Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinatform med søtpotet

#1

Nip sa for siden:

Det var noen som lurte på oppskrift på middagen min:

1 gul løk
1 kinesisk hvitløk
1/4 sellerirot
olivenolje
400 gram fryst spinat
1,5 dl fløte
1 stor søtpotet
1 pakke fetaost
1-2 neve med pinjekjerner

Sett ovnen på 200 grader.

Stek finhakket løk, hvitløk og sellerirot i olivenolje i en stekepanne. Tilsett så spinat og fløte og la det koke noen minutter. Skrell søtpotet og riv den fin på ett rivjern eller kjør den i blenderen og ha den utover i en ildfast form. Ha over spinatblandingen og topp det med fetaost og pinjekjerner. Stek i ovnen i ca 20 minutter.


#2

Appelsin sa for siden:

Oj! Det så dødsgodt ut, den må jeg prøve i løpet av uka.
Jeg har jo gjort den andre spinatformen din til fast inventar her hos oss - lager det cirka annenhver uke. :jupp:


#3

Bobbelur sa for siden:

Takk Nip - så flott at du la den ut. :jupp: Skal testes altså.


#4

Kiwi sa for siden:

Nam, det ser godt ut, og skal definitivt prøves ut.:nam:


#5

Nip sa for siden:

Oi, så artig å høre :)

Håper denne også faller i smak, jeg har hatt den kald til lunsj i dag.

Den er mild på smak, så sikkert god til fisk - det skal jeg prøve med restene i dag :)


#6

Nip sa for siden:

:) Jeg tok bilde før jeg satt den i ovnen, skal se om jeg får lagt det ut etterpå


#7

Svampe sa for siden:

Den må prøves :)


#8

Elisabet sa for siden:

Ser godt ut. Legger du ut oppskriften på den andre spinatformen din her også? For oss som ikke har fått den med før? :blafre:


#9

Nip sa for siden:

Kan det være denne du mente appelsin??

1 kg poteter
melk
salt
600 g spinatblader
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, hakket
smør
150 g jarlsberg eller cheddarost, revet
pepper
4 egg
150 g parmasan, revet

Forvarm ovnen til 250 grader
Lag potetmos med smør og melk (kok poteter, mos og ha i litt smør og melk)
Ha den over i en smurt ildfast form. Strø over osten.

Vask og la vannet renne av spinaten. La den krympe i ca 10 minutter sammen med hviløk og olje, til vesken har fordampet.

Fordel spinaten over potetmosen og osten. Lag 4 groper og ha ett egg i hver, strø parmasan over disse hullene.

Stekes i ovnen i 20 min på 250 grader. Lurt med en avlang form ellers vil eggene ta lenger tid.


#10

Nip sa for siden:

Da kom bilde også :)


#11

United sa for siden:

Jeg må prøve begge. :jupp: Elsker ting med spinat. Skal ha stekt kjøttdeig i, tenkte jeg. Og droppe selleriroten p.g.a. barnet. Dersom de har søtpotet på nærmeste butikken, blir den oppskriften middagen i morgen. Hvordan tror du det er å lage den i dag og bare varme i morgen? Vi har litt dårlig tid, nemlig.


#12

Nip sa for siden:

Det burde funke bra. Jeg spiste den kald i dag og tenkte varme den opp igjen til middag - det som er igjen.


#13

Appelsin sa for siden:

Ja, den er det. :nikker:
Pleier å bruke 6 egg, siden de er hovedattraksjonen for barna (men de spiser resten også altså).


#14

Nip sa for siden:

Så fint da :)


#15

gnuri sa for siden:

Denne må jeg abbonere på og teste snart!


#16

IzziCreo sa for siden:

Mmmmm, begge hørtes utrolig gode ut! Må prøves :jupp:


#17

cilen sa for siden:

Mmm, det så godt ut!


#18

Stellebord sa for siden:

Oi, dette så godt ut! Må prøve i hvert fall en av disse snarlig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.