Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

#1

Marla Singer sa for siden:

Jeg har litt elgkjøtt i fryseren, som grunnet dårlig pakking og merking, er av uviss type og mulig ganske lite mørt i utgangspunktet.

Jeg vil gjerne bruke det likevel, og lurer på hvordan jeg bør tilberede det for at det skal bli vellykket uansett utgangspunkt?


#2

Observatøren sa for siden:

Langtidssteking i ovn. 60 grader over natten, da mørnes det aller meste. Problemet kan være at det er slintrer/sener/hinner i kjøttet, men det kan du sjekke når du har tint kjøttet.


#3

Mistral sa for siden:

Jeg ville laget en viltgryte med god saus og latt den putre lenge. Har du leirgryte er det også flott å lage gryteretter i den.


#4

Mirmell sa for siden:

Bare man lar det steke/koke lenge nok, blir det seigeiste kjøtt mørt.
Noe slikt f.eks.


#5

007 sa for siden:

Kaster det. :liker ikke elgkjøtt:


#6

Honda sa for siden:

Mange fine oppskrifter på matprat faktisk. jeg stekte en gang ei steik som jeg hadde null id e hvordan var på sånn leirgryte hele dagen. og det ble ganske så bra. Fant oppskrifta på matprat


#7

Flubby sa for siden:

Elgkarbonader


#8

Mei sa for siden:

Alt blir mørt i leirgryte.


#9

Marla Singer sa for siden:

Jeg tør ikke å ha ovnen på over natta, men langtidssteking på 60 grader kan jo også gjøres på dagen. Hvor mange timer vil det kunne ta, da (cirka)?

Jeg har ikke leirgryte, men det blir nok viltgryte av noe slag. Det er jo så godt!

Takk for tipset. Det kan jeg prøve, når det til og med står i den bestemte oppskriften at "alt blir mørt" om man gjør det slik. Supert!

:skremt:


#10

Marla Singer sa for siden:

Ja, problemet er at det er full bingo på hva slags kjøtt det er, hva slags dyr det kommer fra og hvor på dyret det kommer fra.


#11

Observatøren sa for siden:

Vi stekte en to-kilos stek ved 60 grader i jula- det tok ca 18 timer, men den var ikke romtemperert. Kan tenke meg at du kan få det til på 10. Bruk steketermometer og øk evt temperatur etterhvert.


#12

Tove sa for siden:

Jeg ville gjernet det meste av slintrer og sener. Så skjært kjøttet i tynne skiver og brunet det i panne med salt og pepper på. Når det er ferdig brunet putter du det i en kjele med vann, og koker kjøttet i 1 1/2 til 2 timer. Sil kraften og lag en deilig saus av den og legg kjøttet i igjen. Serveres med poteter, grønnsaker og surkål. Nam! :)


#13

Pøblis sa for siden:

Lag elg bourguignon! Funker som bare det. La det putre i vei i noen timer så blir det så mørt, atte. :elgjegerdatter:


#14

Lyppa sa for siden:

Jeg ville kokt elgkjøttsuppe med masse gode grønnsaker og buljong i:).


#15

Marla Singer sa for siden:

Men atte, jeg kan altså velge mellom å steke det veldig lenge på 60 grader, eller noen timer på omtrent dobbel temperatur. Hva blir egentlig forskjellen på resultatet?

Det høres jo ut på flere som om det er ganske bankers å bruke det i en vanlig gryte som står og putrer noen timer, så da ender jeg nok på det. Hva tror vi om å bruke elgkjøtt i chiligryte eller noe? Kan det funke eller er det helt kjøkkenamøbe å tenke tanken? :giggle:


#16

Cuyahoga sa for siden:

Jeg bruker elgkjøtt i alt mulig av gryter. Med et mulig unntak for fiskegryter. :humre: :nærmest fri tilgang på elg:


#17

Optimist sa for siden:

La kjøttet ligge å mørne i romtemperatur natten over, og så lager du en deilig elggryte. :nemlig:


#18

lillenøste38 sa for siden:

Skjær kiwi i skiver å legg på kjøttet, da har du mørt kjøtt på ett par timer ;)


#19

Elisabet sa for siden:

Jeg ville laget viltgryte av det. Stek det først i strimler og kok det så ganske lenge med vann til rett over kjøttet. Bruk vannet til gryta, jeg har også brukt pose, og ha kjøttet oppi på slutten av koketiden. Både Rondane viltgryte og jegergryte er god.


#20

Nextlife sa for siden:

Jeg ville kokt kjøttet i noe med rikelig syre i seg slik at evt seige muskelfibre brytes ned.
For eksempel retten som Pøbelsara foreslo.


#21

Honda sa for siden:

Man kan og tine og fryse ned elgkjøtt 7 ganger uten at det blir øddelagt:nemlig:


#22

Inka sa for siden:

Hvis det virkelig er seigt ville jeg malt det og enten laga kjøttkaker/karbonader, eller brukt det som kjøttdeig.

Det med kiwi funker faktisk, men da kan ikke stykket være så tykt.


#23

lillenøste38 sa for siden:

Nei, må være biff-tykkelse ;) Jeg bruker det ofte hvis jeg ikke finner ordentlig mørnet kjøtt i kjøttdisken :nikker:


#24

Marla Singer sa for siden:

Tusen takk for alle gode råd!

Det ble chili con carne, og det fungerte igrunnen overraskende bra med elg. Kjøttet ble godt og mørt, etter tre timer i gryta.


#25

Interference sa for siden:

Snakker du om posemat nå? Som i Toro? Når man kan lage det selv mye enklere? :blond:


#26

Interference sa for siden:

Det hørtes fantastisk godt ut! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.