Det var noen som lurte på oppskrift på middagen min:
1 gul løk
1 kinesisk hvitløk
1/4 sellerirot
olivenolje
400 gram fryst spinat
1,5 dl fløte
1 stor søtpotet
1 pakke fetaost
1-2 neve med pinjekjerner
Sett ovnen på 200 grader.
Stek finhakket løk, hvitløk og sellerirot i olivenolje i en stekepanne. Tilsett så spinat og fløte og la det koke noen minutter. Skrell søtpotet og riv den fin på ett rivjern eller kjør den i blenderen og ha den utover i en ildfast form. Ha over spinatblandingen og topp det med fetaost og pinjekjerner. Stek i ovnen i ca 20 minutter.
Oj! Det så dødsgodt ut, den må jeg prøve i løpet av uka.
Jeg har jo gjort den andre spinatformen din til fast inventar her hos oss - lager det cirka annenhver uke. :jupp:
1 kg poteter
melk
salt
600 g spinatblader
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, hakket
smør
150 g jarlsberg eller cheddarost, revet
pepper
4 egg
150 g parmasan, revet
Forvarm ovnen til 250 grader
Lag potetmos med smør og melk (kok poteter, mos og ha i litt smør og melk)
Ha den over i en smurt ildfast form. Strø over osten.
Vask og la vannet renne av spinaten. La den krympe i ca 10 minutter sammen med hviløk og olje, til vesken har fordampet.
Fordel spinaten over potetmosen og osten. Lag 4 groper og ha ett egg i hver, strø parmasan over disse hullene.
Stekes i ovnen i 20 min på 250 grader. Lurt med en avlang form ellers vil eggene ta lenger tid.
Jeg må prøve begge. :jupp: Elsker ting med spinat. Skal ha stekt kjøttdeig i, tenkte jeg. Og droppe selleriroten p.g.a. barnet. Dersom de har søtpotet på nærmeste butikken, blir den oppskriften middagen i morgen. Hvordan tror du det er å lage den i dag og bare varme i morgen? Vi har litt dårlig tid, nemlig.