Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tikka Masala

#1

Nip sa for siden:

De boksene man får kjøpt med ris og TikkaMisala synes jeg er veldig god, men jeg liker ikke å spise fabrikat mat, men klarer ikke å finne noen bra oppskrift på Tikka Masala. Den burde ligne på de man kjøper på glass/papp eller får på resturant så sønnen min liker det. Noen som har en bra oppskrift?


#2

Obelix sa for siden:

Jeg tror jeg brukte denne oppskriften en gang (funnet her inne):
Det ble veldig godt, men brukte litt tid på å lage den.

Chicken tikka masala
4 personer

Marinade:
1 1/2 dl yoghurt (helst tyrkisk, gresk eller annen tykk yoghurt)
2-3 ts frisk ingefær, skrelt og fint revet
1-2 hvitløksfedd, pressede
1 ts mildt chilipulver eller paprikapulver
1 knivspiss sterkt chilipulver
2-3 tS støtte korianderfrø
½ ts salt
4 ss sitronsaft
ca 750 g kyllingfilet i terninger
8-12 bambusgrillspyd (bløtlegges)

Bland de 8 første ingrediensene godt i en bolle. Legg i kylling og vend dem i marinaden. Dekk til bollen og sett i kjøleskap natten over.

Tre så kyllingbitene på spydene og grill i 5-6 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Snu spydene ofte.
Det er viktig at de grilles, eller du kan legge dem i langpanne. IKKE stek dem i panna, det bare setter seg fast og smuldrer pga yoghurten.

Masala saus:
2 ss ghe eller olje
2 løk, i tynne skiver
2 ½ cm frisk, skrelt og finhakket ingefær
2 hvitløksfedd, pressede
6 kardemommekapsler, helst grønne, lett knuste
2 ts garam masala krydder
2 ts malt koriander
1 ts mildt chilipulver eller paprikapulver
1 knivspiss sterkt chilipulver
3 dl kremfløte
2ss tomatpuré
4ss vann
½ ts sukker
½ ts salt
Lime

Varm ghe eller olje i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett løk, ingefær og hvitløk, og rørstek på middels varme til løken er blank og myk; den skal ikke bli brun.
Tilsett krydder, og stek i 1-2 min til det begynner å dufte. Rør inn kremfløte, tomatpuré og vann. Kok sakte opp, og smak til med sukker og salt. La sausen trekke på middels varme i 10-15 min.
Legg kyllingbitene i sausen og la det trekke på svak varme i 5 min. Smak til med lime.

PS, ikke slump med krydderet, følg oppskriften nøye!! Det er så mange smaker som skal komme frem at for mye av det ene og for lite av det andre kan rett og slett ødelegge den nydelige smaken.

Pleier å lage fruktig ris og nan brød til.


#3

Meiose sa for siden:

Jamie Oliver har en kjempegod oppskrift! Det beste med den er at man kan lage opp mye og fryse den ferdige krydderblandingen slik at det bare er å blande det med kokosmelk, kylling, løk og tomater. Like enkelt som Toro!

Jeg leita lenge etter en oppskrift som jeg likte like godt som den boksen (av samme grunner som deg), denne er virkelig god altså. Kokebøkene mine er pakka ned så jeg har ikke tilgang på boka akkurat nå, men kan finne den frem når jeg er ferdig flytta i starten av februar!


#4

Benzo sa for siden:

Oppskriften til Obelix er det jeg som har lagt ut og anbefales på det varmeste!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.