Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skrotnisser/gjenbruk

#1

Misteri sa for siden:

Tiden er igjen inne for henting av grovavfall. Biler kjører sakte gjennom gatene for å se på det folk har kastet. Haugene blir mindre etter som dagene går.

Gjennvinningen liker jeg. Det jeg kaster og som jeg ikke lenger har bruk for, kan komme til nytte hos en annen. Er faktisk noen ganger jeg har hatt lyst å stoppe å plukke med en ting jeg også, men har til dags dato ikke gjort det. En dag skal jeg ikke se bortfra at jeg gjør det.

Folk hiver vanvittig mye rart og veldig mange fine ting. Nå nettopp forsvant den gamle sykkelen til mannen min bortover gaten, gutten som tok den fant fort ut at den ikke var mulig å sykle på, men likevel trillet den bort i mørket.

Det eneste jeg syns er litt ubehagelig med dette, er at andre mennesker kommer veldig nært innpå hjemmet mitt. De står der rett utenfor inngangsdøren min og ser på haugen med skrot. Ja vi kaster kun skrot, en gammel sykkel som har gjort jobben sin. En gammel knekt leke som ikke lengre er brukbar, en plankebit fra i fjor og en gammel sokk som ungene har kledd av seg i hagen engang i fjor sommer osv.

Hva tenker dere om skrotnisser?


#2

Elisabet sa for siden:

Det er faktisk ikke lov til å ta ting som ligger på andres eiendom, selv om det tydelig ligger i sånne "skrothauger". Men har hørt om noen som går rund og tar et overblikk og faktisk ringer på og spør om de kan få tingene. Jeg synes det er fint med gjenbruk, og jeg synes det er synd å se alle de fine tingene som ble kastet i grovavfallet når søppelbilen kjørte langs veien vår i forrige uke. Det er jo så mye fine ting folk kaster.


#3

Misteri sa for siden:

Ok så følelsen av at de "stjeler" er ikke helt urealistisk altså! Jeg ser det jo ikke som tyveri som om de skulle stjelt den nye sykkelen min, men ja på en måte så tråkker de jo inn på vår grense, jeg liker ikke ha fremmede i hagen min, det er ubehagelig. De kommer for nærme, de går ikke lengre forbi på gaten, men stopper, ser og tar det jeg har lagt ut.

En jeg kjenner stopper faktisk å spør om de skal hive det og det, vist de sier ja, så spør han om han kan få det. Det syns jeg er bedre. :riktig:


#4

Tinka sa for siden:

Hvis de ringer på så er det jo greit at de evt kan ta det andre allikevel skal kaste.


#5

Mandarin sa for siden:

Jeg forstår ikke helt hva du mener jeg. Er dette en dag da alle bærer ut store ting man ikke vil ha lengre også kommer noen å henter det?


#6

Misteri sa for siden:

Man har grovafall og hageavfall. Nå i denne perioden her jeg bor, henter de grovavfall. Man kan ha 15 enheter med søppel som man kan legge ut, også kommer søppelbilen og henter det.

Man har kanskje ikke denne ordningen over hele landet? :undrer:


#7

Elisabet sa for siden:

I vår kommune så henter de grovavfall (sånn større ting som ikke kastes i søpla, men som en gjerne må på fyllinga med selv ellers) to ganger i året. Da får vi utdelt en dag som de kommer og henter det. Veldig kjekt. :D


#8

Misteri sa for siden:

Det er vel også en grunn for at det er første gang vi bruker denne ordningen. Vi bruker heller å levere det selv på fyllingen, da leverer man det gratis i den perioden det er grovavfall.


#9

Mandarin sa for siden:

Tror ikke vi har slikt her. Men liker tanken på at det kan komme til nytte hos andre.


#10

Misteri sa for siden:

Ja ikke sant, men ville du likt å hatt noen i din hage som ser på ditt skrot? :dulte:


#11

Inagh sa for siden:

Sukk - det hørtes kjekt ut! Her i området må vi pent sortere og kjøre skrotet vårt på fyllinga sjøl.

Jeg liker filosofien om gjenbruk - vi kaster aldri ting som er bra nok til at det kan gis til andre.


#12

Michayla sa for siden:

Fader, det minner meg på at jeg må finne ut når henting av grov avfall er her.
Har så mye.. Hva mener du med 15 enheter.
1 sekk er en enhet da eller??


#13

Misteri sa for siden:

Jepp, også må den ikke veie for mye eller være for lang. Vi la ut en 15-20 enheter tenker jeg. Reiv et skap i vinter, blir jo mange plankebiter fra deten sykke, en pappeske osv. det er en enhet.


#14

Røverdatter sa for siden:

Vi har ikke denne ordningen lenger i vår kommune, men jeg savner den virkelig. Jeg forstår ubehaget, men samtidig så syns jeg det må være fint at noen har bruk for det en selv bare vil kaste. Det er nok søppel her i verden.


#15

Mei sa for siden:

Vi har grovopprydding to ganger i året. Hver gang går det mennesker med ikke-norsk opprinnelse mellom haugene utenfor blokkene og tar med seg ting. Jeg har også "stjele" følelsen. Selv om jeg også har sett ting jeg kunne tenkt meg i haugene. I høst fikk jeg imidlertid en skikkelig muggen følelse, for da var det barn, på dagtid når de burde vært på skolen, som gikk rundt og samlet sammen det de kunne bruke av vårt søppel. Barn av trekkspillspillere og andre tiggere jeg har sett i området tidligere. Det var trist.

Vi gir brukbare ting til loppiser og Fretex, så det er ikke mye å hente fra vår haug. Ser imidlertid at mange av naboene ikke gjør det samme.


#16

Mandarin sa for siden:

Nei det var det da. Egentlig burde man samlet det på en plass i nærheten før "myndighetene" kommer å henter det. På en lekeplass , fotballbane etc. Da kunne man jo laget litt loppis ut av det. Sosialt og koselig!


#17

anakonda sa for siden:

Så artig ordning, den hadde ikke jeg hørt om heller. Jeg håper jeg hadde klart å la være å plukke med meg fra andres hauger, vi har mer enn nok søppel (eller ting vi ikke trenger egentlig) som det er.


#18

Trulte sa for siden:

Det har jeg ikke hørt om før nei. Ja jeg hadde synes det var litt ekkelt om folk står på eiendommen vår og kikker på skrotet vårt ja.. Men hadde ikke brydd meg om de hadde plukket det med seg da.

Vi leverer gratis søppel på fyllinga hele året, så kanskje derfor vi ikke har et slikt tilbud?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.