Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fylte rundstykker

#1

Hondacrv sa for siden:

eller horn eller noe. Jeg trenger en god oppskrift på mat som er lett å ta med seg når man skal kjøre bil, vente på flyplass og kjøre fly. Jeg har lyst å lage rundstykker fyllt med ost og skinke, men trenger en god oppskrift.

Nokon?


#2

Nenne sa for siden:

Jeg bruker den samme oppskriften som jeg bruker til fine rundstykker og lager horn av dem som jeg fyller. Jeg lager en tomatsaus med mye urter i og så har jeg i skinke og reven ost.


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Grunnoppskrift:
Horn
12 stykker

50 g smør eller margarin, ( melkefritt )
2 1/2 dl melk, ( soyamelk )
25 g gjær, ( brukte søt tørrgjær )
1 ts salt,
ca. 8 dl hvetemel

FREMGANGSMÅTE:

Smelt smøret og hell i melken. Avkjøl til 37 C. Smuldre gjæren i en bolle, hell på væsken og rør godt. Tilsett saltet. Arbeid inn så mye mel med maskin eller for hånd at deigen blir blank og slipper bollen. Dekk til og hev ca. 30 minutter. Ta opp og elt deigen med resten av melet på melet bakebord. Del i to emner, og kjevle ut hver bit til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.

Del hver leiv i 6 snipper. Pensle med smeltet smør, og rull sammen fra den bredeste siden. Bøy dem noe, og legg på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk til og etterhev 20 - 30 minutter.

Pensla dei med vatn og hadde dryssa sesamfrø over dei.

Steik midt i ovnen ved 250 C, ca. 12 minutter. Avkjøl på rist, tildekket eller ikke, alt etter om du ønsker myk eller sprø skorpe.

Eg steikte dei ved 225 grader i ein 12 minutter. Men me har ein god ovn. Ved 250 grader hadde horna blitt svidd.

Så er det berre til å variere med grovt mjøl og ting til å ha inni.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker også Nennes rundstykkeoppskrift, den med cottage cheese, og så bytter jeg ut litt av melet med grovbakst.

Jeg fyller med ost og skinke eller fetaost og spinat eller litt tomatsaus, svarte oliven og mozzarella, eller hva du nå skulle ha for hånden.


#5

Hondacrv sa for siden:

Nennes, ja. Nam. De lages hver påske og jul :hjerter: Blir fetaost godt og saftig? Fetaost, skinke og et snev av tomatsaus i kombinasjon, kanskje?

Stekes de like lenge som vanlige rundstykker?


#6

Nenne sa for siden:

Ja eller kanskje et minutt kortere. Du må nesten følge med på første brettet.


#7

Mams sa for siden:

Nenne sine rundstykker er bare så gode. Lenge siden jeg har laget det og må jammen gjøre det. Kanskje teste horn også.
Har delt oppskriften med andre som skryter like mye.
Ble sulten jeg nå.


#8

Hondacrv sa for siden:

Men altså, hvordan fyller man egentlig rundstykker? :blond:


#9

Pingis sa for siden:

Man lager horn istedet.


#10

Hondacrv sa for siden:

Åh... joa. En mulighet. Men kjevlinga er kjedelig.


#11

Left sa for siden:

Det er jo ikke rare kjevlinga da. Du deler deigen inn i passe store kuler, og kjevler den ut til en sirkel, det er gjort på null komma svisj.
Jeg lagde i dag med halvt om halvt fint og grovt mel, og med skinke på boks, og revet ost inni. Ble gode ja.


#12

Ciela sa for siden:

Eller bare kjeller ut en rund leiv i passende pizzastr og deler i 6-8 biter og ruller sammen . tar kansje 5 min å kjevle totalt .


#13

Hondacrv sa for siden:

Sant det. Pizzasnurrer var jo ein god ide.


#14

Hondacrv sa for siden:

Denne finn eg fram kvart år. Har blitt ein tradisjon :-)


#15

Nenne sa for siden:

Vi lager også ofte dette i mi-juni en gang. Det er greit å ta med på skoleturer og avslutninger og alt med seg på den årstida.


#16

Hondacrv sa for siden:

Ja dei er det. Eg hadde glemt å kjøpe cottage cheese til i dag (det skal det jo vere i nenne-oppskrifta), så eg kjørte på med eit egg til og ein god klæsj rømme. Funka det og!!


#17

Nenne sa for siden:

Det er en veldig takknemlig oppskrift. :nikker:

#18

Hondacrv sa for siden:

No skal me ut å kjøre tog, og treng god mat. Dermed kjem denne fram att. Trur eg skal sjekke spinat i voksenvarianten - det må då gje ein veldig god smak?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.