikke er lov å borre og hamre i veggene på søndager og helligdager, for det er ofte folks eneste sjanse til å virkelig få gjort noe arbeid hjemme. Men når det står i regelverket at det skal være ro etter kl. 19, og det bor flere barn i blokkene som faktisk legger seg på denne tiden, bør folk kunne ta hensyn. For all del, jeg tåler litt hamring, men når folk begynner å hamre skikkelig og borre i veggene så det durer i hele blokka kl. 21 på kvelden, da synes jeg det går for langt!

Jeg skal snakke med styreleder i morgen, få henne til å legge et skriv i postkassene eller noe, der hun minner om regelverket.

Grr!


#2

Inagh sa for siden:

Jeg syns absolutt du skal snakke med styreleder i morgen, ja.

Greit at folk jobber og må pusse opp på kveldstid, men de bør for søren ta hensyn til at det er barn i rekka/blokka som skal sove! Jeg har selv vært hos en nabo og spurt om han hadde tenkt å holde på stort lenger, da gutten min var redd for lyden og jeg fikk ikke lagt ham... (Troppet opp med ungen på armen. :knegg: ) Han unskyldte seg pent, så jeg ga ham den halve timen ekstra han trengte... Han gjorde jobben unna på et kvarter.

Lykke til - håper styreleder hører på deg!


#3

Benzo sa for siden:

Bor man i blokk så må man regne med litt bråk, selv om regelverket sier tystnad etter kl. 19.00. I vår oppgang har det også vært litt oppussing de siste årene, inkl. oss. Stort sett har vi fått det til på dagtid fordi vi har leid inn folk, men jeg irriterer meg ikke over litt banking og borring utover sen ettermidag/tidlig kveld.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Litt bråk? Jeg tåler litt bråk, jeg tåler faktisk ganske MYE bråk så lenge det foregår på normale tider. Borring og skikkelig høy hamring i veggene langt ut på kvelden er både forbudt og hensynsløst. Så lenge det faktisk står i reglene at det skal være ro etter kl. 19, så er det uinteressant om folk får tid eller ikke, det er ikke lov. Hadde jeg ikke hatt barn hadde jeg ikke irritert meg (kanskje på vegne av andre da, siden jeg faktisk har empati). Jeg er heller ikke så nazi at jeg sitter og ser på klokka og mener det skal være fullstendig ro etter kl 19 på sekundet.


#5

Azi sa for siden:

ÅÅ som jeg ikke savner å bo i en blokk! Det er alltid en eller annen idiot som ikke tenker på andre enn seg selv! Håper at dem roer seg ned etter utsending av minne(?)lapper!


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal iallfall flytte langt herfra så fort som mulig. Til høsten når jeg får meg jobb, og vi kan få et høyere lån, skal jeg vekk fra blokkhelvetet her og inn i et hus så langt ute på landet at mennesker er et ukjent fenomen!
Vel, ikke så langt ute på landet da, men nesten. :knegg:


#7

Benzo sa for siden:

Ja, borring og banking i betongvegger er grusomt å høre på, men det er jo ikke alltid til å unngå. Jobber man sent, så er det jo kjipt å måtte vente en hel uke med å borre. :knegg:


#8

Dixie Diner sa for siden:

Hehe ja, men det er like kjipt at folk skal få ødelagt kvelden sin pga. naboer som jobber sent. Da snakker jeg om å måtte sitte og prøve å få en redd unge til å sovne hele kvelden, en unge som er drittsur hele neste dag pga. mangel på søvn. Usj! Har opplevd det mer enn EN gang, kan du si. Hun er ikke redd mye, men akkurat borring skremmer henne.

Så lenge det ikke er LOV så får man finne andre løsninger. Vi har som sagt totalrenovert leiligheten vår vi også, og vi brukte ekstra lang tid nettopp fordi vi ikke kunne/ville borre og hamre på kveldstid pga. naboene. Min mann jobber skift, og vi kunne vært ferdige på halve tiden om vi hadde kunnet borre og hamre på kveldstid, men vi valgte å ta hensyn.


#9

Benzo sa for siden:

Har ikke noe problemer med å forstå irritasjonen din, Iset. :)
Da naboen under skulle legge nytt kjøkkengulv, måtte han borre opp de gamle flisene. Herlig! :knegg:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Hehe borre opp fliser lager ikke bråk nei. :knegg:
Vi måtte gjøre det (såklart på dagtid!) da vi skulle pusse opp her, fy faen for en grusom lyd! Det var ikke akkurat bedre da mannen min måtte borre et avlangt hull nedover halve kjøkkenveggen til å ha ledninger inni. Hvitt murpuss over ALT, og den lyden "haunter" meg enda. :eek:


#11

Benzo sa for siden:

Hehe, godt dere er ferdig nå da. :)


#12

safran sa for siden:

Jovisst er det til å unngå. Det er bare å følge reglene, det. :snill: At du jobber dagtid er ditt problem. Ikke naboens.


#13

Benzo sa for siden:

Nå har ikke jeg borret på kveldstid, men har forståelse for at andre må det innimellom.


#14

safran sa for siden:

Hvorfor MÅ man det? Med mindre kona har satt rompa si fast et sted og må bores løs? Nei, av hensyn til andre mennesker får man følge reglene. Eller i det minste spørre/si fra først. Du får vente til freddan, som alle andre.


#15

Benzo sa for siden:

Det er ikke lov å borre etter kl. 19.00 på freddan heller, serru.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Egentlig er det uinteressant at noen føler de "må", for det er jo rett og slett ikke lov? Så lenge reglene er slik de er, så må de følges, ellers bør det jo bli konsenvenser.


#17

safran sa for siden:

Det var et forsøk på å være morsom. :glis: Du har kanskje sett den reklamen med han gamle gubben som ikke får noe før til helgen? Bytt ut med lørdag, da - om det gjør det lettere.


#18

Benzo sa for siden:

Hehe, jeg tok den da vettu, men måtte bare være litt vrang. :D


#19

Dixie Diner sa for siden:

Nå fikk jeg plutselig en sinnssyk Norvegia-craving.


#20

Benzo sa for siden:

Det går det an å gjøre noe med, uten å varsle nabo'n. :D


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jepp, og det har jeg allerede gjort. :sitter og tygger på Rugsprø med 3 meter tykt lag Norvegia på:


#22

Solen sa for siden:

Det var en grunn til at vi flyttet fra blokk, og nå fikk jeg en påminnelse om hvorfor.


#23

Benzo sa for siden:

Rugsprø?? Etter kl. 19.00?? Det bråker omtrent like mye et borr, eller forresten, Havreknekke er verre. :D


#24

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg skal ALDRI mer bo i blokk. Never, ever! For noe dritt! Har ikke hage heller, noe som ødelegger meg psykisk nå om sommeren.

Pøh, jeg spiser EKSTRA høyt for å irritere drittnaboene oppfor, siden de syntes det var så festlig å hamre i veggene kl. 20 idag. :glis:


#25

Benzo sa for siden:

Hehe, du får ta med deg Rugsprø skivene inn på badet, det er vel der det er mest lytt. :D


#26

Dixie Diner sa for siden:

Lytt ja, jeg kan faktisk ofte høre hele samtaler mellom familiemedlemmene over oss, på badet. :eek: På do også, forresten.

For ikke å snakke om røykingen til kjerringa under oss. Hun tenner sikkert en ny røykt med den siste, og har dampet ned hele blokka her. Ventilasjonen suger, og hele leiligheten og trappeoppgangen her lukter faktisk røyk flere ganger i uka. Det er helt grusomt.


#27

Benzo sa for siden:

Fysj a meg! Det er i hvert fall en sak for styret.


#28

Avatar sa for siden:

Iset, du har min fulle sympati. Det finnes ingenting verre enn å irritere seg over noe i sitt eget hjem (noe man ikke er skyld i selv!)
Nå er det vår og sommer; da dukker mitt problem opp igjen! :mad:

Ja, jeg har også lyst til å flytte. Selv om jeg ikke bor i blokk.


#29

Michayla sa for siden:

Trenger ikke bo i blokk for å oppleve dette.
Vi fikk hele sommeren ødelagt av slik leven.
2 naboer holdt på fra tidlig morgen til sene kvelden med å bygge ut, bytte kledning, saging hamring, etc.
Ungene fikk ikke sove.

De holdt til å med på søndagene.
DA sa jeg ifra, når de pinadø bruker alle de andre dagene, så kan vi i det minste få søndagen ifred.
Gikk ikke an å sitte ute.
Gubben gikk over til den ene naboen med spikerpistolen vår, slik at arbeidet skulle gå fortere unna...

Veldig irriterende med bråk.


#30

Molly sa for siden:

Masse sympati herfra, Iset. :klem: En av naboene våre fant ofte ut ca kl 0030 at han måtte hamre og banke litt, holdt ofte på 1/2-1 time i slengen. :gaah: Han har heldigvis gitt seg nå.


#31

Ru sa for siden:

Hos oss er det ikke lov med banking og boring etter kl 19 /før kl 07. Det har gått svære oppslag på intern-tv om det, siden det tydeligvis ikke har vært holdt.
Her i huset har de fleste hamret litt her og litt der, men vi er få og har snakket sammen, og ikke minst: Alle de som har pusset opp her i huset har barn og klokkeslettvett som jeg liker å kalle det.

Det er alt for mange mennesker som driter i reglene i dette borettslaget, men det er vel takken for at det er så svært. Spør du meg burde det vært delt i to.


#32

MokkMokk sa for siden:

Nå kjente jeg plutselig en intens glede over at vi har lagt borettslags- og rekkehustiden bak oss. Aah! :lettet:


#33

Misteri sa for siden:

Det var en gang vi bodde der... Den dagen er over, vi bor i enebolig nå. :knegg:

Det er en grunn for slike regler, slik støy i en murvegg kan ikke sammenlignes som å være nabo til en som snekrer i en enebolig.

Du har min fulle sympati. Si ifra til styreleder og putt lover og regler i postkassa til den naboen som skjelte deg ut. ;) Uten avsender og noter med RØD tusj under de punktene de bryter.


#34

Dixie Diner sa for siden:

Nettopp. I en blokk høres alle smålyder, og slike lyder blir jo bare helt grusomme. Skjønner ikke at folk ikke kan ta hensyn!
Jeg satt her og skrev noen saklige lapper en gang, der jeg henviste til regelverket, men jeg turde ikke legge dem oppi. Får man lov til sånt? :o


#35

Adrienne sa for siden:

Jeg husker med gru den lørdagsmorgenen naboen vår fant det for godt å begynne å pigge i murveggen klokken halv syv. Han vekket hele oppgangen, og det var et riktig så festlig syn å se alle naboene stå trøtte og forvirret ute i oppgangen for å finne ut hvem synderen var. Himmel og hav så det bråker når man borer og hamrer i murvegg. Lyden forplanter seg overalt og den som klarer å sove i det bråket skal ha et et veldig godt sovehjerte.

Det er også lov å komme med nabovarsel, man er alltid litt mer tolerant overfor naboer som kommer og forklarer at man skal gjøre noe, hva som kommer til å gjøres og hvor lenge man kommer til å holde på. Det er også lov til å planlegge aktivitetene, slik at man gjør det som bråker mest med oppussingen i helgene, eller på andre tidspunkt hvor det ikke plager naboene så mye at man bråker.

Bor man i blokk må man lære seg å ta hensyn til naboene, så enkelt er det bare. Og det er grunnen til at vi nå bor i enebolig. :knegg:


#36

annemede sa for siden:

Det er godt å bli minnet på hvorfor man flyttet, og ja jeg har også ignorert de reglene av og til, hadde en jentunge med kronisk diare og ikke lov til å vaske klær etter klokken 1700 på en lørdag og ingen naboer hjemme, så vasket jeg lett litt klær.

Det beste var en nabo som hamret i en murvegg en tidlig lørdag morgen, *bank, bank, bank, bank, pause AU FAEN * :flire:


#37

Adrienne sa for siden:

Mer plagsomt enn naboen som pusset opp var faktisk den nabodamen som dro med seg mannfolk hjem hver gang hun hadde vært på byen og hadde så høylydt sex at hun vekket oss med alt bråket sitt. Det er jo ikke så moro å bli vekket klokka fire om natten, men det er spesielt lite moro å måtte høre på skriking og stønning i en halvtime midt på natten.


#38

annemede sa for siden:

:fnise:

Må bare flire litt, men jeg forstår at det må være kjedelig!


#39

Adrienne sa for siden:

Ja, vi har jo flirt litt vi også, i etterkant, og det er jo unektelig en god historie å fortelle, men akkurat der og da var det bare ubehagelig.


#40

Sokk sa for siden:

Vi hadde naboer som tydeligvis levde i et meget stormfullt forhold. Den ene natten var det lyder som tilsa at de elsket hverandre høyt (eller høylytt, kanskje), mens neste natt kunne det være høye brøl ("I will kill you!") og slåssebråk, dunk i veggen og sånn... :himle:

Sikkert spennende for dem, men hvorfor involvere alle naboene, liksom? :lalala:


#41

Che sa for siden:

Send inn en søknad til styret - da er de forpliktet tilå gjøre NOE med det iallefall...sitter i et nazistyre



#43

Che sa for siden:

Kremt - mente selvfølgelig klage til borettslaget.


#44

Blå sa for siden:

Å gjøre bråkende oppussingsarbeid om kvelden er en uting, uansett om det er borettslag eller ikke.

Vi bor i selveiende rekkehus. For noen år siden, da naboen fant ut at det var en god ide å pusse opp badet ved å bruke tiden mellom 20 og 22 hver kveld sa jeg ifra. Det var veggen inn mot datteren vår og hun våknet.

Jeg har problemer med å se at arbeidstid er et argument. De fleste er ferdig på arbeid ca kl. 16. De som er ferdige senere enn det har som oftest fritid om morgenen. Det må være mulig å være ferdig med bråkete arbeid før vanlig leggetid for barn og i hvert fall når man har fått beskjed om at man er til plage.

Du har min fulle sympati.


#45

Dixie Diner sa for siden:

Ett år er gått siden jeg startet tråden, er ting blitt bedre? NEI! Nå orker jeg ikke bo her lenger! Vi klager jo, men problemet er at det flytter nye folk inn HELE tiden (det er masseflukt fra blokkene her for tiden, gee wonder why) og samtlige av dem skal selvsagt totanrenovere leiligheten sin. Og de fleste (overraskende mange) er helt sikre på at regelen for ro er klokken 23?! Dette ser ut til å være en ganske gjengs oppfatning. Ja, klokken 23 skal det være ro, men banking og borring og annet som er til stor sjenanse for naboer, skal være helt slutt etter kl 19.

Nå er det nettopp flyttet inn noen i fjerde etasje (vi bor i første, det er utrolig lytt her) og de begynner faktisk bankingen i 19-tiden og holder på til 23 enkelte kvelder. De tror tydeligvis det dreier seg om "ro etter kl. 23". En nabo sa han hadde sagt fra til dem, men dagen etter var det på an igjen. Dessuten, når DE slutter, begynner de neste som flytter inn, og det er vel rett rundt hjørnet tenker jeg. Det flytter inn nye folk her annenhver uke, omtrent.

Jeg skjønner ikke hvordan folk tenker? Er de ikke klar over at folk bor her med barn, barn som faktisk ikke legger seg kl 23?

(Jeg vet jeg er litt i klagemodus for tiden, men bedre å få det ut her enn å syte i RL. :knegg:)


#46

Pio sa for siden:

Her er jeg fullstendig enig med deg. Vi opplevde det samme, mistrivdes veldig og det endte med at vi flyttet.
Vi oppdaget at folk hadde et ganske selektivt forhold til borettslagsreglene og overholdt de reglene som passet dem, NÅR det passet dem.:rolleyes:


#47

MokkMokk sa for siden:

Siterer meg selv jeg, siden jeg føler det på samme måte i år. :D
Du har all min sympati, Iset. Du virker dog som en handlekraftig kruttønne, hva med å forfatte ditt eget lille klageskriv og legge i postkassene til naboene? Et som er litt mindre PK enn hva styret vil klare å snekre sammen. :knegg:


#48

Dixie Diner sa for siden:

Been there, done that. :knegg: Mannen har også printet ut borettslagets regner fra hjemmesiden, understreket det aktuelle og klistret på døren til de som driter i reglene. Det har ofte hjulpet, men så flytter noen andre inn uka etter ogt så er det påan igjen ...

Hadde vi fått mer lån i banken hadde vi flyttet I GÅR! Kan selge leiligheten for rundt 2 millioner, men det hjelper jo ikke når alt annet koster minst 2,5.


#49

Che sa for siden:

Om styret skal kunne gripe tak idet, så skal egentlig klagen være skriftlig.

Jeg bor i borettslag og har sittet i styret - og JA, veldig mange driter i borettslagslovene/-reglene.


#50

Dixie Diner sa for siden:

Ja men det føles litt voldsomt å komme med skriftlige klager til alle nyinnflyttere. Jeg synes egentlig styret kunne feks. lagt en lapp i postkassen til alle som nettopp har flyttet inn, der de understreker viktigheten av disse reglene. For det er altfor få som er klar over dem. :sur:

Vi har masse nabobråk også. Spesielt de som bor rett over oss (kommunal leilighet, stønn). De kan ikke ETT ord norsk, så da mannen og ei dame fra styret var oppe og skulle gi dem beskjed for en stund siden, var det helt umulig. Ingen i leiligheten kunne et eneste ord norsk. Styret skulle da få en tolk fra kommunen hit som kunne gå gjennom reglene sammen med dem. Vel, dette er 5-6 måneder siden og ingenting har skjedd enda.
I tillegg sliter vi med ekstremt dårlig ventilasjon i blokkene her. Røyker noen inne, merkes det i alle leilighetene. Ingen av oss røyker, men vi har allikevel MYE røykelukt i hele leiligheten hver eneste dag ...

Høres det ut som jeg vil flytte eller? :knegg: Det er fryktelig psykisk nedbrytende å bo her.


#51

Che sa for siden:

Om de får 3 klager over kort tid (lurer på om det er 6 eller 12 mnd) så kan borettslaget kaste ut vedkommende. Kommunen er vel pliktig til å ta hjemmebesøk i de kommunale leilighetene om de klager der - da klagen nemlig skal sendes til kommunen og ikke til de som bor der (evt sendes til begge - det har borettslaget her pleid å gjøre)


#52

Maz sa for siden:

Jeg synes du skal gi styreleder klage skriftlig. Det er mye lettere å forholde seg til en skriftlig enn en muntlig klage. Mange ganger så går folk tilbake på muntlige klager. "Tja, nei jeg mente det ikke så bokstavelig osv".

Foreslå til styret, eventuelt på generalforsamlingen at relementet opplyses om til alle nyinnflyttede, og at reglementet henges opp i alle oppganger.


#53

Aminta sa for siden:

Så irriterende!
Jeg hadde glatt klaget igjen, skriftlig.

Vi bor også i blokk, men her er det faktisk ingen problemer, overhodet. Muligens fordi alle som bor her er vestkant-snobber, men dog. Det er deilig at alle overholder reglene og er hensynsfulle og hyggelige.
(Den eneste som brytes er reglen om ingen vask i vaskekjelleren etter et visst tidspunkt, men det plager ingen, så den regelen brytes av alle, fordi alle er enige om at det er greit.)


#54

Mei sa for siden:

Vi bor også i blokk - og for tiden har vi nydelige/veloppdratte naboer. Sånn var det ikke for en tid tilbake. Vi og et par andre småbarnsfamilier har virkelig stått på for å få folk til å forstå at de ikke kan banke og borre etter 20.00 eller feste etter 23 hver helg med påfølgende nachspiel fra 03 og utover. En av naboene hadde litt tungt for det, men etter en skriftlig klage med mange underskrifter på samt en samtale med driftsleder har det blitt stille fra den kanten også.

Bor man i blokk må man finne seg i en del ja - men man må også ta hensyn til sine naboer og reglementet :nemlig:.


#55

Honda sa for siden:

Klag.

Vi leide en gang et rettehus leilighet og vegg i vegg med formannen . De var borte helt til kl 20 da ungene hannes la seg og DA begynnte de å snekkre og borre. de skulle flytte så de skulle pusseopp siste del av kjelleren for å få høyere takst.
yeah :snill:

Er glad vi bor i enebolig nå. jeg er ikke laget for å ha naboer vegg i vegg på begge sider

*liker å ha bass på når jeg ser film og ungene mine sover bedre når bassen slår i veggene :fnis: *


#56

bina sa for siden:

Vel. Ja. Og nei. Det kommer jo an på om det er hold i klagene, da. Hvis klagene er av typen "jeg tror jeg hørte at noen gikk over golvet, og det forstyrret meg veldig" så blir det neppe konsekvenser av det.

Jeg må jo også si at det er svært individuelt hvor forstyrrende man syns ulike typer lyd er. F.eks. høres det rimelig ekstremt ut å bli forstyrret av at noen pusser opp leiligheten sin 3 etasjer over ens egen. Kanskje vil styret også syns at det er litt ekstremt.

Men generelt ja. Alle klager som man ønsker skal tas til etterfølgelse må leveres skriftlig, ellers koker det bare bort i kålen.


#57

Mei sa for siden:

Naboen vår, som hadde litt tungt for det, fikk først en skriftlig advarsel. Da han tydeligvis ikke klarte å lese den, ble han innkalt til samtale med driftsleder - som tydeligvis ikke snakket tydelig nok. Naboen måtte inn til enda en samtale med driftsleder, hvor ordene "advokat" og "ikke velkommen i borettslaget" ble nevt og da virket det som det gikk et lys opp for fyren. Etterpå har vi knapt nok hørt han hoste i trappen.


#58

Polyanna sa for siden:

Bina: Det kommer an på huskonstruksjonen. I noen betongblokker vil alt du gjør "i veggene" forplante seg til hele bygningen. Faktisk såpass at det er vanskelig å finne ut hvor lyden kommer fra - den kommer fra "overalt". Det kan kjennes ut som om noen står med slagborret rett ved hodet ditt, selv om det foregår flere etasjer unna.


#59

Fru Snurp sa for siden:

Signerer denne. Her har nesten alle bad blitt pusset opp det siste halve året (ja hele min barselperiode) og det er ikke noe forskjell når de pigger opp betonggulv i 9 etg eller rett over oss i 5 etg... :må rømme leiligheten når det er som værst:


#60

MegaMie sa for siden:

I blokka vår er det så lytt at vi og naboen over hører hverandres barn gråte på natten. Litt forvirrende til tider..."er det vår eller deres?"

Ellers så ble vi vekket her en natt kl 04 (på en torsdag!) at de nye naboene kranglet så høylytt av vi vurderte å ringe politet. De virkelig SKREK til hverandre så lenge og så høyt at vi var redd luringen skulle våkne. Skjønner ikke at det går ann jeg...:rolleyes:


#61

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Håhei, det hadde du ikke sagt om du hadde sittet her og hørt borret i murveggen eller bankingen. Mannen min trodde HELT sikkert at det var naboene rett over oss som holdt på, han nektet å tro det var i fjerde. Men det var det altså. Det er helt sykt hvordan lydene høres overalt her i blokkene.

Det deiligste er jo å høre naboene gå på do. Daglig hører jeg prompe- og tisselyder, og når de trekker ned i toalettet. Sitter jeg selv på do eller er på badet, hører jeg ALT naboene nede snakker om, om de er i "området" rett nedenfor meg. For noen dager siden satt jeg på do og hørte naboene nedenfor snakke (:knegg:), og så luktet hele dassen vår kinamat. Åpner døra og roper ut til mannen min "hey, de har kinamat nede, skal vi også bestille?" og så hørte jeg naboene under "haha, hvordan visste HUN at vi har kinamat". :humre:

Takk for alle råd, folkens. Jeg skal være flinkere til å klage skriftlig når det er noe, men jeg synes bare det er litt ekstremt å sende skriftlig klage til hver eneste nyinnflyttede nabo, for da må jeg jo sitte og skrive klager hver uke omtrent ...


#62

Bokormen sa for siden:

Vår erfaring er at det slettes ikke er lett å bli kvitt plagsomme, ja direkte farlige naboer. :mad:

Det forrige huset vårt lå på et felt hvor kommunen eide en del rekkehus. Og i et par slike leiligheter bodde det noen snørrunger på 18-19 år som sov til langt på dagen og brukte ettermiddag, kveld og natt til råkjøring, fyll og fest. Det sier jo sitt at politiet etter hvert fikk som rutine å svinge nedom feltet nesten daglig. Flere av oss som bodde der holdt på å bli kjørt ned, og en gang kjørte de nesten gjennom gjerdet vårt og ned i hagen vår. Bilene hadde aldri skilt, vi visste at de ikke hadde førerkort. Jeg ringte kommunen ørten ganger pga bråk, det var flere underskiftskampanjer blant naboene osv osv. Men hjalp det? Nei da. :sur:


#63

Dixie Diner sa for siden:

Nei, vi hadde jo et rent helvete med de forrige naboene over oss (kommunal leilighet), de hadde fått flere skriftlige klager fra andre naboer men de ble aldri kastet ut. Eller jo, en vakker dag ble de heldigvis det og vi hadde det til dels fredelig, helt til de nye flyttet inn over. Der vi bodde før, eide kommunen huset oppfor oss, og der var det politi-razziaer hver helg, hele gården VÅR var full av politibiler i helgene. Nei, jeg skal virkelig ALDRI bo i nærheten av en eneste kommunal leilighet noensinne. :sur:


#64

Harriet Vane sa for siden:

Nå finnes det vel strengt tatt OK folk som bor i kommunale leiligheter også, da. Det er ikke alle som kan jobbe og det betyr ikke nødvendigvis at de er bråkete regelbrytere. Men joda.

Jeg bor i vestkantlavblokk og her er det så veldrevet og fredlig at det er en fryd. Vi har noen overivrige tullebukker her som er flyttet hit fra eneboliger som ble for store og tungvinte og de er en pest og en plage, for de ikke er innstilt på den kollektive tankegangen som ligger i bunnen når man bor mange tett. Det er ikke noe stort borettslag, 75 leiligheter fordelt over flere hus rundt to tun, med fellesvaskeri og sånn. De tidligere eneboligboerne er utrolig lite fleksible og irettesetter, kjefter og maser på andre så man blir sprø. Men fyllebråk , sex så alle kan høre og utagerende oppussing er vi ikke plaget med.

Vi er bare 6 leil. i oppgangen og selv om vi er flere som har pusset opp litt i de siste årene, så prøver vi å ta hensyn. Og jeg synes alle er superflinke til å ta hensyn til oss som er de eneste som har barn. Og Lille får bursdagspresang av nesten alle naboene og sånn.

Huset vi bor i er et murhus og borring forplanter seg veldig, jeg er glad for at baderomsoppussingen ble tatt oppgang for oppgang på fellesen, og ikke her og der. Vi flyttet ut de ukene det sto på, for bråket var helt ulevelig.


#65

Dixie Diner sa for siden:

Ja, mamma bor i kommunal leilighet (jeg er oppvokst i flere kommunale leiligheter). Men problemet er at man aldri vet hvem man får som naboer (det gjør man jo ikke uansett, men det er ofte litt verre med kommunale boliger). Så jeg orker ikke å bo i nærheten av en slik når jeg har så dårlige erfaringer.


#66

Harriet Vane sa for siden:

Jeg synes faktisk det er verre med dem som følger for mange regler for strengt og dikter opp sine egne i tillegg, enn dem som er litt på kanten.


#67

Dixie Diner sa for siden:

Ja, vi hadde ei kvinnelig Narvestad i blokka for en stund siden. Festlig (not). :knegg:


#68

Stompa sa for siden:

Enig. Jeg bodde et år i leid leilighet i et sameie på Majorstuen (ikke noe Majorstua i det sameiet, nei :knegg: ), og det var helt ekstremt. Det var regler for alt omtrent, som hvordan dørene skulle lukkes, hvor man kunne stå og snakke, hvor dørskiltene skulle kjøpes (og kjøpes skulle de; ikke lov med midlertidige løsninger eller å la være å ha navn på klokka), hva som kunne stå på dørskiltene, når vinduer kunne være åpne osv osv. Alt dette ble tett fulgt opp av den kvinnelige styrelederen. Jeg er i utgangspunktet ikke veldig opprørsk i handling, men jeg følte meg som en trassig treåring til slutt. Og da Narvestad dukka opp på TV kjente begynte jeg å lure på om Stoltenberg kanskje har bodd i samme gård. :knegg:


#69

bina sa for siden:

Jeg syns det høres ut som om det er ekstremt lytt der du bor. Og dermed tror jeg det blir enda vanskeligere å nå fram med klager. For når du faktisk kan høre så mye som du her beskriver, da er det nesten umulig for å folk å få gjort noe uten å forstyrre andre. Mitt beste råd da er å flytte. Jeg hadde ikke orket å høre toalettlyder fra naboene. :o


#70

Dixie Diner sa for siden:

Nei du kan så si. Det er ikke akkurat favoritt-lydene mine. :knegg: Men nettopp da bør man jo ta litt hensyn også. TV-lyder og sånt er HELT greit, det er denne bankingen og borringen som er skikkelig plagsom, og det er jo faktisk ikke engang lov etter 19, så da bør jo den saken være grei.

Flytte ja, vi drømmer om det hele tiden og har gjort det i et par år allerede. Men når man ikke er "rik" så nytter det ikke. Kan selge leiligheten for rundt 2 millioner, men vi får ikke mer lån i banken og pga. omkostninger kan vi jo maks gå opp til 1,7 - 1,8, og for det må vi jo flytte til Sauda for å få noe brukbart. :sur:


#71

Kanina sa for siden:

Vi bodde tidligere i en leilighet i et gammelt borettslag fra 30-tallet. Naboen på 95 har bodd der siden innflytningen omtrent, og kunne oppdatere oss på tidligere tiders husordensregler. Det var selvsagt inntil nylig ikke lov å tørke klær på søndager (det er sikkert vanlig fremdeles). Det var også egne tørkestativer for hver oppgang, eller, hver oppgang hadde sin anviste del av fellestørkestativet! Det var ordnung, det.

Nå bor vi i et nytt borettslag som er konstruert på betong. Alle husene er forbundet med betong, via garasjeanlegget under oss bl.a. Så når noen borrer i betongveggene, spiller det ingen rolle om det er nærmeste eller fjerneste nabo, det høres akkurat like godt. De fleste her har barn, og tar hensyn etter ca kl 20.


#72

Mei sa for siden:

I vårt borettslag var det ved forrige generalforsamling forslag om å forby klesvask (i egen leilighet) på søndager. Barnefamiliene møtte mannssterke opp og stemte forslaget nord og ned.


#73

Dixie Diner sa for siden:

Haha forby KLESVASK på søndager?? :dåne: Godt de stemte forslaget ned, det går fader ikke an. :rofl:


#74

kie sa for siden:

Jeg har erfaring som leietaker i kommunal leilighet. Jeg anser jo meg selv som en respektfull og grei nabo, da. Men man må jammen tåle mye rart som "kommunalt pakk" (som en nabo en gang kalte det) også. F.eks. at en nabokjerring setter i gang underskriftskampanje for å få kastet ut de to familiene med funksjonshemmet barn. Vårt barn og en nabo som har et barn med Downs syndrom.

Jaja. Hun fikk i alle fall ingen underskrifter fra naboer ved siden av, over eller under leilighetene. Og hun fikk ikke noen i nærheten med på å juge på oss unødig støy. Så da begynte hun jaggu å tråle andre oppganger bortetter blokka i håp om å få en underskrift. Jeg tror hun fikk et par stykker 2-3 oppganger bortenfor vår. :knegg:


#75

kie sa for siden:

Og for ordens skyld; det var ganske guffent å leve med usikkerheten mens det sto på. Vi visste jo ikke hvem kommunen eller styret ville tro på. Folk tenker jo så mye rart når de hører "kommunal leilighet". I en allerede sårbar situasjon er det ganske ekkelt å føle at man er prisgitt naboers eventuelle fordommer og motvilje mot kommunal leilighet i nabolaget generelt sett.


#76

safran sa for siden:

Før vi kjøpte her, bodde vi i et borettslag der det var fellesvaskeri. Der var det ikke lov å vaske på søndager. Maskinene sto. :nemlig:


#77

Dixie Diner sa for siden:

:klemme:

Som sagt, jeg har vokst opp i FLERE kommunale leiligheter (den siste bodde jeg i fra jeg var 6 til jeg var rundt 23), og mamma bor fremdeles i kommunal leilighet. Men med den dårlige erfaringen jeg har fra andre kommunale boliger, tør jeg ikke ta sjansen på å bosette meg i så umiddelbar nærhet til en slik bolig igjen.


#78

Harriet Vane sa for siden:

Lurer på om du kan ha hatt min tidligere kollega som styreleder. Hun kunne sitte i kantinen mandag og klage over at naboene hadde hatt vorspiel frem til både 21 og 22 på lørdager, for det hadde hun hørt når hun gikk ut i gangen og la øret inntil døren deres. :gal:

Her er det forbudt å vaske eller tørke tøy i vaskeriet eller på det store utendørs klesstativet på søndager. Kjipern for oss som er i full jobb og og ville hatt god nytte av en dag til med store vaskemaskiner, digre tørketromler og raske tørkeskap til disp.

Vaskemaskinene kan brukes i 3,5 eller 4,5 timer hver. Da har man hhv 2 vaskemaskiner eller 1 litt raskere til disp, og jeg får unna hele ukesvasken med sengetøy, duker og alt på den tiden. Hvis jeg er ferdig før, så tørker jeg pent av vaskemaskinene, skriver ferdig, hilsen Mim på en post-it-lapp og går min vei, og lar andre bruke maskinen om de kommer tidlig. Yndlingsnaboen vår er slik at han nekter andre å bruke "hans" maskin når han har vasketid, og sitter vakt i vaskekjelleren så ingen skal ta "hans" tid. :gal:


#79

Dixie Diner sa for siden:

Jøss, så det er ikke bare jeg som har sære naboer. :knegg:

Huff, han som bor under oss gir tydeligvis en god faen i alt som heter regler. Har hatt problemer med ham før også, en jypling på sikkert rundt 25 år. I går hadde han tydeligvis fest, med intenst høy dunkemusikk fra 22.30 til rundt 02.00. Det var helt forferdelig, det var så høyt at jeg kunne glemme å legge meg, og vesla våknet og fikk ikke sove igjen. Heldigvis sov Luca gjennom det. Mannen var nede TO ganger og spurte om de kunne dempe seg litt, da de hylte og hoiet som noen andre galninger hele tiden. Men med en gang han kom opp var det på'an igjen, og da skrudde de musikken ENDA høyere, sikkert for å irritere "den teite naboen". I tillegg røykte jo sikkert alle sammen der nede og ALL røyken sev opp til oss. Toalettet og gangen vår luktet sånn røyk at jeg fikk tårer i øynene og hadde problemer med å puste skikkelig (nei, jeg er ikke hysterisk), og alle klærne som henger til tørk på "terrassen" (innglasset) stinket røyk i morges, så jeg måtte hive alt i maskinen igjen. Jeg mistet pusten da jeg kom ut i gangen og på do igjen i dag, fikk DEN røyklukta imot meg. Rommet til vesla stinker også.

HELDIGVIS jobber styret (visstnok) med å fikse ventilasjonen nå. Ja, det har bare tatt 10 år omtrent. Da vi flyttet inn her for 3,5 år siden var ventilasjonen skikkelig dårlig og den har enda ikke blitt fikset. Jeg synes det er helt sykt at vi skal betale 3500,- i leie i måneden når vi omtrent ikke kan være inne i vår egen leilighet enkelte dager pga. andres røykelukt. Mange av mine røykende venner og familie har selv reagert og tror folk har vært her inne og røyket, så det er ikke bare det at vi er ikke-røykende oversensitive hysterikere.


#80

-ea- sa for siden:

Iset, det høres jo helt forferdelig ut med den røyklukta.

Jeg bor også i blokk nå. Her er det felles vaskekjeller, men alle har sine egne maskiner der nede. Kjekt å slippe å vaske klær til bestemte tider. Noen har bygd om leilighetene slik at de har vaskemaskin inne hos seg selv, og jeg merker enormt godt når naboen under meg sentrifugerer.

Kanskje jeg skulle finne fram reglene (hvis jeg har fått dem) og se når tid jeg har lov å bore i veggene? Har ikke tenkt på at det skulle være forbudt å gjøre det.


#81

Nuppa sa for siden:

Ja, gud forby. Det ville jo være skikkelig ille. :rolleyes:

Herlighet, glad vi slipper å forholde oss til borettslag altså.


#82

Dixie Diner sa for siden:

Tror reglene er omtrent de samme de fleste steder. Hos oss står det:


#83

MissS sa for siden:

Gud, så glad jeg er for at vi har flyttet fra blokkhelvete! All min sympati, Iset!


#84

B@mbi sa for siden:

Iset: Har dere sikringsskap på gangen? Trekk ut sikringene til bråkenaboen neste gang de holder på så sent og ikke vil høre. Funker, nemlig :D

Ellers er jeg sjeleglad for at vi flyttet fra vår leilighet for en mnd siden. Jeg hadde garantert klikket i løpet av sommeren pga bare En nabo. Vi slet og om røyking. Og naboen ga blanke i at jeg faktisk ble syk. Flytte seg til andre siden av terrassen gadd hun ikke. For stolen sto jo der :dåne: De ramlet og slamret og bråkte hele dagen. Ungene klatret over skilleveggen på terrassen eller hang på den og glodde. I år satte forresten foreldrene likegodt utebordet så langt ute på sin terrasse at de hadde fullt innsyn i hele vår leilighet og uteplass. OG de presterte å bli sure da jeg satte parasollen som skjerming for å orke å være hjemme.

Jeg savner heller ikke de som bodde vegg-i-vegg med soverommet. De bråkte hver gang de hadde seg, kun på bestemte dager må skjønne :nemlig:

Og murborringen?
Jeg har dratt med meg 2 hylende unger og ringt på hos en som bare MÅTTE borre en kveld. Og skremte opp barna som selvsagt hadde sovnet. Snakker om pensjonist som er hjemme hele dagen ellers.

Jeg savner heller ikke å høre alle andre sine vaskemaskin-sentrifugeringer som ikke står stødig og gjør så glassbordet vibrerer og bildene rister på veggene.

Jeg skal ikke tilbake til leilighet, iallefall ikke før jeg blir så gammel at jeg ikke hører de andre bråker :knegg:


#85

-ea- sa for siden:

Hmm... nå kom jeg nettopp over en annen av blokklivets "gleder", da jeg glad og fornøyd satte kursen ned trappene med klesvasken. En svær jævla dam med SPY i trappa!

Jeg lokaliserte raskt "synderen", én fordel ved å ha soveromsvinduet ovafor inngangsdøra, er at man hører jo når folk kommer hjem om natta. Så jeg ringte på nede i første og spurte forsiktig om han hadde hatt gjester. Gurimalla så flau han ble. Da jeg kom opp fra vaskekjelleren sto han stakkar'n og vaska. Hadde hatt en gjest som bare "forsvant" i natt, sa han. Gjesten har altså gått opp trappene og spydd i tredje etasje :himle:

Nå må jeg vel sørge for å treffe på de gamle nabokjerringene mine og fortelle at det var ikke meg. Én av dem hadde nemlig hengt opp lapp på gelenderet: "Kan den som har SPYDD her fjerne det snarest. Fy! Fy! Fy!" :knegg:


#86

Interference sa for siden:

Iset: Fjern sikringene. Det gjorde gubben her i blokka, vi har ikke vært plaget av fest fra den leiligheten siden! :D


#87

Dixie Diner sa for siden:

Haha genialt. Det skal jeg huske senere!! :glis:


#88

Jenna sa for siden:

Tror jeg må bo i et ganske greit borettslag, for det er ikke på langt nær et sånt helvete som de fleste her uttrykker at de har opplevd. Ja, det er bråk og lyder fra naboene rett som det er, men vi har da flyttet inn i blokk frivillig og kan ikke forvente "total tyssnad". Jeg er fullstendig enig med Iset om at borettslagets regler SKAL følges og det er ikke akseptabelt med boring og hamring sent på kveldene.

Vi har bodd her i snart 10 år (4 av de med barn) og jeg kommer til å savne området når vi flytter i oktober. Har overhode ikke noe vært forhold til naboene og vil ikke savne dem, men de har vært greie og ordentlige, kun med noen små episoder innimellom.

Men så flytter jeg da også til en ny leilighet med nye naboer, bare ikke så mange og så tett..... :fnise:


#89

T-bone sa for siden:

For noen år siden bodde vi i blokk og da romjulen var kommet hadde jeg endelig fri og tid til litt oppussing.:D Siden det var murvegger måtte jeg bore med murborr i veggen for å feste plugger. Slik holdt jeg på et par timer både 1. og 2. juledag, men så var det noen som ringte på døra. Det var en sinna dame (tillitsvalgt, vaktmester eller noe) som endelig hadde klart å lokalisere hvor lyden kom fra etter en dør-til-dør aksjon. Jeg fikk mye kjeft og en kopi av ordensreglementet.:realmad:

Jeg erkjente alt og var en angrende synder.:nemlig:
I det gjennomregulerte ordensreglementet fra 60-tallet sto det for øvrig at selv sang-/korøvelser ikke var tillatt etter klokken 20:00.


#90

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes personlig det er helt greit med borring på søndager, feks. Men IKKE etter kl 19, for man vekker jo faktisk hele blokka med sånt. Helt utrolig hvor mange som ikke skjønner at det faktisk bor folk med barn i blokker, og at barn ikke er oppe til 23.

Men jeg må innrømme jeg er litt glad for at det ikke er lov på søndager, for da har vi i hvertfall EN dag der vi er sikre (yeah right) på at vi slipper mareritt-borring.


#91

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er oppvokst i blokk, og der var det så og si aldri noen slike problemer. Heldigvis. Men her er det helt forferdelig. Det er nok ikke for ingenting at det er masseflukt fra blokkene her nå, hehe. Ei venninne bor i blokk 1, og de historiene hun forteller derfra gir meg frysninger. Hadde jeg bodd i DEN blokka hadde jeg heller flyttet ut i telt på gata, det er helt horribelt! :eek:


#92

Ine sa for siden:

Det der høres forferdelig ut.

Har dere ikke mulighet til å selge og kjøpe noe til samme pris et annet sted?


#93

Dixie Diner sa for siden:

Nei, da hadde vi gjort det for lenge siden. :( Vi kan selge for rundt 2 millioner, men alt annet her koster minst 2,5. Vi kan flytte lenger utover, men da får mannen så lang reisevei til jobb at det vil han helst ikke. Vi får se når jeg får meg jobb etterhvert, hvor mye lån vi får. Så vi må vel bo her i minst et år til. :sur:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.