Langtidssteking i ovn. 60 grader over natten, da mørnes det aller meste. Problemet kan være at det er slintrer/sener/hinner i kjøttet, men det kan du sjekke når du har tint kjøttet.
Mange fine oppskrifter på matprat faktisk. jeg stekte en gang ei steik som jeg hadde null id e hvordan var på sånn leirgryte hele dagen. og det ble ganske så bra. Fant oppskrifta på matprat
Vi stekte en to-kilos stek ved 60 grader i jula- det tok ca 18 timer, men den var ikke romtemperert. Kan tenke meg at du kan få det til på 10. Bruk steketermometer og øk evt temperatur etterhvert.
Jeg ville gjernet det meste av slintrer og sener. Så skjært kjøttet i tynne skiver og brunet det i panne med salt og pepper på. Når det er ferdig brunet putter du det i en kjele med vann, og koker kjøttet i 1 1/2 til 2 timer. Sil kraften og lag en deilig saus av den og legg kjøttet i igjen. Serveres med poteter, grønnsaker og surkål. Nam! :)
Men atte, jeg kan altså velge mellom å steke det veldig lenge på 60 grader, eller noen timer på omtrent dobbel temperatur. Hva blir egentlig forskjellen på resultatet?
Det høres jo ut på flere som om det er ganske bankers å bruke det i en vanlig gryte som står og putrer noen timer, så da ender jeg nok på det. Hva tror vi om å bruke elgkjøtt i chiligryte eller noe? Kan det funke eller er det helt kjøkkenamøbe å tenke tanken? :giggle:
Jeg ville laget viltgryte av det. Stek det først i strimler og kok det så ganske lenge med vann til rett over kjøttet. Bruk vannet til gryta, jeg har også brukt pose, og ha kjøttet oppi på slutten av koketiden. Både Rondane viltgryte og jegergryte er god.