Tallulah sa for siden:
Jeg skal servere kyllingbryst med bacon og honningglaserte rotgrønnsaker bakt i ovn. Men jeg vet ikke hvilken saus jeg skal ha til. Noen forslag?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tallulah sa for siden:
Jeg skal servere kyllingbryst med bacon og honningglaserte rotgrønnsaker bakt i ovn. Men jeg vet ikke hvilken saus jeg skal ha til. Noen forslag?
Nextlife sa for siden:
Jeg pleier ofte å lage en kremet fennikelsaus til kylling:
Surr et par finhakkede sjarlottløk og 3-4 ss finhakket fennikel i olje. Tilsett grovmalt pepper og estragon (denne setter en litt markant smak og kan utelates om ønskelig) og la det surre i lag med en liten stund. Tilsett noen dråper elecidereddik eller hvitvin.
Ha i 2-3 dl kyllingkraft og kok inn til det halve.
Tilsett en passe mende fløte, jeg liker det skikkelig kremet og bruker ca 2 dl. Kok inn til passe konsistens.
Smak til med noe syre (sitron e.l) og salt.
Hvis du ikke liker små biter i sausen kan den siles før servering, men jeg serverer den med løken og fennikelen i.
MegaMie sa for siden:
Jeg skal servere kylling idag og planlegger denne sausen. Aner ikke hvordan den smaker enda, men tar en sjans.
2 posjoner:
1 dl hønsebuljong (utblandet) 2 dl kremfløte eller matfløte 1 ts sennep 1 ss soyasaus salt og pepper 2 ts maisstivelse (maizena)
mkj sa for siden:
Vi lagde en med appelsinjuice, urter, kraft og creme fraiche, fant oppskriften på trinesmatblogg.no
Den ble litt tynn, så skal jeg prøve den en gang til, så ville jeg ha redusert litt på det våte, samt kanskje jevnet den litt, men veldig frisk på smak.
Hvis du søker på kalkun, så bør du finne den.
Tallulah sa for siden:
Takk for gode tips. Nå er det i midlertid endring i planene. :knegg: Nå blir det Parmesankylling, salat med jordskokk og granateple, brun- og villris, samt spisskål med bacon. Hva kan jeg ha til det da? Mannen liker dessverre ikke appelsinsauser.
Kaktus sa for siden:
Jeg ville sikkert laget en enkel fløtesaus på kyllingkraft/buljong og tyknet den til ønsket konsistens.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.