Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kjøper jeg til «plukk selv»-salat

#1

Trulte sa for siden:

Jeg tenker å servere salat. Kjører plukk det du vil ha tror jeg så alle kan ta det de vil ha.
Men de vil sikkert ha kjøtt til? Hva kjøper jeg? Ferdigkutta skinke eller noe annet? Jeg spiser ikke kjøtt selv så jeg er grønn der.

Lager gresk dressing.
Forskjellige salattyper
Pasta av et slag
Krutonger
Rødløk
Cherrytomater
Mais
Spirer
..... ??

Godt brød og smør til.

Tenkte salat er greit i disse januartider.


#2

Eia sa for siden:

Fetaost
Kidneybønner
Kylling- eller biffkjøtt i strimler
Litt soltørket tomat?


#3

Interference sa for siden:

Kikerter og kidneybeans er godt i salater synes i alle fall jeg.
Og kjøtt, jeg lister opp et par forslag:
Strimlet skinke
crabsticks
strimlet kyllling (sånn ferdiggrillet)

ost er det og mange som liker på salat.


#4

Beckett sa for siden:

All of the above, pluss kylling, ananas og avokado.



#6

Beckett sa for siden:

Ja, agurk! Hvordan kunne jeg glemme det?


#7

lillenøste38 sa for siden:

chasewnøtter (er det sånn det skrives?!) er også veldig veldig godt til sånn plukk selv salat :)


#8

Trulte sa for siden:

Genialt!! Keep it coming. Skal bruke tråden som handleliste jeg.:)


#9

Hyacinth sa for siden:

Tenk konsistens: Du må både ha myke ting og sprø ting. Sprøstekt bacon eller spekeskinke feks? Myk, men kompakt og kremete fetaost? Brie? Avocado?

Tenk også balanse surt/ salt/ søtt, både i dressing og i salat: Valnøtter? Tørkede aprikoser eller tranebær?


#10

polarjenta sa for siden:

Paprika er det jo også mange som liker
Jeg er veldig glad i purreløk og har det gjerne i salat.


#11

Beckett sa for siden:

Lyse, store rosiner er også veldig godt i salat.


#12

safran sa for siden:

Ikke glem oliven, da. Og pinjekjerner.



#14

Hyacinth sa for siden:

Husk å riste pinjekjernene.
Husk å skjære rødløken i syltynne skiver
Husk å koke pastaen al dente, ihvertfall ikke mer

Slike ting.


#15

amylin sa for siden:

Linser, vårløk, pinjekjerner, soltørkede tomater, sopp, blomkål, sukkererter, asparges som du steker kjapt med litt salt.



#17

Bomull sa for siden:

Agurk
Paprika
Fetaost
Revet gulrot
Revet gulost
Bønner
Ananas (det er overraskende mange som liker det)
Salatskinke og eller kylling


#18

Slettet bruker sa for siden:

Marinert fetaost og revet gulost (jeg er ikke vegetarianer, men liker ikke kjøtt i salater selv, og da må det være ost).


#19

D'Arcy sa for siden:

Hardkokt egg


#20

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes firkantet feta som man smuldrer selv er den beste, og de ferdig marierte terningene er nedtur. Marinade liker jeg dessuten å ta på selv.


#21

pippo sa for siden:

Couscous er godt! Både naturell og krydret/oljet.



#23

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er veldig glad i kidneybønner i salat. Og så bruker jeg juksebacon (lager det av tofu, det er temmelig likt bacon) oppi, men jeg spiser jo ikke kjøtt.
Ja, og ananas! Asparges er også nydelig til/i salat.


#24

dutte sa for siden:

Hele hvitløksfedd på glass, evnt chilli-hvitløk på glass.


#25

apan sa for siden:

Vi lagde nettopp en salmasalat. Nydelig.


#26

daffy sa for siden:

Høres deilig ut! Jeg ville satt frem en virgin olivenolje, hvitvinsedikk og maldonsalt i tillegg. Og gjerne blandet en fransk dressing i tillegg til den greske. Noe alla dette:

1 dl edikk (gjerne rødvins- eller hvitvins-)
litt salt + kvernet pepper
1 ts Dijonsennep
1 ts honning (gjerne akasie)
Røres til saltet er oppløst
Tilsett så 2 dl jomfruolivenolje


#27

veobra sa for siden:

Tomater
Oliven


#28

Tangina sa for siden:

I tilleg til det som alt er nevnt: Flere typer oliven (i hver fall kalamata), alfaalfaspirer, jalapenos, perletomater.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.