eller horn eller noe. Jeg trenger en god oppskrift på mat som er lett å ta med seg når man skal kjøre bil, vente på flyplass og kjøre fly. Jeg har lyst å lage rundstykker fyllt med ost og skinke, men trenger en god oppskrift.
Jeg bruker den samme oppskriften som jeg bruker til fine rundstykker og lager horn av dem som jeg fyller. Jeg lager en tomatsaus med mye urter i og så har jeg i skinke og reven ost.
50 g smør eller margarin, ( melkefritt )
2 1/2 dl melk, ( soyamelk )
25 g gjær, ( brukte søt tørrgjær )
1 ts salt,
ca. 8 dl hvetemel
FREMGANGSMÅTE:
Smelt smøret og hell i melken. Avkjøl til 37 C. Smuldre gjæren i en bolle, hell på væsken og rør godt. Tilsett saltet. Arbeid inn så mye mel med maskin eller for hånd at deigen blir blank og slipper bollen. Dekk til og hev ca. 30 minutter. Ta opp og elt deigen med resten av melet på melet bakebord. Del i to emner, og kjevle ut hver bit til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.
Del hver leiv i 6 snipper. Pensle med smeltet smør, og rull sammen fra den bredeste siden. Bøy dem noe, og legg på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk til og etterhev 20 - 30 minutter.
Pensla dei med vatn og hadde dryssa sesamfrø over dei.
Steik midt i ovnen ved 250 C, ca. 12 minutter. Avkjøl på rist, tildekket eller ikke, alt etter om du ønsker myk eller sprø skorpe.
Eg steikte dei ved 225 grader i ein 12 minutter. Men me har ein god ovn. Ved 250 grader hadde horna blitt svidd.
Så er det berre til å variere med grovt mjøl og ting til å ha inni.
Nenne sine rundstykker er bare så gode. Lenge siden jeg har laget det og må jammen gjøre det. Kanskje teste horn også.
Har delt oppskriften med andre som skryter like mye.
Ble sulten jeg nå.
Det er jo ikke rare kjevlinga da. Du deler deigen inn i passe store kuler, og kjevler den ut til en sirkel, det er gjort på null komma svisj.
Jeg lagde i dag med halvt om halvt fint og grovt mel, og med skinke på boks, og revet ost inni. Ble gode ja.
Ja dei er det. Eg hadde glemt å kjøpe cottage cheese til i dag (det skal det jo vere i nenne-oppskrifta), så eg kjørte på med eit egg til og ein god klæsj rømme. Funka det og!!
No skal me ut å kjøre tog, og treng god mat. Dermed kjem denne fram att. Trur eg skal sjekke spinat i voksenvarianten - det må då gje ein veldig god smak?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.